Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
olimp84
#31051 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kad vidim koliko je ns politicki nesposobna, nemam razloga da mislim da su vise sposobni u ostalim sferama djelovanja
a ta sposobnost je jedini razlog sto sam pro ns, jer opet nemam razloga da mislim da nisu sposobniji od bilo koje druge stranke
ovo pisem iz najbolje namjere, ne bil neko pametan iz ns doso tobe pa pokuso sta sredit.
vi, sto pricate da ovim javnim kritikama stetim stranci, niste u pravu.
a ta sposobnost je jedini razlog sto sam pro ns, jer opet nemam razloga da mislim da nisu sposobniji od bilo koje druge stranke
ovo pisem iz najbolje namjere, ne bil neko pametan iz ns doso tobe pa pokuso sta sredit.
- kmirsad
#31052 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moje je lično mišljenje da tim javnim kritikama ne štetiš stranci... ni za jotu.olimp84 wrote:kad vidim koliko je ns politicki nesposobna, nemam razloga da mislim da su vise sposobni u ostalim sferama djelovanja
Ponosim se strankom kojoj je sve što joj se može prilijepiti da je se maksimasimalno okrpi, ovo što joj njeni protivnici, pa i iskreni simpatizeri ovdje kaće na rep.
Ako je ovo več prikačane sve... onda nema ponosnijeg čovjeka od mene.
Osnovna i iznad svega potrebna vrlina, jednog nama potrebnog političara na vlasti je... Poštenje, Moral Principjelnost... ma dodao bih i Hrabrost... jer treba se boriti sa opasnim ljudima čiji potencijalni gubitak izbora je ogroman, slobode vrijedan rizik... pa su spremni na sve moguče gadosti i zločine da to spriječe.
Naravno da se stručnost i kvalifikovanost koje NS potecira...podrazumjevaju.
Ne trebaju nam stručani i kvalifikovani... fakultetski obrazovani lopovi političari, iskusne sjecikese godinama obučavane za kriminal u ministarstvima i javnim preduzečima,, tvrdokožci premazani svim bojama
Ono što Našoj Stranci ovdje i bilo gdje, NIKO ne može... niti ko pokušava priljepiti je... nepoštenje, nemoral i neprincipjelnost i to niko, pa ni protivnici stranke, joj ne spori...
A stručnost kvalifikovanost, tj akademsko obrazovanje kandidata, rukovodstva i velikog broja članova i simpatizera stranke, čak im često prilepljuju kao manu, nazivajuči ih elitistima, gradskom akademskom aristokracijom i buržoazijom.
Meni to ne smeta.
Naprotiv. Drži me odanog stranci.
Takvi i treba da vode državu.
A ti, unatar stranački sukobi, politička i programska neslaganja... toga će uvijek biti, to je pogonska sila koja uvijek tjetra naprijed...
Per aspera ad astra...
A ne treba zaboraviti ni staru poslovicu... Revolucija jede svoju djecu...Do juče najmoderniji mobitel..,. danas je več sekundarna sirovina...
- Control panel
#31053 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
E kmirsade nije ni tebi lako.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#31054 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uredno sam navela "nn" osobe koje su brzo nestale. Pozdravkmirsad wrote:@sabinas... nisam siguran, da li ovdje proziovate i mene... Ako prozivate, to mi je prosto nevjerovatno...jer nikada ni o kom iz te grupe nisam napisao lijepu riječ... izuzev Selima i prof. dr. Edina Osmanbegovića Sekunde... za Sekundu i ne znam da li je prešao u toj grupi... ako jeste... NS treba to da proslavi...
