Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

semsasuljakovic

#31101 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by semsasuljakovic »

Ma nema te opcije, jer mi je sve namješteno :D Sve je verifikovano, profil mi je 100% ono kad tek uđeš.

Image
Error404

#31102 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Error404 »

semsasuljakovic wrote:Ma nema te opcije, jer mi je sve namješteno :D Sve je verifikovano, profil mi je 100% ono kad tek uđeš.

Image
Bilo je ovih problema i pre znam sigurno da moras ''nekako'' da namestis PP da mozes da primas novac e sad kako ubi me :D Valjda ce se neko javiti ko zna tacno kako
apexovac

#31103 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by apexovac »

semsasuljakovic wrote:Ma nema te opcije, jer mi je sve namješteno :D Sve je verifikovano, profil mi je 100% ono kad tek uđeš.

Image
Ja sam imao ispocetka problem sa neobuxom jer nisam bio namjestio da mogu slati i primati novac, na neobuxu mi pare nestanu a nema ih na paypalu. Iako si unio karticu i potvrdio adresu, odes u request money ( meni se cini da se tako zvalo prije promjene interface-a) i ponovo uneses karticu i sve to ostalo. Vjerovatno si to vec uradio, ali eto, jedino mi to pada na pamet.

EDIT: pokusaj ovdje u send & request, isklikaj sve moguce XD
semsasuljakovic

#31104 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by semsasuljakovic »

Kod mene je identično ovom upustvu, dakle sve OK.

Image
Lilium_bosniacum

#31105 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Lilium_bosniacum »

kad smo kod paypala ima li neko na paypalu dvije kartice i može li birati na koju će mu pare leći jer je kod mene trenutno kreditna i ne može se ići preko limita (npr ako mi je limit 100 ne mogu imati 101 KM ustvari može al blokira karticu i moram dići višak da bi opet bila funkcionalana)
Dinostula

#31106 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Dinostula »

Lilium_bosniacum wrote:kad smo kod paypala ima li neko na paypalu dvije kartice i može li birati na koju će mu pare leći jer je kod mene trenutno kreditna i ne može se ići preko limita (npr ako mi je limit 100 ne mogu imati 101 KM ustvari može al blokira karticu i moram dići višak da bi opet bila funkcionalana)
Ne mozes spojiti dvije kartice na jedan paypal racun.
shadowchaser

#31107 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by shadowchaser »

Lilium_bosniacum wrote:kad smo kod paypala ima li neko na paypalu dvije kartice i može li birati na koju će mu pare leći jer je kod mene trenutno kreditna i ne može se ići preko limita (npr ako mi je limit 100 ne mogu imati 101 KM ustvari može al blokira karticu i moram dići višak da bi opet bila funkcionalana)
ja kad sam mjenjala karticu izbrisala staru i dodala novu, na isti racun, bez ikakvih problema
eh sad ako neces da brises tu potrazi na netu to sa dvije kartice, mislim da moze ali provjeri
ako mozes dobijati isplatu na dva maila odjednom mozes sigurno i na dvije kartice samo treba podesiti tamo na koju vjerovatno
Lilium_bosniacum

#31108 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Lilium_bosniacum »

ja kad sam mjenjala karticu izbrisala staru i dodala novu, na isti racun, bez ikakvih problema
eh sad ako neces da brises tu potrazi na netu to sa dvije kartice, mislim da moze ali provjeri
ako mozes dobijati isplatu na dva maila odjednom mozes sigurno i na dvije kartice samo treba podesiti tamo na koju vjerovatno
mijenjao sam ja karticu i to nije mi strano i vidio sam sam da se može dodati još kartica samo me interesuje da li je ko radio sa ovim i da li bira na koju će ili mu isplaćuju na koju oni hoce...
el gancho

#31109 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by el gancho »

Jel ko dobio ovu poruku gore na CF-u gore u porukama gdje inace dolaze notifikacije od TW-a?

Congratulations, you were bonused 3.00 $ for your work on Simple Youth Competition! We apologize for being unable to pay you the reward for your contribution in Job#840082 because of the system problem. Instead of that we would like to pay the fee by this bonus.

