Been out for 4 days still not home so only VERY rough #Kobane situation map. But major YPG gains!!

Been out for 4 days still not home so only VERY rough #Kobane situation map. But major YPG gains!!
zrakomlat wrote:U vezi cijene nafte : http://www.jutarnji.hr/sumrak-putinove- ... e/1235331/
Iz teksta :Naime, kako ocjenjuje Financial Times, svaka cijena nafte ispod 110 dolara po barelu dovest će ruski državni proračun u ozbiljan manjak i velike probleme. Razlog je to što su Rusi u velikoj mjeri već iscrpili jeftina nalazišta i sada im gro proizvodnje dolazi iz skupih i tehnološki vrlo zahtjevnih nalazišta. Kada se tomu pridoda još i iznimno skup transport ruske nafte, jasno je da je za Moskva svaka cijena niža od 110 dolara po barelu ekonomski neizdrživa. A to je ono što najviše zanima Amerikance. Oni znaju da je Moskva u proračun za 2015. ukalkulirala cijenu barela nafte od najmanje 100 dolara.
Novak20 wrote:Prava istina ispliva na vidjelo kad tad. Ovo je istina o snimku "dječak junak" koji neko nazva assadov snajperista gađa djecu a cinici dodaše da to radi herojska SAA....
Pošto su neki slijepi na oči ili na um (da ne ulazim u uzroke sljepila), evo interesantnog linka koji objašnjava kako je nastao ovaj fake video na Malti.
http://www.bbc.com/news/blogs-trending-30057401
PerryFred wrote:
Assadov snajperista gađa djecu .
https://www.youtube.com/watch?v=mgwO6oni-wY
Co0l wrote:
To je ta herojska SAA...
Novak20 wrote:
Ja smijeha od terorističke propagande. Komentari na LiveLeak se kreću od ultra varanja do hrpe lažnih sranja.... Od sedamdeset komentatora samo jedan vidi herojsku SAA na djelu. Ili možda dvojica.
Čuj...? Daj malo detalja prijatelju.husein_kapetan wrote:registrujem nesvakidašnju razmjenu vlastitih "viđenja" erdogana i putina.. koji je izleda protekao sve prije negoli u "diplomatskim" tonovima.. kako prenose bilo je i direktnih prijetnji..
Priznajem izvinjavam se.Žao mi je što se nisam odmah složio sa Novakom, jer i na ovim portalima sirijske opozicije ispod vijesti svi ili većina komentara je bila tipa loša gluma i video je fabrikovan.Sorydragma wrote: @sarajevoxxxx
I ti si svojevremeno nasjeo na ovu laž
Dešava se.. ali u trendu je.. tako da i italijanska" republica" nehote..?? postavi ovo na svojim kanalima kao fakat.. i sada su predmet javnog rugla.. Mainstream je ponekad.. čudo..Novak20 wrote:Prava istina ispliva na vidjelo kad tad. Ovo je istina o snimku "dječak junak" koji neko nazva assadov snajperista gađa djecu a cinici dodaše da to radi herojska SAA....
Pošto su neki slijepi na oči ili na um (da ne ulazim u uzroke sljepila), evo interesantnog linka koji objašnjava kako je nastao ovaj fake video na Malti.
PerryFred wrote:
Co0l wrote:
To je ta herojska SAA...
Novak20 wrote:
Ja smijeha od terorističke propagande. Komentari na LiveLeak se kreću od ultra varanja do hrpe lažnih sranja.... Od sedamdeset komentatora samo jedan vidi herojsku SAA na djelu. Ili možda dvojica.
Ma nek je obara ko god hoće i iz bilo kojeg razloga, samo da se benzin u BiH spusti na marku i poCaptain Ahab wrote:zrakomlat wrote:U vezi cijene nafte : http://www.jutarnji.hr/sumrak-putinove- ... e/1235331/
Iz teksta :Naime, kako ocjenjuje Financial Times, svaka cijena nafte ispod 110 dolara po barelu dovest će ruski državni proračun u ozbiljan manjak i velike probleme. Razlog je to što su Rusi u velikoj mjeri već iscrpili jeftina nalazišta i sada im gro proizvodnje dolazi iz skupih i tehnološki vrlo zahtjevnih nalazišta. Kada se tomu pridoda još i iznimno skup transport ruske nafte, jasno je da je za Moskva svaka cijena niža od 110 dolara po barelu ekonomski neizdrživa. A to je ono što najviše zanima Amerikance. Oni znaju da je Moskva u proračun za 2015. ukalkulirala cijenu barela nafte od najmanje 100 dolara.![]()
![]()
Ovo vec postaje zabavno. S jedne strane ISIS obara cijenu da bi naudio Americi, s druge strane, Amerika da bi naudila Rusiji.
