Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31001 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

pemanapemani wrote: Još uvijek ne mogu shvatiti šta su uradile ove građanske stranke i da su sjebali nevjerovatnu priliku za rušenje SDA, jer realno, ovi kriminalci nikad nisu gore kotirali.
Gradjanske stranke nisu imale i nemaju niti jedan jedini kohezivni faktor da bi pobijedili SDA.
A gradjanske stranke zanima iskljucivo individualni interes u vidu vlasti.

Iluzorno je ocekivati bilo kakvu promjenu ili bilo kakvu pobjedu nad SDA, lideri ove cetiri stranke nisu to u stanju a ruku na srce nije ih nesto ni briga. Njih zanima samo individualno uhljebljenje.
Stoga je logicno da su im bar zasad interesi suprotstavljeni ili barem nedoreceni.

Nasa stranka upravo radi principijelnosti nikada nije vise trebala podrzati SDP radi neslavne proslosti.
U praksi Nasa stranka i SDP saradjuju kontra SDA i to ne izgleda lose.
Samo to nije rezultat dogovora nego ljute nevolje iako se SDP nije i nece nikada odreci sluzenja sistemu zarad interesa pojedinaca.
Pozdrav.
kmirsad

#31002 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Sabina... ne odgovoriste vi meni na pitanje vezano za Danisa Tanovića... gdje je to on završio...? :)
Pozdrav...
Pandakonda

#31003 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

Zar se Danis nije vrtio kao kandidat za državni ili federalni parlament ? :-)
sabina1

#31004 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kmirsad wrote:Sabina... ne odgovoriste vi meni na pitanje vezano za Danisa Tanovića... gdje je to on završio...? :)
Pozdrav...
Ah kmirsade ,

odgovor trazite na FB od Pedje koji ga je najavljivao na listi u aprilu ove godine.
Prilicno sam sigurna na osnovu vaseg dosadasnjeg pisanja da cete biti zadovoljni sluzbenim odgovorom.

Pozdrav.
kmirsad

#31005 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

sabina1 wrote:
kmirsad wrote:Sabina... ne odgovoriste vi meni na pitanje vezano za Danisa Tanovića... gdje je to on završio...? :)
Pozdrav...
Ah kmirsade ,

odgovor trazite na FB od Pedje koji ga je najavljivao na listi u aprilu ove godine.
Prilicno sam sigurna na osnovu vaseg dosadasnjeg pisanja da cete biti zadovoljni sluzbenim odgovorom.

Pozdrav.
Dobro. Ne želim se više nadmudrivati.Pitao vas... vi mi ne želite odgovoriti... ok...
Pozdrav.

Ne znam na osnovu čega ste zaključili da sam zadovoljan odgovorima. Pisao sam pozitivno o onomom dijelu odgovora kojima sam zadovoljan,
O onim odgovorima kojima nisam bio zadovoljan nisam ni pisao na forumu.
Ako budem imao priliku, govorit ću o tome unutar stranke.
Hakiz

#31006 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Da rekapituliramo (do podvlačenja crte ima još vremena)

Glasati za NS u oktobru:

1. DA i zašto

2. NE i zašto

?
criticos

#31007 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Hakiz wrote:Da rekapituliramo (do podvlačenja crte ima još vremena)

Glasati za NS u oktobru:

1. DA i zašto

2. NE i zašto

?
DA
Zato što su za razliku od drugih bili aktivni kao opozicija. Zato što nisu bili na vlasti. Zato što zatrpavaju sjednice pitanjima i inicijativama. Aktivni su. Treba im pružiti priliku, jer stalnim kažnjavanjem onih koji su bili na vlasti se stavlja na znanje da nisu nedodirljivi. Priče svi su isti je isprazna fraza opravdavanja svog glasa jednim te istim. SDP je razočarao, ali je i bio kažnjen. Ima priliku za popravni, ako opet razočaraju biće kažnjeni. Zašto nagraditi ove na vlasti u protekle 4 godine i opet im dati u ruke vlast, kada nitko nije zadovoljan? Kakvu poruku šaljemo?
Samo mijenjati, mijenjati i mijenjati i ne dozvoliti kontinuitet ako ne rade dobro. Bolje tapkati i u mjestu nego nazadovati kao protekle 4 godine.
Eto, zato DA!
Trenutno su mala stranka, sarajevska, ali da bi bili veća upravo im trebaju glasovi građana. Ne vjerujem da će napraviti neki rezultat van KS ili na višim nivoima vlasti.
jefff

#31008 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

Oni nisu niti bolji a niti gori od ostalih.
PeppermintSA

#31009 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeppermintSA »

DA

Zato što su jedina društveno liberalna stranka. Alternativa je da se glasa za zelene feudalce, crvene uhljebe ili neke od stranaka jednog lica koje su izašle iz šinjela navedenih. Šta bi ta alternativa donijela? Ako glasaš za prve, još četiri godine ogavne islamizacije. Ako glasaš za druge, šuplje priče o Titovoj partiji dok se gmazovi uhljebljuju. Ako glasaš za neku od stranaka jednog lica, tviteraške ratove i šlepanje uz nekadašnje poslodavce iz zeleno-crvenog establišmenta.
Hakiz

