Čekaj hoćeš d kažeš da recimo Osman Kulenović ne može biti Hrvat ama nikako? Ili ne znam Katica Milivoda da bude Bošnjakinja? :*Kolinda wrote:Evo jedan zaključak nakon nekog vremena provedenog u čitanju komentara naših federalnih partnera sa naglaskom na dijasporu:
- Hrvat se bezveze žale na majorizaciju iako skoro sve pa i jedan Bošnjak sa ovoga foruma je na razmišljanju da se Hrvatima izabere Komšić koji nema ni 1% podrške Hrvata
- US je vrhovno tijelo dok ne donese neku odluku koja se ne sviđa bošnjačkoj eliti sa ovog foruma
- člana predsjedništva biraju "građani" iako hrvatski, bošnjački i srbski član predsjedništva pune ustavne ovlasti može koristiti samo ako ima većinu u klubu Doma naroda koji predstavlja ili parlamenta RS-a
- čujemo zadnjih dana da su Hrvati u BiH postali i rasisti![]()
- riješenje hrvatskog pitanje se vidi u tome da Hrvata nestane a cijelo vrijeme se govori da se Hrvate ne mrzi nego isključivo HDZ
- bošnjačka forumska elitaželi nametnuti sustav jedan čovjek jedan glas ali svugdje osim u Mostaru
- u pustoj želji za suživotom pored Želje alkosa kao nametnutog hrvatskog člana predsjedništva drugi cilj je 6 kandidata koji će se lažno predstaviti Hrvatima kao Edin, Nerkez i slično i upasti u dom naroda i klub Hrvata a kao krajnji cilj federacija bez Hrvata dok se u međuvremenu dragi naši prijatelji čude o kakvoj majorizaciji pričaju Hrvati koji su svakako prezastupljeni![]()
Ima toga još ali nešto mi se spava pa nek ostane na ovome ..
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- djkurt
#31176 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#31177 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ima tu dosta posla.SaraFina wrote:Hafis wrote:Nema tu neke velike teorije: Po trenutačnoj situaciji neće biti raspodjele mandata u dom naroda.
Jedini koji to može odraditi to je Inzko, sve ostalo je šuplja.
Doduše, i on će morati sačekati instrukcije prije nego što donese odluku.
Pro BiH gradjani imaju težak zadatak...moraju instalirati i nekog mimo HDZ-A kao člana presjedništva iz reda HR naroda, a izlobirati i popunjavanje Doma naroda u korist pro BiH gradjanske opcije.
- SaraFina
#31178 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Ima tu dosta posla.SaraFina wrote:Hafis wrote:Nema tu neke velike teorije: Po trenutačnoj situaciji neće biti raspodjele mandata u dom naroda.
Pro BiH gradjani imaju težak zadatak...moraju instalirati i nekog mimo HDZ-A kao člana presjedništva iz reda HR naroda, a izlobirati i popunjavanje Doma naroda u korist pro BiH gradjanske opcije.
Željko je 85% sigurica. Ovo drugo je 65:35 u korist HDZ-a.
P.S nabaci seksi avatar neki, neobično mi
-
Hafis
#31179 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne kažem da on ne bi da se on sam pita.Banksy wrote:kupiš ga okrjepom...Hafis wrote:Nema tu neke velike teorije: Po trenutačnoj situaciji neće biti raspodjele mandata u dom naroda.
Za razliku od 2010., sad je stvar malo napuhanija, da ne kažem internacionaliziranija, i teško da će moći išta sam odlučiti bez nastavničkog vijeća.
-
Hafis
#31180 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne bih baš rekao da je Želja sigurica. Ima tu još borbe.SaraFina wrote:Hafis wrote:Ima tu dosta posla.SaraFina wrote:
Željko je 85% sigurica. Ovo drugo je 65:35 u korist HDZ-a.
P.S nabaci seksi avatar neki, neobično mi
A ovo drugo...prvo će se sačekati rezultati izbora, poredak na listama, i onda vidjeti može li način delegiranja u Dom naroda utjecati na rezultate. Ako bošnjačkim strankama stvarno zatreba ''mala pomoć'' da doguraju do broja od 6 Hrvata, nije ni to isključeno. A ako budu daleko od tog broja, onda je svejedno koji će se način delegiranja primijeniti, i to će se završiti nekim neutralnim rješenjem.
A inače, bilo kakva izmjena dosadašnjeg načina delegiranja, definitivno im uskraćuje bilo kakvu kalkulaciju, jer je onaj od strane Suda izbačeni način bio najidealniji okvir za izborni inženjering.