EDIT

Usput da spomenem došla su mi i 3 $ :roll: :roll:
crophil

#31110 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by crophil »

el gancho wrote:Jel ko dobio ovu poruku gore na CF-u gore u porukama gdje inace dolaze notifikacije od TW-a?

Congratulations, you were bonused 3.00 $ for your work on Simple Youth Competition! We apologize for being unable to pay you the reward for your contribution in Job#840082 because of the system problem. Instead of that we would like to pay the fee by this bonus.

EDIT

Usput da spomenem došla su mi i 3 $ :roll: :roll:
Šta nije to onaj survey about video games što smo slali tickete prije nekih mjesec dana? Znam da je bilo neka 3 dolara u pitanju. Su ti bili oni odgovorili iz cf-a na kraju. Meni su samo 2x napisali da im je žao i da neću biti plaćen.
crophil

#31111 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by crophil »

el gancho wrote:Sta bi sa ovom anketom na kraju. I ja sam je uradio i dobio error 301 kod CF-a. Ali tamo u samoj anketi sam unio ID i zahvalili su mi se.

Na pitanje sta najčešće od hrane naručujem na poslu, među svim onim brzogrizima nisam odabrao ništa nego išao OTHER i onda upisao ''Sataraš''. :D

Treba li CF-u pisati ticket. Ima li neko da je vec pisao pa da mi sibne na PM da se bezze ne patim :D
mikrozadatak

#31112 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

849116
(fixed Test Questions And Increased Pay) Tell Us What People Are Talking About Regarding Automobiles

Kviz mod

2016 Audi TT Video Road Test – Lifestyle – style
Car thieves drop off abducted child at school – NO
Paris will go car-free for a day in September to combat pollution – Sustainability – planet
Deep Dive: Porsche 911 R, All-New Panamera Planned for 2016 – lifestyle – luxury
Tesla Model X: Getting behind the wheel of an all-electric, high-performance SUV – tech – electric
This is the Mission E, Porsche’s 600bhp, all-electric sports car of 2018 – tech-electric
Green-painted BMW M4 track car- Sustainability-green
Hey McFly! Check Out the BMW From Back to the Future –other-movie
Ten Legendary Cars That Prove BMW Peaked in the 1990s- lifestyle-lifestyle
Nissan previews the new Leaf with an autonomous EV-tech-electric

Na sve sam stavljao Neutral.
sretno
crophil

#31113 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by crophil »

mikrozadatak wrote:849116
(fixed Test Questions And Increased Pay) Tell Us What People Are Talking About Regarding Automobiles

Kviz mod

2016 Audi TT Video Road Test – Lifestyle – style
Car thieves drop off abducted child at school – NO
Paris will go car-free for a day in September to combat pollution – Sustainability – planet
Deep Dive: Porsche 911 R, All-New Panamera Planned for 2016 – lifestyle – luxury
Tesla Model X: Getting behind the wheel of an all-electric, high-performance SUV – tech – electric
This is the Mission E, Porsche’s 600bhp, all-electric sports car of 2018 – tech-electric
Green-painted BMW M4 track car- Sustainability-green
Hey McFly! Check Out the BMW From Back to the Future –other-movie
Ten Legendary Cars That Prove BMW Peaked in the 1990s- lifestyle-lifestyle
Nissan previews the new Leaf with an autonomous EV-tech-electric

Na sve sam stavljao Neutral.
sretno
Bravo mikro!
Si stavljao modele koji se samo spomenu ili glavni samo? Primijerice BMW + other (delorian), pa onaj s Teslom spominje BMW i Porsche (other)
mikrozadatak

#31114 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

Ako je u naslovu BMW, stavljao sam samo njega. Tamo gdje je planet stavio sam None.

