Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Tempo
ZeModerator

#31176 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Niđe veze, aj da si rekao istočna Hercegovina i Lika.

ti ne ne mislis da ce nas iseljavanje mladih, negativan prirodni prirastaj, lose zdravstvo, nizak zivotni standard, povecanje prosjecne starosti dovesti u situaciju u kojoj je lika danas?
Hoce istocnu Hercegovinu. Zenica nije nikad bila niti ce biti Gospic ili sta znam Korenica. Zato ti kazem druze jesi ti ikad bio u Lici?
druze, jesi li ti gledao statisticke podatke o prirodnom i migracijskom prirastaju u zenici prije rata i poslije rata. jesi li uporedio prosjecnu starosnu dob stanovnistva onda i sada, znas i da nas sad, ovog momenta, u zenici fali sto hiljada? sta kad od ovih preostalih stopet hiljada ostane sezdeset hiljada prosjecne starosti 50 godina?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31177 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote:
druze, jesi li ti gledao statisticke podatke o prirodnom i migracijskom prirastaju u zenici prije rata i poslije rata. jesi li uporedio prosjecnu starosnu dob stanovnistva onda i sada, znas i da nas sad, ovog momenta, u zenici fali sto hiljada? sta kad od ovih preostalih stopet hiljada ostane sezdeset hiljada prosjecne starosti 50 godina?
To i dalje nece biti Lika dje ima vise mrkih međeda nego ljudi.
Casual's

#31178 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ako se ikada otvore granice Lika će biti mila majka :D
Tempo
ZeModerator

#31179 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote:
To i dalje nece biti Lika dje ima vise mrkih međeda nego ljudi.
nisam ni mislio da ce morfologija tla i fauna biti kao u lici. govorio sam o drustvenim fenomenima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31180 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote: nisam ni mislio da ce morfologija tla i fauna biti kao u lici. govorio sam o drustvenim fenomenima.
Nece ni drustveni fenomeni. Ne valja ti primjer.
Tempo
ZeModerator

#31181 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Casual's wrote:Ako se ikada otvore granice Lika će biti mila majka :D

ja sam prestravljen.
Nivelacija

#31182 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Zenica ima 30% vise rodjenih od gradova svoje velicine tipa Mostar i Tuzla.
U 2018 jedna od 7-8 opstina u BiH sa vise rodjenih od umrlih..

Treba biti samo realan, kritikovati ono sto treba sa argumetima bez preuvelicavanja..

Kakva Lika i qrac to je rang Nemile..

Bratunac u BiH.. Lika u Hrv tu je taj omjer..
Last edited by Nivelacija on 13/03/2019 22:33, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#31183 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Nivelacija wrote:Zenica ima 30% vise rodjenih od gradova svoje velicine tipa Mostar i Tuzla.

Treba biti samo realan, kritikovati ono sto treba sa argumetima bez preuvelicavanja..

pa u Nemili se najvise djece rodi :mrgreen:
a i nema mrkih medjeda
samo pivici :oops:
Nivelacija

#31184 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

kamen spoticanja wrote:
Nivelacija wrote:Zenica ima 30% vise rodjenih od gradova svoje velicine tipa Mostar i Tuzla.

pa u Nemili se najvise djece rodi :mrgreen:
a i nema mrkih medjeda
samo pivici :oops:
Nema veze svakako ta djeca zavrse u Zenici i to direkt u vijecu ili kao direktori Posti :mrgreen:
Tempo
ZeModerator

#31185 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote: nisam ni mislio da ce morfologija tla i fauna biti kao u lici. govorio sam o drustvenim fenomenima.
Nece ni drustveni fenomeni. Ne valja ti primjer.
ne znam na cemu baziras svoj optimizam. tendencija je da nas je sve manje i da smo sve stariji. ako se nesto superradikalno ne promjeni, tendencija smanjivanja ce nas dovesti do nule.
a promjene nema niti je moze biti. o tome smo srali danas.
Nivelacija

#31186 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Zasto mislis da promjene ne moze biti?
Tempo
ZeModerator

#31187 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Bratunac u BiH.. Lika u Hrv tu je taj omjer..
kakvi su ovo podaci? zenica ima 30% vise rodjenih od mostara i tuzle? koliko je to u promilima kako se i inace izrazava prirodni prirastaj? jel taj prirastaj, ako je pozitivan, pokriva i migracione gubitke? kako se ce ti migraconi gubici radno i reproduktivno sposobnog stanovnistva odraziti u buducnosti?

imam utisak da uopste ne uvidjate problem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31188 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote:
ne znam na cemu baziras svoj optimizam. tendencija je da nas je sve manje i da smo sve stariji. ako se nesto superradikalno ne promjeni, tendencija smanjivanja ce nas dovesti do nule.
Nema tu optimizma nego si četvrti grad u državi :mrgreen: poistovjetio sa jednom mrtvom hrvatskom regijom odakle ljudi bježe 60 godina i gdje najveci grad nema 10.000 stanovnika. Pa u Lici ti je Velebit pobogu, tu se islo u JNA kao po kazni, gore nego Surdulica :mrgreen: Haj da si rekao Osijek, pa i nekako. Uporedivo je donekle.

Tendencija da nas je sve manje ima razlicite implikacije, koje jesu dugorocno lose, to se slazem, ali mislim da temi pristupas previse pausalno.
Tempo
ZeModerator

#31189 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote:
Nema tu optimizma nego si četvrti grad u državi :mrgreen: poistovjetio sa jednom mrtvom hrvatskom regijom odakle ljudi bježe 60 godina i gdje najveci grad nema 10.000 stanovnika. Pa u Lici ti je Velebit pobogu, tu se islo u JNA kao po kazni, gore nego Surdulica :mrgreen: Haj da si rekao Osijek, pa i nekako. Uporedivo je donekle.

