Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
Hakiz

#31051 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

Prpa.ba wrote: 29/05/2022 20:51 U ljubavi i ratu je sve dozvoljeno, a SDA je imala i dobrih stvari sto su uradili... :mrgreen:
Pa, do 1992. i jeste.

A i Forto prije neki dan reče da je to normalno, da opozicija napada. I da je to njemu i dobro jer trojku tako podsjeti šta im eventualno promakne.

Kada njemu ne smeta, šta vi glumite, veći katolici od pape?

:mrgreen:
Login77777

#31052 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Login77777 »

Forto ostavka… :bih:
SDA Sarajevo: Vlada KS je za tri mjeseca netransparentno potrošila 130 miliona KM
Sramota sta radi s parama ljudi. :mrgreen:
kluz franjo

#31053 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

Molimo SDA stožer da nađu bolje pisce saopštenja.
mali jazla i mali jomu su žestok promašaj.
Nakon što su Bakira nazvali Snjeguljicom, sada "podupiru interesovanje medija".
Kantonalni odbor SDA Sarajevo podupire interesovanje medija da se istraži štetnost Uredbe kojom, kako kažu, Vlada Kantona Sarajevo "otima državne nadležnosti i stvara paralelni sistem javnih nabavki".
@ S.Hambo, pošto "podupiranje"?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#31054 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Pitar sa Kariba »

FYI

Prpa.ba

#31055 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Sefikus i KO SDA KS su se izborili za naklonost Klixa.. :mrgreen:
mishic

#31056 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mishic »

Vlada(e) Kantona Sarajevo u svom odnosu prema građanima redovno padaju na ispitu. To je njihova višedecenijska praksa i ma ko dolazio odnos je je isti. Ubiru se politički poeni,vodi rat pozicije i opozicije , nadmudruju se i nadvladavaju ali sve preko leđa građana koji su zadnja rupa na svirali.
Da nije tako malar neka vlada sjetila bi se višedecenijskih dugova prema građanima. Izmirenje tih dugova vrši se na lapaljku i to isključivo kroz nagodbe jer građani vide da ih se laže, i dalje zakida i vara pa po principu bolje išta nego ništa pristaju na ucjene. Sramotno ali istinito!
mirza_15

#31057 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mirza_15 »

tramvajtrojka wrote: 29/05/2022 19:17
Login77777 wrote: 29/05/2022 19:10 @tramvajtrojka
Kakvo je ovo kmecanje Dzaferovica?
pravimo paradržavu jer je kanton odlučio da uvede zakon gdje ce se javne nabavke zesce kontrolirati i smanjiti kradja i lopovluci pri namjestanju tendera svojih ahbabima dok sda govori nema usvajanja dok ga federacija i drzava ne usvoji a to ce se desiti kad na vrbi rodi grožđe da dodole usvoji zakon da ne placa pepeljare po sest stoja , bake i covke audije za koje su u tenderu navedene sve stavke iz kataloga tog auta da se ne bi neko drugi prijavio

kurvaluk SDA po ko zna koji put :lol: :lol: :lol:

ako napravimo drzavu Sarajevo ja se dobrovoljno javljam za logistiku na rejonu dbr vojnicko da i ja postanem profiter 8-)
Koliko sam ja shvatio iz medijskih istupa, zakon o javnim nabavkama nije derogiran niti njegove odredbe izmjenjene ili ugrožene. Uredba nije kontra Zakona. Uredba je samo dodatni set pravila koji pomaže kontroli i borbi protiv korupcije i time ne ugrožava niti derogira Zakon. Samo uvodi dodatnu zaštitu. Sve odredbe Zakona su i dalje na snazi. Ali moje formalno obrazovanje i struka su daleko od prava, a nisam čitao ni Zakon ni Uredbu pa moguće i da griješim. Neka pravnici donesu konačan sud.