Pustio me samo 2 taska, nadam se da ce nekad ponuditi jos.
crophil

#31115 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by crophil »

Da nadodam:
Tech bus drivers forced to live in cars to make ends meet - NO
Isto samo 1 nakon quiza. Ajde barem nije samo quiz
el gancho

#31116 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by el gancho »

crophil wrote:
el gancho wrote:Sta bi sa ovom anketom na kraju. I ja sam je uradio i dobio error 301 kod CF-a. Ali tamo u samoj anketi sam unio ID i zahvalili su mi se.

Na pitanje sta najčešće od hrane naručujem na poslu, među svim onim brzogrizima nisam odabrao ništa nego išao OTHER i onda upisao ''Sataraš''. :D

Treba li CF-u pisati ticket. Ima li neko da je vec pisao pa da mi sibne na PM da se bezze ne patim :D
Gdje ovo iskopa :D

Nikada mi nisu nista konkretno odgovorili. Samo mi poslali onu automatsku poruku da nemaju dovoljno dokaza i da ako se jos bude neko zalio ce ispraviti accurancy bla bla bla...

Vjerovatno je ta anketa u pitanju... jer iskreno ne vidim sta bi drugo moglo biti osim toga... nadam se da ce i ostale koji su ovo radili obradovati za vikend
el gancho

#31117 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by el gancho »

Jel kome pustilo više od jednog na ovim autima? :D Eno ga ponovo na listi ali ne otvara...

Radi ili iko ovaj Automatic Crowdflower (batchevi) i da mu je pustilo vise od 11 komada...
crophil

#31118 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by crophil »

el gancho wrote:Jel kome pustilo više od jednog na ovim autima? :D Eno ga ponovo na listi ali ne otvara...

Radi ili iko ovaj Automatic Crowdflower (batchevi) i da mu je pustilo vise od 11 komada...
Ne, ne i ne nisam dobio bonus od 3 dolara :cry:
el gancho

#31119 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by el gancho »

crophil wrote:
el gancho wrote:Jel kome pustilo više od jednog na ovim autima? :D Eno ga ponovo na listi ali ne otvara...

Ne, ne i ne nisam dobio bonus od 3 dolara :cry:

Ako ti je utjeha izgleda da ni meni nisu platili onu anketu...

Otisao na Job History da vidim koji je posao pod ovim ID-om sto su naveli i tek mi sad nista nije jasno. ID je skroz od nekog desetog zadatka, a ne od one ankete... :D

840082 - Find Doctor Education History 3 8 12 66% 2015-12-06 (jos otisao u expeled u poslu) :?: :?: :?:

Dobio sam 3 $ ko zna zbog cega. Parama se u zube ne gleda. Izgleda da me neko bas voli :D
Mike Ross

#31120 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by Mike Ross »

Lilium_bosniacum wrote:
mijenjao sam ja karticu i to nije mi strano i vidio sam sam da se može dodati još kartica samo me interesuje da li je ko radio sa ovim i da li bira na koju će ili mu isplaćuju na koju oni hoce...
Moze se dodati dvije kartice, ja sam imao samo kreditnu na PP zbog kupovine, kada sam poceo ovo raditi i kada su krenule isplate na kreditnu, shvatio sam da postoji provizija od 10 KM, kada uzimas novac sa bankomata sa kreditnom karticom, onda sam dodao i debitnu i prebacio automatic transfer na nju..
_turpija_

#31122 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by _turpija_ »

nardawg wrote:Image
Hahhaha ko nedelja :lol: :lol:
konahawaii

#31123 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by konahawaii »

da li se nekome desavalo prilikom registracije na crowdflower, da prilikom unosenja email adrese izbaci "Business mail invalid" (probano sa dvije email adrese) i nece da ga registruje? Ima li ko kakvu ideju? :D
BackInBlack

#31124 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by BackInBlack »

nardawg wrote:Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

bravo ... prava za nedelju :)
nardawg

#31125 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by nardawg »

konahawaii wrote:da li se nekome desavalo prilikom registracije na crowdflower, da prilikom unosenja email adrese izbaci "Business mail invalid" (probano sa dvije email adrese) i nece da ga registruje? Ima li ko kakvu ideju? :D
Probaj ovaj link https://tasks.crowdflower.com/users/new
Post Reply