SDP

zduhac

#31026 Re: SDP

Post by zduhac »

Pa sinhronizovano djelujete sto je i za pretpostaviti odakle :D Al razumijem vas, NATO iskliznu iz ruku bagri koja je 20 godina haracila zemlju, a oni malo pametniji, bolje prema svojoj zemlji nastrojeni, mudro i strpljivo poredase sva rjesenja za jednaicnu zvana put ka NATO-u.
zeko071

#31027 Re: SDP

Post by zeko071 »

zduhac wrote:Pa sinhronizovano djelujete sto je i za pretpostaviti odakle :D Al razumijem vas, NATO iskliznu iz ruku bagri koja je 20 godina haracila zemlju, a oni malo pametniji, bolje prema svojoj zemlji nastrojeni, mudro i strpljivo poredase sva rjesenja za jednaicnu zvana put ka NATO-u.
oni su je haracili 20 godina i nisu je uspjeli s*ebati.vi cete je s*ebati za 4.
zduhac

#31028 Re: SDP

Post by zduhac »

Lutas Lutas. Ne mozes od SDA ni jedan proces u zemlji normalno zavrsiti. I ovaj sa imovinom opstruiraju polako a dobice svi crno na bijelo i uvjerit ce se da je u skladu sa Ustavom. Ima jos uvijek onih koji zaista vole ovu zemlju i koji zele u njoj mir i sve ce uciniti da ova zemlja postane clanica NATO.a a neki dan je usaglasavanje stavova veliki iskorak ka tom cilju napravljen. Tako da na te pausalne konstatacije se ne palim. Gledam realno stvari. 17,2 % kapaciteta ima SDP i opet je napravio stvari za ovu drzavu kakve SDA 20 godina ni priblizno ne moze a to je put ka natou. Konstantno poziva SDP na saradnju koji zele raditi ali ocito je SDA-u lakse povuci vitalni nacionalni interes kod pitanja koja ih se ni u snu ne ticu za VNI. To je vrh politike SDA, samo opstruiraj a zemlja nek prezivljava od danas do sutra. Imali ste milion sansi za ovaj NATO a SDP je iz jedne evo haman do kraja iskoristio. To je mjerilo !
Shahab

#31029 Re: SDP

Post by Shahab »

zduhac wrote:Prijatelju lutas lutas... Pratim te par stranica sta pises i koristis konstantno termine kojima nije mjesto u smislu u koje zelis da ih uguras. Pokusavas u global odvesti ovu temu i od SDP-a napraviti zlo nevidjenih razmjera a ja te pozivam da vagamo cinjenicno stanje. Eto problem Vam je brat od Nermina Niksica u autocestama. Kako je ta firma poslovala u doba SDA a kako posluje sada ? Budi molim te konkretan nemoj mi ispaljivati populisticke kilometarske tekstove, daj da svedemo na konkretne primjere zasto je nesto u ovakvom stanju i da shvatimo da su neke optuzbe prema sdp-u ispaljene i isplanirane sa ciljem masovnog organizovanog ataka da se prikrije jedno zateceno stanje koje su iza seb eostavili ovi iz dinastije SDA.

Moj komentar se odnosi na SHahab.
Šta ovo treba da znači, nove smjernice AGITPROPA nakon sinoćnje blamaže Lagumdžije na FTV? Dobio si partijski zadatak da hiljadu puta recikliraš ponovljene laži kako bi ubjedio siromašne građane da žive u socijaldemokratskom raju koji im je Lagumdžija obećao prije tri godine. Najsmješnije mi je bilo kada je sinoć rekao da je jedina greška SDP-a bila to što nisu osvojili više glasova. Koji ludak i psihiparta Stvari treba u potpunosti demaskirati. Jedini projekat SDP-a jeste uspostava partijskog vlasništva nad ekonomskim tokovima, u kojem bi građani bili robovi 200-300 pripadnika koruptokracije okupljene oko Lagumdžije. Raznih Damira, Lidija, Nerka, Dina, Revikona.... O tome kako ste radili i šta ste uradili za tri godine vašeg terora, najbolje pokazuje politička, socijalna i ekonomska propast u kojoj se nalazimo. Ne postoje nikakve činjenice o poslovanju autocesta koje može projecirati onaj mrljo od direktora, relevantne činjenice utvrdit će tužilaštvo kada izgubite političke pozicije. lagumdžijina narcisoidnost dovela vas je u ćorsokak u kojem ste zaglavili i sada ste u strahu od gubitka privilegija oligarhije koje vam je lagumdžija podijelio za tri godine svoje strahovlade.
zduhac

