Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Proosvjetni_uhljeb

#31051 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Proosvjetni_uhljeb »

luckylaka wrote: 26/09/2022 20:27
Proosvjetni_uhljeb wrote: 26/09/2022 19:36 Mogu ja sam sebe odjaviti, ali to neće riješiti problem veći od utakmice sa Rusijom, sve i da se ne odigra.

U teoriji, svaki od tri nacionalnosti u BiH ima po dva predstavnika u vrhu FSBiH i ta dva bi mogla spriječiti odluke koje su na štetu nacionalnosti koju predstavljaju. Međutim, pokazalo se da se srpska i hrvatska strana lako dogovore a da naša isto tako lako izda. Kakve sve odluke u budućnosti mogu da dođu kao posljedica toga možemo samo da pogađamo.
Samo ti nagadjaj a mi ce mo I prije(ako se odigra)I poslije rusija I dalje navijati za BiH pogotovo zbog ovih momka sto dolaze Dedica,,Anela,Hadzikadunica ,Gazibegovica...A ti brate ako ti pase biraj sebi bolju
Tvoje pravo kao i moje da smatram da je našoj reprezentaciji ispod časti da igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom. To pobjeda u jednoj utakmici protiv Crne Gore neće promijeniti, a djeluje mi da smo poslije jedne pobjede spremni Savezu oprostiti bilo šta. Ako ovo sa Rusijom nije za rušenje FSBiH onda ne znam šta jeste.

Kako bi bilo da pokušamo progurati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Kosova? Nisu pod sankcijama,Kosovo nam nije neprijatelj a možda ćemo u bližoj budućnosti igrati sa njima. Po svemu logičnija opcija ali niko je ne razmatra - svi znamo zašto.
Proosvjetni_uhljeb

#31052 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

markomilanov wrote: 26/09/2022 22:00 Protiv sam odigravanja utakmice protiv Rusije,to savez treba da reši a ne igrači da se izašnjavaju,šta ćemo sa prijateljskim utakmicama sa zemljama koje su stub demokratije ,poštovanja ljudskih prava,poput Saudijske Arabije,UAE,Iran,Irak,Oman,Alžir,treba li da se očitavaju igrači kršćani i iz reperezentacije,nepotreban pritisak na igrače pose dobrih rezultata.
Mada sam protiv prijateljskih utakmica i sa tih reprezentacija, moram napomenuti da te države nisu neprijatelji Bosne i Hercegovine.
Last edited by Proosvjetni_uhljeb on 27/09/2022 20:48, edited 1 time in total.
Edin H.

#31053 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 27/09/2022 09:06
luckylaka wrote: 26/09/2022 20:27

Samo ti nagadjaj a mi ce mo I prije(ako se odigra)I poslije rusija I dalje navijati za BiH pogotovo zbog ovih momka sto dolaze Dedica,,Anela,Hadzikadunica ,Gazibegovica...A ti brate ako ti pase biraj sebi bolju
Tvoje pravo kao i moje da smatram da je našoj reprezentaciji ispod časti da igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom. To pobjeda u jednoj utakmici protiv Crne Gore neće promijeniti, a djeluje mi da smo poslije jedne pobjede spremni Savezu oprostiti bilo šta. Ako ovo sa Rusijom nije za rušenje FSBiH onda ne znam šta jeste.

Kako bi bilo da pokušamo progurati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Kosova? Nisu pod sankcijama,Kosovo nam nije neprijatelj a možda ćemo u bližoj budućnosti igrati sa njima. Po svemu logičnija opcija ali niko je ne razmatra - svi znamo zašto.
Pa probaj, treba ti 5 glasova Izvršnog odbora. :oops:
Proosvjetni_uhljeb

#31054 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Edin H. wrote: 27/09/2022 20:43
Proosvjetni_uhljeb wrote: 27/09/2022 09:06

Pa probaj, treba ti 5 glasova Izvršnog odbora. :oops:
Ja sam da rušim rukovodstvo FSBiH a vi svi da uživate u igri normalne reprezentacije?

Što bi rek'o Balašević "već sam beg'o preko bašte, hajd' jednom i vi kaž'te".

