Snijeg sirom BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#3101 Re: Snijeg sirom BiH

Post by mk ultra »

Better Man wrote: 04/01/2026 22:46
Chmoljo wrote: 04/01/2026 22:45 Btw zar nije neko, sladic mislim, najavio visok snijeg, oko pola metra?
Jeste. Najvjerojatnije je i to danima prije.
FHMZ nije...

Zato pitam odakle se te budale finansiraju
vjeshalica

#3102 Re: Snijeg sirom BiH

Post by vjeshalica »

Chmoljo wrote: 04/01/2026 22:45 Btw zar nije neko, sladic mislim, najavio visok snijeg, oko pola metra?
Jeste, i najavio je vcrs ledenu kisu....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3103 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Chmoljo »

mk ultra wrote: 04/01/2026 22:46
Chmoljo wrote: 04/01/2026 22:44 Mi smo par tura ispred zgrade cistili, isto nista, ali zato je bar so bacena pa ce tesko polediti ispred haustora.

Za pola sata koliko sam ja bio na lopatanju paromlinskom je 3 puta grtalica prosla. Par cenata snijega napada za to vrijeme. Puno ljudi kenjaju a malo se lopate fataju.

Parking je komplet zatrpan, al niko ne cisti ispred haustora, a sta ocekivati za ostalo.

Ovo je vanredna situacija i malo manje nezadovoljstva a vise konkretnog posla bi bilo lijepo. Za promjenu.
Bogami kod mene u ulici cisceno, rucno sve naravno

I prolazio sam gradom danas u toku dana, ja nijednu vidio nisam.

A nije bilo puno prometa da je smetalo i slicno
Brt ne znam kud si prolazio, ja isao zagrebackom dvije isle pored mene, jedna iz suprotnog smjera, jutros oko 11. Zaro sto nema saobracaja se i uspijeva zadrzati vise sniejg na cesti

Sutra ujutro ce vjerovatno intenzivirati kako saobracaj bude veci, bice vise efekta, vjerovatno od 6 pa nadalje.

Inace prvobitno je snijeg bio izrazito tezak jer je iz kise presao u snijeg. Hvala bogu pa nije bilo sjebanih dalekovoda.
Riddle

#3104 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Riddle »

Ma čistile su se mahale nekoliko puta danas, ali nema svrhe, osim da ćeš nešto manje čistiti idući put. :lol:

Evo sad otvorih prozor, isto pada i ovo je debelo preko pola metra sudeći po krovovima koje vidim.
semirsar

#3105 Re: Snijeg sirom BiH

Post by semirsar »

Better Man wrote: 04/01/2026 22:45
Spoiler
Show
mali_balon wrote: 04/01/2026 22:27
Riddle wrote: 04/01/2026 22:23 Kakve su šanse da se sutra ne radi? :mrgreen:
Nikakve, kad se samo sjetim da su ljudi 2012 isli pjeske na poso....da je sloge u narodu pa da niko sutra ne ode na poso ali jok to ce ici pa makar cuskije padale
2012.g dva dana nisam išao na posao, jer nikakav prevoz nije radio, a bilo je rečeno da oni koji nemaju mogućnost da dođu na posao da ne dolaze.
2012 smo svi muski iz firme dosli, ocistili krug i pristupnu cestu, nabacali smo snijega u visinu oko 3m i podugo je bilo, a kolegice nam cajeve pravile i donosile. Ne, niko nam nije rekao da moramo doci. Poslije vikenda, milina bila uparkirati u krug, ali je bila patnja doci od Dbr do Halilovica :lol:
mk ultra

#3106 Re: Snijeg sirom BiH

Post by mk ultra »

Riddle wrote: 04/01/2026 22:50 Ma čistile su se mahale nekoliko puta danas, ali nema svrhe, osim da ćeš nešto manje čistiti idući put. :lol:

Evo sad otvorih prozor, isto pada i ovo je debelo preko pola metra sudeći po krovovima koje vidim.
Jeste ima 60-70cm
Better Man

#3107 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Better Man »

Riddle wrote: 04/01/2026 22:50 Ma čistile su se mahale nekoliko puta danas, ali nema svrhe, osim da ćeš nešto manje čistiti idući put. :lol:

A padati će i naredna 4 dana bez prestanka po prognozama.
last mohicans

#3108 Re: Snijeg sirom BiH

Post by last mohicans »

Ma očekivao se snijeg, nego nas ope iznenadi :lol:
mk ultra

#3109 Re: Snijeg sirom BiH

Post by mk ultra »

Chmoljo wrote: 04/01/2026 22:50
mk ultra wrote: 04/01/2026 22:46
Chmoljo wrote: 04/01/2026 22:44 Mi smo par tura ispred zgrade cistili, isto nista, ali zato je bar so bacena pa ce tesko polediti ispred haustora.

Za pola sata koliko sam ja bio na lopatanju paromlinskom je 3 puta grtalica prosla. Par cenata snijega napada za to vrijeme. Puno ljudi kenjaju a malo se lopate fataju.