#31030 Re: SDP

Post by zduhac »

Shahab wrote:
zduhac wrote:Prijatelju lutas lutas... Pratim te par stranica sta pises i koristis konstantno termine kojima nije mjesto u smislu u koje zelis da ih uguras. Pokusavas u global odvesti ovu temu i od SDP-a napraviti zlo nevidjenih razmjera a ja te pozivam da vagamo cinjenicno stanje. Eto problem Vam je brat od Nermina Niksica u autocestama. Kako je ta firma poslovala u doba SDA a kako posluje sada ? Budi molim te konkretan nemoj mi ispaljivati populisticke kilometarske tekstove, daj da svedemo na konkretne primjere zasto je nesto u ovakvom stanju i da shvatimo da su neke optuzbe prema sdp-u ispaljene i isplanirane sa ciljem masovnog organizovanog ataka da se prikrije jedno zateceno stanje koje su iza seb eostavili ovi iz dinastije SDA.

Šta ovo treba da znači, nove smjernice AGITPROPA nakon sinoćnje blamaže Lagumdžije na FTV? Dobio si partijski zadatak da hiljadu puta recikliraš ponovljene laži kako bi ubjedio siromašne građane da žive u socijaldemokratskom raju koji im je Lagumdžija obećao prije tri godine. Najsmješnije mi je bilo kada je sinoć rekao da je jedina greška SDP-a bila to što nisu osvojili više glasova. Koji ludak i psihiparta Stvari treba u potpunosti demaskirati. Jedini projekat SDP-a jeste uspostava partijskog vlasništva nad ekonomskim tokovima, u kojem bi građani bili robovi 200-300 pripadnika koruptokracije okupljene oko Lagumdžije. Raznih Damira, Lidija, Nerka, Dina, Revikona.... O tome kako ste radili i šta ste uradili za tri godine vašeg terora, najbolje pokazuje politička, socijalna i ekonomska propast u kojoj se nalazimo. Ne postoje nikakve činjenice o poslovanju autocesta koje može projecirati onaj mrljo od direktora, relevantne činjenice utvrdit će tužilaštvo kada izgubite političke pozicije. lagumdžijina narcisoidnost dovela vas je u ćorsokak u kojem ste zaglavili i sada ste u strahu od gubitka privilegija oligarhije koje vam je lagumdžija podijelio za tri godine svoje strahovlade.
Po tebi 17,2 kapaciteta moze napraviti socijaldemokratski raj u sreidni u kojoj je glavna politika odredjenih partija siktanje po nacionalistickom principu ? ... Niko nije obecao raj, a i receno je da se drzava pravi dan po dan a ne da nastaje od sutra. A i to dan po dan tesko ide jer je na sceni bagra koja svoje poene pokusava preko nacionalizma ostvariti i ne odaziva se ni na jedan poziv na normalnu suradnju vec su im u glavi samo sukobi !
Last edited by zduhac on 08/10/2013 14:55, edited 1 time in total.
zeko071

#31031 Re: SDP

Post by zeko071 »

Shahab wrote:

Ocito je drug zduhac za danas dobio partijski zadatak da objasni svekolikom gradzanstvu pravu poruku sinocnjeg nastupa druga zlaje.
Innovation

#31032 Re: SDP

Post by Innovation »

Sve ovo je naveo iz činjenice da u posljednje vrijeme i SDPBiH neki svrstavaju na jednu ili drugu stranu u RS-u, čiji građani, kaže, znaju ko je opustošio RS u proteklih 17 godina.
"SDPBiH želi još više da ojača svoj utjecaj na prostoru RS-a te će jasno prezentirati svoje stavove građanima tog bh. entiteta, za čije, kao i interese građana BiH će raditi u narednom periodu", rekao je Đapo.

