Ja nemam nista protiv da stranka postavlja svoje ljude na rukovodece pozicije tj da ih imenuje kao i u upravne i nadzorne odbore tj da vrsi ta imenovanja.Login77777 wrote: ↑06/02/2024 07:57@MUNAFIKA_A_AKCIJA wrote: ↑05/02/2024 20:57Brate, ništa te ne sprječava da nam ovdje postaviš konkurse koji su štela NiP-a.
Sve što ti treba jeste NiPovac koji je primljen ispred nekoga sa boljim kvalifikacijama.
Valjda ti nije problem da nam makar jedan primjer nađeš.
Ja ću za primjer opet da spomenem Konkurs za MUP, gdje nije bilo niti jedne pismene žalbe na 200 primljenih policajaca.
Munafice care cekamo odgovor.![]()
To je normalna i opravdana praksa jer tako stranka uspostavlja kontrolu i preuzima odgovornost za rad.
Ali da se ne lazemo ti imenovani ljudi onda provode zaposljavanja i stele radna mjesta i to je on oo cemu ja pricam.
Sve se to upakuje i na intervjuima se kandidatima koji trebaju proci (onima kojima se steli) daje vise bodova.
Ovo se desava i ljudi se na ovo zale i o tome ja pisem.
Licno znam 4 slucaja od ljudi sa kojima sam razgovarao jer sam ja taj koji u drustvu podrzaje trojku i onda to doju tako ljudi i kazu 'ne budi budala i ovi tvoji stele konkurse'...
Mozemo se lagati i govoriti da toga nema, ali od toga nema nista.
Zna i ljudi koji su ispred NIPa imenovani sa najiskrenijim nijetom da urade nesto drustveno korisno i dobro kojo su sad razocarani jer uhljebi i dalje uhljebavaju samo sad su u drugom dresu i sve isto... Ljudi su izlozeni pritiscima jer neko iz, stranke gura svoje uhljebe itd...
Ne odnosi se ovo samo na NIP nego za cijelu trojku.