#31010 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

criticos wrote:

Glasati za NS u oktobru:

1. DA i zašto

2. NE i zašto

?
DA
Zato što su za razliku od drugih bili aktivni kao opozicija. Zato što nisu bili na vlasti. Zato što zatrpavaju sjednice pitanjima i inicijativama. Aktivni su. Treba im pružiti priliku, jer stalnim kažnjavanjem onih koji su bili na vlasti se stavlja na znanje da nisu nedodirljivi. Priče svi su isti je isprazna fraza opravdavanja svog glasa jednim te istim. SDP je razočarao, ali je i bio kažnjen. Ima priliku za popravni, ako opet razočaraju biće kažnjeni. Zašto nagraditi ove na vlasti u protekle 4 godine i opet im dati u ruke vlast, kada nitko nije zadovoljan? Kakvu poruku šaljemo?
Samo mijenjati, mijenjati i mijenjati i ne dozvoliti kontinuitet ako ne rade dobro. Bolje tapkati i u mjestu nego nazadovati kao protekle 4 godine.
Eto, zato DA!
Trenutno su mala stranka, sarajevska, ali da bi bili veća upravo im trebaju glasovi građana. Ne vjerujem da će napraviti neki rezultat van KS ili na višim nivoima vlasti.
Problem promjene:

Ako stalno glasaš za iste, oni se učahure i postanu korumpirani, poklope sve itd. Ne valja.

Ako mijenjaš, onaj ko je trenutno na vlasti kaže što da se zamaram sa tim, da počnem nešto šta neću imati vremena završiti. Ne valja.

Kako god, propasti nećemo, spasa nam nema.

Ja nisam siguran. Doprije unutarstranačkih prepucavanja i stvari kao što je Baroš bio sam na stanovištu DA. Sada nisam još NE, ali nisam više ni toliko uvjeren da DA.
Control panel

#31011 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

Nije ni maslo NS za ramazana.
sabina1

#31012 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Hakiz wrote:
Ja nisam siguran. Doprije unutarstranačkih prepucavanja i stvari kao što je Baroš bio sam na stanovištu DA. Sada nisam još NE, ali nisam više ni toliko uvjeren da DA.
U potpunosti se slažem sa vama.
A ako se potvrdi da će možda koalirati sa Konakovićem i Radončićem ("ukoliko to okolnosti budu tražile" , "ukoliko ih građani budu pozivali na odgovornost " , "ukoliko glavni odbor izglasa takvu odluku") onda je to kraj , sav ovaj period je bio čisto gubljenje vremena a potpuno je jasno da se u tom slučaju ne može glasati za stranku koja će vam indirektno isporučiti glas Busuladžićima...ovaj Konakoviću i Ani Babić.

I Riletu.
Hakiz

#31013 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Ako mi se nešto gadi, to je izjava "preuzimamo odgovornost".

Isto kao da se neki kandidat ili stranka ne bore i zubima i laktovima da dođu na vlast nego ih jadne neko silom tjera, oni ne bi ali moraju, pa će ne želeći morati preuzeti odgovornost. Jadni, nema ko drugi, samo oni ostali.

Gadi mi se ta izjava.
Last edited by Hakiz on 06/07/2018 17:01, edited 1 time in total.
olimp84

#31014 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by olimp84 »

Da

jer su pametniji od ostalih, nisu bili na vlasti, najbolja politicka opcija koja ima sanse da osvoji koju stolicu
JThomas

#31015 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

nije baš tako jer je sistem omogućio da bar čelnici opozicije i bez vlasti odlično žive od toga.

pa sdp, imaju i kirije, a i orahe i prijave iz minulog rada. šta će njima ta glavobolja opet da idu na vlast :mrgreen:
Capsicum

#31017 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

Jel Danis Tanović na ijednoj listi?
cyprus

#31018 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Glasati za NS u oktobru:

1. DA i zašto

2. NE i zašto

?
Da, na kantonalnom nivou - pokazali su se kao daleko najozbiljniji i najodgovorniji dio opozicije...

Da, za Borišu Falatara - čovjek kakvih treba više u ovoj zemlji...

Ne, za državni i entietski parlament - SDP djeluje kudikamo ozbiljnije kada je u pitanju šira politika...
Roccohljup

#31019 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Roccohljup »

Ima'l dima, ima'l vatre? :D
FALATARU I POJEDINI ČLANOVI NS OKRENULI LEĐA? Selim Bešlagić na skupu podrške Hadžikadiću
Platforma za progres -Mirsad Hadžikadic predstavila je u Gračanici svoje buduće aktivnosti, vezane za Hadžikadićevu kandidaturu za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovovine, a skupu podrške prisutvovao je i član Naše stranke, nekadašnji gradonačelnik Tuzle i dugogodišnji funkcioner SDP-a BiH Selim Bešlagić.

Politika

Prije 1h

0

Bešlagić je, naime, krajem prošle godine pristupio Našoj stranci iz koje su tada saopćili da će Bešlagić svojim dosadašnjim političkim iskustvom i ugledom koji uživa nastojati ovoj stranci privući što više pristalica.