Ima većih patriota od mene, imaju vođe navijača i sva ta čuda. Vi krenite a ja ću za vama.
tony stark

#31055 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by tony stark »

Taj koji je digao ruku za ovo. Nemam rijeci. Izdaja svih nas nebitno na ime i prezime.Msm svih nas koji bi se nasli na na nisanu tog mentalnog sklopa ciji je vodja i glavni izvor upravo rusija,Nije da to nismo znali i prije agresije na Ukrajinu.
Mucki potez koji ima za cilj podjelu u reprezentaciji .
luckylaka

#31057 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Kako su ovi ukrajinci krenuli moglo bi se u Petersburg prijateljska igrati sa Ukrainom.Inace sto se tice ivayla pa od oko 20.000 glasaca na klux dobio je podrsku cini mi se oko 7000 ljudi da leti oko 8.000-9000 a ugovore mu uskoro istice.Citam danas komemtare,,Vaha preuzmi nas pa kad nas odvedes na euro da te otjeramo"
Proosvjetni_uhljeb

#31058 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Prvi čovjek NS BiH Vico Zeljković potvrdio je da će konačan stav oko odigravanja utakmice s Rusijom biti poznat nakon sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana 10. oktobra.
Ergo,nakon izbora. Bravo za naša dva izdajnika, koji su sve uradili da Dodiku povećaju šanse da pobijedi na izborima i u tom cilju nisu prezali ni da izdaju i državu i njenu reprezentaciju. Prelako i prečesto se naši Muslimani odlučuju za izdaju.
Proosvjetni_uhljeb

#31059 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Uzalud se nadamo Vahi ili bilo kojem dobrom selektrou sve dok imamo ovakav savez i ovakav način odlučivanja. Dok god se politika ovoliko uvlači u sport i utiče na bitne odluke nemamo se čemu nadati, pa ni nekom plasmanu na veliko takmičenje.

Nama bi možda još najbolje bilo da nas FIFA suspenduje na godinu ili dvije i da to vrijemeiskoristimo da najurimo ove ublehe iz rukovodstva NSBiH. Veće bi nam bile šanse da se negdje plasiramo jer očigledno ni sami fudbaleri nisu načisto sa time vrijedi li ginuti za reprezentaciju ili ipak ne.
guruguru95

#31060 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by guruguru95 »

luckylaka wrote: 28/09/2022 03:49
Kako su ovi ukrajinci krenuli moglo bi se u Petersburg prijateljska igrati sa Ukrainom.Inace sto se tice ivayla pa od oko 20.000 glasaca na klux dobio je podrsku cini mi se oko 7000 ljudi da leti oko 8.000-9000 a ugovore mu uskoro istice.Citam danas komemtare,,Vaha preuzmi nas pa kad nas odvedes na euro da te otjeramo"
:mrgreen: :lol:
Piaty

#31061 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Piaty »

@Proosvjetni_uhljeb

:thumbup: sve što si ikada napisao na temi. Svaka riječ :thumbup:

I replika, Milanu, Milanku ili kako već, a to je: da, i protiv igranja sa Saudijom, Jemenom, Venecuelom, Kinom i sličnima".
Edin H.

#31062 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 28/09/2022 09:17 Uzalud se nadamo Vahi ili bilo kojem dobrom selektrou sve dok imamo ovakav savez i ovakav način odlučivanja. Dok god se politika ovoliko uvlači u sport i utiče na bitne odluke nemamo se čemu nadati, pa ni nekom plasmanu na veliko takmičenje.

Nama bi možda još najbolje bilo da nas FIFA suspenduje na godinu ili dvije i da to vrijemeiskoristimo da najurimo ove ublehe iz rukovodstva NSBiH. Veće bi nam bile šanse da se negdje plasiramo jer očigledno ni sami fudbaleri nisu načisto sa time vrijedi li ginuti za reprezentaciju ili ipak ne.
Kakav ba Vaha, em je dinar efendija tako da nikada ne bi radio za ove pare koje naš Savez nudi (a realno su u pravu, jer imaju i oni troškove :izet: ), em je ters pa bi ga nabili nogom kao Mamić iz Dinama za mjesec dana.
Crvena Tifoza

#31064 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

Edin H. wrote: 28/09/2022 20:44
Proosvjetni_uhljeb wrote: 28/09/2022 09:17 Uzalud se nadamo Vahi ili bilo kojem dobrom selektrou sve dok imamo ovakav savez i ovakav način odlučivanja. Dok god se politika ovoliko uvlači u sport i utiče na bitne odluke nemamo se čemu nadati, pa ni nekom plasmanu na veliko takmičenje.

