druze, jesi li ti gledao statisticke podatke o prirodnom i migracijskom prirastaju u zenici prije rata i poslije rata. jesi li uporedio prosjecnu starosnu dob stanovnistva onda i sada, znas i da nas sad, ovog momenta, u zenici fali sto hiljada? sta kad od ovih preostalih stopet hiljada ostane sezdeset hiljada prosjecne starosti 50 godina?_BataZiv_0809 wrote:Hoce istocnu Hercegovinu. Zenica nije nikad bila niti ce biti Gospic ili sta znam Korenica. Zato ti kazem druze jesi ti ikad bio u Lici?Tempo wrote:_BataZiv_0809 wrote:Niđe veze, aj da si rekao istočna Hercegovina i Lika.
ti ne ne mislis da ce nas iseljavanje mladih, negativan prirodni prirastaj, lose zdravstvo, nizak zivotni standard, povecanje prosjecne starosti dovesti u situaciju u kojoj je lika danas?
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Tempo
- ZeModerator
#31176 Re: Zeničani
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31177 Re: Zeničani
To i dalje nece biti Lika dje ima vise mrkih međeda nego ljudi.Tempo wrote:
druze, jesi li ti gledao statisticke podatke o prirodnom i migracijskom prirastaju u zenici prije rata i poslije rata. jesi li uporedio prosjecnu starosnu dob stanovnistva onda i sada, znas i da nas sad, ovog momenta, u zenici fali sto hiljada? sta kad od ovih preostalih stopet hiljada ostane sezdeset hiljada prosjecne starosti 50 godina?
- Casual's
#31178 Re: Zeničani
Ako se ikada otvore granice Lika će biti mila majka 
-
Tempo
- ZeModerator
#31179 Re: Zeničani
nisam ni mislio da ce morfologija tla i fauna biti kao u lici. govorio sam o drustvenim fenomenima._BataZiv_0809 wrote:To i dalje nece biti Lika dje ima vise mrkih međeda nego ljudi.Tempo wrote:
druze, jesi li ti gledao statisticke podatke o prirodnom i migracijskom prirastaju u zenici prije rata i poslije rata. jesi li uporedio prosjecnu starosnu dob stanovnistva onda i sada, znas i da nas sad, ovog momenta, u zenici fali sto hiljada? sta kad od ovih preostalih stopet hiljada ostane sezdeset hiljada prosjecne starosti 50 godina?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31180 Re: Zeničani
Nece ni drustveni fenomeni. Ne valja ti primjer.Tempo wrote: nisam ni mislio da ce morfologija tla i fauna biti kao u lici. govorio sam o drustvenim fenomenima.
-
Tempo
- ZeModerator
#31181 Re: Zeničani
Casual's wrote:Ako se ikada otvore granice Lika će biti mila majka
ja sam prestravljen.
-
Nivelacija
#31182 Re: Zeničani
Zenica ima 30% vise rodjenih od gradova svoje velicine tipa Mostar i Tuzla.
U 2018 jedna od 7-8 opstina u BiH sa vise rodjenih od umrlih..
Treba biti samo realan, kritikovati ono sto treba sa argumetima bez preuvelicavanja..
Kakva Lika i qrac to je rang Nemile..
Bratunac u BiH.. Lika u Hrv tu je taj omjer..
Treba biti samo realan, kritikovati ono sto treba sa argumetima bez preuvelicavanja..
Last edited by Nivelacija on 13/03/2019 22:33, edited 1 time in total.
- kamen spoticanja
#31183 Re: Zeničani
pa u Nemili se najvise djece rodiNivelacija wrote:Zenica ima 30% vise rodjenih od gradova svoje velicine tipa Mostar i Tuzla.
a i nema mrkih medjeda
samo pivici
-
Nivelacija
#31184 Re: Zeničani
Nema veze svakako ta djeca zavrse u Zenici i to direkt u vijecu ili kao direktori Postikamen spoticanja wrote:pa u Nemili se najvise djece rodiNivelacija wrote:Zenica ima 30% vise rodjenih od gradova svoje velicine tipa Mostar i Tuzla.
