Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mali_balon wrote:Ja se samo pitam sta jep pozadina ovih hapsenja......nije pao neki mahalski piljarcici....pale su ozbiljne familije.....jbte onaj ubio covjeka ni dana nije lezo a sad zbog utaje poreza u hapsanu......
Nesta se iza brda valja, ne bi se njih SDA (Bakir i ostali mladomuslimasnki potomci) tek tako lako odrekla....ili je to samo predstava za javnost.......kao pravna drzava na djelu...
pa SDA vise nema vlast u KS. ne znam sta ti nije jasno.
nije to. sve poluge koje ovo rade i dalje oni drže, a naravno da se nisu ni pomirili sa tim da nisu vlast. nego je ovo što vam ja kažem, mi ti omogućili da zarađuješ recimo pet miliona godišnje...a ti od nas kriješ jedan da možemo zapošljavati više "aktivista" na budžet. e sad ćeš dati.
JThomas wrote:nije to. sve poluge koje ovo rade i dalje oni drže, a naravno da se nisu ni pomirili sa tim da nisu vlast. nego je ovo što vam ja kažem, mi ti omogućili da zarađuješ recimo pet miliona godišnje...a ti od nas kriješ jedan da možemo zapošljavati više "aktivista" na budžet. e sad ćeš dati.
SDA drzi tuzilastvo KS? za tvoju informaciju, vise ne.
mali_balon wrote:Ja se samo pitam sta jep pozadina ovih hapsenja......nije pao neki mahalski piljarcici....pale su ozbiljne familije.....jbte onaj ubio covjeka ni dana nije lezo a sad zbog utaje poreza u hapsanu......
Nesta se iza brda valja, ne bi se njih SDA (Bakir i ostali mladomuslimasnki potomci) tek tako lako odrekla....ili je to samo predstava za javnost.......kao pravna drzava na djelu...
Naravno, sad se vidi ciji je igrac bila glavna tuziteljica Dalila, jer je po nalogu tuzilastva KS SIPA vrsila istragu.....
...ali ide to malo vise od kantona......ili nisu davali lovu u zajenicku kasu ili nesta tek treba da se desi
Naravno, sad se vidi ciji je igrac bila glavna tuziteljica Dalila, jer je po nalogu tuzilastva KS SIPA vrsila istragu.....
...ali ide to malo vise od kantona......ili nisu davali lovu u zajenicku kasu ili nesta tek treba da se desi
ne mogu ljudi da se nacude da SDA vise nije mocna ko nekad. ne ide dalje od kantona i SDA ovo ne kontrolise ni na koji nacin. mogu samo da gledaju sa strane i slijezu ramenima.
ljudi, pomirite se sa sudbinom da pravna drzava pocinje da funkcionise u KS. sto se kralo - kralo se!
strucnjakdemagog wrote:
ne mogu ljudi da se nacude da SDA vise nije mocna ko nekad. ne ide dalje od kantona i SDA ovo ne kontrolise ni na koji nacin. mogu samo da gledaju sa strane i slijezu ramenima.
ljudi, pomirite se sa sudbinom da pravna drzava pocinje da funkcionise u KS. sto se kralo - kralo se!
daj bože--sa tvoje tastature u božje uši--što narod reko
strucnjakdemagog wrote:
Sto rece muha u Bozje usi...ali sve dok se ne oduzme imovina i dok u zatvor ne odu Cengici, Saja, i ostali ratni logisticari...ustvari, haman pa opet svi mladi muslimani...a to se nikad nece desti od pravne drzave nista....
strucnjakdemagog wrote:
Sto rece muha u Bozje usi...ali sve dok se ne oduzme imovina i dok u zatvor ne odu Cengici, Saja, i ostali ratni logisticari...ustvari, haman pa opet svi mladi muslimani...a to se nikad nece desti od pravne drzave nista....
strucnjakdemagog wrote:
prijeratni strogi kokuzaneri na milionima leže
Ali eto ako je ovo korak prema tome onda ne treba viti corava macka....ali puceni prijasnjim akcijama......
Ma ljudi ba nema nista od nekih jakih represija. To ce biti 15-ak 20 dana i onda ce se naci nova vijest. Ovi ce laaaagano izaci iz zatvora bez medijskih pompi. Platice se neka kazna. Sklopice se nagodba o priznanju krivice i "pojeo je vuk kenjca".
