U pogresno vrijeme, na pogresnom mjestu.nightvision wrote:Ma covjek bio borac za ljudska prava, nikome nije jasno zasto ga spominju u negativnom kontekstu.
Danas bi imao youtube kanal i hejbet miliona onih sto ga prate, k'o Alex Jones.
U pogresno vrijeme, na pogresnom mjestu.nightvision wrote:Ma covjek bio borac za ljudska prava, nikome nije jasno zasto ga spominju u negativnom kontekstu.
Prije ce biti to k'o onaj momak sto je iz cemerike kuran napamet naucio i sad u bliskoistocnim zemljama ima milion pratilaca. Tako bi i busuladzic imao milion pratilaca na jutjubu i obradjivao teme kako se boriti protiv chifuta.Fudo387 wrote:U pogresno vrijeme, na pogresnom mjestu.nightvision wrote:Ma covjek bio borac za ljudska prava, nikome nije jasno zasto ga spominju u negativnom kontekstu.
Danas bi imao youtube kanal i hejbet miliona onih sto ga prate, k'o Alex Jones.
Ti bi 1945. zavrsio karijeru, a ako bi kojim slucajem i prezivio dosli bi ti glave na Golom Otoku.nightvision wrote:Prije ce biti to k'o onaj momak sto je iz cemerike kuran napamet naucio i sad u bliskoistocnim zemljama ima milion pratilaca. Tako bi i busuladzic imao milion pratilaca na jutjubu i obradjivao teme kako se boriti protiv chifuta.Fudo387 wrote:U pogresno vrijeme, na pogresnom mjestu.nightvision wrote:Ma covjek bio borac za ljudska prava, nikome nije jasno zasto ga spominju u negativnom kontekstu.
Danas bi imao youtube kanal i hejbet miliona onih sto ga prate, k'o Alex Jones.![]()
Bas lijepo da si nasao potrebnim da me komentiras nicim izazvan. Malo za promjenu, jer najcesce selektivno izignorises. Valjda se vodis logikom da ce se sve zaboraviti guranjem pod tepih. Naucilo se u stranci, sad je to vec dugogodisnje iskustvo.
Fudo387 wrote:Ti bi 1945. zavrsio karijeru, a ako bi kojim slucajem i prezivio dosli bi ti glave na Golom Otoku.
Potpuno sam uvjeren da si clan SDA, vjerni sluga i potrcko, sve sto pises na ovom forumu ide njima u prilog.
Sto b' rekla drugarica Sabina, srdacan pozdrav.
Nisu droge, svapska skola.nightvision wrote:Fudo387 wrote:Ti bi 1945. zavrsio karijeru, a ako bi kojim slucajem i prezivio dosli bi ti glave na Golom Otoku.
Potpuno sam uvjeren da si clan SDA, vjerni sluga i potrcko, sve sto pises na ovom forumu ide njima u prilog.
Sto b' rekla drugarica Sabina, srdacan pozdrav.![]()
Na kojim si ti drogama?
Kakva podmukla podmetanja i podmukla izvlacenja iz konteksta necega sto sam rekao. A sad bi ja vjerovatno trebao da se pravdam i demantujem, ja sam odatle i odatle i bvim se tim i tim... Vi iz sda ste stvarno zadnji i najnizi sljam ovog drustva.Fudo387 wrote:Nisu droge, svapska skola.
Prvo se predstavis kao lafo ljevicar, guras sdp, i onda na drugoj temi alija=mladic.
Prosjecan glasac to ne primjecuje, on reagira sa, ahhhaaa, znaci to je taj sdp fazon.
I normala, glasa za sda.
Zivis u Zivinicama, drzis kafic i trafiku sa suvenirima iz Meke, dobar si sa nacelnikom.
Procitan si i lociran.
