Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

last mohicans

#31026 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by last mohicans »

Naravno! Evo sastava Fudbalskog kluba Željezničar Sarajevo za sezone 2017/2018 i 2018/2019.

🟦 Sezona 2017/2018

Trener: Admir Adžem (imenovan u julu 2017.)

Golmani:

Irfan Fejzić

Vedran Kjosevski

Odbrana:

Daniel Graovac

Kemal Osmanković

Jadranko Bogičević

Josip Projić

Vezni red:

Goran Zakarić

Dženis Beganović

Sinan Ramović

Jovan Blagojević

Anel Šabanadžović

Dženan Zajmović

Zajko Zeba

Stojan Vranješ

Napad:

Vojo Ubiparip

Ermin Zec

Ivan Lendrić

Napomena: Goran Zakarić bio je najbolji strijelac te sezone sa ukupno 18 golova u svim takmičenjima.

🟦 Sezona 2018/2019

Treneri:

Admir Adžem (do juna 2018.)

Slobodan Krčmarević (kratko)

Amar Osim (od septembra 2018.)

Golmani:

Vedran Kjosevski

Irfan Fejzić

Aldin Ćeman

Odbrana:

Matej Rodin

Kemal Osmanković

Enes Sipović

Miloš Bakrač

Jadranko Bogičević

Antonio Pavić

Eldar Šehić

Srđan Stanić

Siniša Stevanović

Vezni red:

Jovan Blagojević

Damir Sadiković

Anel Šabanadžović

Haris Hajdarević

Filip Arežina

Ivan Čurjurić

Denis Žerić

Stojan Vranješ

Napad:

Sulejman Krpić

Ermin Zec

Asim Zec

Dženan Zajmović

Mustafa Mujezinović

Filip Jazvić

Napomena: Sulejman Krpić bio je najbolji strijelac te sezone sa 16 golova u Premijer ligi BiH.

Evo sta kaže chat. Dva najbolja strijjelca dvije godine zaredom. Dosta dobrih igrača je bilo ovdje, u poređenju sa sadašnjim rosterom, ova dva su puno jači rosteri. Kjosevski je dobijao pozive kod Prosinečkog, a Muftić recimo jos nije, iako je Muftić bolji golman.
Didier

#31027 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

Plavo-bijeli wrote: 21/05/2025 14:28
F&N wrote: 21/05/2025 13:35
Plavo-bijeli wrote: 21/05/2025 11:32

Sa kojom smo se ekipom trebali prošetati? :lol: :lol:
Vedran Kjosevski
Irfan Fejzić
Marko Perković
Daniel Graovac
Aleksandar Kosorić
Josip Kvesić
Srđan Stanić
Darko Marković
Sinan Ramović
Zajko Zeba
Stojan Vranješ
Goran Zakarić
Ivan Lendrić
Asim Zec
Dženan Zajmović
Damir Sadiković
Samir Bekrić
Anel Šabanadžović
Filip Arežina
Stefan Savić
Jovan Blagojević
Daniel Jurišić

Ubjedljivo najjaca ekipa te sezone.
Nabroja imena samo da bi ih nabrojao.

Kjosevski nista posebno, nesto kao Muftic sada, solidan ali daleko da je neki aman zaman.

IRfan fejzic? jesi ozbiljan?

Marko Perković Kad ti je on kod nas igrao ? :-) :roll: :lol:

Graoac je dobar bio, odmah nakon te sezone je otisao dalje.

Kosoric uopste nije igrao tada

Kao ni Kvesic koji je 3 godine prije Adzema otisao iz Zelje :lol:

Ne da mi se sve vise nabrajati, valjda je jasno kakva je lista u pitanju.

Samo cu reci da ni Bekric nije uopste igrao pod Adzemom.

Darko Marković who the f is u ..al lik je otisao mjesec dana prije nego je dosao Adzem

Moram još spomenuti, Zajko Zeba. Lik je tad bio na samom zalasku karijere imao 35g i dosao iz FK Sloboda Tuzla, a prije toga igrao u Olimpiku.
On i onaj sto je dosao kod Amara 2010. g, dva Svijeta razlicita.