Parking je komplet zatrpan, al niko ne cisti ispred haustora, a sta ocekivati za ostalo.

Ovo je vanredna situacija i malo manje nezadovoljstva a vise konkretnog posla bi bilo lijepo. Za promjenu.
Bogami kod mene u ulici cisceno, rucno sve naravno

I prolazio sam gradom danas u toku dana, ja nijednu vidio nisam.

A nije bilo puno prometa da je smetalo i slicno
Brt ne znam kud si prolazio, ja isao zagrebackom dvije isle pored mene, jedna iz suprotnog smjera, jutros oko 11. Zaro sto nema saobracaja se i uspijeva zadrzati vise sniejg na cesti

Sutra ujutro ce vjerovatno intenzivirati kako saobracaj bude veci, bice vise efekta, vjerovatno od 6 pa nadalje.

Inace prvobitno je snijeg bio izrazito tezak jer je iz kise presao u snijeg. Hvala bogu pa nije bilo sjebanih dalekovoda.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/kakvo-j ... /260104112

Alipasino, otoka

Je li ti ovo izgleda da je prosla grtalica u zadnja 3h ovim putem
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3110 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Chmoljo »

Strucnjak nisam, al kako pada, ovo je za sat moglo ovako napadati.

Hladno.
Labirint

#3111 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Labirint »

Mene fascinira ova indolentnost vladajucih ,ima li gdje premijera kantona aktivnog ima li nekog ministra na ulici? Pa ovakve situacije su bogom dane da te ljudi vide, da nesto ko fol radis pametujes pa taman to nemalo nikakvog ucinka al povedi tvsa sa sobom radi malo promocije obrati se gradjanima daj neki plan formiraj neki ublehaski krizni stab ista ista... sto je vucic toliko popularan u onom svom brlogu (ma sta mislili o njemu odnosno koliko god sve najgore mislili od govnetu) , hoda , skache, nesto ko fol organizuje,kinji podredjene ali je tu-vizibilan je

dje je Uk? Okupala ga mama jer je nedjelja i spava snom pravednika... :oops:
mk ultra

#3112 Re: Snijeg sirom BiH

Post by mk ultra »

Chmoljo wrote: 04/01/2026 22:56 Strucnjak nisam, al kako pada, ovo je za sat moglo ovako napadati.

Hladno.
Nije
Izlazio sam ja svako 3-4h cistio ispred kuce

Otprilike 3-4h 10cm

Tek sam jw sad cuo da je progrmila ulicom... ;-)
Peryton_

#3113 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Peryton_ »

Ja sad s krova garaze (kosi krov), cistio isti. Mjeri od 45 do 52 cm, TZ kanton, nije brdo.
I dalje pada, onako sitno ali lijepi. Nema ledene kise, samo snijeg. Na magistrali gudure, led se stvorio
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#3114 Re: Snijeg sirom BiH

Post by teskeredzic_22 »

Better Man wrote: 04/01/2026 22:42 Obzirom na prognoze koje govore će do petka biti padavina, teško možemo očekivati da išta bude očišćenu. Ja sam kući očistio dvorište i ispred kako bih mogao izvući auto iz garaže, ali dva sata nakon toga kap da nisam ni čistio. Sutra samo budala može autom na posao. Lijepi talgo voz, a auto nek stoji u garaži. Sramota je za JKP Rad da samo 33 vozila su upotrebi, ali šta očekivati kad je direktor firme nepismen, odnosno nema odgovarajuću struku i ne zna posao.
I kad dođu u septembru na vrata sa lecima svojih partijskih golubova , onako bez imalo grižnje savjesti ih stjerati u tri pizde materine a na izbore svakako izaći i listiće uništiti do neprepoznatljivosti i onako ih u fronclama ubaciti u kutije.

Jasno je da snijeg pada i da je situacija vandredna ALI ZATO POSTOJE i VANDREDNE online sjednice , sazivanja direktora opšta mobilizacija da JAVNI PREVOZ grada od pola miliona stanovnika grozničavo radi gdje je god to fizički moguće.

Ništa od bahatih silnika koji udaraju minimalno 5.000 netto za kafice oko suda , Titovoj i Ferhadiji , TVSA će nas jasno po milioniti put nazvati najpoželjnijom turističkom destinacijom a za kolaps su krivi Dodik i Čavara.

A Miro Lazović će doći da to sve fino pojasni.
Last edited by teskeredzic_22 on 04/01/2026 23:13, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#3115 Re: Snijeg sirom BiH

Post by dječak sa šibicama »

Image

Izmjereno veceras na automobilu koji se ne cisti cijeli dan.

Nije bas pola metra
bumerangss

#3116 Re: Snijeg sirom BiH

Post by bumerangss »

semsasuljakovic wrote: 04/01/2026 22:46 Ja sam danas oko 13 sati čistio.
Bilo je tada otprilike 15-20 cm snijega.
Jedan dio sam ostavio neočišćen.
Sad sam ponovo vani čistio, friških otprilike 30-35 cm.
Očistio to i došao do onog što nisam čistio - oko 60 cm ima.