Prisjecajuci se mudrih rijeci Busuladžića a u svjetlu posljeratnih desavanja, vec vidim juniora ridjobradog kako na kongresu sda duboko zamisljen govori "Nismo mi krivi za kriminalnu privatizaciju, niti smo krivi za unistavanje fabrika, ni za rodjacka zaposljavanja u drzavnim kompanijama i institucijama. Kriv je zidovski duh spekulacija i podvaljivanja".moke_31 wrote:Ovo je klasični primjer izvlačenja pogrešne poruke iz konteksta, plus što se ne može vidjeti ostatak teksta. Svrha teksta je priča o lihvarenju a židovi su samo pomenuti u konkteksu, i riječ je o dužem vremenskom period borbe protiv njihovih praksi a ne samo period 2. svj. rata, i nikakvog ovdje nema pozivanja na njihovo istrebljenje, fašizam i sl.''Kod nas su se ljudi borili protiv Židova i njihovih špekulacija, protiv njihovih prevara i izrabljivanja. Njih je nestalo iz čaršije, ali je u čaršiji ostao židovski duh špekulacije, podvaljivanja, nabijanja cijena i lihvarenja u tolikoj mjeri da pokvarenost stanovitih trgovaca, bez obzira na vjeru, zasjenjuje rad nestalih Židova.''
DF donatorNed071 wrote:Onaj Lora, sto je skrho ditu, jel i on bio sda? Samo pitam...
Nisam siguran dal je skrho ili je natrčao na skoro skrhano. Znam da je pokušavao naći strateškog partnera jačeg imena da digne proizvodnju, ali bilo opstrukcija.Ned071 wrote:Onaj Lora, sto je skrho ditu, jel i on bio sda? Samo pitam...
Haris nije unistio Ditu koliko je unistio Loru. Pokusao se baciti u proizvodnju, a za to nije imao ni kapital ni ledja. Danas to moze priustiti Bingo, ali Lora nije mogla ni u najboljim danima.nightvision wrote:Ne bih znao reci, znam da nije tuzlak. Ne znam s kojom je klikom u sarajevu uvezan. U svakom slucaju, Ditu je, izmedju ostalog, unistio i strani deterdzetski lobi. Uz nesebicnu pomoc domacih izdajnika. Unistavanje dite pocelo jo jos prije lore, kada su obili ponudu henkela da kupi ditu, mjesto toga su je prodali radnicima za certifikate, a onda je poceli zaduzivati kod banaka do konacne prodaje lori kada je nastavljena slicna praksa.
Dzevad mehmedovic, radnik dite,veliki borac i predsjednik sindikata od 2011 u razgovoru sa dani-ma kaze "...Otišao sam 1995. godine na lični zahtjev da studiram DIF u Sarajevu i kada sam se 1999. vratio, nisam zatekao direktoricu. Njena smjena je bila ključna za nestanak Dite. Poslije njene smjene na čelo firme je došao direktor kojeg je postavila SDA. Došla je nova kantonalna Vlada sa Bajazitom Jašarevićem i ministrom Mustafom Burgićem na čelu. I od tada lagano počinje Dita da se uništava..."
Imas ovde taj intervju s njim.
http://www.pressreader.com/bosnia-and-h ... 8333021231
Ovde imas emisiju na federalnoj, ako te interesuje.
http://www.federalna.ba/files/002015/Ok ... no.mp4?_=1
Na zalost izbori su sveli na glasanje "protiv" a ne "za". Ali potrebno je, i bolje je i to, nego propustiti izbore jer ce glasacka mashinerija Sestrica/Daidzica/Amidzica sigurno izaci na izbore i po stranackoj i familijarnoj duznosti ove bandite odrzati na vlasti.VERNESA wrote:... pa ako ovako nastavite na slijedeče izbore neće izači niko, za koga da glasamo????