Koji Stevan Savic? :roll: :roll: :lol:

Da ne mislis mozda na Srđana koji je otisao 7g prije Adzema..?
Vranješ odigrao nekoliko loših utakmica, i nakon toga suspendovan.

Arežina odigrao triput po deset minuta.

Obojica zajedno koštali Klub 250.000 KM bruto za godinu dana, ostalo im se dužno i za narednu godinu, ne znam kako je to završilo.

To je vrijeme kad je Misimović usrao sve što se usrati moglo, posvađao se sa svima u Savezu i zavio Klub u crno kao malo ko.

Nikad se od toga nismo oporavili, kao i od ovih igračkih promašaja poput Vranješa i Arežine.
Plavo-bijeli

#31028 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

Didier wrote: 21/05/2025 19:24

Vedran Kjosevski
Irfan Fejzić
Marko Perković
Daniel Graovac
Aleksandar Kosorić
Josip Kvesić
Srđan Stanić
Darko Marković
Sinan Ramović
Zajko Zeba
Stojan Vranješ
Goran Zakarić
Ivan Lendrić
Asim Zec
Dženan Zajmović
Damir Sadiković
Samir Bekrić
Anel Šabanadžović
Filip Arežina
Stefan Savić
Jovan Blagojević
Daniel Jurišić

Kjosevski nista posebno, nesto kao Muftic sada, solidan ali daleko da je neki aman zaman.

Darko Marković who the f is u ..al lik je otisao mjesec dana prije nego je dosao Adzem

Moram još spomenuti, Zajko Zeba. Lik je tad bio na samom zalasku karijere imao 35g i dosao iz FK Sloboda Tuzla, a prije toga igrao u Olimpiku.

Obojica zajedno koštali Klub 250.000 KM bruto za godinu dana, ostalo im se dužno i za narednu godinu, ne znam kako je to završilo.

To je vrijeme kad je Misimović usrao sve što se usrati moglo, posvađao se sa svima u Savezu i zavio Klub u crno kao malo ko.

Nikad se od toga nismo oporavili, kao i od ovih igračkih promašaja poput Vranješa i Arežine.
E jest on nas je u crno zavio, a nije Amar naredne godine kad zbog njegovih bolida nismo izasli u Evropu :run:
Didier

#31029 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

Osvojeni trofeji dok je Misimović bio u Klubu: 1
Osvojeni trofeji dok je Amar bio u Klubu: 10
Plavo-bijeli

#31030 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

Didier wrote: 21/05/2025 19:59 Osvojeni trofeji dok je Misimović bio u Klubu: 1
Bravo, hajd kad si to sve skontao tako fantasticno, reci mi zbog cega nije nista osvojio kad se vratio? Nemoj samo reći - zbog Korone.
Didier

#31031 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

Plavo-bijeli wrote: 23/05/2025 16:58
Bravo, hajd kad si to sve skontao tako fantasticno, reci mi zbog cega nije nista osvojio kad se vratio? Nemoj samo reći - zbog Korone.
1. Zato što je Sarajevu poklonjena titula
2. Zato što je kup prekinut, pa ga niko nije ni mogao osvojiti

Hajde ti sad meni reci zašto u vrijeme Misimovića nismo osvojili ništa osim jednog kupa s Adžemom, a bili smo dvaput blizu? Osim što je bio nesposoban, što je gomilao 100 igrača u dvije - tri godine, što je dovodio Krčmarevića i slične, što je potrošio 250.000 KM na Arežinu i Vranješa i njihovih ukupnih 48 minuta u igri, i što je suspendovao Boga oca, ima li još neki razlog?
Logovan

#31032 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Vidi Slobode, vodstvo od 3:1 nisu mogli sačuvati.
splinter