P.S. Ja sam, dijelom zbog posla i obrazovanja, pragmatičan i često mi na živce idu formalne stvari koje nerijetko usporavaju ili čak onemogućavaju dobre i pozitivne procese. Znam da to mora i da ima svoju svrhu ali pravnu službu u firmi, članove, tačke i zareze nisam nikad volio :mrgreen: Stvari koje mogu završiti za dan se zbog formalno-pravne procedure znaju razvuci na 15 i pri tome više energije potrošim na dokumentaciju i formalnosti nego na konkretan posao za koji sam se školovao i koji u firmi obavljam. Često mi se čini da je dobar dio tih propisa svrha sam sebi i da je tu da i ti pravnici imaju šta raditi. Nema veze što se ja zbog toga trošim na nešto što mi nije primarna obaveza. To kao u onoj priči "kako je mrav dobio otkaz" :mrgreen:
tramvajtrojka

#31058 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tramvajtrojka »

mishic wrote: 29/05/2022 21:44 Vlada(e) Kantona Sarajevo u svom odnosu prema građanima redovno padaju na ispitu. To je njihova višedecenijska praksa i ma ko dolazio odnos je je isti. Ubiru se politički poeni,vodi rat pozicije i opozicije , nadmudruju se i nadvladavaju ali sve preko leđa građana koji su zadnja rupa na svirali.
Da nije tako malar neka vlada sjetila bi se višedecenijskih dugova prema građanima. Izmirenje tih dugova vrši se na lapaljku i to isključivo kroz nagodbe jer građani vide da ih se laže, i dalje zakida i vara pa po principu bolje išta nego ništa pristaju na ucjene. Sramotno ali istinito!
objasni na egzaktnim primjerima il ovo tvoje ide pod pricu svi su isti za koju znamo ko i kako distribuciju vrsi

koji visedecenijske dugove prema gradjanima ova vlada nije ispunila
Manual

#31059 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Manual »

mishic wrote: 29/05/2022 21:44 Vlada(e) Kantona Sarajevo u svom odnosu prema građanima redovno padaju na ispitu. To je njihova višedecenijska praksa i ma ko dolazio odnos je je isti. Ubiru se politički poeni,vodi rat pozicije i opozicije , nadmudruju se i nadvladavaju ali sve preko leđa građana koji su zadnja rupa na svirali.
Koja demagogija
Hakiz

#31060 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 29/05/2022 21:54
tramvajtrojka wrote: 29/05/2022 19:17

pravimo paradržavu jer je kanton odlučio da uvede zakon gdje ce se javne nabavke zesce kontrolirati i smanjiti kradja i lopovluci pri namjestanju tendera svojih ahbabima dok sda govori nema usvajanja dok ga federacija i drzava ne usvoji a to ce se desiti kad na vrbi rodi grožđe da dodole usvoji zakon da ne placa pepeljare po sest stoja , bake i covke audije za koje su u tenderu navedene sve stavke iz kataloga tog auta da se ne bi neko drugi prijavio

kurvaluk SDA po ko zna koji put :lol: :lol: :lol:

ako napravimo drzavu Sarajevo ja se dobrovoljno javljam za logistiku na rejonu dbr vojnicko da i ja postanem profiter 8-)
Koliko sam ja shvatio iz medijskih istupa, zakon o javnim nabavkama nije derogiran niti njegove odredbe izmjenjene ili ugrožene. Uredba nije kontra Zakona. Uredba je samo dodatni set pravila koji pomaže kontroli i borbi protiv korupcije i time ne ugrožava niti derogira Zakon. Samo uvodi dodatnu zaštitu. Sve odredbe Zakona su i dalje na snazi. Ali moje formalno obrazovanje i struka su daleko od prava, a nisam čitao ni Zakon ni Uredbu pa moguće i da griješim. Neka pravnici donesu konačan sud.