- SaraFina
#31181 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nužno je kandidate ljevice (ma kakva bila) hrvatske nacionalnosti ozbiljno podržati. Na tim izbornim listama 
Gradjanska BiH
Gradjanska BiH
-
Hafis
#31182 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tako je.SaraFina wrote:Nužno je kandidate ljevice (ma kakva bila) hrvatske nacionalnosti ozbiljno podržati. Na tim izbornim listama
Gradjanska BiH
Također je nužno izboriti se za model načina popunjavanja Doma naroda sukladan presudi, ali i preporuci Ustavnog suda BiH, i na taj način omogućiti legitimno predstavljanje svih naroda u istoimenom domu... a svakako da zastupnici mogu biti ljevičari... doduše ne mislim na nacipatološko ljevičarenje tipa GS, ili ublehaško tipa ŽK, već baš ono istinsko, kojeg danas gotovo i nema u ovoj zemlji.
- SaraFina
#31183 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Misli ti što želiš. Prostor za manevar je sužen i delati se moraHafis wrote:Tako je.SaraFina wrote:Nužno je kandidate ljevice (ma kakva bila) hrvatske nacionalnosti ozbiljno podržati. Na tim izbornim listama
Gradjanska BiH
Također je nužno izboriti se za model načina popunjavanja Doma naroda sukladan presudi, ali i preporuci Ustavnog suda BiH, i na taj način omogućiti legitimno predstavljanje svih naroda u istoimenom domu... a svakako da zastupnici mogu biti ljevičari... doduše ne mislim na nacipatološko ljevičarenje tipa GS, ili ublehaško tipa ŽK, već baš ono istinsko, kojeg danas gotovo i nema u ovoj zemlji.
Znamo što je činiti
-
Hafis
#31184 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pretpostavljam ti si dio Agitpropa zaduzen za Austriju, tj. Becki dzemat?
-
Novak20
#31185 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Pretpostavljam ti si dio Agitpropa zaduzen za Austriju, tj. Becki dzemat?
Zajedno sa alter egom, šeherezadom begovicom.
- mO k3
#31186 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ko se zadnji smije , najsladje se smije
oktobar dolazi
Pice kmecanja vise nego prije

Pice kmecanja vise nego prije
- spreca
#31187 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Cuce se zvizgi do Argentine 
-
DonieBrasco
- spreca
#31189 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nemogu ga valjda smjeniti bez ruku BosnjakaDonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/parlame ... /180903012
Sta mislite hoce li ga SNSD i HDZ smjeniti ?
-
DonieBrasco
#31190 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Papaka uvijek ima tako da je sve moguce.spreca wrote:Nemogu ga valjda smjeniti bez ruku BosnjakaDonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/parlame ... /180903012
- mO k3
#31191 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Njegovo smjenjivanje dodatno bi zakuhalo !! Zato puna podrška smjenjivanju
- spreca
#31192 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
taman i da zasluzuje ja nebih zainat onim supcima glasao za smjenu....ali ideja je dobra da se vidi ko su bosnjacki papci pa da im jebemo sjeme na izborimamO k3 wrote:Njegovo smjenjivanje dodatno bi zakuhalo !! Zato puna podrška smjenjivanju
- Kolinda
#31193 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma kako da ne bi mogli od kud ti ta ideja???djkurt wrote:Čekaj hoćeš d kažeš da recimo Osman Kulenović ne može biti Hrvat ama nikako? Ili ne znam Katica Milivoda da bude Bošnjakinja? :*Kolinda wrote:Evo jedan zaključak nakon nekog vremena provedenog u čitanju komentara naših federalnih partnera sa naglaskom na dijasporu:
- Hrvat se bezveze žale na majorizaciju iako skoro sve pa i jedan Bošnjak sa ovoga foruma je na razmišljanju da se Hrvatima izabere Komšić koji nema ni 1% podrške Hrvata
- US je vrhovno tijelo dok ne donese neku odluku koja se ne sviđa bošnjačkoj eliti sa ovog foruma
- člana predsjedništva biraju "građani" iako hrvatski, bošnjački i srbski član predsjedništva pune ustavne ovlasti može koristiti samo ako ima većinu u klubu Doma naroda koji predstavlja ili parlamenta RS-a
- riješenje hrvatskog pitanje se vidi u tome da Hrvata nestane a cijelo vrijeme se govori da se Hrvate ne mrzi nego isključivo HDZ
- bošnjačka forumska elitaželi nametnuti sustav jedan čovjek jedan glas ali svugdje osim u Mostaru
- u pustoj želji za suživotom pored Želje alkosa kao nametnutog hrvatskog člana predsjedništva drugi cilj je 6 kandidata koji će se lažno predstaviti Hrvatima kao Edin, Nerkez i slično i upasti u dom naroda i klub Hrvata a kao krajnji cilj federacija bez Hrvata dok se u međuvremenu dragi naši prijatelji čude o kakvoj majorizaciji pričaju Hrvati koji su svakako prezastupljeni![]()
Posebni može ambasador Nerkez za prijatelje Nerko, on u jednom mandatu predstavlja ambasadore iz kvote Bošnjaka a slijedeći mandat iz kvote Hrvata.
