Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
245
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 557

Veigar

#31151 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Raigor Stonehoof wrote: 14/04/2020 09:27 Ti si nesto pobrkao, ili ne znas sta FPS znaci. To da ne vidis protivnika a on ti vec prisao moze bit istina ako imas 2-3 fps-a, a ne 40.
Frames per second
First Person shooter

Nisam pobrkao, ne kažem da se ne može igrati, može, ali nisi i nikad sa low fps nećeš biti relevantan u online First person shooterima koji se igraju na računarima, jer protivnici imaju jebene mašine koje vrte i 120 fps-a dok se ti smaraš sa recimo 40. :)
aditon

#31152 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

pa 99% svoje gamerske karijere sam igrao na prosječno 30 fps...dobar dio te iste karijere fps uopšte nije bio tema niti nešto bitno...i u takvim uslovima, kad ne znaš da postoji bolje tj da može bolje, to ti je vrh, ne razmišljaš o fps i sretan si. Danas, okolnosti su se promijenile. Igrati svaku igru s prosjekom 130 fps i 144hz monitorom je druga dimenzija i ne bi sad mogao ni naopako se vratiti u ta vremena. Što se online igara tiče tj mp, slažem se s raigorom da je bitniji ping i dobra konekcija. Međutim, najbolje je kad su svi uslovi za fluidno igranje zadovoljeni.

treba istaći da sam prije zadovoljniji bio, kad štekne igra, nije me to nešto toliko smetalo kao danas...danas bi pucao u prvog do sebe kad vidim da igra štekne :D nešto poput ove situacije iz videa iznad :lol:
Veigar

#31153 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

aditon wrote: 14/04/2020 09:33 pa 99% svoje gamerske karijere sam igrao na prosječno 30 fps...dobar dio te iste karijere fps uopšte nije bio tema niti nešto bitno...i u takvim uslovima, kad ne znaš da postoji bolje tj da može bolje, to ti je vrh, ne razmišljaš o fps i sretan si. Danas, okolnosti su se promijenile. Igrati svaku igru s prosjekom 130 fps i 144hz monitorom je druga dimenzija i ne bi sad mogao ni naopako se vratiti u ta vremena. Što se online igara tiče tj mp, slažem se s raigorom da je bitniji ping i dobra konekcija. Međutim, najbolje je kad su svi uslovi za fluidno igranje zadovoljeni.

treba istaći da sam prije zadovoljniji bio, kad štekne igra, nije me to nešto toliko smetalo kao danas...danas bi pucao u prvog do sebe kad vidim da igra štekne :D nešto poput ove situacije iz videa iznad :lol:
U pravu si dok nisi okusio šta znači igrati na high fps, nisi ni mario puno vezano za to. Sad kad znam koja je razlika ne mogu se natjerati da igram kompetitivne igre sa low fps-om, grafika može biti low to mi ne smeta ali mora biti barem 60 fps-ova da bih nastavio igrati. :)
Kod strategija može i manje od 60 fps jer se ne traži brzina već taktičko je nadmudrivanje, tako da mi tu ne smeta manji fps. :)
arnes_king

#31154 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Veigar wrote: 14/04/2020 09:30
Raigor Stonehoof wrote: 14/04/2020 09:27 Ti si nesto pobrkao, ili ne znas sta FPS znaci. To da ne vidis protivnika a on ti vec prisao moze bit istina ako imas 2-3 fps-a, a ne 40.
Frames per second
First Person shooter

Nisam pobrkao, ne kažem da se ne može igrati, može, ali nisi i nikad sa low fps nećeš biti relevantan u online First person shooterima koji se igraju na računarima, jer protivnici imaju jebene mašine koje vrte i 120 fps-a dok se ti smaraš sa recimo 40. :)
Da ti igras profesionalno i da ti je to primarno zanimanje sigurno da bi ti znacio fps i svaka milisekunda, ali igras radi zabave i sigurno nisi medju najprofesionalnijim igracima, svakako ti je ping 50-60 tako da ti nece znaciti nista igrao na 40 ili 60 fps. Vise ti smeta to sto ti je ping 50-60 a ne 20-30 iako ni 60 nije previsoko.

Taj manji fps bi ti zasmetao mozda samo u situacijama gdje se nadjes bas 1 na 1 s provnikom koji igra na tom nivou pa mozda ali samo mozda da bi bio bocu u nedostatku u toj situaciji.
Veigar

#31155 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

arnes_king wrote: 14/04/2020 09:54
Frames per second
First Person shooter

Da ti igras profesionalno i da ti je to primarno zanimanje sigurno da bi ti znacio fps i svaka milisekunda, ali igras radi zabave i sigurno nisi medju najprofesionalnijim igracima, svakako ti je ping 50-60 tako da ti nece znaciti nista igrao na 40 ili 60 fps. Vise ti smeta to sto ti je ping 50-60 a ne 20-30 iako ni 60 nije previsoko.

