Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#3101 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

nosara wrote: Jel' istina da ste ustupili akademiju slaviji...? Neko prebijanje, sta li...? :D
Nema to veze sa probijanjem da si ti živ i zdrav.

Smatram da je ovo bio pogrešan potez uprave, ali jebi ga, ne pitam se ja.
Sarajevski-Seljak

#3102 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Sarajevski-Seljak »

nosara wrote:
Sarajevski-Seljak wrote:Istina je, uz dobru nadoknadu u € :kiss:
Jebes obraz, bitnija je samoodrzivost... :D

naravno, ljudi smo nismo komunisti :thumbup:
Logovan

#3103 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

leškarenje wrote:Po meni ništa nije pogrešno ovdje, ne treniramo mi trenutno tu,rentaj bilo kome pa makar to bio i željezničar... ništa bolje nam ne misle od onoga kako razmišlja Savija, isti kurac :skoljka:
Pa vjeruj da bih prije konama dao kamp, nego Slaviji.
Sarajevski-Seljak

#3104 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Sarajevski-Seljak »

leškarenje wrote:
Logovan wrote:
leškarenje wrote:Po meni ništa nije pogrešno ovdje, ne treniramo mi trenutno tu,rentaj bilo kome pa makar to bio i željezničar... ništa bolje nam ne misle od onoga kako razmišlja Savija, isti kurac :skoljka:
Pa vjeruj da bih prije konama dao kamp, nego Slaviji.
Meni je to isto,vjeruj... sad napisah tamo na temi da sve što čuješ u Lukavici isto čuješ i na derbiju pa mi jos vise bude krivo. Od onih tamo očekuješ to isto.
Mi nismo dali kamp nikome, već iznajmili za keš termin za trening do mi nismo tu.Kad krenu naši treninzi sve selekcije će dole trenirati tako da neće biti mjesta za nekog drugog.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Lesko objasnio :thumbup:
ZonFon

#3105 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ZonFon »

Zeljeznicari imaju najmanje pravo da nas prozivaju kome mi iznajmljujemo svoje terene.

Image
BlueBlood

#3106 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by BlueBlood »

Image
ZonFon

#3107 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ZonFon »

BlueBlood wrote:Image
Od kada je AFH - Kosevo u nasem vlasnistvu, pa da mi odlucujemo kome se izdavati stadion a kome ne?
BlueBlood

#3108 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by BlueBlood »

Image
ZonFon

#3109 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ZonFon »

BlueBlood wrote:Image
Da, to je moja poenta. Mi nismo vlasnici i ne pitamo se oko izdavanja stadiona.

Ta rekrdna posjeta je bila gradski derbi, papak.
BlueBlood

#3110 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by BlueBlood »

pa sta je netacno onda? Jel igrao Željo?

za ovo "papak" necu ti prijavljivati post za vrijedjanje :thumbup: al da je uzivo samar bi dobio
ZonFon

#3111 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ZonFon »

BlueBlood wrote:pa sta je netacno onda? Jel igrao Željo?
To sto pise je mitomanija, nije sam izasao Zeljeznicar i igrao pred 55 hiljada nego se igrao derbi. Ko ne postuje sebe i svoju historiju (kluba, grada) nece ga ni drugi postovati.
nosara

#3112 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by nosara »

ZonFon wrote:
BlueBlood wrote:pa sta je netacno onda? Jel igrao Željo?
To sto pise je mitomanija, nije sam izasao Zeljeznicar i igrao pred 55 hiljada nego se igrao derbi. Ko ne postuje sebe i svoju historiju (kluba, grada) nece ga ni drugi postovati.
:lol:
Logovan

#3113 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

Rekordna posjeta 55 milja i napisao Željo igrao. :lol: :lol: :lol: :lol: A grob ti jebem :lol: :lol:

Postovi po ovoj temi i onoj od lige, prelaze sve granice ljudske gluposti. :D
BlueBlood

#3114 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by BlueBlood »

Sta je nejasno? sto je glupost? Rekord je oboren za derbi, s obzirom koliko lazete samo je naglaseno da se zna ;-)
Logovan

#3115 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Logovan »

Ma nije ništa smiješno, Željo ba igrao. :lol: :lol:
Stroj-2

#3116 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Stroj-2 »

BlueBlood wrote:Sta je nejasno? sto je glupost? Rekord je oboren za derbi, s obzirom koliko lazete samo je naglaseno da se zna ;-)
Pa ko je za taj derbi bio domaćin kad je bolo 55.000 ? '85 godine dok ste igrali polufinale #zamaloreal na grbavici došlo 22.000 protiv videotona, mi kad smo šampioni bili '85 45.000 gledalaca na stadionu i proslavi bilo, jel još treba šta reč !?
Đeš Bolan ono pisat hahahahahahah
nosara

#3117 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by nosara »

Stroj-2 wrote:
BlueBlood wrote:Sta je nejasno? sto je glupost? Rekord je oboren za derbi, s obzirom koliko lazete samo je naglaseno da se zna ;-)
Pa ko je za taj derbi bio domaćin kad je bolo 55.000 ? '85 godine dok ste igrali polufinale #zamaloreal na grbavici došlo 22.000 protiv videotona, mi kad smo šampioni bili '85 45.000 gledalaca na stadionu i proslavi bilo, jel još treba šta reč !?
alberto_tomba

#3118 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by alberto_tomba »

Image

Hajmo sljedeca tema...
Stroj-2

#3119 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Stroj-2 »

nosara wrote:
Stroj-2 wrote:
:lol: :lol:
nosara

#3120 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by nosara »

Al' pare su pare... :oops:
nosara

#3121 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by nosara »

leškarenje wrote:Ako ćemo se hvatati izjava,ni glavonja ništa nije imao bolje izjave vezane za nas. Ja da sam se pitam,pustio bi Slaviji džaba, a vama ni za lovu.
bjelave

#3122 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by bjelave »

Ma cijelo mi se vrijeme mrsko ukljucivati jer i vi, ukljucujuci i ove koji gorljivo dokazuju suprotno, i mi znamo koji je najveci i najbolji bh klub. Ali, evo da se nadovezem i dodam koju.