Mirsad Hadžikadić nezavisni je kandidat za člana Predsjedništva BiH, dok sa druge strane Naša stranka ima svog kandidata. Da li je Bešlagićevo prisustvo Hadžikadićevom skupu ujedno i podrška ovoj kandidaturi ili se tek radi o običnom prisustvu tribini ostaje da se vidi u narednom periodu.

Image

Image
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#31020 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

selim trojanac :mrgreen:
sabina1

#31021 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Capsicum wrote:Jel Danis Tanović na ijednoj listi?
Mozda na nekoj IMDB listi.
Capsicum

#31022 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Capsicum »

sabina1 wrote:
Capsicum wrote:Jel Danis Tanović na ijednoj listi?
Mozda na nekoj IMDB listi.
Na stranu što ne simpatišem NS, ali fakat neshvatljivo da takvog čovjeka ne stave nigdje. Pogotovo kad su ga već najavljivali na sva zvona.
Heartbeats

#31023 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heartbeats »

kluz franjo wrote:
Heartbeats wrote:Nego kažu glasine:
Damir Marjanović nosi kantonalnu listu,Sabina federal u a Vildana državnu.
U HNK se nisu mogli dogovoriti dvoje starih sa dvoje novih. Stari htjeli da Irma Baralija nosi dok su novi uprli u svoju uzdanicu Amnu Popovac.
Na kraju kompromis da listu u HNK nosi ovaj mali Marinko Šanje iz mladih.
E sada ako su slagali meni i ja sam vama.
Svako ko se barem površno interesuje za izborni proces i izborne jedinice zna da postoje razne liste za kantonalne, federalne i državne nivoe.
Ali da skratimo priču.
Meni se čini da su slagali tebi, a ti lažeš nas.
;-)
Ne bi se vraćam na ovaj post sa karaja marta ali obećao sam djeci :izet:

"Potpredsjednice stranke Nasiha Pozder i Sabina Ćudić nositeljice su listi za Parlament Federacije BiH u izbornim jedinicama 7 i 11...
Kad je riječ o skupštinama kantona, nosilac liste za Kanton Sarajevo je Damir Marjanović, za Tuzlanski Selim Bešlagić, za HNK Marinko Šanje, ZDK Sanja Renić, USK Vildana Alibabić i za BPK Neno Zuko."
https://www.klix.ba/vijesti/bih/liste-n ... /180709081

Dakle nelojalnost članstva i vodstva NS-a te volja za ogovaranjem svojih članova i kolega iz upravnih tijela pred simpatizerima i članovim drugih političkih stranaka je neopisiva.
Ali eto, ne dajte mi lagati.
sabina1

#31024 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Heartbeats wrote:
kluz franjo wrote:
Heartbeats wrote:Nego kažu glasine:
Damir Marjanović nosi kantonalnu listu,Sabina federal u a Vildana državnu.
U HNK se nisu mogli dogovoriti dvoje starih sa dvoje novih. Stari htjeli da Irma Baralija nosi dok su novi uprli u svoju uzdanicu Amnu Popovac.
Na kraju kompromis da listu u HNK nosi ovaj mali Marinko Šanje iz mladih.
E sada ako su slagali meni i ja sam vama.
Svako ko se barem površno interesuje za izborni proces i izborne jedinice zna da postoje razne liste za kantonalne, federalne i državne nivoe.
Ali da skratimo priču.
Meni se čini da su slagali tebi, a ti lažeš nas.
;-)
Ne bi se vraćam na ovaj post sa karaja marta ali obećao sam djeci :izet:

"Potpredsjednice stranke Nasiha Pozder i Sabina Ćudić nositeljice su listi za Parlament Federacije BiH u izbornim jedinicama 7 i 11...
Kad je riječ o skupštinama kantona, nosilac liste za Kanton Sarajevo je Damir Marjanović, za Tuzlanski Selim Bešlagić, za HNK Marinko Šanje, ZDK Sanja Renić, USK Vildana Alibabić i za BPK Neno Zuko."
https://www.klix.ba/vijesti/bih/liste-n ... /180709081

Dakle nelojalnost članstva i vodstva NS-a te volja za ogovaranjem svojih članova i kolega iz upravnih tijela pred simpatizerima i članovim drugih političkih stranaka je neopisiva.
Ali eto, ne dajte mi lagati.
To što Denis Grac , ubjedljivo najaktivniji i najpozitivniji federalni zastupnik , nije na listama (sam se povukao sa čela liste Kantona Sarajevo) je veliki nedostatak vizije i interesa za promjenama trenutnog rukovodstva Nase stranke.

Jasne su mi unutrasnje borbe , jasna su mi i nepisana pravila ali ako se vi odricete sjajnog covjeka zarad nekog dokazivanja - to ne zelim slusati.

Pozdrav.
Last edited by sabina1 on 10/07/2018 08:36, edited 1 time in total.
mrgreen

#31025 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Ljudi koji ne vide nikakvu nadu u NS, nisu članovi drugih stranaka, a provode dane na ovoj temi u pljuvacini... Ne razumijem vas, dajte da malo tema prodise od vas.
Locked