Ali da se ti meni ne bi zapleo idemo ovako, samo odluka US o legitimnom predstavljanju a onda slobodno Mujo može predstavljati Hrvate, Izet Srbe a Ante Bošnjake.
Ako BPK ima 95% Bošnjaka onda on daje bošnjačke izaslanike ako ZHŽ ima 98% Hrvata ona daje samo Hrvate sukladno postotku stanovništa među svojom "rajom" a preračunato na onih 17 delegata.
Svi zadovoljni, sud u Strasbourgu također.
-
DonieBrasco
#31194 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Također sam protiv smjene, ako se desi smjena a onda da dođe covjek iz SNSD na njegovo mjesto pa bi onda vidijeli ljepote.spreca wrote:taman i da zasluzuje ja nebih zainat onim supcima glasao za smjenu....ali ideja je dobra da se vidi ko su bosnjacki papci pa da im jebemo sjeme na izborimamO k3 wrote:Njegovo smjenjivanje dodatno bi zakuhalo !! Zato puna podrška smjenjivanju
- djkurt
#31195 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pusti politiku, ja sam pitao u smislu identiteta. Kako je politika kurva, ne čudi me iznenadno mijenjanje dresova po potrebi. Pa najveći nacionalisti danas su jučr bili zagrižene komunjare.Kolinda wrote:Ma kako da ne bi mogli od kud ti ta ideja???djkurt wrote:Čekaj hoćeš d kažeš da recimo Osman Kulenović ne može biti Hrvat ama nikako? Ili ne znam Katica Milivoda da bude Bošnjakinja? :*Kolinda wrote:Evo jedan zaključak nakon nekog vremena provedenog u čitanju komentara naših federalnih partnera sa naglaskom na dijasporu:
Posebni može ambasador Nerkez za prijatelje Nerko, on u jednom mandatu predstavlja ambasadore iz kvote Bošnjaka a slijedeći mandat iz kvote Hrvata.
Ali da se ti meni ne bi zapleo idemo ovako, samo odluka US o legitimnom predstavljanju a onda slobodno Mujo može predstavljati Hrvate, Izet Srbe a Ante Bošnjake.
Ako BPK ima 95% Bošnjaka onda on daje bošnjačke izaslanike ako ZHŽ ima 98% Hrvata ona daje samo Hrvate sukladno postotku stanovništa među svojom "rajom" a preračunato na onih 17 delegata.
Svi zadovoljni, sud u Strasbourgu također.
- BHCluster
#31196 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Cuj ovog kemcanja, kad Covic i bh hrvati imaju pravo glasati na izborima u RH, zasto onda ti isti onda pizde kad bosnjaci po zakonu BiH glasuju za htvata?
-
DonieBrasco
#31197 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/postign ... /180903055
https://www.klix.ba/vijesti/bih/parlame ... /180903012
Vidjet cemo sta ce biti.
Ista ekipa sutra odlucuje o smjeni Mektica, sto je opet udar na sprjecavanje kriminala bas kao i ovaj zakon o krivncom postupku koji su osporavali.Klub delegata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH povukao je svoj Prijedlog izmjena Zakona o krivičnom postupku BiH. Ovo je uslijedilo nakon žestokih kritika međunarodne zajednice koja je HDZ i SNSD upozorila da će biti direktno odgovorni za širenje kriminala u BiH.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/parlame ... /180903012
Vidjet cemo sta ce biti.
- Maraschino
#31198 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Karamatica na mjesto Mektica.DonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/parlame ... /180903012
- spreca
#31199 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Onog pedercica za ministraMaraschino wrote:Karamatica na mjesto Mektica.DonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/parlame ... /180903012
- vatrogasac
#31200 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bosna danas osvanula u jednom entitetu pa i u drugom na različite načine.