- kmirsad
#31055 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije panelu...Control panel wrote:E kmirsade nije ni tebi lako.
sabina1 wrote:Uredno sam navela "nn" osobe koje su brzo nestale. Pozdravkmirsad wrote:@sabinas... nisam siguran, da li ovdje proziovate i mene... Ako prozivate, to mi je prosto nevjerovatno...jer nikada ni o kom iz te grupe nisam napisao lijepu riječ... izuzev Selima i prof. dr. Edina Osmanbegovića Sekunde... za Sekundu i ne znam da li je prešao u toj grupi... ako jeste... NS treba to da proslavi...
-
doktor78
#31056 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja cu zbog Selima i glasati za NS na kantonalnom nivou. Konacno covjek sa harizmom i ogromnim kreditom iz proslosti. Sad i imam nadu da u TK Nasa stranka moze postati parlamentarna,za razliku od prethodna dva pokusaja.Dasi wrote:Toliko o tome da se Selim nece kandidovati i da je tu samo da pomogne NS.
Fakat je NS pocela opasno mutiti da ne kazem lagati. Od stranke koja je pruzala neku nadu postala je stranka "manje zlo", aferim.
- Capsicum
-
Hakiz
#31058 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa, dajemo šansu mladima. U čemu je problem?Capsicum wrote:76 godina?
-
SimkeA
#31059 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA je dala sansu mladima poput Zahiragica. Htjeli mi to priznati ili ne, penzioneri su najprogresivniji dio naseg drustva. Omladinci su gladni svega i haman navikli da se sve rjesava po "bolonji"
- Capsicum
#31060 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Što jest, jest. Treba ove mlade što prije nogirat iz zemlje. Samo hoće da spriječe penzionere da nam donesu progres.

- Banksy
#31061 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zaista, 76 drastično više od 72, koliko je imao kad je dijelio stranku sa Komšićem, Suljagićem i Bajrovićem. 
- Control panel
#31062 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:Zaista, 76 drastično više od 72, koliko je imao kad je dijelio stranku sa Komšićem, Suljagićem i Bajrovićem.
Nasa stranka polazuje da cilj opravdava sredstva. Nema veze sto je damir marjanovic bio u SDA vladi izglasan radeljasevom rukom, donio SDA zakon o visokom obrazovanju i uveo turski jezik u skole, ispunjavao sve SDA zelje, a pri tome stekao simpatije sirokih masa sa dugom kosom i mindjusom. NS hoce da iskorosti taj njegov “pozitivni” imidz kod raje. I nema veze sta je uradio i koliko je stranaka promijenio.
Isto tako i kod beslagica. NS je hiljadu puta kritikovala politiku SDP-a. Isto taj beslagic je bio jedna od glavnih figura u SDP-u i kreirao tu politiku sa kojom se NS nije slagala. Sad im je beslagic dobar i preko svega se moze preci za koji novi glas.
- Capsicum
#31063 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dijelio stranku ili bio nosilac liste? Evo ne služi me baš sjećanje dobro, kad je zadnji put Selim bio nosilac neke liste i sl? Prije haman 15-20 godina?Banksy wrote:Zaista, 76 drastično više od 72, koliko je imao kad je dijelio stranku sa Komšićem, Suljagićem i Bajrovićem.
Hajmo bit malo realni... Kakvu poruku šalje NS mladima kad za nosioce listi stavlja ljude koji imaju 76 godina?! Imam veliki respekt za Selima kao ličnost, ali zar stvarno u toj stranci nema niko mlađi u TK ko bi mogao nositi listu? Kad će ovi stari pustiti malo mlađima da se uhvate u koštac s problemima u ovom društvu? Mladima se nudi da budu dio bezlične mase na birou za zapošljavanje cijeli svoj život ili da napuste zemlju.
Jesi li ispunio uslove za penziju? Pa idi brate, pusti malo mlađima da rade...
- kmirsad
#31064 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Selim Bešlagić već godinema nije vodio politiku SDP-a... bio je godinama unazad potpuno pasiviziran i ignorisan od onih koji su tu politiku vodili...