P.S. Ja sam, dijelom zbog posla i obrazovanja, pragmatičan i često mi na živce idu formalne stvari koje nerijetko usporavaju ili čak onemogućavaju dobre i pozitivne procese. Znam da to mora i da ima svoju svrhu ali pravnu službu u firmi, članove, tačke i zareze nisam nikad volio :mrgreen: Stvari koje mogu završiti za dan se zbog formalno-pravne procedure znaju razvuci na 15 i pri tome više energije potrošim na dokumentaciju i formalnosti nego na konkretan posao za koji sam se školovao i koji u firmi obavljam. Često mi se čini da je dobar dio tih propisa svrha sam sebi i da je tu da i ti pravnici imaju šta raditi. Nema veze što se ja zbog toga trošim na nešto što mi nije primarna obaveza. To kao u onoj priči "kako je mrav dobio otkaz" :mrgreen:
To jeste tako i to je problem u svakoj državi. Administracija i slični da bi opravdali svoje postojanje prave propise zbog kojih ih treba sve više. Oni su svojevrstan rak društava.

Građanin u raljama birokratije....
made_in_sarajevo

#31061 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by made_in_sarajevo »

Hoce li nam bar objasniti gdje su otisli ovih 130 miliona ili je prica u fazonu zahiragica " to je tako morate mi vjerovati"
A_A_AKCIJA

#31062 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

Bloo wrote: 29/05/2022 11:57
mirza_15 wrote: 27/05/2022 22:56 Koalicija je napravljena ponajprije zahvaljujući NiP-u. Iako najjača stranka u Kantonu dali su pozicije premijera i gradonačelnika. Osim premijera i lošeg načelnika, lošeg direktora RAD-a (tamo se više bori izvršni direktor koji je NiP-ov kadar od Vere koje nigdje nema) ja ne vidim šta je to NS napravila. Koji je to NS kadar nešto uradio? Sa druge strane tu je NiP ministrica (porodilje, porodice 3+, vrtići), Adnan Delić (niz mjera na pomoći privredi i ukidanju parafiskalni nameta), NiP ministar (10k za stanove, 25k za stanove u izgradnji na određenim lokacijama), načelnik Ilidže gdje se nešto radi. SDP ima Štetu. NS nema ništa za šta bi se čovjek uhvatio osim premijera, ali u toj vladi NiP ima apsolutnu većinu (7 ministara čini mi se) i može donositi odluke.

P.S. Nama u ovom trenutku ne trebaju ideološke priče. Nama treba put, pruga, radna mjesta, bolji standard, sigurno okruženje, bolje obrazovanje... Borba oko ideoloških tema je za Švedsku, V.Britaniju, Njemačku....

Ali kada je tema već pokrenuta... Ja kao vjernik nemam ništa protiv ideala prave ljevice (socijalne pravde, jednakih prava za sve). To bi, možda, i bila moja politička opcija da postoji u BiH. Ja tu ljevicu kod nas ne vidim. Prečesto se ta ljevica profilira distanciranjem od vjernika. Nisam jednom, samo na ovom forumu, čitao izljeve žestokog antagonizma prema ljudima koji praktikuju vjeru. Recimo odnos prema djevojkama i ženama sa hidžabom, te njihovim pravima je dobar primjer. Većina FGR jurišnika bi hidžab zabranili, ako ništa na radnom mjestu. Vjera u četiri zid i slične gluposti. Dok god taj momenat preovladava na lijevom spektru ne može tzv. ljevica očekivati podršku od onih kojima šalje jasne signale da su oni, na neki način, njihovi protivnici. Logičan je odbrambeni mehanizam kod 95% populacije koja praktikuje vjeru. U prevodu, nije ljevica nimalo pomogla da pridobije te ljude. SDA mi se gadi zbog svega u ovih tri decenije. Jedina logična opcija koja mi ostaje je NiP. Možda nekada ljevica u budućnosti ako se budem osjećao prihvaćenim u tom krugu i ako se takva pojavi. Za sada se u toj tzv ljevici ja osjećam kao krme u Teheranu.
Udrobi ti svega.
Bez distinkcije sta je ljevica, sta je FGR...

