Pitamo Mehanicare ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#31076 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by bitanga_sa_otesa »

jao hahahah :sax:
530i

#31077 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by 530i »

tabija wrote: 23/11/2020 10:57 Moj mehanicar je odgovorno tvrdim najbolji.

Prosli put mi je pokazo kako da sam skinem filter ulja, da ga zamjenim, na sta da obratim paznju.Nije neko mudro slovo doduse al opet...cak mi je i alat dao za odvrtanjr filtera.
Mozda sad postanem ko dino :D

Cak mi da i da se zavlacim ispod auta, gledam, zagledam.Usput mi napravi i plastiku ispod motora koju sam negdje sjebo, naspe mi i tecnost za brisace.Prije par dana je jadnik prsko 10 minuta da potrosimo ljetnu tecnost i da naspe zimsku.Govorim mu ja ne treba, ja cu to kad kuci dodjem..ali dzaba.

Jos nisam otiso od njega a da mi ne provjeri pritisak u gumama, iako na svakoj pumpi mozes uraditi isto.

Zato kad on kaze da je ceh 30 KM ja ostavim 50.

Mehanicar <3
Ima viška vremena koliko mogu da primjetim.
Qler

#31078 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Qler »

JavierBosnia wrote: 23/11/2020 15:31
Ja sam vec zavrsio, valjda ce biti ventili gratis na proljece :mrgreen:

U Hadžićima postoji neka baraka,
ne smije se prosuti ni lišća šaka.
Nije baraka, garaža je to fina,
od našeg nam majstora Aldina.

Hvale ga forumaši i obična raja,
nekad dođe i do nekog belaja.
Korozirala na audiju krajnica desna,
dok termin čekaju dva momka bijesna.

Kaže samo Nexen, ništa Sava,
u dvorištu mi pošišana trava.
Cvaja špura, cvaja montaža,
odjebi Qler moja je garaža.
:D :D
tabija

#31079 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by tabija »

530i wrote: 23/11/2020 17:39

Prosli put mi je pokazo kako da sam skinem filter ulja, da ga zamjenim, na sta da obratim paznju.Nije neko mudro slovo doduse al opet...cak mi je i alat dao za odvrtanjr filtera.

Cak mi da i da se zavlacim ispod auta, gledam, zagledam.Usput mi napravi i plastiku ispod motora koju sam negdje sjebo, naspe mi i tecnost za brisace.Prije par dana je jadnik prsko 10 minuta da potrosimo ljetnu tecnost i da naspe zimsku.Govorim mu ja ne treba, ja cu to kad kuci dodjem..ali dzaba.

Jos nisam otiso od njega a da mi ne provjeri pritisak u gumama, iako na svakoj pumpi mozes uraditi isto.

Mehanicar <3
Imam vala.
Dzontra_Volta

#31080 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Dzontra_Volta »

Ja ne znam kod kakvih ste vi majstora išli, pa ne vjerujete nikom, nego tražite da gledate šta radi i da čekate tu dok ne završi.
Ja za bilo šta što iziskuje čekanje duže od sat vremena ostavim ključ i broj telefona i kažem da me nazovu kad završe. Imam uvijek način kako da bolje iskoristim vrijeme od guranja nosa u tuđi posao.
Qler

#31081 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Qler »

Ja nema problem sa ostavljanjem auta, ni u autopraonici. Nisam jednom u merkatoru ostavio i otišao po nekoliko sati hajlati. Sti tako i kod majstora, i u zadnje vrijeme dam auto drugu da ga odeveze na tehnički kad je vrijeme registracije. Isto tako odem u servis gdje održavam ovog jer su dobri za forda i pred kraj radnog vremena dođem po auto.. Od prvog auta nisam imao neku fobiju od ostavljanja...
Edin H.

#31082 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Edin H. »

530i wrote: 23/11/2020 17:39

Mehanicar <3
A i para :D
soferina

#31083 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by soferina »

Dzontra_Volta wrote: 23/11/2020 18:08 Ja ne znam kod kakvih ste vi majstora išli, pa ne vjerujete nikom, nego tražite da gledate šta radi i da čekate tu dok ne završi.
Ja za bilo šta što iziskuje čekanje duže od sat vremena ostavim ključ i broj telefona i kažem da me nazovu kad završe. Imam uvijek način kako da bolje iskoristim vrijeme od guranja nosa u tuđi posao.
U tebe neki garant bezze auto, forumasi avdije ,golfove ,pasate drajvaju, djes to ostaviti kljuc...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#31084 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