Taj manji fps bi ti zasmetao mozda samo u situacijama gdje se nadjes bas 1 na 1 s provnikom koji igra na tom nivou pa mozda ali samo mozda da bi bio bocu u nedostatku u toj situaciji.
Ne znam brate, pokrenuo sam igru odradio onaj trening, tu mi je već bilo sumnjivo sve, i onda započeo jedan meč i kako god okrenem ne teče mi igra glatko, gledam neko puca na mene okrećem se i ne vidim nikog istom odjednom se frajer ispred mene pojavi niotkud i naravno sroka me. To je bilo prvih 20 sekundi nakon što sam s onim padobranom sletio. Neka hvala ali ne igro ja Warzone dok ne nabavim bolju mašinu na kojoj će glatko teći sve. Konekcija nije bila problem jer mi je ping bio između 50 i 60ms. Znači sasvim ok, Jasno ko dan da mi kompjuter jednostavno nema snage da normalno pokrene igricu sa relativno dobrim fps-om. Ne znam i meni se čini da vi što odobravate low fps u FPS multiplayeru jednostano ne znate kako je to kad ti sve glatko teče i fercera.
arnes_king

#31156 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

Veigar wrote: 14/04/2020 10:01
arnes_king wrote: 14/04/2020 09:54
Frames per second
First Person shooter

Ne znam brate, pokrenuo sam igru odradio onaj trening, tu mi je već bilo sumnjivo sve, i onda započeo jedan meč i kako god okrenem ne teče mi igra glatko, gledam neko puca na mene okrećem se i ne vidim nikog istom odjednom se frajer ispred mene pojavi niotkud i naravno sroka me. To je bilo prvih 20 sekundi nakon što sam s onim padobranom sletio. Neka hvala ali ne igro ja Warzone dok ne nabavim bolju mašinu na kojoj će glatko teći sve. Konekcija nije bila problem jer mi je ping bio između 50 i 60ms. Znači sasvim ok, Jasno ko dan da mi kompjuter jednostavno nema snage da normalno pokrene igricu sa relativno dobrim fps-om. Ne znam i meni se čini da vi što odobravate low fps u FPS multiplayeru jednostano ne znate kako je to kad ti sve glatko teče i fercera.
Ovo boldano ti samo moze biti do pinga i nestabilne internet konekcije a nikako zbog toga sto je na 40fps. Da ti je fps 20 imalo bi smisla ali na 40 ti taj problem sigurno nije do FPS.

Sa 50-60 ping tebi nikakvu ulogu ne igra ta razlika u fps, da ti je ping 20 tad bi imalo smisla.
Raigor Stonehoof

#31157 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

ma ne moze ni sa 20fps mu se tek tako pojavit neko. ili je igra zastekala, ili je bio lag spike pa se neko "pojavio" kad je otkocilo
Veigar

#31158 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Pratio sam ping, i kako vam rekoh bio je vazda između 50 i 60ms. Znači da je bio dobar. Kažem vam mašina mi jednostavno ne može podnijeti igricu na zadovoljavajućem nivou i zato mi ne teče glatko i to me nervira i zato odustajem od warzone-a. :)
Haugh. ::)
l33t

#31159 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Molim vas da ne lupate gluposti o FPSu. FPS je itekako povezan sa pucanjem i razlika se itekako osjeti i vidi, kao i razlika sa ukljucenim Vsyncom. Pricali smo dosta puta na temama nemojte opet. Za singleplayer igre je naravno manje bitno koga ne nervira osjetni lag.
Veigar

#31160 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

l33t wrote: 14/04/2020 11:00 Molim vas da ne lupate gluposti o FPSu. FPS je itekako povezan sa pucanjem i razlika se itekako osjeti i vidi, kao i razlika sa ukljucenim Vsyncom. Pricali smo dosta puta na temama nemojte opet. Za singleplayer igre je naravno manje bitno koga ne nervira osjetni lag.
To čitavo vrijeme tvrdim, za singleplayer nije problematično za kompetitivne first person shootere itekako je problem i to ogroman.
aditon