Smatra da se zakonima o prebivalištu, državljanstvu i jedinstvenom matičnom broju, te najnovijim dogovorenim zakonima BiH približava NATO-u i Evropskoj uniji, što je u interesu građana i BiH i time i RS-a.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/djapo-sd ... /131008086

:hm: :licka:
zeko071

#31033 Re: SDP

Post by zeko071 »

Innovation wrote:
Sve ovo je naveo iz činjenice da u posljednje vrijeme i SDPBiH neki svrstavaju na jednu ili drugu stranu u RS-u, čiji građani, kaže, znaju ko je opustošio RS u proteklih 17 godina.
"SDPBiH želi još više da ojača svoj utjecaj na prostoru RS-a te će jasno prezentirati svoje stavove građanima tog bh. entiteta, za čije, kao i interese građana BiH će raditi u narednom periodu", rekao je Đapo.

Smatra da se zakonima o prebivalištu, državljanstvu i jedinstvenom matičnom broju, te najnovijim dogovorenim zakonima BiH približava NATO-u i Evropskoj uniji, što je u interesu građana i BiH i time i RS-a.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/djapo-sd ... /131008086

:hm: :licka:
moj Dzapo......
Paranoid

#31034 Re: SDP

Post by Paranoid »

..zaboravio "zaduhac" da se SDP svojevremeno družio (koalirao) sa SDA...i da je to i dan danas ostala navika..
Hafis

#31035 Re: SDP

Post by Hafis »

E, to je nekada bilo pravdano višim ciljevima: trebalo je antibosanski HDZ izbaciti iz vlasti.
I nije se baš niko od patriota pretjerano bunio tada.
Styling

#31036 Re: SDP

Post by Styling »

Kilometar autoceste u BiH 12 a u Hrvatskoj 4 miliona eura![/size]

Aktuelna uprava Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH, predvođena Ensadom Karićem i Mirsadom Nikšićem, potrošila je sav raspoloživi novac u iznosu od 980 miliona KM i za dovršetak započetih radova traži dodatnih 400 miliona KM

Aktuelna uprava Javnog preduzeća Autoceste Federacije BiH, koju predvode direktor Ensad Karić i pomoćnik direktora Mirsad Nikšić, posljednje dvije godine ponašala se poput pijanih milionera - potrošila je sav naslijeđeni novac obezbijeđen za izgradnju četiri dionice autoceste 5C u iznosu od oko 980 miliona KM i, povrh toga, kreirala je dodatne finansijske obaveza bez pokrića u iznosu od 400 miliona KM!
[/quote]

Naravno da će kilometar biti skuplji kod nas nego u Hrvatskoj kad je Hrvatska 80% ravnica a u BiH ima više tunela nego ceste. Neki dan su probili tunel kod Zenice. Znaš koliko košta kilometar probijanja tunela?
Hafis

#31037 Re: SDP

Post by Hafis »

dupli
Innovation

#31038 Re: SDP

Post by Innovation »

Podržana je Inicijativa Ministarstva financija i trezora za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu između Češke izvozne banke i Bosne i Hercegovine u iznosu od 15 milijuna eura za projekt „Koridor 5C - poddionica Zvirovići – Kravice – Bijača“.

Rok otplate kredita je 10 godina, uz tri godine grejs perioda, s alokacijom na Federaciju BiH. Očekivani završetak gradnje prve sekcije Kravice – Bijača je polovicom 2013. godine, a druge sekcije Zvirovići – Kravice očekuje se u 2014. godini.

Podsjeća se da ugovorena vrijednost izgradnje i nadzora nad izgradnjom ove poddionice iznosi 75 milijuna eura te da ranije osigurana sredstva kredita EBRD-a iznose 60 milijuna eura.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vijece-m ... /131008090

Rade li rade. :oops:
jon_jovi

#31039 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Vlast je strast
Shahab

#31040 Re: SDP

Post by Shahab »

zduhac wrote:
Shahab wrote:

Po tebi 17,2 kapaciteta moze napraviti socijaldemokratski raj u sreidni u kojoj je glavna politika odredjenih partija siktanje po nacionalistickom principu ? ... Niko nije obecao raj, a i receno je da se drzava pravi dan po dan a ne da nastaje od sutra. A i to dan po dan tesko ide jer je na sceni bagra koja svoje poene pokusava preko nacionalizma ostvariti i ne odaziva se ni na jedan poziv na normalnu suradnju vec su im u glavi samo sukobi !
Slažem se da je nacionalizam problem, ali još veći problem je reciklirani komunizam u javnom sektoru i u političkim strankama. Pogledajmo analizu poslovnog ambijenta u kojem radi i pokušava da opstane prosječni poduzetnik. Osnova ekonomskih tokova jesu investicije. Bez poduzetnika nema ni investicija. Bez investicija nema ni radnih mjesta. Dakle jasan je logički okvir u kojem je poduzetnik centralna društvena ličnost. Dvadeset godina stvaran je BIROKRATSKI MONSTRUM koji je danas postao svrha samom sebi. Korupcija i nepotizam su devijacije birokratizirane svijesti. Kada je Lagumdžija donio odluku da vlast formira sa SDA, osudio je vaš mandat na propast. To je majka svih grešaka. Lagumdžija je morao imati radikalnu reformsku agendu, upravo onu koju je prezentirao Reuf Bajrović u zadnjem intervju Oslobođenju. Građanski radikalizam, modernizacija i privatizacija. Čim je pristao na truli kompromis sa Tihićem, naknadno sa još gorim Čovićem i dodikom, sam je sebi presudio. On je potrošen i kao pojedinac i kao političar. Nova šansa za lagumdžiju garantuje novi ciklus proapadanja. da imate zdravu demokratsku atmosferu i intelektualni kapacitet u SDP-u, Lagumdžija bi morao odgovarati za napravljene greške i prokockane šanse. Ovako nastavljate da slijedite slijepca. Energija koju ste imali 2010 i zahvaljujući kojoj je SDP pobjedio, preselila se u DF i oko Komšića. Možda nezasluženo i na ublehi, ali to je notorna činjenica. Komšić će biti faktor slijedećih dvadeset godina. Zbacite Lagumdžiju i njegove klonove i ujedinite se sa DF i onda ćete imati budućnost. Sa Lagumdžijom na čelu SDP nema budućnost.
wolf07

#31041 Re: SDP

Post by wolf07 »

SDP dogovara nesto o vojnoj i drzavnoj imovini o cemu je sud vec presudio :-) , i sta je sad tu zasluga SDP-a??? Osim toga, ako cemo posteno govoriti, sve prethodne korake ka NATO-u nije napravio SDP (samo da podsjetim, od tri vojske sklepana je kakva-takva jedna vojska, gdje je tu bio SDP), sta je sa Zakonom o odbrani, Zakonom o sluzbi u OS BiH?
Razumijem da neko simpatise SDP (iako mi nikad nece biti zasto) ali nemojte sad od ovog poteza oko imovine koji je samo jedan od zadnjih, i ne najtezi korak, sad praviti neko cudo!
Skijaš

#31042 Re: SDP

Post by Skijaš »

zduhac wrote:
ultima_palabra wrote:
Prpa.ba wrote::lol: :lol: :lol:
Izgleda da je naređena opšta mobilizacija od sinoćnjeg Voždovog gostovanja na FTV :mrgreen: Samo tanka im ova pješadija...
Opsta mobilizacija kazes ? cega koga ? ja sam pisem i stojim iza svojih stavova jer u prilog mi ide da je neko haman 20 godina pustosio drzavu i doveo je na rub gladi, a za odgovor imam vas 5 dezurnih koji ispaljujete clanke potplacneih medija a zaboravljate da je u redovima SDA svakakvih olosa bilo i jos su tu. Snimci razgovora sa Turkovicem najvecim zlom podzemlja poslije rata, pa iimas razne Kaplane koji vole stisnuti gas na svakoj cesti ove drzave... itd itd Jel o toj mobilizaicji govoris, o vas 5 dezurnih ?
Obraćaš se čovjeku koji je na forumu dosta energije uložio u podršku SDP-u. I nije on sam, među forumašima imaš na desetine nekoć aktivnih simpatizera SDP-a koji se danas distanciraju od te stranke jer je očigledno da ovaj SDP koji danas gledamo nije onaj SDP za koji smo glasali. I čovjek ima pravo to reći bez da ga se optuži kako radi za SDA.