Dakle, bivsa liga, mnogo, neuporedivo jaca, od ove se igrala 45 godina.FKS je prvi bh tim koji je uspio da osvoji titulu FNRJ u toj jakoj konkurenciji, jedini koje je to ponovio Nista manje vazno,uporedite broj drugih mjesta. Uzmi vjecitu tabelu YU lige. Uzmi broj sezona kad smo mi bili ispred vas. Uzmi ako hoces i samo broj sezona u SFRJ prvoj ligi. O svemu tome je vec pisao Jez ali posto ste zaboravni da se jos jednom ponovi.

Zeljo budimo objektvni, tada jednostavno nije bio konkurencija.Bez ikakavog ujedanja ali cisto faktografije radi, podsjetite se koliko ste sezona igrali u drugoligaskom takmicenju. Velez je bio znatno solidniji prvoligas od zelje u SFRJ.

Tacno je da ste u bh ligi, nakon rata, sto je znatno kraci period u odnosu na prethodno takmicenje koje se igralo 45 godina, imali vise uspjeha u osvajanju prvenstava. Medjutim, da li su titule, prosti matematicki zbir, jedini kriterij? Ako je to tako onda je Modrica veci klub od Borca a visocka Bosna od Slobode ili Veleza. A isto tako ne mogu se porediti titule osvojene u konkurenciji Dinama, Zvijezde, Partizana, Rijeke sa ovima.

Kad je rijec o broju navijaca takodjer iako nema nekih pouzdanih statistika, osim one o broju clanskih karata gdje imamo bar 3 puta vise clanova, zna se da smo oduvijek imali veci broj navijaca. Nekada je ta cifra bila puno veca u korist bordo boje a nekada se smanjivala medjutim nije nikada pretegnula na plavu stranu.

Jednostavno FKS ima drugaciju filozofiju, siru platformu, i to je ono sto pravi razliku i sto ce je oduvijek praviti. FKS se ne identficira ni sa kakvom ideologijom, partikularnom uskom furkom . Jedini nas identitet je da se identificiramo sa gradom kojem pripadamo. Mi smo ovdje dio velike bordo porodice pocev od nogometa, kosarke, rukometa.Bordo je dominatna boja i mi se nikada nismo morali presvlaciti kad recimo idemo u Skenderiju. Ljudi sve to prepoznaju, te otuda i kvalitet koji se je uvijek skupljao oko kluba koji je donosio prevagu.
Stoga, smo sad opet takodjer prvi napravili iskorak u posijeratnoj bh i privukli strani kapital prije par godina, sto je vec donijelo i rezultate a tek ce u buducnosti donosti.
Ostali klubovi to mogu samo da prate i pokusaju da kopiraju. Neka ih, nek se bore tako je interesantnije, ali im se zna mjesto.
Last edited by bjelave on 26/01/2016 16:36, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#3123 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by ultima_palabra »

:lol: I onda oni nekom govore o mitomaniji...
Tomahawk11
Globalni moderator

#3124 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by Tomahawk11 »

Mi smo ovdje dio velike bordo porodice pocev od nogometa, kosarke, rukometa.Bordo je dominatna boja i mi se nikada nismo morali presvlaciti kad recimo idemo u Skenderiju.
Ja bih ovo kratko komentarisao.

Kosarka je sa Bosnom otisla u neku stvar i to vise nije dio ove price.
A i rukometni klub je u dubiozi, tako da....

Ali da je tacno da su pitari vecinski navijali za iste - to stoji.
Samo, nema vise toga, Bosna je pokopana. Nazalost.

Nije za fudbalske teme, ali kao neko ko je bio redovan na utakmicama KK Bosna, kratki komentar. Charuga, halali.
bjelave

#3125 Re: Fudbal u BiH (općenito)

Post by bjelave »

Tomahawk11 wrote:
Mi smo ovdje dio velike bordo porodice pocev od nogometa, kosarke, rukometa.Bordo je dominatna boja i mi se nikada nismo morali presvlaciti kad recimo idemo u Skenderiju.
Ja bih ovo kratko komentarisao.

Kosarka je sa Bosnom otisla u neku stvar i to vise nije dio ove price.
A i rukometni klub je u dubiozi, tako da....

Ali da je tacno da su pitari vecinski navijali za iste - to stoji.
Samo, nema vise toga, Bosna je pokopana. Nazalost.

Nije za fudbalske teme, ali kao neko ko je bio redovan na utakmicama KK Bosna, kratki komentar.
Charuga, halali.
Govorim u sirem kontekstu jer se ovdje raspravlja koji je najveci bh klub, pa se govori i o navijacima.

A sto se tice agumenata ne javljaju se, nema. Samo se kiselo cere, mozda poslije zakace i amarovu sliku. Vidjet cemo
Post Reply