#31161 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

to što na tebe neko puca a ti ga tek kasnije ugledaš je samo do laga i nikako do fps-a. Da se odmah razumijemo, fps je za smooth play izuzetno bitan, što više to bolje iako je neka targetirana vrijednost 60 fps međutim kod mp fps shooter igara fps je jedan od bitnijih faktora. Ali, konkretno u slučaju veigara, po njegovom opisu, to je samo do laga. Ili da ti je fps 10 umjesto 40 koliko tvrdiš. Cross play na warzone je omogućen i često sam u timu s igračima koji šutaju na konzolama, na 30 fps, i kompetitivni su igrači. Kao što rekoh većinu svog vremena sam igrao na prosjeku 30 fps-a igre, pa tako i multiplayer igre i smatram da sam dosta dobar u tome. Naravno da sad ne bi mogao tako igrati jer znam kako je to kad je bolje, ali daleko od toga da je zbog malog fps-a mp igra ne igriva. Ko god kaže drugačije, jednostavno je razmažen. Ovdje niko nije profesionalni igrač. Svi smo tu iz rekreacije i zabave. Po nekima niko ne bi ni fudbal mogao igrati jer nema pravu loptu, kopačke itd...a sale nam pune rekreativaca koji se furaju da su Ronaldo :D :D :D
Averus

#31162 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Ulijećem klizeći

Može li mi neko naći torrent Sims 4 sa svim mogućim DLC-ovima, ekspanzijama, packovima i p.materinama?
Ja ne kontam ništa oko ovih Simsa šta god skinem nešto fali :oops:
aditon

#31163 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

bez grubih startova @Averus

jesi gledao na partisu? Tu bi trebalo biti.
Averus

#31164 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Banovan sam sa partisa :D
Gledao sam na IPT, ali ima milion nekih izdanja, ne znam koje je to sa svim mogućim dodacima itd. :oops:
Gledao sam po size, ali na svakom komentarišu da nešto nedostaje...
aditon

#31165 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by aditon »

ja kad dođem kući pogledat ću ti na partisu...ipt je dosta rigorozniji u svojim pravilima, te ako skineš nešto kod njih a ne vratiš u istom iznosu, definitivno ide banana..kako je sims 4 već dugo na tržištu, tako na njemu nema previše leachera i teško je vratiti nazad skinuto..stoga nemoj skidati s ipt-a :D
Veigar

#31166 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

aditon wrote: 14/04/2020 11:11 to što na tebe neko puca a ti ga tek kasnije ugledaš je samo do laga i nikako do fps-a. Da se odmah razumijemo, fps je za smooth play izuzetno bitan, što više to bolje iako je neka targetirana vrijednost 60 fps međutim kod mp fps shooter igara fps je jedan od bitnijih faktora. Ali, konkretno u slučaju veigara, po njegovom opisu, to je samo do laga. Ili da ti je fps 10 umjesto 40 koliko tvrdiš. Cross play na warzone je omogućen i često sam u timu s igračima koji šutaju na konzolama, na 30 fps, i kompetitivni su igrači. Kao što rekoh većinu svog vremena sam igrao na prosjeku 30 fps-a igre, pa tako i multiplayer igre i smatram da sam dosta dobar u tome. Naravno da sad ne bi mogao tako igrati jer znam kako je to kad je bolje, ali daleko od toga da je zbog malog fps-a mp igra ne igriva. Ko god kaže drugačije, jednostavno je razmažen. Ovdje niko nije profesionalni igrač. Svi smo tu iz rekreacije i zabave. Po nekima niko ne bi ni fudbal mogao igrati jer nema pravu loptu, kopačke itd...a sale nam pune rekreativaca koji se furaju da su Ronaldo :D :D :D
Jbg, možda je fps bio i manji, interenet definitivno nije problem jer kao što rekoh pratio sam i bio je konstantno na 50-60ms. Ako je ovo loš ping onda da u pravu ste.
Veigar

#31167 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

Da se nešto razumijemo, moji prvi gaming dani su počeli 1992, tad se derala Atari konzola, pa onda se prešlo na comodore 64, sa njega se prešlo na pentium 3, pa na dual core i sad sam na I7, znači prošao sam sve faze gejminga od početka do kraja i znam šta govorim i znam gdje mi je problem, tako da....
l33t

#31168 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by l33t »

Ne mozes nekima objasniti koji kontaju da su upravu :D puska ti ne puca isto na 20 fps i na 60 i na 144 fps. na 20 fps ces vjerovatno lagati i sjecakti na mapi i da ti je ping 5ms.