Ako pogledas izvan BiH, desnica je ta protiv odredenih religijskih obiljezja, dok ljevica nije. Zapravo sklonost prema odredenim religijskim obiljezjima varira od toga da li je drzava kreirana na krscanskoj ili islamskoj tradiciji. Onda u francuskoj i Njemackoj imas kmecanje desnicarskih radikala (da, stranki, ne samo pojedinaca) oko islamskih obiljezja, a u BiH su oni normalni. Nisam upoznata sa tim da je NS nastupio protiv hidćaba kao desničarske stranke u Evropi.
Ako neko nosi kriz oko vrata, lako ga moze staviti pod majicu, dok je sa maramom to malo teze.

Moje licno misljenje je da bi politicka stranka ako je stvarno građanska, ne bi trebala da potencira bilo kakve religijske elemente (to ne znaci distanciranje od vjernika). Politička stranka prvenstveno svojim programom se obraća građaninu kao političkom biću. Ne obraća se vjernicima, ateistima, agnosticima itd...To radi SDA, HDZ, SNDS, NiP...Njihovi ciljani glasači su ljudi koji su prvo vjernici pa tek onda građani. Ljudi kojima je vjera iznad svega (mada koliko se ljudi na ovim prostorima pozivaju na vjeru - i glasači i političlari - očekivao bi čovjek jednu utopiju). Stoga je logično da i igrokazi tih stranaka budu više religijski obojeni jer tako privlače određenu vrstu glasača.
Lijevo i desno nisu fokalna tačka u odnosu na religiju već smjerove koje zauzimaju stranke glede i unatoč socijalnih i ekonomskih pogleda.

Izjednačavanje forumaša koje ti klasificiraš kao ljevičare sa strankama ljevice, te stavove tih forumaša sa stavovima ljevice, nije ispravno.
Ako uzmemo samo NS kao predstavnika ljevice u BiH, ne sjećam se njihovih istupa protiv hidžaba, niti vjere u 4 zida. U NS-u pretpostavljam ima i vjernika. Samo što ti vjernici su očito vjernici za sebe, a ne za širu javnost kao u SDA i NiP-, gdje je religijska pripadnost dovodena do šou biz elementa. Što naravno privlači određenu vrstu glasača.
SDA i NiP su poprilično javni u svom zastupanju da određene stvari koje se NJIMA ne sviđaju trebaju biti između 4 zida. NiP to naravno (kao i SDA) radi u cilju privlačenja i zadržavanja glasača. NiP-ovo ciljano glasačko tijelo je SDA glasačko tijelo (oni što su se napokon razočarali u SDA, ali ne žele da napuste domen etnopolitike), a ne NS glasačko tijelo.

Ja , kao liberalka, imam svoja lična mišljenja o gore navedenim temama, ali to nisu i stavovi stranke koju preferiram.

I da, nisam član NS-a. :lol:

Kao građanka i liberalka, meni NiP nije prihvatljiva opcija. Jednostavno mudo party kao i SDA.
Liberalka u političkom smislu, ili misliš na životni stil slobodoumne i liberalne osobe. Ovo drugo, sigurno jesi, vjerujem. Prvo ni blizu.

Liberali su inkluzivni, a ne selektivni. Prosječnog liberala na zapadu ne svrbi vjera, poput tebe. Nego se fura što ima druga Jevreja, pa mu je na partiju morao obezbijediti plastično suđe, jer je htio da ispoštuje njegove kosher zahtjeve.