#31033 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

Didier wrote: 21/05/2025 19:24

Vedran Kjosevski
Irfan Fejzić
Marko Perković
Daniel Graovac
Aleksandar Kosorić
Josip Kvesić
Srđan Stanić
Darko Marković
Sinan Ramović
Zajko Zeba
Stojan Vranješ
Goran Zakarić
Ivan Lendrić
Asim Zec
Dženan Zajmović
Damir Sadiković
Samir Bekrić
Anel Šabanadžović
Filip Arežina
Stefan Savić
Jovan Blagojević
Daniel Jurišić

Ha ha.
Pa gdje su ublehetine tipa Rok Elsner, Jadranko Bogičević, Semir Kerla, Adi Mehremić, zajedno sa Zajmovićem ovi predstavljali opasnost po sopstvenu odbranu i u rangu kantonalne lige u USK kantonu.
Kakvi su to klocevi bili, nije mi jasno kako se nismo borili za opstanak tada u najmanju ruku.
Didier

#31034 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

splinter wrote: 23/05/2025 22:09 Pa gdje su ublehetine tipa Rok Elsner, Jadranko Bogičević, Semir Kerla, Adi Mehremić, zajedno sa Zajmovićem ovi predstavljali opasnost po sopstvenu odbranu i u rangu kantonalne lige u USK kantonu.
Kakvi su to klocevi bili, nije mi jasno kako se nismo borili za opstanak tada u najmanju ruku.
Ne bih se složio za Bogičevića, čovjek ima četiri titule i četiri kupa u svojoj biografiji.

Zajmović je mogao biti bolji da smo ga znali iskoristiti jer je bio brz i blesav, ali nije bilo trenera koji će ga iskoristiti da valja.

Kerla je bio jedne godine najbolji strijelac litvanske lige iako je igrao odbranu. Ima čovjek 16 osvojenih trofeja.

Mehremić je bio dobar svugdje osim u Želji. Kod nas je bio očajan.

Elsnera se jedva sjećam.
Plavo-bijeli

#31035 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

Didier wrote: 23/05/2025 21:21
Plavo-bijeli wrote: 23/05/2025 16:58
1. Zato što je Sarajevu poklonjena titula
2. Zato što je kup prekinut, pa ga niko nije ni mogao osvojiti

Hajde ti sad meni reci zašto u vrijeme Misimovića nismo osvojili ništa osim jednog kupa s Adžemom, a bili smo dvaput blizu? Osim što je bio nesposoban, što je gomilao 100 igrača u dvije - tri godine, što je dovodio Krčmarevića i slične, što je potrošio 250.000 KM na Arežinu i Vranješa i njihovih ukupnih 48 minuta u igri, i što je suspendovao Boga oca, ima li još neki razlog?
PA nije Amar bio samo jednu sezonu jarane?
Zasto nismo za vrijeme Misimovića osvojili nista osim kupa?
Ima vise razloga.

- Jer nismo sve pare davali za igrače i jer smo placali sve drzavi kako treba, za razliku iz perioda od Amara.
- Zato jer smo gradili istok, imali najbolji teren u ligi, obezbjedili da igramo utakmice Evrope na Grbavici.
- Za vrijeme Amara smo imali prasumu po stadionu, jedva smo utakmice lige igrali na njoj, a Evropu smo igrali na Koševu, te je govorio "kome da pravim stadion?"
- Zato jer ga je dočekao dug Amara, Amar je funkcionisao na fazon zaduzi klub maksimalno, ako se probijemo u Evropi super, a ako ne, probaj opet to isto naredne godine, a ako ne, otiđi na odmor i nemoj se vratiti
- Zato jer nije htio da kupuje utakmice kao što je to Amar radio i završavao i dogovarao, pa smo zato morali kup Širokom dati, pa je zato Pehilj plakao kad je pogodio slučajno u 95oj gol.
- Jer jer Zrinjski fakticki ukrao titulu penalom koji je jedan od najsmjesnijih penala ikada, a i da se nadovezem, mogli smo titulu zavrsiti ranije - kao sto bi Amar zavrsio i eto ...