A da je ne obaraju mozda ISIS i Amerika zajedno ne bi li naudili Rusiji? Tu smo mogucnost propustili
hahahzrakomlat wrote: Ma nek je obara ko god hoće i iz bilo kojeg razloga, samo da se benzin u BiH spusti na marku i po
Friško..Challenger__ wrote:Čuj...? Daj malo detalja prijatelju.husein_kapetan wrote:registrujem nesvakidašnju razmjenu vlastitih "viđenja" erdogana i putina.. koji je izleda protekao sve prije negoli u "diplomatskim" tonovima.. kako prenose bilo je i direktnih prijetnji..
sarajevoxxxx wrote:Ne znam, spominju se cifre od 20 ili 30 hiljada.Vjerovatno ni oni sami ne znaju.Navodno mnoge vojne formacije sirijske opozicije su pristupile IS-u bez da su to javno objavili, onda u Iraku se ništa tačno ne zna.Mnoge vojne formacije sarađuju sa IS-om, poput Nakšibendija, Sadamovih vojnih formacija, i sunita koji se brane od šiitskih formacija, nalaze se zajedno sa IS-om u istom gradu, vojno sarađuju što ne znači da su iste ideologije.budza wrote:saaax, sa koliko po tebi boraca raspolazu IS i nusra front (ili kako se vec zove taj nusra)?
Ono što je činjenica je da se milioni i Sirijaca i Iračana nalaze na teritoriji koja se nalazi pod kontrolom IS-a, u tim gradovima IS vjerovatno vodi žestoku kampanju, organizuju se šerijatski kursevi, obavljaju se javni poslovi, stvara se jedno javno mnijenje po mjeri IS-a.Zatim u arapskim zemljama je IS sve popularniji.Imali smo Siriju, Irak, Libiju gdje se vodio otvoreni rat, sada evo već imamo Jemen i Egipat gdje se rat ''uhodava'' gdje može isto tako prerasti u ozbiljne vojne sukobe.Onda IS-u daju prisegu i obrazovani ljudi, evo na ovom linku 20:00 https://www.youtube.com/watch?v=EfQZAIZ ... e=youtu.be lik je na al Jazeeri uživo podržao IS.
Po meni usponu IS-a kumuju dva ili tri razloga.Iran koji je duboko upleten u ovu krizu na Bliskom istoku.Ono što su prije desetak godina govorili radikalni suniti, da Iran ima svoje projekte širenja u druge zemlje, što se smatralo sektaštvom, danas je to tako očito.Iranski generali i oficiri se nalaze u Iraku, a iračka vlada čak ni ova nova ne odustaje od svoje politike forsiranja šiita baš kao da u Iraku žive samo građani Šiiti.Evo danas je iračka vlada odbila prijedlog da se u Iraku formira ''Sunitska vojska'', cijela stvar se želi riješiti šiitskim milicijama ako ne to onda kopnenom vojnom intervencijom međunarodne koalicije, a tu IS ima apsolutnu podršku cijelog sunitskog javnog mnijenja.Nešto slično smo imali u Siriji, Asad nije želio mobilizaciju cijelog stanovništva po meni iz istog razloga kao i El-Abadi danas u Iraku.
Tu je i nafta, Zapad ima svoje ciljeve, ne samo u Iraku već i u Saudiji, i treće kurdsko pitanje.Ovo u Kobaneu je najboljiu dokaz.Pad Kobana u ruke IS-a na neki način odgovara i Turskoj i Iranu i Siriji, jedini koji to iskreno ne žele su vjerovatno građani tog grada.