Sumnja li jos iko da ce zukic biti oslobodjen optuzbi? Kakvo pishanje po narodu. Vise se ne trude ni sakriti.FAKTOR: U javnosti se često postavljalo pitanje zašto se SDA nije precizno odredila prema hapšenju generalnog sekretara Stranke Amira Zukića. Zukić je nedavno pušten iz pritvora. Hoće li biti vraćen na poziciju generalnog sekretara SDA?
IZETBEGOVIĆ: SDA se precizno odredila – niko nije kriv dok se suprotno ne dokaže. Amir Zukić je sada na slobodi i imat će priliku da dokaže svoju nevinost. Ukoliko je potvrdi, bit će vraćen na poziciju generalnog sekretara.
a zato se Tornjak buniSDA odgovara Radončiću: Ako si napustio principe koalicije, napusti i 1.000 pozicija

JoseMujica wrote:a zato se Tornjak buniSDA odgovara Radončiću: Ako si napustio principe koalicije, napusti i 1.000 pozicijaod 100 tisoča radnih m jesta dobio tek tisoču
dakle majorizacija koalicionog partnera
Nekretnine, laži i audio snimak: Premijer Tuzlanskog kantona kupio dva stana u Sarajevu!
Premijer Bego Gutić i kćerka Begajeta udružili su vlastita sredstva i kupili dva stana u Sarajevu. U izjavi za Žurnal kažu da to nisu bili oni.
“U svoje ime i za svoj račun”, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić kupio je dva stana u Sarajevu. Ukupna vrijednost kupljenih stanova je veća od 250 hiljada maraka.
“Ne. Hehehe”, odgovorit će premijer na direktno pitanje da li je u Sarajevu kupio dva stana.
“A kćerka?”, nastavljamo s pitanjima.
“Ne. Rođak jedan moj uzeo tamo stan”, obrazlaže Gutić.
Ali u notarskom ugovoru – rođaka nema. Kćerka Begajeta i babo- premijer Bego udružili su vlastita sredstva i kupili dva stana za porodicu Gutić. Prodavac stanova je firma Benis d.o.o. Sarajevo.
“Stranke potvrđuju da usaglašena kupoprodajna cijena za stan je 130 hiljada KM sa uračunatim PDV-om koju će isplatiti Gutić Bego i to iznos 111 111 KM i u njegovo ime kćerka Čaušević Begajeta iznos od 19 hiljada najkasnije u roku od 15 dana od dana zaključenja Ugovora”, piše u notarskom ugovoru sačinjenom krajem maja u Sarajevu.
Potpisnici ovog ugovora istog su se dana usaglasili da potpišu još jedan ugovor. Isti sadržaj, ali spratovi različiti. I tako je premijer Tuzlanskog kantona postao vlasnik dva hodnika površine 4,84, dva dnevna boravka sa dvije kuhinje površine 25,11 kvadrata, dva kupatila površine 4,73 kvadrata, dvije sobe od po 9,35 kvadrata, dvije lođe od 3,51 kvadrata, ili ukupno površine 47,54 kvadrata puta dva.
U ugovorima piše da su nekretnine – neopterećene. Što znači da premijer Gutić ove stanove nije stavio pod hipoteku da bi kreditom obezbijedio četvrt miliona maraka za njihovu kupovinu. Što, opet, znači da se ne zna na koji je način premijer Gutić obezbijedio novac za kupovinu stanova u ulici Muamera Omerbegovića na broju 3 u Sarajevu.
Da je štedio – i nije. Za vrijeme ministarskog i premijerskog mandata u Tuzlanskom kantonu Bego Gutić je stekao dva stana u Tuzli – jedan u naselju Sjenjak, a drugi u naselju Slavinovići. Ali i posjedovanje tih stanova premijer je opovrgnuo pred Općinskim sudom u Tuzli. Međutim, notarski ugovori razotkrivaju sklonost tuzlanskog kantonalnog premijera za kupovinom nekretnina. No, kada ga čak uhvatite i na djelu, on će reći: “Ne. Hehe”.