Amar ne bi sada ni za 100 godina bio prvak, to i on zna, sad sa Zrinjskom, Borcem i Sarajevom bi bio četvrti u vrh glave.
Sa njegovim budzetom, konkurencijom u ligi, raznim dogovorima, bi svaki trener koji iole zna kako voditi ekipu bi imao priblizne uspjehe iz tog perioda, a ti pricaj o Arezini i Vranjesu kao da je to bitno.
Koliko je Amar dao novca za Stanceskog?
Didier

#31036 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

Sorry, ali s pitarima ne pričam o Želji.

Kad kažeš da je kupovao, tu smo završili priču.

Gori ste dušmani od ovih koji nam otvoreno žele zlo. Jebo te megamiks, eto on nije ostavio dug ali je potrošio pare koje nije zaradio, a tribinu smo napravili svi mi koji imamo desetogodišnje.
ultima_palabra

#31037 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

Plavo-bijeli wrote: 21/05/2025 11:32

Sa kojom smo se ekipom trebali prošetati? :lol: :lol:
Vedran Kjosevski
Irfan Fejzić
Marko Perković
Daniel Graovac
Aleksandar Kosorić
Josip Kvesić
Srđan Stanić
Darko Marković
Sinan Ramović
Zajko Zeba
Stojan Vranješ
Goran Zakarić
Ivan Lendrić
Asim Zec
Dženan Zajmović
Damir Sadiković
Samir Bekrić
Anel Šabanadžović
Filip Arežina
Stefan Savić
Jovan Blagojević
Daniel Jurišić

Jesmo sila, Thompson nam treci golman bio...
Plavo-bijeli

#31038 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

Didier wrote: 24/05/2025 00:14 Sorry, ali s pitarima ne pričam o Želji.

Gori ste dušmani od ovih koji nam otvoreno žele zlo. Jebo te megamiks, eto on nije ostavio dug ali je potrošio pare koje nije zaradio, a tribinu smo napravili svi mi koji imamo desetogodišnje.
Aha... Amar full posten bio, duša.

Sjetih se protiv Olimpica u gostima kad je čitav grad gurao na 1.8 kvotu na nas i ja na pola utakmice kuci, stid me bilo.

Megamiks nije pobjegao ko Amar, nego je otjeran, pa full dvije razlicite price.

E jest istok napravila raja, pa sto Amar nije uz pomoc te raje napravio za toliko godina, sto nismo Evropu mogli igrati.

Mani se šuplje, sjetih se ovdje botova protiv Misketa, svi se usutili poslije ni ne pisu oko Želje...
Didier

#31039 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

Plavo-bijeli wrote: 24/05/2025 09:51

Sjetih se protiv Olimpica u gostima kad je čitav grad gurao na 1.8 kvotu na nas i ja na pola utakmice kuci, stid me bilo.

E jest istok napravila raja, pa sto Amar nije uz pomoc te raje napravio za toliko godina, sto nismo Evropu mogli igrati.

Mani se šuplje, sjetih se ovdje botova protiv Misketa, svi se usutili poslije ni ne pisu oko Želje...
U trofejima 10:1, meni dosta.

Ako misliš da je deset trofeja kupio, potraži pomoć.

Olimpik sila, bio favorit protiv Želje, i to u Sarajevu... Kakve gluposti neću još pročitati...
nego je otjeran
Otjeraćemo ga opet ako se usudi približiti Klubu. Daleko mu kuća od naše, smrad na kub.
Plavo-bijeli

#31040 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

Didier wrote: 24/05/2025 11:19
Plavo-bijeli wrote: 24/05/2025 09:51

U trofejima 10:1, meni dosta.

Ako misliš da je deset trofeja kupio, potraži pomoć.

