Maystor wrote:sabina1 wrote:
Ukoliko NS u oktobru koalira sa Konakovicem i SBB u KS onda je apsolutno ista kao druge stranke.
Jedina ideologija koju oni prihvataju je - novac.
Da li će koalirati sa pomenutim subjektima, zavisi od matematike, a nikako od principa. Mislim da je veća šansa da neće: Peđa će svoje usluge naplaćivati traktorom (ako uđe u PBiH), a Ćunićka puca na Gracovo mjesto i razne komisije. Kao što je Kontrolna tabla apostrofirao, pitanje je šta će sa svojom akvizicijom. No, postoji mogunoćnost da i mudo Marjanovo završi u Domu naroda. U toj kombinaciji neće ni pomišljati da uđu u vlast

Iskreno ali iskreno se nadam da će biti ovako kako vi pišete.
Zašto ?
Pa zato što u tom slučaju Naša stranka ima šansu da preživi.
Nemam ja problem ni danas da mislim da su ljudi u Našoj stranci najbolji (najbolji u poređenju sa svim ostalima) i da ona može biti jezgro , centar bilo kakvih promjena, bilo kada , imam problem sa tim da se Naša stranka u ovom trenutku i na unutrašnjem i na vanjskom planu kreće u jako lošem smjeru.
Nemam problem ni da Peđa i Sabina kao izuzetno POŠTENI I NEKORUMPIRANI LJUDI , budu lijepo plaćeni za odgovorne funkcije koje obnašaju (poslanici) jer su njih birali građani i oni su samo 1/100 ili 1/35 dakle što dobiju drugi , neka imaju i oni.
Slažem se da kao prepoznatljivi i sjajni ljudi imaju i posebne uloge u donošenju odluka , prioritet kod formiranja dogovora za skupštine , sve mi je to potpuno razumljivo , da se razumijemo oni to zaslužuju , u politici su , rade.
Ali se ne slažem da je Naša stranka potencijalni koalicioni partner Konakoviću i SBB.
Tu je kraj , kraj stranke , kraj nadanja za bilo kakvom promjenom i tu nema bilo kakvog opravdanja u politčkom smislu.
Tako da vaše predviđanje zapravo daje šansu Našoj stranci da preživi što bi bilo sjajno.
Pozdrav.