Kakav ba Vaha, em je dinar efendija tako da nikada ne bi radio za ove pare koje naš Savez nudi (a realno su u pravu, jer imaju i oni troškove :izet: ), em je ters pa bi ga nabili nogom kao Mamić iz Dinama za mjesec dana.
Treba Vahu dovesti pa ga nogirati kad nas odvede na EP ili SP. :D
Edin H.

#31065 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Crvena Tifoza wrote: 06/10/2022 00:22 Treba Vahu dovesti pa ga nogirati kad nas odvede na EP ili SP. :D
Treća sreća. :D
Proosvjetni_uhljeb

#31066 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

:thumbup:

Prvi koji je jasno i nedvosmisleno, bez uvijenja i bez političke korektnosti, izjavio da neće igrati.
Piaty

#31067 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Piaty »

Proosvjetni_uhljeb wrote: 06/10/2022 10:26

Prvi koji je jasno i nedvosmisleno, bez uvijenja i bez političke korektnosti, izjavio da neće igrati.
Svaka cast malom. Zamisli ove nase hinjare i uporedi ih sa Poljacima i gigantom Lewandovskim koji je rekao da nece igrati sa Rusijom pa neka FIFA vidi sta ce i kako ce. Neka izbaci Poljsku ako treba ali mi ne igramo. Ja automatski zavolim te ljude i takvu reprezentaciju
irac300

#31068 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by irac300 »

Kod nas Vico uplati za kurve i Halida, neki bi i kokarde nakon toga nosili, a kamoli zaigrali protiv Rusije. Smećari smo u p.m.
Za mene ova reprezentacija postaje rahmetli ako zaigraju protiv Rusije.

I usput Čolpa balijanderu!!!
luckylaka

#31069 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Prvi Koji je rekao Ne je Pjanic a Dzeko je kao nesto okolo ali nije za utakmicu.Anel je isto rekao Ne ostalo koliko znam poklopili se usima.Prije ce rusi otkazati utakmicu nego nasi
oldtajmer

#31070 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by oldtajmer »

https://sport.avaz.ba/nogomet/777476/ru ... -mec-odrzi

samo da jos nasi potvrde za koji dan i to je to, ne vjerujem da bi se dodik oci u oci sa putinom hvalio kako je sredio da se igra, a da zaista to nije gotova stvar
Edin H.

#31071 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Dobro se bore žene protiv Velsa u Kardifu 0 - 0 sedamdeseta minuta
Proosvjetni_uhljeb

#31072 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

luckylaka wrote: 06/10/2022 16:47

Prvi Koji je rekao Ne je Pjanic a Dzeko je kao nesto okolo ali nije za utakmicu.Anel je isto rekao Ne ostalo koliko znam poklopili se usima.Prije ce rusi otkazati utakmicu nego nasi
Nije mi nešto djelovalo ni da je Pjanić naročito odlučan. Ono, kao jeste protiv utakmice ali ti čiaj između redova hoće li ipak zaigrati ("protiv sam ali kad smo već tu što da ne zaigramo?") ili neće ni u kom slučaju. Nema tu te odlučnosti, više se gleda da se nikome ne zamjeri ako je ikako moguće.
Edin H.

#31073 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Edin H. wrote: 06/10/2022 21:46 Dobro se bore žene protiv Velsa u Kardifu 0 - 0 sedamdeseta minuta
Igraće se produźeci
NediM17

#31074 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by NediM17 »

Upravo gledam, stisno nas Vels.
Kakav ono Huseinbasic igra u Kelnu?
Edin H.

#31075 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

Igraju naše na penale
Post Reply