Kakva Lika i qrac to je rang Nemile..![]()
a i nema mrkih medjeda
samo pivici
-
Tempo
- ZeModerator
#31185 Re: Zeničani
ne znam na cemu baziras svoj optimizam. tendencija je da nas je sve manje i da smo sve stariji. ako se nesto superradikalno ne promjeni, tendencija smanjivanja ce nas dovesti do nule._BataZiv_0809 wrote:Nece ni drustveni fenomeni. Ne valja ti primjer.Tempo wrote: nisam ni mislio da ce morfologija tla i fauna biti kao u lici. govorio sam o drustvenim fenomenima.
a promjene nema niti je moze biti. o tome smo srali danas.
-
Nivelacija
#31186 Re: Zeničani
Zasto mislis da promjene ne moze biti?
-
Tempo
- ZeModerator
#31187 Re: Zeničani
kakvi su ovo podaci? zenica ima 30% vise rodjenih od mostara i tuzle? koliko je to u promilima kako se i inace izrazava prirodni prirastaj? jel taj prirastaj, ako je pozitivan, pokriva i migracione gubitke? kako se ce ti migraconi gubici radno i reproduktivno sposobnog stanovnistva odraziti u buducnosti?Nivelacija wrote:Zenica ima 30% vise rodjenih od gradova svoje velicine tipa Mostar i Tuzla.
imam utisak da uopste ne uvidjate problem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31188 Re: Zeničani
Nema tu optimizma nego si četvrti grad u državiTempo wrote:
ne znam na cemu baziras svoj optimizam. tendencija je da nas je sve manje i da smo sve stariji. ako se nesto superradikalno ne promjeni, tendencija smanjivanja ce nas dovesti do nule.
a promjene nema niti je moze biti. o tome smo srali danas.
Tendencija da nas je sve manje ima razlicite implikacije, koje jesu dugorocno lose, to se slazem, ali mislim da temi pristupas previse pausalno.
-
Tempo
- ZeModerator
#31189 Re: Zeničani
nisam ja reko da ce samo zenica nestati. nestace sve. i nisam rekao da ce se to desiti za godinu ili za deset. rekao sam da mi idemo u tom pravci. prije ili kasnije cemo i stici. ima i druga varijanta, a to je da ce nas naseliti neki drugi ljudi. da sad ne fantaziram ko sta i kako, nemam pojma._BataZiv_0809 wrote:Nema tu optimizma nego si četvrti grad u državiTempo wrote:
ne znam na cemu baziras svoj optimizam. tendencija je da nas je sve manje i da smo sve stariji. ako se nesto superradikalno ne promjeni, tendencija smanjivanja ce nas dovesti do nule.
a promjene nema niti je moze biti. o tome smo srali danas.poistovjetio sa jednom mrtvom hrvatskom regijom odakle ljudi bježe 60 godina i gdje najveci grad nema 10.000 stanovnika. Pa u Lici ti je Velebit pobogu, tu se islo u JNA kao po kazni, gore nego Surdulica
Haj da si rekao Osijek, pa i nekako. Uporedivo je donekle.
Tendencija da nas je sve manje ima razlicite implikacije, koje jesu dugorocno lose, to se slazem, ali mislim da temi pristupas previse pausalno.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31190 Re: Zeničani
Da, ako se ove tendencije nastave, mogao bih se sloziti da idemo u tom smjeru. Opet ko zna kakve ce tendencije biti za 2,3,5 godina. Do 2010. godine bez vize nisi mogao turisticki dalje od Bregane, a onda od 2012 odcepise odlasci...Tempo wrote:nisam ja reko da ce samo zenica nestati. nestace sve. i nisam rekao da ce se to desiti za godinu ili za deset. rekao sam da mi idemo u tom pravci. prije ili kasnije cemo i stici. ima i druga varijanta, a to je da ce nas naseliti neki drugi ljudi. da sad ne fantaziram ko sta i kako, nemam pojma.
E eto zamisli da je neko npr. 2005. to prognozirao, sta bi mu ljudi rekli
-
Tempo
- ZeModerator
#31191 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Da, ako se ove tendencije nastave, mogao bih se sloziti da idemo u tom smjeru. Opet ko zna kakve ce tendencije biti za 2,3,5 godina. Do 2010. godine bez vize nisi mogao turisticki dalje od Bregane, a onda od 2012 odcepise odlasci...Tempo wrote:nisam ja reko da ce samo zenica nestati. nestace sve. i nisam rekao da ce se to desiti za godinu ili za deset. rekao sam da mi idemo u tom pravci. prije ili kasnije cemo i stici. ima i druga varijanta, a to je da ce nas naseliti neki drugi ljudi. da sad ne fantaziram ko sta i kako, nemam pojma.
kakve mogu biti...sto je mlado i zna bilo sta raditi otici ce, sto je degenericno ostace ovdje da mrzi, stari i umre. i raspravlja ko je bolji, dofu ili ramo. pa ce jedni reci sta je usta vas jebem, jel zasadio saksije na mostu i stavo lampione, jel napravio studengrad, a ovi drugi ce odgovarat nije nije, jebemo mi tebe usta, ramo je napravo frmu, on zaposljava ljude, a i pomogne kome moze.
kakvo besmisleno postojanje...
