Demokratska fronta Željko Komšić
-
sabanss
#31027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ti si glasac pa nisi relevantan jer nisi usao u stranku da budes biran. Osim toga, izvini ali cini mi se da spadas u ovu grupu naivnih. Nakon tolike promenade stranaka, valjda je svakom jasno zasto sluze stranke u BiH, naveo sam svrhu. Ja sam se nagledao svega i nisam nasao izuzetak: SDA, SBB, DF, SDP, svi isto smrde samo su neki malo vispreniji pa su duze na vlasti.saim_adka wrote:Izvinićeš, ali ja sam ideološki vezan bio za SDP a onda kad je krenulo nizbrdo, kao glasač sam ih kaznio i dao glas DF. Nakon što je DF koalirao sa SDA, odlučio sam na ovim izborima dati glas kao stranci NS a za načelnika DF jer ga poznajem u NG. Sad ako budu koalirali skupa za 2018, daću glas SDP-NS jer su pokazali principijelnost i nije ih niko napustio. E to ti se zove ideologija, a sama činjenica da niko iz tih stranki nije prešao u neovisne znači da ipak ima i onih koji su tu ideološki vezani a ne samo interesno.sabanss wrote: Molim te mi navedi primjer gdje ljudi ulaze u stranke radi ideologije osim ako nije slucaj o djeci ili totalnim naivcinama (koji obicno ne prodju nikad nigdje).
Stranke u BiH su udruzenja koja je najbolje opisao Bakir I. u svom obracanju Sepicu, ni DF, SDP (stavi stranku po zelji) nisu razliciti.
Ovo kaznjavanje glasanjem za konkurenciju mozda pali u SAD-u i Njemackoj, vjerovatno cak ni tamo.
- Maystor
#31028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobro je da ovi koje reklamiraš nisu "sranje od stranke"Control panel wrote: Nemam ja nista protiv sto napustise stranku. Svakako je sranje od stranke. Ali otici sa SDA e to im ne moze biti oprosteno. Mogli su otici u NS, SDP, GS.
Ne, oni se prodali SDA za radna mjesta, pare, pozicije...

-
Novak20
#31029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kvantitet ispred kvaliteta. Grah i makaroni ispred mesa.putokaz1 wrote:Ja sam se troumio SDP DF I NS
iazbrao sma NS
sada se dvoumim SDP ili NS
iz jednostavnog razloga kod mene NS ne prelazi prag,ali mnogo bolja po kvalitetu
-
DonieBrasco
-
sarajevo999999
#31031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko vjeruje da ce nastupati kao nezavisni u pravom smislu te rijeci je naivan ili teski DF bot, mislim zivimo u BiH nismo djeca. Klasicno prodavanje SDA-u. Ko ne vjeruje neka prati glasanje ovih ljudi i razjasnice mu se.
Ono sto je za DF porazno je da rukovodstvo tj. Komsic nije predvidio ovaj scenarij tj. da bi ga sutra mogli izraditi. To dobiva na tezini kad skontas da je to sve Sarajevo, tu njemu pred nosom a ne neka vukojebina pa ne zna licno ljude itd.
Priklanjanje Abdicu nema potrebe da komentarisem
Ono sto je za DF porazno je da rukovodstvo tj. Komsic nije predvidio ovaj scenarij tj. da bi ga sutra mogli izraditi. To dobiva na tezini kad skontas da je to sve Sarajevo, tu njemu pred nosom a ne neka vukojebina pa ne zna licno ljude itd.
Priklanjanje Abdicu nema potrebe da komentarisem
- Ja_Ja
#31032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo je u sustini I Kraj DF-a.
- Styling
#31033 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kada se pogleda od cega (ili od koga) je sastavljen DF bilo je lahko pretpostaviti ovakav scenario. Klasicna prevara. Dolazili su s jedne strane razocarani clanovi drugih stranaka koji u tim strankama nisu mogli nista napraviti a s druge strane po zadatku da DF sabotiraju iznutra. Ovo je rezultat.Ja_Ja wrote:Ovo je u sustini I Kraj DF-a.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jah jah jah...kake je Pešta kupleraje imala...izgleda da se i lijevom rukom more mjerit visina kukuruzailkbahar wrote: Sto bi df glasao za prijedloge zakona koje neko drugi kroji po svojoj mjeri. Df ce da donosi zakone za koje ce te vi glasat uskoro.
DF u Velikoj Kladuši podržao Laburiste Fikreta Abdića
- Vitezanin
#31035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakav odron od stranke.
I oni su kao trebali postati alternativa SDP-u?

- Drvosjeca iz Dejcica
#31036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je ovo istina onda stvarno nema daljeg dna.JoseMujica wrote:jah jah jah...kake je Pešta kupleraje imala...izgleda da se i lijevom rukom more mjerit visina kukuruzailkbahar wrote: Sto bi df glasao za prijedloge zakona koje neko drugi kroji po svojoj mjeri. Df ce da donosi zakone za koje ce te vi glasat uskoro.
DF u Velikoj Kladuši podržao Laburiste Fikreta Abdića
- Ridjobrki
#31037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Garant je i Fikret Abdić u Velikoj Kladuši "imao program" kao što su SDA i SNSD imali u Bosanskom Petrovcu.