SDP nas je zajebao po više osnova i ako im nije bilo dovoljno 17 % glasova da naprave razliku na državnom nivou, nisu trebali ući u vlast na državnom nivou. SDP je iz te egzibicije izašao kao kurva. Na noćnom stoliću jeste Lagumdžijina ministarska pozicija, ali ne treba gubiti iz vida to kako je dobijena i kako se istu zadržava. A cijena je previsoka, niz ustupaka nakon kojih je država sigurno slabija. I u pravu je Lagumdžija kada kaže da ne trebamo živjeti u prošlosti, ali on to treba reći Dodiku i Čoviću, te ih uvjeriti da su etničke podjele prošlost. A ne da mene uvjerava kako je borba za multietničku državu gledanje u prošlost. Jer na to se svodi njegov nastup. Ako Dodik i Čović nisu odustali od svojih ciljeva, ako u društvu imamo izražen antidržavni sentiment, bacanje zastave i pljuvanje po konceptu suživota, koje ih onda pičke materine ojačavaš ustupcima ?

Šta je Zlajin uspjeh ? To što se nekim dogovorom oko imovine (koja je prema presudi suda već državna) napravilo neki dogovor oko hidroelektrana na Drini (što je svakako u nadležnosti države) ?

Zlatko Lagumdžija je kvisling, a olakšavajuća mu je okolnost to što nije velikosrpski simpatizer nego kroz službu njima "samo" želi upeterostručiti bankovne račune. Bolje o njemu ne mogu reći, a slušati još manje. Njegova stranka treba nestati kako bi se otvorilo prostor za stvarnu socijaldemokratiju jer ove socijaldemokrate koji vire iz Hamovićevog džepa očigledno samo smetaju.
Styling

#31043 Re: SDP

Post by Styling »

[quote="Skijaš][/quote]Šta je Zlajin uspjeh ? To što se nekim dogovorom oko imovine (koja je prema presudi suda već državna) napravilo neki dogovor oko hidroelektrana na Drini (što je svakako u nadležnosti države) ?

Zlatko Lagumdžija je kvisling, a olakšavajuća mu je okolnost to što nije velikosrpski simpatizer nego kroz službu njima "samo" želi upeterostručiti bankovne račune. Bolje o njemu ne mogu reći, a slušati još manje. Njegova stranka treba nestati kako bi se otvorilo prostor za stvarnu socijaldemokratiju jer ove socijaldemokrate koji vire iz Hamovićevog džepa očigledno samo smetaju.[/quote]

Naši sudovi su svašta nešto presudili u korist države ali Dodik to nije htio ispoštovati jer ne postoji sila koja će ga natjerati. I na sve moguće načine minira sve što je državno. Ono što je Zlatko uradio je da je ubrzao implementaciju sudske presude jer je Dodik mogao još godinama izbjegavati da postupi po presudi. A, implementacija presude, tj. uknjižba državne imovine nam je uslov za EU.

I posao oko hidroelektrana je Dodik mogao odugovlačiti u beskraj i opstruirati. Bez obzira što je to stvar države. Namazan je i zna načine. Koristiti sve moguće ucjene da bi dao svoj pristanak.

Mislim da i ti sam sve ovo znaš, ali treba popljuvati SDP i svaki pokušaj da se nešto napravi. Za razliku od SDA koja je tu imovinu krčmila 20 godina, SDP bar pokušava dok SDA i HDZ i SDS sjede na minderu, ništa ne pokušavaju i prave se pametni. Sa takvim pristupom nikada nećemo na zelenu granu.
weredsf

#31044 Re: SDP

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:Ma ja, hajmo sad jedno 7-8 strana o Brankoviću na temi SDP-a :-) SDP ne samo da nije procesuirao stare brankoviće, nego je stvorio nove.
Naspram ove Niksiceve i Brankoviceva vlada je bila uspjesna
weredsf