Ja kroz ovo forumanje, sve kont'o Qler neka fina gracka raja, kad on baca lišće po tudjoj avliji, pa mi iz Rogatice to ne radimo... :mrgreen: :mrgreen:
iceman ze

#31085 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by iceman ze »

Ovdje svi sve znaju, kao one profi dojiLje, koje uzimaju pare mladim mamama, da nauce dojiti dijete :lol: :bih:
basicm

#31086 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

basicm wrote: 23/11/2020 13:39 Sad ce konektovani pjesmicu o Aldinu napisati samo da ne placa nista. Focak je to sve su prilike :-D

Bravo hahaha.
Ubilo se za gusle, imamo i junake na suprotnim stranam, sve.
Al'din

#31087 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Al'din »

basicm wrote: 23/11/2020 13:39 Sad ce konektovani pjesmicu o Aldinu napisati samo da ne placa nista. Focak je to sve su prilike :-D

Oplakah :lol:

Za ovo, ne da ti idu ventili besplatno nego sve sto budes radio platices +30% ...više :mrgreen:
iceman ze

#31088 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by iceman ze »

Samo saz kakve gusle, guslajte u totaltrejdu u ravnogorskoj :lol:
Naslovnica

#31089 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Naslovnica »

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#31090 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by konektovan »

iceman ze wrote: 23/11/2020 21:33 Samo saz kakve gusle, guslajte u totaltrejdu u ravnogorskoj :lol:
Nije ba tako, na magistralnom putu Sa-Foča, 1 km od aerodroma, 300 m od entiteske linije (do Mandic benzinske pumpe) :mrgreen:
basicm

#31091 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by basicm »

Saz je za sevdaha i kuknjave, ovo je ipak junacka pjesma, gusle i cobansko grlo su pravi izbor.
iceman ze

#31092 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by iceman ze »

Hvala kolega, nije gov. o, nego pas se posr'o :bih:
Laplace

#31093 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Laplace »

iceman ze wrote: 23/11/2020 16:01
Laplace wrote: 23/11/2020 08:33
sparky wrote: 22/11/2020 10:39

Koliko razreda škole treba imati mehaničar ili ti koristiš usluge samo fakultetski obrazovanih mehaničara?
Samo doktor mašinstva, ništa manje.
Koji smjer, da ne bude odsjek balistika :lol:
Smjer brisanje lišća iz avlije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#31094 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by _BataZiv_0809 »

Da lagano zakljucimo pricu, ljudi moji birajte sa kim saradjujete, ocekujte korektnost, ali i budite korektni prema mehanicaru.

Ja bih mogao knjigu napisati koliko su me raznorazni majstori izvarali, sto automehanicari, sto raznorazne zanatlije koje su mi radile u stanu i na vikendici :run: i to najcesce ljudi po preporuci, rodjaci i muzevi raznoraznih rodica. :-) vecina ih je propala uzgred budi receno, nije vise 2000. pa da ljude mozes varati raznoraznim ublehama i masnim pricama.

Od mehanicara ocekujem korektnost, povjerenje i strucnost prije svega, boli me kurac kakav je covjek, ne druzimo se privatno. Od mene ce uvijek imati dolazak u zakazano vrijeme, nemijesanje u njegov posao i uredno placanje do zadnje marke, bez razvlacenja i cigancenja.
Snake Eyes

#31095 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Snake Eyes »

_BataZiv_0809 wrote: 24/11/2020 08:46 Da lagano zakljucimo pricu, ljudi moji birajte sa kim saradjujete, ocekujte korektnost, ali i budite korektni prema mehanicaru.

Ja bih mogao knjigu napisati koliko su me raznorazni majstori izvarali, sto automehanicari, sto raznorazne zanatlije koje su mi radile u stanu i na vikendici :run: i to najcesce ljudi po preporuci, rodjaci i muzevi raznoraznih rodica. :-) vecina ih je propala uzgred budi receno, nije vise 2000. pa da ljude mozes varati raznoraznim ublehama i masnim pricama.