Last edited by Tempo on 13/03/2019 23:08, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31192 Re: Zeničani
Jah eto degenerici ne idu.Tempo wrote:
kakve mogu biti...sto je mlado i zna bilo sta raditi otici ce, sto je degenericno ostace ovdje da mrzi, stari i umre. i raspravlja ko je bolji, dofu ili ramo.
-
Tempo
- ZeModerator
#31193 Re: Zeničani
idu idu, ali pametni ne ostaju._BataZiv_0809 wrote:Jah eto degenerici ne idu.Tempo wrote:
kakve mogu biti...sto je mlado i zna bilo sta raditi otici ce, sto je degenericno ostace ovdje da mrzi, stari i umre. i raspravlja ko je bolji, dofu ili ramo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#31194 Re: Zeničani
Sta ti cekasTempo wrote:
idu idu, ali pametni ne ostaju.
-
Tempo
- ZeModerator
#31195 Re: Zeničani
_BataZiv_0809 wrote:Sta ti cekasTempo wrote:
idu idu, ali pametni ne ostaju.
ja sam degenerik. i to ne od ovih koji idu.
-
channel10
#31196 Re: Zeničani
Kakav presjek stanja u drzaviTempo wrote:_BataZiv_0809 wrote:Da, ako se ove tendencije nastave, mogao bih se sloziti da idemo u tom smjeru. Opet ko zna kakve ce tendencije biti za 2,3,5 godina. Do 2010. godine bez vize nisi mogao turisticki dalje od Bregane, a onda od 2012 odcepise odlasci...Tempo wrote:nisam ja reko da ce samo zenica nestati. nestace sve. i nisam rekao da ce se to desiti za godinu ili za deset. rekao sam da mi idemo u tom pravci. prije ili kasnije cemo i stici. ima i druga varijanta, a to je da ce nas naseliti neki drugi ljudi. da sad ne fantaziram ko sta i kako, nemam pojma.
kakve mogu biti...sto je mlado i zna bilo sta raditi otici ce, sto je degenericno ostace ovdje da mrzi, stari i umre. i raspravlja ko je bolji, dofu ili ramo. pa ce jedni reci sta je usta vas jebem, jel zasadio saksije na mostu i stavo lampione, jel napravio studengrad, a ovi drugi ce odgovarat nije nije, jebemo mi tebe usta, ramo je napravo frmu, on zaposljava ljude, a i pomogne kome moze.
kakvo besmisleno postojanje...
-
Tempo
- ZeModerator
#31197 Re: Zeničani
channel10 wrote: Kakav presjek stanja u drzavi![]()

- kamberovica polje
#31198 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote:Procitajte komentare Zenicana na FB vezane za ovu objavu.
U aprilu festival rakije u Zenici
Jebo ja sam sebi mater koja me ovako retardiranog rodila pa kad nisam otisao odavde, a imao sam fantasticnu priliku 2014 za Njemacku. Tacno i nisam za bolje.
Kakvi komentari majko mila.
-
Nivelacija
#31199 Re: Zeničani
Ma nije samo na tom clanku, na svakom je, eno neko kupio caffe obalu koja nije radila 2 -3 godine preuredio je skoz, lijepo izgleda bas po slikama, dao malo u medije da se promovise objekat novi i ulazis da vidis komentare, prvi komentar neke zenturace bolje da je fabriku i radna mjesta otvorio.
E jebemu majku
E jebemu majku
- kamberovica polje
#31200 Re: Zeničani
Ma tragikomedija.
Pola komentara o tome kako je Zenica nisko pala zbog festivala rakije, a jebo zagađenje, prljavštinu, nepotizam i korupciju. Rakija je kriva zbog moralne i svake druge dekadencije.
Pola komentara o tome kako je Zenica nisko pala zbog festivala rakije, a jebo zagađenje, prljavštinu, nepotizam i korupciju. Rakija je kriva zbog moralne i svake druge dekadencije.