-
sabanss
#31038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisu trebali nego su postali i prosli. Sljedeci na redu za sansu je vjerovatno NS. Ako i oni omanu onda ce valjda biti jasno svima da ovoj drzavi treba mahnuti za zbogom.Vitezanin wrote:Kakav odron od stranke.
Treba nam makar tracak nade.
- Styling
#31039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vitezanin wrote:Kakav odron od stranke.
Oni su u stvari postali parodija sami sebi.
-
Innovation
- Bosanski_kralj
#31041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko jednom izda, izdaće opet.
- _Reds_
#31042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Defninitivan raspad ove stranke.
Čujem vijećnici odlaze ili su na odklasu i na Ilidzi, Hadžićima, i Trnovu. U CCentru je već rasulo od prije, NS čini mi se slično. Pitanje je da li će dočekati opće izbore.
Čujem vijećnici odlaze ili su na odklasu i na Ilidzi, Hadžićima, i Trnovu. U CCentru je već rasulo od prije, NS čini mi se slično. Pitanje je da li će dočekati opće izbore.
- ultima_palabra
#31043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zajebali su i SBiH sa ovim raspadom sistema... kad se sjetim dana kad smo imali neka očekivanja od ove priče 
-
putokaz1
#31044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF istjerao Željka Komšića iz DF zbog koalicije s SDA nakon izbora 2014!!!
- JoseMujica
#31045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ridjobrki wrote:Garant je i Fikret Abdić u Velikoj Kladuši "imao program" kao što su SDA i SNSD imali u Bosanskom Petrovcu.
kladim se da se radi o izrazito lijevom i naprednom programu baziranom na uzgajanju karanfila i janjaca al da prispiju za 1.maj
-
mario001
#31046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad je Korto ovo pisao imao je cijeli forum protiv sebeJoseMujica wrote:kao što sam napisao...neki vide a neki ne vide da je DF običan DJL...niti ima jasne ideologije niti jasnog programa, ni jasne svrhe osim da se uhljebi par familija
samo priča da se radi o stranci ljevice je laž, a to nije slučaj samo sa DF-om, jer i SDP odavno nije ljevica već klasična neoliberalna sranka bez mirisa i okusa, dok je DF klasična građanska desnica, ali DESNICA!
sad što i jedni i drugi, upravo u nedostatku ideja, svrhe i cilja, mašu kostima mrtvih partizana i nosaju Tiletove slibeto više govori o glasačkom tijelu koje puši ta sranja nego o šibicarima koji uzimaju levate lopatom
Mnogi popuše to...i ljudi koji su uletiti u DF i ljudi koji su glasali za DF... i ko za svakog pijanca otriježnjenje je pitanje vremena...nekom treba više a nekome manje
- JoseMujica
#31047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
mario001 wrote:Kad je Korto ovo pisao imao je cijeli forum protiv sebeJoseMujica wrote:kao što sam napisao...neki vide a neki ne vide da je DF običan DJL...niti ima jasne ideologije niti jasnog programa, ni jasne svrhe osim da se uhljebi par familija
samo priča da se radi o stranci ljevice je laž, a to nije slučaj samo sa DF-om, jer i SDP odavno nije ljevica već klasična neoliberalna sranka bez mirisa i okusa, dok je DF klasična građanska desnica, ali DESNICA!
sad što i jedni i drugi, upravo u nedostatku ideja, svrhe i cilja, mašu kostima mrtvih partizana i nosaju Tiletove slibeto više govori o glasačkom tijelu koje puši ta sranja nego o šibicarima koji uzimaju levate lopatom
Mnogi popuše to...i ljudi koji su uletiti u DF i ljudi koji su glasali za DF... i ko za svakog pijanca otriježnjenje je pitanje vremena...nekom treba više a nekome manje
da....nisam ni ja tada vjerovao...ispalo je čak gore nego što je čovjek predviđao
-
statixx
#31048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sucur Allahu jedna manje... 
-
zippoo87
#31049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ja sa prije neka dva mjeseca napisao da ovu stranku treba ugasiti i da taj cin treba uraditi Zeljko Komsic
to bi bio jedan realan cin i sasvim ocekivan u ovakvim okolnostima,gdje se stranka i bukvalno raspada i gdje vrh stranke nema nikakvog uticaja na izabrane predstavnike,dakle vrh stranke je svrha samom sebi
uporedio sam ovaj Zeljkov pokusaj sa osnivanjem firme prije par mjeseci
znaci osnovao je firmu,pokusao je da je odrzi na nogama i nije uspio...logicno je da firmu i ugasi
da ima imalo pameti,koliko nema,ZK bi ugasio DF,jer ova stranka sada defakto postoji samo na papiru
to bi bio jedan realan cin i sasvim ocekivan u ovakvim okolnostima,gdje se stranka i bukvalno raspada i gdje vrh stranke nema nikakvog uticaja na izabrane predstavnike,dakle vrh stranke je svrha samom sebi
uporedio sam ovaj Zeljkov pokusaj sa osnivanjem firme prije par mjeseci
znaci osnovao je firmu,pokusao je da je odrzi na nogama i nije uspio...logicno je da firmu i ugasi
da ima imalo pameti,koliko nema,ZK bi ugasio DF,jer ova stranka sada defakto postoji samo na papiru
- _Reds_
#31050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA u ovoj državi ne mora ništa raditi apsolutno.
Jednostavno opozcija unistava sama sebe.
Jednostavno opozcija unistava sama sebe.