Od mehanicara ocekujem korektnost, povjerenje i strucnost prije svega, boli me kurac kakav je covjek, ne druzimo se privatno. Od mene ce uvijek imati dolazak u zakazano vrijeme, nemijesanje u njegov posao i uredno placanje do zadnje marke, bez razvlacenja i cigancenja.
Tako je, recenzija i preporuka se ne uzima od svakoga makar bio rođak , također, nije ni 2000-ta, imamo YouTube, najbolji izum 21 vijeka :izet:
Bato, za korektanog i povjerljivog čovjeka i treba da te boli kurac kakav je....jer je to ljudina :thumbup:
LikeLike

#31096 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by LikeLike »

_BataZiv_0809 wrote: 24/11/2020 08:46 Da lagano zakljucimo pricu, ljudi moji birajte sa kim saradjujete, ocekujte korektnost, ali i budite korektni prema mehanicaru.

Najbitnija stvar kod majstora bilo kojeg mi je da mu vjerujem. Ne mogu da vjerujem da ljudi idu kod majstora ili ga dovode kuci, a ne vjeruju mu i misle da ce ih pokrasti ili zajebati, pa pola dana provedu kod njega u radionici jer ih je strah ostaviti auto :-)

Edit: Prosle godine u Unitradeu ostavio auto da odrade mali servis i zamijene zadnje diskove i disk plocice. Razlog sto sam mijenjao zadnje kocnice je sto je rucna kocnica slaba i cula se kako grebe kad vozim. Vratim se, upalim auto i krenem kad krc, auto jedva ide koliko rucna koci, znaci gore nego sto je bilo. Jos mi kaze eto trebala bi se zamijeniti sajla, a i pakne su lose. Jel moguce da nisu mogli nazvati i reci treba zamijeniti to i to, nego da mi opet za ruke uzmu 60-70KM, a auto mi predali u neispravnom stanju. Rucna kocnica ima svoje pakne koje se posebno mijenjaju. Naravno da nisam kod njih to mijenjao, produzim dalje i uradim kod svog majstora koji kaze da je sajla odlicna i da je ne treba mijenjati, a pakne su se bukvalno raspale. Nabijem ja njihov rad i njihove majstore!
Snake Eyes

#31097 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Snake Eyes »

Tako sam ja kod Džafka kod pekare AS mijenjao naprijed pločice, i gledam ja na jednom točku majstor se pati da vrati klip, te podmazuje nešto, te udara...Zamjene oni meni pločice, vozim ja, kočnica tvrda, osjećaj i moć kočenja potpuno drugačiji, vratim se ja kod njega, kažem druže, automobil mi koči potpuno drugačije, tvrda mi kočnica, kaže on meni, uredu je to, dok nalegnu pločice, haj rekoh, možda stvarno trebaju da nalegnu, kontam nisam diskove mijenjao ali opet mi nije jasno što je postala tvrda.
Par mjeseci kasnije, vozim se ja, osjećam nešto gori :lol: , kontam neko zapalio vatru pa uvukao dim kroz ventilaciju. Parkiram, izađem iz auta točak mi vreo kao šporet kada dobro naložiš zimi, blokirao mi točak. Skinem točak, sa ono alata što imam u gepeku uspijem vratiti klip nekako i pravo kod majstora. Skide majstor kliješta i kaže korozirao ti klip, aaaaaa rekoh, zato se Džafko patio da ga vrati i zato mi je kočnica bila tvrda.
naime, kako su pločice bile skroz potrošene a klip skroz izašao, vanjski dio klipa je korozirao i jednom kada sam zamjenio pločice vraćanjem klipa u njegov originalni položaj došlo je do zaglavljivanja i tvrdoće kočnice. Reparirao sam kliješta u nekoj firmi dole na Stupu, ne znam kako se zovu ali poznati su da to rade.
Dakle, majstore jebe karakter, pohlepa, poštenje, iskrenost, ljubav prema onome što radi......pa tek,tek,tek stručnost.
Jebo ti taj posao kada ja moram znati kako funkcioniše sistem kočenja... :-)
artur morgan

#31098 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by artur morgan »

Koliko sam puta čuo tu priču majstora čekaj da nalegnu pločice na šta da nalegnu...svaki put su pogriješili :-D
Evolution_IV
Vozim: 3 Leša

#31099 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Evolution_IV »

@Snake Eyes

zato drugi put nemoj cekat da se plocice potrose do kraja :)
Snake Eyes

#31100 Re: Pitamo Mehanicare ?

Post by Snake Eyes »

Evolution_IV wrote: 24/11/2020 11:26 @Snake Eyes

zato drugi put nemoj cekat da se plocice potrose do kraja :)
Upravu si :thumbup: ali može se to desiti i da ih ranije zamjeniš ako su korozirali klipovi a i pored toga, pločice imaju onu žicu/senzor koja se prekine usljed potrošenosti i da signal za zamjenu.
Post Reply