Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑09/07/2022 17:30
Znaci, rastavis, zamijenis, i radi...?
Evo ja danas zamijenio bateriju, nije problem otvoriti tag ali je pravo tesko izvuci bateriju, sa necim je zalijepljena.
Stavio bateriju CR2023, takva je i unutra bila, samo nisam siguran da li je do baterije, mjerio sam multimetrom voltazu i na jednoj i na drugoj, na staroj oko 2,7V dok je na novoj oko 3,3V, nisam siguran da li je taj pad na 2,7V dovoljan da tag na radi, ili je ipak nesto drugo u pitanju, nista dok ne odem an autoput da probam.
Da, na naplatnim se preuzima inace, vjerovatno ce tako biti i za ovu akciju.
Danas cu probati zamijeniti bateriju, jos da mi je skontati kako da testiram do ponedjeljka a sa ne idem na na autoput bezveze.
Nebitno kad naspes gorivo vremenski ako sam shvatio samo dok je sa ovih pumpi i onda cekas 18/07 i ides na naplatne sa tim racunom? Ili moras 18/07 nasut i otic?
Mislim da je ipak bitno, trebas nasuti od 18.07. pa vjerovatno onda dobijes vaucer sa kojim mozes bilo kad podici TAG.
Evo ja danas zamijenio bateriju, nije problem otvoriti tag ali je pravo tesko izvuci bateriju, sa necim je zalijepljena.
Stavio bateriju CR2023, takva je i unutra bila, samo nisam siguran da li je do baterije, mjerio sam multimetrom voltazu i na jednoj i na drugoj, na staroj oko 2,7V dok je na novoj oko 3,3V, nisam siguran da li je taj pad na 2,7V dovoljan da tag na radi, ili je ipak nesto drugo u pitanju, nista dok ne odem an autoput da probam.
2,7 V je prazna baterija. Vec na 2,9 je prilicno ispraznjena i pravi problem.
2,7 V je prazna baterija. Vec na 2,9 je prilicno ispraznjena i pravi problem.
Hvala za info, znaci moguce da ce raditi sa ovom baterijom.
NediM17 wrote: ↑10/07/2022 20:48
Dzaba i tag veceras, kilometarske kolone na Josanici, ne moze se prici izlazu.
Ko cita, izaci u Podlugovima pa regionalnom cestom do Sarajeva.
animus wrote: ↑09/07/2022 17:20
Meni vrag neda mira. Morao sam rastaviti da vidim.
Jesi ti probao svoj tag nakon zamjene baterije?
Ako radi mozda nam nije isti uzrok prestanka rada, kod mene ocito nije u pitanju baterija bila, da jeste ne vidim problem zasto ne bi radio, stavljena baterija sa istom oznakom.
Ako radi mozda nam nije isti uzrok prestanka rada, kod mene ocito nije u pitanju baterija bila, da jeste ne vidim problem zasto ne bi radio, stavljena baterija sa istom oznakom.
Gube se podaci ako ostane bez napajanja. Evo šta je neki korisnik napisao na jednom forumu "Da bi izbjegli brisanje memorije pri zamjeni baterije potrebno je pri zamjeni sa novom spojiti u paralelu privremenu bilo kakvu bateriju sa istim naponom, onda izvaditi staru, staviti novu i tek tada maknuti privremenu. Cilj je da ni u jednom trenu TAGG ne smije ostati bez napajanja."
Možda ga mogu resetovati na naplatnim kucicama gdje se dopunjuje TAGG?
Gube se podaci ako ostane bez napajanja. Evo šta je neki korisnik napisao na jednom forumu "Da bi izbjegli brisanje memorije pri zamjeni baterije potrebno je pri zamjeni sa novom spojiti u paralelu privremenu bilo kakvu bateriju sa istim naponom, onda izvaditi staru, staviti novu i tek tada maknuti privremenu. Cilj je da ni u jednom trenu TAGG ne smije ostati bez napajanja."
Možda ga mogu resetovati na naplatnim kucicama gdje se dopunjuje TAGG?
E to vidis nisam radio.
Ne mogu, ili nece, bio sam na naplatnim, nisam probao proci kroz rampu nego otisao do njih da jos neke stvari rijesim i usput su provjerili tag i rekli mi da ne radi, kao kad ste ga zadnji put koristili, neispravan je - reko nisam dugo, pravio sam se lud da su mi vec jednom rekli da ne radi i ds sam mijenjao bateriju.