Ne znam da li je nova Vlada KS doprinijela ovoj akciji, ali cinjenicno stanje kaze (koliko sam upratio iz medija) da je akcija po nalogu Tuziteljstva KS i da je za provedbu zasluzna SIPA, dok pecacenje objekata izvodi Finansijska policija FBiH a po osnovu rezultata akcije. SDA kada "pere" svoje drzavne ugostitelje, to se cini da bi ih se opralo pred zakonom i legalizovalo kriminal kroz oslobadjajuce presude i povlacenje postupaka. Ovo je otislo nesto dalje jer izgleda da su uhvaceni u aktu a ne na osnovanu sumnju, a ako su svi objekti i dalje zapecaceni, vec govorimo o desecima hiljada KM "stete" po drzavne ugostitelje.
muha_sa wrote: za jedno 100 godina-dok se mentalni cip kod našeg naroda totalno promjeni
nema ko moj muha da cipuje te rascipovane papke,kad su u vecini...
predratni elektricari, portiri, piljari............................... sad milioneri i vlasnici luksuznih hotela i kojekakvih hacijendi a mi pricamo o nekoj pravnoj državi
strucnjakdemagog wrote:ne znam zasto ste toliki skeptici. zasto nije realno? pa nije realno ni da SDA nije na vlasti u KS, pa eto nije.
narod fakat ne moze da se pomiri sa tom cinjenicom nakon 25 godina oligarhije.
Nisam skeptik vec iskustvo iz mene progovara
znaš kad ce ovdje zavladat pravna država za jedno 100 godina-dok se mentalni cip kod našeg naroda totalno promjeni
valjda moja praunucad to docekaju
sa takvim stavom se nece promijeniti ni za 100 godina.
ajmo logicki postaviti stvari. svo tvoje iskustvo vezano za ovakve i slicne akcije se zasniva na periodu od proteklih 20 i kusur godina, zar ne? ko je bio na vlasti u tom periodu? SDA. ko je danas na vlasti? SDA nije.
Prpa.ba wrote:Ne znam da li je nova Vlada KS doprinijela ovoj akciji, ali cinjenicno stanje kaze (koliko sam upratio iz medija) da je akcija po nalogu Tuziteljstva KS i da je za provedbu zasluzna SIPA, dok pecacenje objekata izvodi Finansijska policija FBiH a po osnovu rezultata akcije. SDA kada "pere" svoje drzavne ugostitelje, to se cini da bi ih se opralo pred zakonom i legalizovalo kriminal kroz oslobadjajuce presude i povlacenje postupaka. Ovo je otislo nesto dalje jer izgleda da su uhvaceni u aktu a ne na osnovanu sumnju, a ako su svi objekti i dalje zapecaceni, vec govorimo o desecima hiljada KM "stete" po drzavne ugostitelje.
Vidjecemo.
SIPA i finansijska policija rade ono sto im tuzilastvo, u ovom slucaju KTKS, nalozi.
strucnjakdemagog wrote:ne znam zasto ste toliki skeptici. zasto nije realno? pa nije realno ni da SDA nije na vlasti u KS, pa eto nije.
narod fakat ne moze da se pomiri sa tom cinjenicom nakon 25 godina oligarhije.
Nisam skeptik vec iskustvo iz mene progovara
znaš kad ce ovdje zavladat pravna država za jedno 100 godina-dok se mentalni cip kod našeg naroda totalno promjeni
valjda moja praunucad to docekaju
sa takvim stavom se nece promijeniti ni za 100 godina.
ajmo logicki postaviti stvari. svo tvoje iskustvo vezano za ovakve i slicne akcije se zasniva na periodu od proteklih 20 i kusur godina, zar ne? ko je bio na vlasti u tom periodu? SDA. ko je danas na vlasti? SDA nije.
u cemu je problem?
bilo je nekih nacelnika sarajevskih opština koji nisu iz SDA--trebalo bi im malo procešljat imovinu, šta su imali prije dolaska na poziciju a šta sad imaju
ne do mi dragi bog da ovim što napisah ko nešto branim SDA
naravno. svi idu pod lupu, neko prije neko kasnije. ne beri brigu. samo ne mogu svi odjednom i ne moze sve preko noci. procice vremena dok svi dođu na red.
ali nemojmo svi biti tako negativini da od toga nema nista.