-
criticos
#31065 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da zaključimo. NS je najveće zlo na političkoj sceni iskazujući anomalije pogubne po društvo zbog selektiranja Bešlagića i Marjanovića, ta dva preletača i dva najveća izdajnika bh društva. Treba ih kazniti i zatrati im sjeme i barem još jednom pružiti prigodu i popravni onim koji su se 20god smjenjivali i prave nas budalama.Control panel wrote:Banksy wrote:Zaista, 76 drastično više od 72, koliko je imao kad je dijelio stranku sa Komšićem, Suljagićem i Bajrovićem.
Nasa stranka polazuje da cilj opravdava sredstva. Nema veze sto je damir marjanovic bio u SDA vladi izglasan radeljasevom rukom, donio SDA zakon o visokom obrazovanju i uveo turski jezik u skole, ispunjavao sve SDA zelje, a pri tome stekao simpatije sirokih masa sa dugom kosom i mindjusom. NS hoce da iskorosti taj njegov “pozitivni” imidz kod raje. I nema veze sta je uradio i koliko je stranaka promijenio.
Isto tako i kod beslagica. NS je hiljadu puta kritikovala politiku SDP-a. Isto taj beslagic je bio jedna od glavnih figura u SDP-u i kreirao tu politiku sa kojom se NS nije slagala. Sad im je beslagic dobar i preko svega se moze preci za koji novi glas.
- Control panel
#31066 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
criticos wrote:Da zaključimo. NS je najveće zlo na političkoj sceni iskazujući anomalije pogubne po društvo zbog selektiranja Bešlagića i Marjanovića, ta dva preletača i dva najveća izdajnika bh društva. Treba ih kazniti i zatrati im sjeme i barem još jednom pružiti prigodu i popravni onim koji su se 20god smjenjivali i prave nas budalama.Control panel wrote:Banksy wrote:Zaista, 76 drastično više od 72, koliko je imao kad je dijelio stranku sa Komšićem, Suljagićem i Bajrovićem.
Hocu samo da kazem da ne svrsavate toliko kad pisete o NS-u i ne ukivate ih u zvijezde.
-
zippoo87
#31067 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nasem narodu je problem sto rijecima smiju svakoga popljuvati i omalovaziti a ne smiju se ni sa kim takmicitiControl panel wrote:Banksy wrote:Zaista, 76 drastično više od 72, koliko je imao kad je dijelio stranku sa Komšićem, Suljagićem i Bajrovićem.
evo ti navodis da Beslagic ne valja,tj. da je eksponent politike sa kojom se NS ne slaze...tu i ima istine,ali Beslagic se udaljio od SDPa upravo zbog lose unutarnje politike SDPa i nije bio aktivan ...ali tvoja opaska stoji
ali ako nam ne valjaju stari i prozvakani kadrovi (i ja ih ne volim,ma o kome da se radi),zasto onda ne valja recimo Falatar ?
sta je njegov grijeh...eto nam odlicna osoba,covjek karizmatican,obrazovan,nov i neiskvaren bejha boljkama...sto ne glasamo za njega ?
ili barem,zasto hratski korpus ne glasa za njega ?
ja bih samo volio,da svi ovi koji svima nalaze mane,odmjere nekada sa nekim,stanu na crtu i uporede sebe i onog kojeg pljuju...cisto da vidimo o kakvim se to ljudima radi
problem je sto mi ustvari haman i ne zelimo sami sebi boljitak i promjene i za takvo stanje trazimo raznorazne izgovore i svi su nam krivi
prosjecnog BH biraca kada pitas o stanju o drzavi,navesti ce milion losih stvari i negativnih a kada ga pitas da samo jednom izadje u 2/4 godine na izbore,onda ima 1000 razloga da ne izadje ...cirkus
- Control panel
#31068 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma jarane falatar je tokmak. Ne zna jel poso il je kreno. Ja ne glasam samo zato sto je neko nov i fin, nego ima li soli u glavi. On je ovdje zaluto.zippoo87 wrote:nasem narodu je problem sto rijecima smiju svakoga popljuvati i omalovaziti a ne smiju se ni sa kim takmicitiControl panel wrote:Banksy wrote:Zaista, 76 drastično više od 72, koliko je imao kad je dijelio stranku sa Komšićem, Suljagićem i Bajrovićem.