Između tebe i neke Džemile iz SDA nema neke velike razlike. Tvoj tor jeste protiv javne manifestacije vjere, poput njenog koji je protiv javne manifestacije rodne pripadnosti i seksualne preferencije. U tvojoj verziji NS ima vjernika, kao u njenoj verziji SDA što ima gayeva.
Nema tu lutko liberalizma. Nisi liberal ako voliš mahnuti ili ne vjeruješ u Boga. Ima tu još štošta. Npr da toleriraš one koji nisu poput tebe. Kad pošalješ selfie sa teravije i budeš se ponosila kao selfijem sa parade, onda si liberal. Do tada si samo malo više umišljena Bosanka drugog polariteta, a jednake netolerancije poput Džemile. Do tada se samo furaš na drugu vrstu šou biznisa, a nema većeg političkog šoubiza trenutno na dunjaluku od LGBT+ šoubiza... :D Nema!

Da ne držim lekcije sada kako su konzervativci pravili liberalna društva, znaš ti to i sama pronaći. Gdje su vjerska lica bila nosioci reformi i ljudskih prava... Da, zaoprave liberalna društva u kojima se zaklinješ na svojoj vjerskoj knjizi, ili ti Predsjednik države organizira bajramski prijem, a ne zove se Šefik.

I da, NS je u ekonomskom smislu liberalna stranka. Liberalna, kao dosta desnih stranaka na zapadu. Milton Fridman liberalna, privatizacija GRASA liberalna, ni blizu ljevice. Ekonomski je Erdoanov AKP bliži NS-u od njemačkog SPD-a.
zlajaBHF

#31063 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by zlajaBHF »

Generalno se na zapadu liberalne stranke ne nalaze da lijevoj strani politickoh spektra, nego na sredini.

Desnicarkse stranke su tolerantnije prema religiji, ako se radi o krscanstvu, a ne ljevicarske kao sto BLO tvrdi, osim ako se radi o Islamu, tu ni desnica, ni ljevica nije tolerantna.
Bloo
Globalna šefica

#31064 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

A_A_AKCIJA wrote: 29/05/2022 23:00 selfie sa teravije i budeš se ponosila kao selfijem sa parade
Imam, hoš? :mrgreen:

Btw, ako već želiš da te "pojmim" kao normalnog sugovornika, barem oko političkih tema, onda ne koristi izraze tipa "lutko". :mrgreen: Znam da je teško ne biti mizogini šovinista, ali potrudi se, nećemo tako u Evropu.
Prpa.ba

#31065 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

made_in_sarajevo wrote: 29/05/2022 22:35 Hoce li nam bar objasniti gdje su otisli ovih 130 miliona ili je prica u fazonu zahiragica " to je tako morate mi vjerovati"
Dr. Kucin Zahiragic pompezno najavio aferu tesku 80 miliona KM, Klix se satrao prenoseci objave, kad nista.

Mozda je tih 80 miliona KM u ovih 130 miliona. :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#31066 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

zlajaBHF wrote: 29/05/2022 23:22 Generalno se na zapadu liberalne stranke ne nalaze da lijevoj strani politickoh spektra, nego na sredini.

Desnicarkse stranke su tolerantnije prema religiji, ako se radi o krscanstvu, a ne ljevicarske kao sto BLO tvrdi, osim ako se radi o Islamu, tu ni desnica, ni ljevica nije tolerantna.
Pa to sam i napisala, ako si procitao. Desnicarske u Evropi su tolerantnije prema krscanstvu koje je dio evropske kulture.
Za ljevicarske se ne bih slozila.
Kod nas je desnica i "centar" naravno ne samo tolerantniji prema islamu, već religiju koriste kao sredstvo.
agnostic_front

#31067 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by agnostic_front »

Godinama sam mislio da je NS liberalna stranka. Lijepo je nauciti nesto novo :thumbup:
drug_profi

#31068 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

cyprus wrote: 29/05/2022 15:03

Evo ne znam...
Čista laž.
Pišanje po svim nemuslimanima koji su se borili i poginuli za BiH.
Svi su oni heroji!
Bloo
Globalna šefica