Tendencija da nas je sve manje ima razlicite implikacije, koje jesu dugorocno lose, to se slazem, ali mislim da temi pristupas previse pausalno.
nisam ja reko da ce samo zenica nestati. nestace sve. i nisam rekao da ce se to desiti za godinu ili za deset. rekao sam da mi idemo u tom pravci. prije ili kasnije cemo i stici. ima i druga varijanta, a to je da ce nas naseliti neki drugi ljudi. da sad ne fantaziram ko sta i kako, nemam pojma.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31190 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote:nisam ja reko da ce samo zenica nestati. nestace sve. i nisam rekao da ce se to desiti za godinu ili za deset. rekao sam da mi idemo u tom pravci. prije ili kasnije cemo i stici. ima i druga varijanta, a to je da ce nas naseliti neki drugi ljudi. da sad ne fantaziram ko sta i kako, nemam pojma.
Da, ako se ove tendencije nastave, mogao bih se sloziti da idemo u tom smjeru. Opet ko zna kakve ce tendencije biti za 2,3,5 godina. Do 2010. godine bez vize nisi mogao turisticki dalje od Bregane, a onda od 2012 odcepise odlasci...

E eto zamisli da je neko npr. 2005. to prognozirao, sta bi mu ljudi rekli :D
Tempo
ZeModerator

#31191 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote:nisam ja reko da ce samo zenica nestati. nestace sve. i nisam rekao da ce se to desiti za godinu ili za deset. rekao sam da mi idemo u tom pravci. prije ili kasnije cemo i stici. ima i druga varijanta, a to je da ce nas naseliti neki drugi ljudi. da sad ne fantaziram ko sta i kako, nemam pojma.
Da, ako se ove tendencije nastave, mogao bih se sloziti da idemo u tom smjeru. Opet ko zna kakve ce tendencije biti za 2,3,5 godina. Do 2010. godine bez vize nisi mogao turisticki dalje od Bregane, a onda od 2012 odcepise odlasci...

kakve mogu biti...sto je mlado i zna bilo sta raditi otici ce, sto je degenericno ostace ovdje da mrzi, stari i umre. i raspravlja ko je bolji, dofu ili ramo. pa ce jedni reci sta je usta vas jebem, jel zasadio saksije na mostu i stavo lampione, jel napravio studengrad, a ovi drugi ce odgovarat nije nije, jebemo mi tebe usta, ramo je napravo frmu, on zaposljava ljude, a i pomogne kome moze.

kakvo besmisleno postojanje...
Last edited by Tempo on 13/03/2019 23:08, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31192 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote:

kakve mogu biti...sto je mlado i zna bilo sta raditi otici ce, sto je degenericno ostace ovdje da mrzi, stari i umre. i raspravlja ko je bolji, dofu ili ramo.
Jah eto degenerici ne idu.
Tempo
ZeModerator

#31193 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote:

kakve mogu biti...sto je mlado i zna bilo sta raditi otici ce, sto je degenericno ostace ovdje da mrzi, stari i umre. i raspravlja ko je bolji, dofu ili ramo.
Jah eto degenerici ne idu.
idu idu, ali pametni ne ostaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#31194 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Tempo wrote:
Sta ti cekas :D
Tempo
ZeModerator

#31195 Re: Zeničani

Post by Tempo »

_BataZiv_0809 wrote:
Tempo wrote:
Sta ti cekas :D

ja sam degenerik. i to ne od ovih koji idu.
channel10

#31196 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Tempo wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

kakve mogu biti...sto je mlado i zna bilo sta raditi otici ce, sto je degenericno ostace ovdje da mrzi, stari i umre. i raspravlja ko je bolji, dofu ili ramo. pa ce jedni reci sta je usta vas jebem, jel zasadio saksije na mostu i stavo lampione, jel napravio studengrad, a ovi drugi ce odgovarat nije nije, jebemo mi tebe usta, ramo je napravo frmu, on zaposljava ljude, a i pomogne kome moze.

kakvo besmisleno postojanje.
..
Kakav presjek stanja u drzavi :mrgreen: :thumbup:
Tempo
ZeModerator

#31197 Re: Zeničani

Post by Tempo »

channel10 wrote: Kakav presjek stanja u drzavi :mrgreen: :thumbup:

Image
kamberovica polje

#31198 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Jimmy McNulty wrote:Procitajte komentare Zenicana na FB vezane za ovu objavu.
U aprilu festival rakije u Zenici

Jebo ja sam sebi mater koja me ovako retardiranog rodila pa kad nisam otisao odavde, a imao sam fantasticnu priliku 2014 za Njemacku. Tacno i nisam za bolje.
:lol: :lol: :lol:
Kakvi komentari majko mila.
Nivelacija

#31199 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Ma nije samo na tom clanku, na svakom je, eno neko kupio caffe obalu koja nije radila 2 -3 godine preuredio je skoz, lijepo izgleda bas po slikama, dao malo u medije da se promovise objekat novi i ulazis da vidis komentare, prvi komentar neke zenturace bolje da je fabriku i radna mjesta otvorio.

E jebemu majku
kamberovica polje

#31200 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Ma tragikomedija.
Pola komentara o tome kako je Zenica nisko pala zbog festivala rakije, a jebo zagađenje, prljavštinu, nepotizam i korupciju. Rakija je kriva zbog moralne i svake druge dekadencije. :-)
Post Reply