evo ti navodis da Beslagic ne valja,tj. da je eksponent politike sa kojom se NS ne slaze...tu i ima istine,ali Beslagic se udaljio od SDPa upravo zbog lose unutarnje politike SDPa i nije bio aktivan ...ali tvoja opaska stoji
ali ako nam ne valjaju stari i prozvakani kadrovi (i ja ih ne volim,ma o kome da se radi),zasto onda ne valja recimo Falatar ?
sta je njegov grijeh...eto nam odlicna osoba,covjek karizmatican,obrazovan,nov i neiskvaren bejha boljkama...sto ne glasamo za njega ?
ili barem,zasto hratski korpus ne glasa za njega ?
ja bih samo volio,da svi ovi koji svima nalaze mane,odmjere nekada sa nekim,stanu na crtu i uporede sebe i onog kojeg pljuju...cisto da vidimo o kakvim se to ljudima radi
problem je sto mi ustvari haman i ne zelimo sami sebi boljitak i promjene i za takvo stanje trazimo raznorazne izgovore i svi su nam krivi
prosjecnog BH biraca kada pitas o stanju o drzavi,navesti ce milion losih stvari i negativnih a kada ga pitas da samo jednom izadje u 2/4 godine na izbore,onda ima 1000 razloga da ne izadje ...cirkus
-
zippoo87
#31069 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa nama i treba neko ko nema ovaj mentalitet,brdjanski...da nam pokaze da se moze drugacije raditi
da uvede malo svjetske prakse i da diplomatija konacno profunkcionise
nasi "kolektivni sefovi" koriste to sto su izabrani za clanove Predsjednista,da jacaju stranacki uticaj i da blokiraju stvari a nikako da se barem za promil nesto promijeni
Falatar itekako ima soli a ti si klasicni balkanac...sve sto je novo,ne valja a hocemo fol PROMJENE
kada ti prelomis u svojoj glavi i skontas sta je dobro a sta lose,onda siri propagandu drugima
ovi ostali kandidati su su svi redom "sjase kurta da uzjase murta" i tu nece biti pomaka milimetra ,jer ce tu finkciju koristiti kao i ovi do sada...a nikako za ono sto im Ustav nalaze,da promoviraju i grade vanjsku politiku i jacaju drzavu van granica
Eto sigurno su nam Komsic i Covic "nova politika"...dok je Falatar zalutao
svasta ovdje procitati
nasi "kolektivni sefovi" koriste to sto su izabrani za clanove Predsjednista,da jacaju stranacki uticaj i da blokiraju stvari a nikako da se barem za promil nesto promijeni
Falatar itekako ima soli a ti si klasicni balkanac...sve sto je novo,ne valja a hocemo fol PROMJENE
kada ti prelomis u svojoj glavi i skontas sta je dobro a sta lose,onda siri propagandu drugima
ovi ostali kandidati su su svi redom "sjase kurta da uzjase murta" i tu nece biti pomaka milimetra ,jer ce tu finkciju koristiti kao i ovi do sada...a nikako za ono sto im Ustav nalaze,da promoviraju i grade vanjsku politiku i jacaju drzavu van granica
svasta ovdje procitati
-
Heartbeats
#31070 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisu zlo, daleko od toga. Ali su štetočine.criticos wrote: Da zaključimo. NS je najveće zlo na političkoj sceni iskazujući anomalije pogubne po društvo zbog selektiranja Bešlagića i Marjanovića, ta dva preletača i dva najveća izdajnika bh društva. Treba ih kazniti i zatrati im sjeme i barem još jednom pružiti prigodu i popravni onim koji su se 20god smjenjivali i prave nas budalama.