#31069 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

drug_profi wrote: 29/05/2022 23:57 Čista laž.
Svi su oni heroji!
Pa ovo je samo 9 posthumno odlikovanih Ordenom heroja oslobodilačkog rata, zadnji rahmetli Nanić 1998. godine. Nije niko više.
drug_profi

#31070 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Bloo wrote: 30/05/2022 00:00
drug_profi wrote: 29/05/2022 23:57 Čista laž.
Svi su oni heroji!
Pa ovo je samo 9 posthumno odlikovanih Ordenom heroja oslobodilačkog rata, zadnji rahmetli Nanić 1998. godine. Nije niko više.
Ma ok.
Shvatio sam. Nisam htio brisati post jer ipak se provlaci teza da su samo Muslimani branili Bosnu.
Nisu. I nazalost vecina to ignorise.
Login77777

#31071 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Login77777 »

drug_profi wrote: 30/05/2022 00:02
Bloo wrote: 30/05/2022 00:00

Ma ok.
Shvatio sam. Nisam htio brisati post jer ipak se provlaci teza da su samo Muslimani branili Bosnu.
Prije da se provlaci teza da je sda branila BiH. Sto naravno nije tacno.
drug_profi

#31072 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Login77777 wrote: 30/05/2022 00:04
drug_profi wrote: 30/05/2022 00:02

Ma ok.
Po meni isti q. Jer ako ne podrzavas SDA onda si izdajica. tj. nisi Bosnjak.
The BEN10

#31073 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

A_A_AKCIJA wrote: 29/05/2022 23:00
Bloo wrote: 29/05/2022 11:57 Udrobi ti svega.
Bez distinkcije sta je ljevica, sta je FGR...

Ako pogledas izvan BiH, desnica je ta protiv odredenih religijskih obiljezja, dok ljevica nije. Zapravo sklonost prema odredenim religijskim obiljezjima varira od toga da li je drzava kreirana na krscanskoj ili islamskoj tradiciji. Onda u francuskoj i Njemackoj imas kmecanje desnicarskih radikala (da, stranki, ne samo pojedinaca) oko islamskih obiljezja, a u BiH su oni normalni. Nisam upoznata sa tim da je NS nastupio protiv hidćaba kao desničarske stranke u Evropi.
Ako neko nosi kriz oko vrata, lako ga moze staviti pod majicu, dok je sa maramom to malo teze.

Moje licno misljenje je da bi politicka stranka ako je stvarno građanska, ne bi trebala da potencira bilo kakve religijske elemente (to ne znaci distanciranje od vjernika). Politička stranka prvenstveno svojim programom se obraća građaninu kao političkom biću. Ne obraća se vjernicima, ateistima, agnosticima itd...To radi SDA, HDZ, SNDS, NiP...Njihovi ciljani glasači su ljudi koji su prvo vjernici pa tek onda građani. Ljudi kojima je vjera iznad svega (mada koliko se ljudi na ovim prostorima pozivaju na vjeru - i glasači i političlari - očekivao bi čovjek jednu utopiju). Stoga je logično da i igrokazi tih stranaka budu više religijski obojeni jer tako privlače određenu vrstu glasača.
Lijevo i desno nisu fokalna tačka u odnosu na religiju već smjerove koje zauzimaju stranke glede i unatoč socijalnih i ekonomskih pogleda.

Izjednačavanje forumaša koje ti klasificiraš kao ljevičare sa strankama ljevice, te stavove tih forumaša sa stavovima ljevice, nije ispravno.

SDA i NiP su poprilično javni u svom zastupanju da određene stvari koje se NJIMA ne sviđaju trebaju biti između 4 zida. NiP to naravno (kao i SDA) radi u cilju privlačenja i zadržavanja glasača. NiP-ovo ciljano glasačko tijelo je SDA glasačko tijelo (oni što su se napokon razočarali u SDA, ali ne žele da napuste domen etnopolitike), a ne NS glasačko tijelo.

Ja , kao liberalka, imam svoja lična mišljenja o gore navedenim temama, ali to nisu i stavovi stranke koju preferiram.