Nema potrebe da se ikome izvinjavaš drug moj, nije mi namjera bila da te izazivam, skoro svi mi ovdje smo nasjedali (i dalje nasjedamo) na ovakve i slične podvale. Problem je u tome što se nakon ovakvih laži mi na ovom forumu kasnije krvimo oko toga, međusobno se svađamo i vrijeđamo, jedni druge (u negativnom kontekstu) nazivamo srbima, šiitima, vehabijama...sarajevoxxxx wrote:Priznajem izvinjavam se.Žao mi je što se nisam odmah složio sa Novakom, jer i na ovim portalima sirijske opozicije ispod vijesti svi ili većina komentara je bila tipa loša gluma i video je fabrikovan.Sorydragma wrote: @sarajevoxxxx
I ti si svojevremeno nasjeo na ovu laž
Bože budale... Iz aviona je vidljivo da cionisti Tursku vide kao svog žrtvenog konja na globalnoj šahovskoj tabli. Oni više i nemaju na koga da se oslone osim na Tursku i ovu ublehu od "Islamske države". Erdogan nije normalan ako misli da neće biti odgovora na bilo kakav avanturizam sa njegove strane. Strašno je kakvi patuljci vode države.husein_kapetan wrote:Friško..Challenger__ wrote:Čuj...? Daj malo detalja prijatelju.husein_kapetan wrote:registrujem nesvakidašnju razmjenu vlastitih "viđenja" erdogana i putina.. koji je izleda protekao sve prije negoli u "diplomatskim" tonovima.. kako prenose bilo je i direktnih prijetnji..
Erdogan nazvao Putina( po Moscow Timesu) da ga "obavijesti" da Turska - "neće sjediti skrštenih ruku nad ovim ljudskim krvoprolićem" i da će poduzeti "nekakve mjere".. valjda protiv ( ovo je u tonu sa Obamom) Assada.. neočekivano Putin mu "u tonu" odgovorio " da se dodatno ne mješa u sirijske interne stvari i da je Rusija spremna da zabrani Turskoj takvo miješanje"..
Na upit dali pomenuto znači direktnu prijetnju Turskoj ovaj je izleda odgovorio" Gospodine presjedniče možete inrepretirati moje riječi kako želite"...
http://www.informarexresistere.fr/2014/ ... eciproche/
I nebi me čudilo..
Ključna riječ: samo da ga OBAVIJESTIhusein_kapetan wrote:Friško..Challenger__ wrote:Čuj...? Daj malo detalja prijatelju.husein_kapetan wrote:registrujem nesvakidašnju razmjenu vlastitih "viđenja" erdogana i putina.. koji je izleda protekao sve prije negoli u "diplomatskim" tonovima.. kako prenose bilo je i direktnih prijetnji..
Erdogan nazvao Putina( po Moscow Timesu) da ga OBAVIJESTI da Turska - "neće sjediti skrštenih ruku nad ovim ljudskim krvoprolićem" i da će poduzeti "nekakve mjere".. valjda protiv ( ovo je u tonu sa Obamom) Assada.. neočekivano Putin mu "u tonu" odgovorio " da se dodatno ne mješa u sirijske interne stvari i da je Rusija spremna da zabrani Turskoj takvo miješanje"..
Na upit dali pomenuto znači direktnu prijetnju Turskoj ovaj je izleda odgovorio" Gospodine presjedniče možete inrepretirati moje riječi kako želite"...
I nebi me čudilo..

Gledaj da ovo sa "zazubicama" nisam.. slučajno.. napisao..a kod ovog poodavno se skoro sve svodi na "prihvatljivu računicu".. a da mnogo ne košta..Challenger__ wrote:Bože budale... Iz aviona je vidljivo da cionisti Tursku vide kao svog žrtvenog konja na globalnoj šahovskoj tabli. Oni više i nemaju na koga da se oslone osim na Tursku i ovu ublehu od "Islamske države". Erdogan nije normalan ako misli da neće biti odgovora na bilo kakav avanturizam sa njegove strane. Strašno je kakvi patuljci vode države.husein_kapetan wrote:Friško..Challenger__ wrote: Čuj...? Daj malo detalja prijatelju.
Erdogan nazvao Putina( po Moscow Timesu) da ga "obavijesti" da Turska - "neće sjediti skrštenih ruku nad ovim ljudskim krvoprolićem" i da će poduzeti "nekakve mjere".. valjda protiv ( ovo je u tonu sa Obamom) Assada.. neočekivano Putin mu "u tonu" odgovorio " da se dodatno ne mješa u sirijske interne stvari i da je Rusija spremna da zabrani Turskoj takvo miješanje"..