-
zippoo87
#31071 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Heartbeats wrote:Nisu zlo, daleko od toga. Ali su štetočine.criticos wrote: Da zaključimo. NS je najveće zlo na političkoj sceni iskazujući anomalije pogubne po društvo zbog selektiranja Bešlagića i Marjanovića, ta dva preletača i dva najveća izdajnika bh društva. Treba ih kazniti i zatrati im sjeme i barem još jednom pružiti prigodu i popravni onim koji su se 20god smjenjivali i prave nas budalama.
- Control panel
#31072 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sve si super napisao jos samo da nam kazes koliko si puta svrsio dok si ovo u ushicenju i ekstazi pisao.zippoo87 wrote:pa nama i treba neko ko nema ovaj mentalitet,brdjanski...da nam pokaze da se moze drugacije raditi
svasta ovdje procitati
- Roccohljup
#31073 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iako ne mislim za njega glasati, meni i Falatar i onaj profa izgledaju kao ok likovi. Hebote, vazda kukamo kako su svi isti i svaki put se vrte isti kandidati a sad kad imamo nekih novina ni to nam nevalja. Ok je da ima ljudi koji mozda više vjeruju u stare i isprobane rage (uhljebe) i to postujem, al brate zar se mora odmah pljuvati po svemu i svakome.
Fakat smo samo za čizme......da nam sve okupatori nameću
- kmirsad
#31074 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jes, jes... država onolike pare potrošila da izmjesti Radobolju, a ovi bi da je vrate đe je nekad bila...zippoo87 wrote:Heartbeats wrote:Nisu zlo, daleko od toga. Ali su štetočine.criticos wrote: Da zaključimo. NS je najveće zlo na političkoj sceni iskazujući anomalije pogubne po društvo zbog selektiranja Bešlagića i Marjanovića, ta dva preletača i dva najveća izdajnika bh društva. Treba ih kazniti i zatrati im sjeme i barem još jednom pružiti prigodu i popravni onim koji su se 20god smjenjivali i prave nas budalama.![]()
![]()
Pa znaju li ti amateri da je to područje Bara, zaštičeno područje gdje je Regulacionim i Urbanističkim planom zabranjena svaka gradnja
- Control panel
#31075 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Roccohljup wrote:Iako ne mislim za njega glasati, meni i Falatar i onaj profa izgledaju kao ok likovi. Hebote, vazda kukamo kako su svi isti i svaki put se vrte isti kandidati a sad kad imamo nekih novina ni to nam nevalja. Ok je da ima ljudi koji mozda više vjeruju u stare i isprobane rage (uhljebe) i to postujem, al brate zar se mora odmah pljuvati po svemu i svakome.
Ja ga ne pljujem ja samo kazem kakav je. Dva puta sam se natjerao da ga gledam kao gosta na TV. I na osnovu toga i onog sto prica kazem da covjek mema veze blage sta prica. Njega su zavalili i on je dobro zaluto. Naravno nije on kriv vec pedja, sabina i ostali koji su ga zavalili.
Ljudi ovo je politika a ne ispuni mi zelju.
Najgore mi je kad me ubjedjuju kako je on dobar kandidat. Dobar za sta. Koji nivo? Pa jarane ne mozes ako su kandidat za clana predsjednistva pricati o problemu mjesne zajednice, opcine, kantona, ulice, haustora...
Ako misli da ce na kolicinu izgovorenih rijeci bez smisla dobiti glasove grdno se vara.
Pogledajte samo kolondu. Bruka se i blamira gdje god stigne. A pobijedila na foru zena, lijepa, plava, domoljub...
Niko nije obracao paznju sta prica i sta obecava. Niti jedno obecanje za 4 godine nije ispunila, osim da puno putuje.
Last edited by Control panel on 12/07/2018 13:36, edited 2 times in total.