Drugo je subjektivni osjecaj. Ti mozes se zabavit i na 20 fpsa al nije to prava igra. Igrao sam ja cod4 kad je bio aktivan na 30fpsa i dobro sam igrao. Kad sam presao na 250FPSa igra i pucanje se totalno promijene. Razlika u gameplayu je drasticna.
He1972

#31169 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by He1972 »

Veigar wrote: 14/04/2020 10:34 Pratio sam ping, i kako vam rekoh bio je vazda između 50 i 60ms. Znači da je bio dobar. Kažem vam mašina mi jednostavno ne može podnijeti igricu na zadovoljavajućem nivou i zato mi ne teče glatko i to me nervira i zato odustajem od warzone-a. :)
ping od 50 ili 60 milisekundi urtzu ne valja
ping ispod 10 ms je ok
sve preko je qarna
Veigar

#31170 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Veigar »

He1972 wrote: 14/04/2020 11:41
Veigar wrote: 14/04/2020 10:34 Pratio sam ping, i kako vam rekoh bio je vazda između 50 i 60ms. Znači da je bio dobar. Kažem vam mašina mi jednostavno ne može podnijeti igricu na zadovoljavajućem nivou i zato mi ne teče glatko i to me nervira i zato odustajem od warzone-a. :)
ping ispod 10 ms je ok
sve preko je qarna
U životu nikad ispod 50 nisam imao tako da ne znam, more bit. :)
He1972

#31171 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by He1972 »

Veigar wrote: 14/04/2020 11:48
He1972 wrote: 14/04/2020 11:41
ping ispod 10 ms je ok
sve preko je qarna
U životu nikad ispod 50 nisam imao tako da ne znam, more bit. :)

napraviš ti server i bude ti 1 ms :kiss: eddit: pa neka drugima laguje ko ih y :thumbup:
Last edited by He1972 on 14/04/2020 11:49, edited 1 time in total.
Raigor Stonehoof

#31172 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Raigor Stonehoof »

l33t wrote: 14/04/2020 11:39 Ne mozes nekima objasniti koji kontaju da su upravu :D puska ti ne puca isto na 20 fps i na 60 i na 144 fps. na 20 fps ces vjerovatno lagati i sjecakti na mapi i da ti je ping 5ms.

Drugo je subjektivni osjecaj. Ti mozes se zabavit i na 20 fpsa al nije to prava igra. Igrao sam ja cod4 kad je bio aktivan na 30fpsa i dobro sam igrao. Kad sam presao na 250FPSa igra i pucanje se totalno promijene. Razlika u gameplayu je drasticna.
Hajde mi objasni kako to puska puca drugacije u zavisnosti od fpsa?
He1972

#31173 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by He1972 »

Averus wrote: 14/04/2020 11:18 Banovan sam sa partisa :D
Gledao sam na IPT, ali ima milion nekih izdanja, ne znam koje je to sa svim mogućim dodacima itd. :oops:
eto poslao sam ti od zalivskih momaka pa proberi
Averus

#31174 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

He1972 wrote: 14/04/2020 11:59
Averus wrote: 14/04/2020 11:18 Banovan sam sa partisa :D
eto poslao sam ti od zalivskih momaka pa proberi
Hvala :D
Nije meni problem naći torrent, meni je problem što ne znam koji skinuti da ima sve dostupne ekspanzije i tako to.
Drugim riječima jebe me EA i njihova nomenklatura i nazivi "stuff pack", "expansion pack", "DLC pack" i onda izda Deluxe Edition koji nema skoro ništa itd. :lol:
arnes_king

#31175 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by arnes_king »

l33t wrote: 14/04/2020 11:39 Ne mozes nekima objasniti koji kontaju da su upravu :D puska ti ne puca isto na 20 fps i na 60 i na 144 fps. na 20 fps ces vjerovatno lagati i sjecakti na mapi i da ti je ping 5ms.

Pa de mi objasni kako se na 40fps moze desiti da cujes pucanj, nigdje nikog i odjednom se stvori pred tobom? :) FPS igra ulogu ako imas jako odlican ping, ali na 50-60 pingu ti je isto imao 40 ili 60 FPS sto se tice tih stvari. I u situacijama gdje imas prednost sa vecim fps to je nesto sto je skoro neprimjetno a ne neka drasticna razlika. On se nije zalio da ima 20fps nego 40 a i da ima 60fps ne bi mu u realnosti nista znacilo jer su tu milisekunde u pitanju u kojima bi on trebao biti sposoban da brze reaguje.

Kod mene je normalno ping 20-30, nekada ode na 50-60 i dalje je igrivo ali se osjeti minimalna razlika. Sve do 80 je podnosljivo, preko toga je vec problem i tesko za normalno igranje.
Post Reply