I da, nisam član NS-a. :lol:

Kao građanka i liberalka, meni NiP nije prihvatljiva opcija. Jednostavno mudo party kao i SDA.
Liberalka u političkom smislu, ili misliš na životni stil slobodoumne i liberalne osobe. Ovo drugo, sigurno jesi, vjerujem. Prvo ni blizu.

Liberali su inkluzivni, a ne selektivni. Prosječnog liberala na zapadu ne svrbi vjera, poput tebe. Nego se fura što ima druga Jevreja, pa mu je na partiju morao obezbijediti plastično suđe, jer je htio da ispoštuje njegove kosher zahtjeve.

Između tebe i neke Džemile iz SDA nema neke velike razlike. Tvoj tor jeste protiv javne manifestacije vjere, poput njenog koji je protiv javne manifestacije rodne pripadnosti i seksualne preferencije. U tvojoj verziji NS ima vjernika, kao u njenoj verziji SDA što ima gayeva.
Nema tu lutko liberalizma. Nisi liberal ako voliš mahnuti ili ne vjeruješ u Boga. Ima tu još štošta. Npr da toleriraš one koji nisu poput tebe. Kad pošalješ selfie sa teravije i budeš se ponosila kao selfijem sa parade, onda si liberal. Do tada si samo malo više umišljena Bosanka drugog polariteta, a jednake netolerancije poput Džemile. Do tada se samo furaš na drugu vrstu šou biznisa, a nema većeg političkog šoubiza trenutno na dunjaluku od LGBT+ šoubiza... :D Nema!

Da ne držim lekcije sada kako su konzervativci pravili liberalna društva, znaš ti to i sama pronaći. Gdje su vjerska lica bila nosioci reformi i ljudskih prava... Da, zaoprave liberalna društva u kojima se zaklinješ na svojoj vjerskoj knjizi, ili ti Predsjednik države organizira bajramski prijem, a ne zove se Šefik.

I da, NS je u ekonomskom smislu liberalna stranka. Liberalna, kao dosta desnih stranaka na zapadu. Milton Fridman liberalna, privatizacija GRASA liberalna, ni blizu ljevice. Ekonomski je Erdoanov AKP bliži NS-u od njemačkog SPD-a.
Bravo akcija! :thumbup: :kiss:
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#31074 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Pitar sa Kariba »

drug_profi wrote: 30/05/2022 00:08
Login77777 wrote: 30/05/2022 00:04

Naravno da je to narativ, vidis kako su rahmetli Hadzica progurali. Narodni heroj, ulica u Sa, sina za direktora...
A recimo Cedo Domuz nije zasluzio ili Vinko Samarlic ili Sasa Petrovic ( evo kako je Sasin otac Miroslav umro niko vise ni ne spominje Sasu i fondaciju) ili...
Kultura sjecanja pff.....
Tvrtko II Kotromanić

#31075 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Pitar sa Kariba wrote: 30/05/2022 09:28
drug_profi wrote: 30/05/2022 00:08

Naravno da je to narativ, vidis kako su rahmetli Hadzica progurali. Narodni heroj, ulica u Sa, sina za direktora...
A recimo Cedo Domuz nije zasluzio ili Vinko Samarlic ili Sasa Petrovic ( evo kako je Sasin otac Miroslav umro niko vise ni ne spominje Sasu i fondaciju) ili...
Kultura sjecanja pff.....
treba promovisati 9 heroja kao bitnu pricu ratne zaostavstine

naravno, i meni fali tu imena
prvi na pamet mi pada Zaim Imamovic, pa Avdo Palic, da ne nabrajam dalje
o etnickoj/vjerskoj pripadnosti ne bih, ne bih da kvarim tu pricu kakva god pozadina bila
niti o politickoj, jer sumnjam i da su Imamovic i Palic bili politicki "podobni" tadasnjim vlastodrscima, ali eto :roll:
Locked