I nebi me čudilo..
Prestrašno.
Iranska pomoć Bosni je beznačajna, mislim da se to preuveličava.Preuveličava se sama borba Armije BiH koja na koncu i nije odbranila ovaj narod, bar daleko od onoga što konstantno slušamo.Puno su više borci dužni narodu nego što je taj narod borcima, a kamoli ta famozna iranska pomoć.Što se tiče Hamasa, i Fetha, isto tako.Mislim da Iran tu vodi pogrešnu politiku, te grupacije pa i Hezbollah su mogle biti drugačije usmjerene.Možda griješim, ali smatram da je ovo što radi Hamas i Hezbolah 2006. nanijelo više štete nego koristi građanima Palestine pa i Libanona.Mislim da je ta politika davno prevaziđena, da ljudi na tim prostorima mnoge stvari pogrešno shvataju, da se ne izvlače pouke iz događaja, previše se vode emocijama.Čak mislim da je toga i Iran svijestan ali svijesno to gura jer mu odgovara.Palestinu i Iran i arapske zemlje na neki način iskorištavaju. Niko ne govori o problemima u tim zemljama, svi samo pričaju o Palestini.Palestinski problem i sektaštvo vlade tih zemalja iskorištavaju da zabave lokalno javno mnijenje.Niko ne govori o korupciji u Iranu i zemljama Zaljeva svi samo šiiti, vehabije, Izrael.budza wrote:
hvala.
ovo u vezi irana se ne slazem. iran tamo brani svoje granice protiv cionisticke bagre i to je jedina istina. da je konastalacija stanja drugacija, iran bi rado pomagao i tzv sunite. kao sto je svojevremeno pomagao armiju bosne. pa, plo, fatah, hamas, mb....
Challenger__ wrote:Novak20 wrote:Prava istina ispliva na vidjelo kad tad. Ovo je istina o snimku "dječak junak" koji neko nazva assadov snajperista gađa djecu a cinici dodaše da to radi herojska SAA....
PerryFred wrote:
Co0l wrote:
To je ta herojska SAA...
Novak20 wrote:
Ja smijeha od terorističke propagande. Komentari na LiveLeak se kreću od ultra varanja do hrpe lažnih sranja.... Od sedamdeset komentatora samo jedan vidi herojsku SAA na djelu. Ili možda dvojica.Co0l wrote:To je ta herojska SAA...![]()
Cool se pretplatio na anti-istinu.

Putin gomila zlato dok se Rusija priprema za ekonomski rat
Ruska središnja banka koristi pad cijena zlata da bi svoje trezore nakrcala zlatnim polugama dok se priprema za mogućnost produženog ekonomskog rata sa Zapadom.
Piše: T.T.
Objavljeno prije 2 sata
Putin gomila zlato dok se Rusija priprema za ekonomski rat - index.hr
RUSKA središnja banka koristi pad cijena zlata da bi svoje trezore nakrcala zlatnim polugama dok se priprema za mogućnost produženog ekonomskog rata sa Zapadom.
Novo istraživanje Svjetskog vijeća za zlato otkriva da je Kremlj u tri mjeseca do kraja rujna otkupio oko 55 tona dragocjenog metala, daleko više od bilo koje druge nacije, piše Telegraph.
Rusija je kroz posljednje desetljeće nagomilala velike količine zlata i utrostručila svoje zalihe, koje se procjenjuju na oko 1,150 tona, a takve bi se rezerve mogle pokazati presudnima za pokušaje da se zaustavi pad rublje.
Ruska valuta gubi snagu uslijed snažnog pritiska europskih i američkih sankcija, a ekonomiju pogađa i pad cijena nafte.
sarajevoxxxx wrote:Iranska pomoć Bosni je beznačajna, mislim da se to preuveličava.Preuveličava se sama borba Armije BiH koja na koncu i nije odbranila ovaj narod, bar daleko od onoga što konstantno slušamo.Puno su više borci dužni narodu nego što je taj narod borcima, a kamoli ta famozna iranska pomoć.