Olimpik sila, bio favorit protiv Želje, i to u Sarajevu... Kakve gluposti neću još pročitati...
nego je otjeran
Otjeraćemo ga opet ako se usudi približiti Klubu. Daleko mu kuća od naše, smrad na kub.
:lol:
Ko vi..koga ćete "vi" otjerati? Mozda vi botovi po forumima ga otjerate, a i ostali plaćenici.

On moze doći kad god hoće i fino ga svi doćekaju, kad je trebalo klubu, posudio je novac BEZ KAMATE, za razliku od Amara koji bi klub ako treba ugasio, ali da naplati svoje novce.

Nije kupio svih deset, normalno, nije kupio niti jedan, niti je morao kupovati kad mu je najveća konkurencija bio Široki Brijeg u čitavoj ligi. Što će kupovati, zaduzio klub milione i doveo prejaku ekipu, pa bi onda dogovarao sa Širokim, evo meni liga, vama kup..pa ćemo naredne godine nešto novo skontati.

Olimpik nije bio sila, ali su bili vrlo nezgodni na svom terenu, zato je i kvota bila 1.80. Fakt da je raja uplaćivala po 100km na jedan par baš eto tad, a igrači Olimpica se sklanjali..puno govori o svemu, ali dzaba sve ja ovo pričam..ne znam jel ti fakat vjeruješ u sve što pričaš, ili si obični bot.
Didier

#31041 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

Jest jest, bez kamate je uzeo i zadnje pare iz omladinskog pogona prije nego je otišao, a prije toga potrošio 5-6 miliona koje je Gredić zaradio.

Lako je tako biti direktor, dođeš na gotovo, potrošiš pare, glumiš direktora i onda odeš kad para nema.

A što se tiče dugova prema Amaru, kad jednom u životu budeš imao te pare, onda se javi, pa nam reci da li bi ih oprostio.

Šteta je što stvarno nije uzeo kamate jer je 700.000 tada bilo kao milion i po sada, a vi vozači megamiksovih viljuškara biste svakako lagali po forumima da je kamatar.
Plavo-bijeli

#31042 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

Didier wrote: 24/05/2025 11:59 Jest jest, bez kamate je uzeo i zadnje pare iz omladinskog pogona prije nego je otišao, a prije toga potrošio 5-6 miliona koje je Gredić zaradio.
JEs jes, Gredić zaradio 5,6 miliona... :-) Priča na nivou SDA botovske priče...ko povjeruje, povjeruje...pa što danas ne zarade tolike pare
Finansijsko stanje u 2015. godini:

Prihodi: 4,4 miliona KM

Rashodi: 3,6 miliona KM

Otplata dugova: Klub je u 2015. godini izmirio obaveze u iznosu od 1,88 miliona KM, smanjujući ukupni dug na približno 1,42 miliona KM .

Također, klub je bio izložen potencijalnim dodatnim dugovanjima, uključujući 2,2 miliona KM prema nalazu Poreske uprave za period 2009–2014. Postojale su i pozajmice od oko 600.000 KM koje nisu bile evidentirane u bilansima kluba .

Zaključak:

Iako tačni finansijski podaci za period 2012–2014. nisu dostupni, informacije iz 2015. godine ukazuju na to da je FK Željezničar tokom Gredićevog mandata imao značajne finansijske obaveze i suočavao se s izazovima u poslovanju. Nakon njegove ostavke, nova uprava je preduzela korake ka stabilizaciji finansijskog stanja kluba.
Misimović znači došao u klub gdje su dugovi bili skoro 4 miliona maraka, iako je Gredić smanjio dug..Pa Amare koliko si to zaduzio klub :run: :-) Dobro nismo na viršlama završili ko komšije nam.

Nema veze sto nam je amar zaduzio klub 5 miliona i nije imao ideje kako da vrati te novce..bitno je da su titule tu, a ako se ugasimo, ugasimo.
Didier

#31043 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

Klub se zamalo ugasio jer je vaš miljenik zakuhao s cijelim savezom, svim bivšim igračima i trenerima, i mnogim tadašnjim, te potrošio enormne sume na loše igrače.