#31045 Re: SDP

Post by weredsf »

ultima_palabra wrote:
zduhac wrote:Upravo to sto kazes ma ja hajmo o brankovicu 7 stranica je greska ona pocetna. Pa shvatite da nam belaj Brankovica raznih i danas traje !!! Ne mozes, nema tog Boga dragog koji ce za 4 godine minuse od po 150 miliona pretvoriti u plus a da te pri tome sikanira cijela jedna struja koja ima samo jednu namjeru a to je da sakrije svoje kadrove koji su po direktorskim i pozicijama upravnih odbora napravile ZLOCIN ravan ratnoj katastrofi. Shvatite dragi ljudi u ovoj zemlji ko god krene u otvorenu borbu da predoci javnosti kakav su jad i cemer zatekli u firmama po dolasku na vlast, naci ce se na takvoj tapeti i takvom ataku da to nije normalno. Ovdje ko povali jednog direktora krvnika iz proslih vlasti otvorit ce pandorinu kutiju ja Vam se kunem !
Zato se SDP i ne bavi takvim firmama... oni se fokusiraju na ove iz kojih se još ima štagod izvući poput Elektroprivrede, Autocesta itd... :mrgreen:
Ako se dobro sjecam Autoceste je formirala Brankoviceva vlada, koji paradoks :D :D
VjecitiStudent

#31046 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Styling wrote: Naši sudovi su svašta nešto presudili u korist države ali Dodik to nije htio ispoštovati jer ne postoji sila koja će ga natjerati. I na sve moguće načine minira sve što je državno. Ono što je Zlatko uradio je da je ubrzao implementaciju sudske presude jer je Dodik mogao još godinama izbjegavati da postupi po presudi. A, implementacija presude, tj. uknjižba državne imovine nam je uslov za EU.

I posao oko hidroelektrana je Dodik mogao odugovlačiti u beskraj i opstruirati. Bez obzira što je to stvar države. Namazan je i zna načine. Koristiti sve moguće ucjene da bi dao svoj pristanak.

Mislim da i ti sam sve ovo znaš, ali treba popljuvati SDP i svaki pokušaj da se nešto napravi. Za razliku od SDA koja je tu imovinu krčmila 20 godina, SDP bar pokušava dok SDA i HDZ i SDS sjede na minderu, ništa ne pokušavaju i prave se pametni. Sa takvim pristupom nikada nećemo na zelenu granu.
SDP nam je obećao sprovesti ciljeve iz pet politika. Šta je od toga do sada sprovedeno, osim države za brata, države za Bregu, države za partijska potrčkala?
ultima_palabra

#31047 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Koga je Nermin Nikšić najviše čerečio kao vođa kluba poslanika SDP-a u Parlamentu FBiH? Ramiza Džaferovića.

Da bi onda kao premijer proveo par mjeseci pokušavajući i nogama i rukama da ga zadrži na mjestu direktora Razvojne banke. Država za Ramiza...
Styling

#31048 Re: SDP

Post by Styling »

ultima_palabra wrote:Koga je Nermin Nikšić najviše čerečio kao vođa kluba poslanika SDP-a u Parlamentu FBiH? Ramiza Džaferovića.

Da bi onda kao premijer proveo par mjeseci pokušavajući i nogama i rukama da ga zadrži na mjestu direktora Razvojne banke. Država za Ramiza...
Pa, naravno da će ga čerečiti dok je bio SDA kadar a SDP opozicija. Sada je Džaferović revidirao stav, napustio SDA i odlučio da se sluša vlast.
VjecitiStudent

#31049 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Styling wrote:
ultima_palabra wrote:Koga je Nermin Nikšić najviše čerečio kao vođa kluba poslanika SDP-a u Parlamentu FBiH? Ramiza Džaferovića.

Pa, naravno da će ga čerečiti dok je bio SDA kadar a SDP opozicija. Sada je Džaferović revidirao stav, napustio SDA i odlučio da se sluša vlast.
A ja naivan, svo sam vrijeme mislio da ga čereći jer je Džaferović kriminalac i da će taj kriminalac konačno jednog dana završiti iza rešetaka.

Kad ono, ispade Džaferović na kraju SDP-u podoban kriminalac, ko u najbolja Alijina vremena.
ultima_palabra

#31050 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Styling wrote:

:lol: Aha, znači čerečio ga je zbog odnosa vlast-opozicija, a ne zato što je Džaferović ojadio privredu FBiH davajući kredite klijentima svoje revizorske kuće? I onda pošto je okrenuo leđa SDA, oslobođen je svih grijeha? Trebali ste nam to reći 2010.godine...

Još jedan primjer maksime "partija prije države", vizionara Damira Hadžića :D
Post Reply