Da nije bio kurčevit, niko nam ne bi maznuo titulu 2020. godine, a sudije nas ne bi klale evo već šestu ili sedmu godinu zaredom.

Popušili ste pitarsku priču o Amarovoj kupovini titula bez ijednog dokaza, i samim tim ste gori od njih.

Slobodno promijeni nick u "Bordo-bijeli". Zeca možeš ostaviti, tu ste negdje.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#31044 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by sime_cipol »

Plavo-bijeli wrote: 24/05/2025 12:08
Didier wrote: 24/05/2025 11:59 Jest jest, bez kamate je uzeo i zadnje pare iz omladinskog pogona prije nego je otišao, a prije toga potrošio 5-6 miliona koje je Gredić zaradio.
JEs jes, Gredić zaradio 5,6 miliona... :-) Priča na nivou SDA botovske priče...ko povjeruje, povjeruje...pa što danas ne zarade tolike pare
Finansijsko stanje u 2015. godini:

Prihodi: 4,4 miliona KM

Rashodi: 3,6 miliona KM

Otplata dugova: Klub je u 2015. godini izmirio obaveze u iznosu od 1,88 miliona KM, smanjujući ukupni dug na približno 1,42 miliona KM .

Također, klub je bio izložen potencijalnim dodatnim dugovanjima, uključujući 2,2 miliona KM prema nalazu Poreske uprave za period 2009–2014. Postojale su i pozajmice od oko 600.000 KM koje nisu bile evidentirane u bilansima kluba .

Zaključak:

Iako tačni finansijski podaci za period 2012–2014. nisu dostupni, informacije iz 2015. godine ukazuju na to da je FK Željezničar tokom Gredićevog mandata imao značajne finansijske obaveze i suočavao se s izazovima u poslovanju. Nakon njegove ostavke, nova uprava je preduzela korake ka stabilizaciji finansijskog stanja kluba.
Misimović znači došao u klub gdje su dugovi bili skoro 4 miliona maraka, iako je Gredić smanjio dug..Pa Amare koliko si to zaduzio klub :run: :-) Dobro nismo na viršlama završili ko komšije nam.

Nema veze sto nam je amar zaduzio klub 5 miliona i nije imao ideje kako da vrati te novce..bitno je da su titule tu, a ako se ugasimo, ugasimo.
Khm, khm
Odblokirali smo sve račune u poslovnim bankama (bili su blokirani na milionske iznose)

- Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM). Možda sam nešto dodao ili ispustio, ali nenamjerno, obzirom da govorim po sjećanju, naravno postoji dokumantacija za sve ovo o čemu govorim.
Khm khm
Charuga
Globalni moderator

#31045 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Charuga »

Nekako mi je logičnije da se prešaltate na temu FK Željezničar, i da nastavite sa ubjeđivanjima koja nigdje ne vode.
emigrazione

#31046 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by emigrazione »

Daj ba kad ce se više ukinuti ova jedina preostala zaostavština kralja Petra u gradu Sarajevu, digo mu se qurac pa za par dana napravio 23758 klub sa istim imenom i istim problemima, neka se Karađorđevići konačno pozabave vašim finansijama...
Didier

#31047 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Didier »

sime_cipol wrote: 24/05/2025 18:07 Khm khm
Dakle, kao što sam i rekao, potrošio ublehaš pet miliona.
Plavo-bijeli

#31048 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Plavo-bijeli »

Opet botujete. Prvo kakve veze ima Gredić, pa vi prizivate Amara, a ne Gredića.

Gledaj ti šta je Amar ostavio, titule ali i dugove da ugase klub:

Greda kad je došao u klub zatekao je dug koje su napravile prethodne strukture preko 6,5 miliona KM. Od toga je dug prema poreskoj bio 2.6 miliona. 1,2 miliona glavnice i 1,4 kamate. Razlog tome je što od 2002. do 2012. klub nije plaćao obaveze prema poreskoj upravi, a mjesečni iznos je oko 10000 x 120 mjeseci = 1.200,000. Ostatak duga se sastojao od:

Tužbe - 1 milion
Obaveze prema dobavljačima - 1,5 milion
Obaveze prema igračima - 700000
Obaveze prema uposlenicima - 400000
Obaveze prema trenerima - 200000
Pozajmice - 250000
Dug prema NSBiH i PDV- preko 150000

Ispadne oko 4,2 miliona.

Za prvu godinu Gredinog mandata je vraćeno 700000 KM duga i druge godine oko 650000 KM. Potpisan je tada i sporazum sa poreskom upravom,a da bi se potpisao taj sporazum morali smo dati 400000 KM da bi bio poslan zahtjev za potpis. Država je otpisala 1,6 miliona KM,a mi smo skoro 1,4 miliona vratili.

Otprilike Gredić i ostali u upravi su smanjili dug na 3 miliona KM. Tako da se taj dug od 3 miliona sastojao od 1,2 miliona KM prema poreskoj upravi (10000 KM mjesečno) i 1,8 miliona KM prema dobavljačima, uposlenicima, pozajmicama i određene tužbe.

Kad smo kod tužbi po dolasku na mjesto predsjednika naslijedio je oko 32 tužbe i većinu su riješili tako smo početkom 2015. godine ostali na jedno 5-6 tužbi.
6.5 miliona maraka a osvajao tolike titule hahaha pa zar nisi nista zaradio...

Jos nije igrace prijavljivao na platu koju su imali.. znaci dug bi bio 10 miliona.

Nije plaćao nikome doprinose, nista..
Sto niste Gredica citavog citirali ?
- Na istim je nakon mog odlaska ostalo cca. 3 miliona KM (govorim o septembru 2015. god., do kraja godine očekivali smo još uplate za Bajića 500.000 KM., Džeku cca. 700.000 KM., Mersin cca 250.000 KM, mislim nešto sitno za Zukanovića, Gojaka. Nakon toga uslijedila je prodaja Amira za 1 milion KM). Možda sam nešto dodao ili ispustio, ali nenamjerno, obzirom da govorim po sjećanju, naravno postoji dokumantacija za sve ovo o čemu govorim.

- Sve obaveze po tužbama (39) izmirene, posljedne koje smo platili odnose se na Željezničko-štednu zadrugu i Bekrićevog menadžera (obaveze prema njemu za transfer iz seoje 2010/11)

- Dobavljači i uposlenici izmirene sve obaveze

- Potpisali reprogram sa Poreskom za plaćanje glavnice na 10 godina uz ratu od 10.000 KM, a oslobođeni smo kamata u iznosu cca 1,4 miliona KM

- Stavljen u funkciju žiro-račun omladinskog pogona

- Svi treneri i uposlenici omladinskog pogona dobili ugovore, počinju im se plaćati doprinosi, imaju zdravstveno osiguranje

- Igrači i stručni štab imaju profesionalne ugovore u skladu sa tadašnjim mogućnostima i budžetom (ugovore o radu)

- Potpisali smo ugovor sa Opštinom Novi Grad o korištenju sportskih terena (želja nam je da naši najbolji omladinci imaju najbolje uslove za rad)

- Uspostavili sistem članskih karata

- Uspostavili sistematizaciju i reorganizaciju radnih mjesta itd.
https://fkzeljeznicar.ba/informacija-o- ... uba/22150/

Znaci NAKON Gredića 3 miliona duga ostalo. Nije Miske potrosio na sebe novac sigurno. Bilo je fula i sa tim fulama smo trebali osvajati da smo koristili i 1% nezakonitih tehnika sto su svi drugi koristili...

Toliko od mene na ovu temu, a vi nastavite za Amara mozda vas pocasti kad vas vidi...
insaneinthebrain

#31049 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by insaneinthebrain »

opet crveni za komsije
splinter

#31050 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

Sviraj penal PIČKO Četnička !!!!!
Post Reply