Vratio se u kuću i javio da neću doći na posao.
Blago tebi pa imas takav posao da mozes javiti vec sad da neces doci na posao a nije proglaseno vanredno stanje
Od mog radnog mjesta ovisi minimalno 50 ljudi... nisam nezamjenjiv ali bi za firmu bio veliki stres da ne dođem
semirsar

#3117 Re: Snijeg sirom BiH

Post by semirsar »

teskeredzic_22 wrote: 04/01/2026 23:07
Better Man wrote: 04/01/2026 22:42 Obzirom na prognoze koje govore će do petka biti padavina, teško možemo očekivati da išta bude očišćenu. Ja sam kući očistio dvorište i ispred kako bih mogao izvući auto iz garaže, ali dva sata nakon toga kap da nisam ni čistio. Sutra samo budala može autom na posao. Lijepi talgo voz, a auto nek stoji u garaži. Sramota je za JKP Rad da samo 33 vozila su upotrebi, ali šta očekivati kad je direktor firme nepismen, odnosno nema odgovarajuću struku i ne zna posao.
I kad dođu u septembru na vrata sa lecima svojih partijskih golubova , onako bez imalo grižnje savjesti ih stjerati u tri pizde materije a na izbore svakako izaći i listiće uništiti do neprepoznatljivosti i onako ih u fronclama ubaciti u kutije.

Jasno je da snijeg pada i da je situacija vandredna ALI ZATO POSTOJE i VANDREDNE online sjednice , sazivanja direktora opšta mobilizacija da JAVNI PREVOZ grada od pola miliona stanovnika grozničavo radi gdje je god to fizički moguće.

Ništa od bahatih silnika koji udaraju minimalno 5.000 netto za kafice oko suda , Titovoj i Ferhadiji , TVSA će nas jasno po milioniti put nazvati najpoželjnijom turističkom destinacijama a za kolaps su krivi Dodik i Čavara.

Amin :thumbup:
mk ultra

#3118 Re: Snijeg sirom BiH

Post by mk ultra »

dječak sa šibicama wrote: 04/01/2026 23:09

Nije bas pola metra
Meni do iznad koljena u cizmama...

Evo je stao
Kako god, ako mene pitate fail totalni

AC se cisti po.dionicama.vrlo dobro

Ovo.po gradu lezanija teska
Better Man

#3119 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Better Man »

teskeredzic_22 wrote: 04/01/2026 23:07
I kad dođu u septembru na vrata sa lecima svojih partijskih golubova , onako bez imalo grižnje savjesti ih stjerati u tri pizde materije a na izbore svakako izaći i listiće uništiti do neprepoznatljivosti i onako ih u fronclama ubaciti u kutije.

Ništa od bahatih silnika koji udaraju minimalno 5.000 netto za kafice oko suda , Titovoj i Ferhadiji , TVSA će nas jasno po milioniti put nazvati najpoželjnijom turističkom destinacijama a za kolaps su krivi Dodik i Čavara.

Šta očekivari kad vam balavca nepismenog postave za premijera KS. Nikad Uk ne bi mogao ni čustač ulica biti da se ja pitam, a da ne govorim.o višim nivoima vlasti. Ovdje u Visokom su još sinoć posipali sol po brdskim ulicama da danas im bude lakše čistiti.
dječak sa šibicama

#3120 Re: Snijeg sirom BiH

Kod mene niko nista ocistio nije, postovani vozaci automobila parkiranih po parkinzima nisu nosa promolili osim par nas. Ali nista novo, nikada niko ni ne cisti, ja sam dva tri puta pomogao sefu stubista i necu vise nikada. Nas dva cistimo snijeg lopatamo, dodje lola na kraju i pobaca nam snijeg sa svog ljubimca na svjeze uradjen posao. On gospodin, mi budale.
I sve gospoda, a u par okolnih zgrada je vise stotina muskaraca.

Goni u pm, i narod ovakav i zimsku sluzbu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3121 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Truba »

dječak sa šibicama wrote: 04/01/2026 23:09 Image

Nije bas pola metra
Spljosti se
Kad cistis ispada vise od 50 cm
Ja sam 3 puta cistio svaki put po 15 20 cm
dječak sa šibicama

#3122 Re: Snijeg sirom BiH

Pa to se mjeri trenutno, a vjerovatno je desetak cm "utalozeno" jos je ovaj mokar snijeg pa tezak.

Bice ujutro haos kad ljudi krenu na posao.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#3123 Re: Snijeg sirom BiH

Post by teskeredzic_22 »

dječak sa šibicama wrote: 04/01/2026 23:16 Pa to se mjeri trenutno, a vjerovatno je desetak cm "utalozeno" jos je ovaj mokar snijeg pa tezak.

Bice ujutro haos kad ljudi krenu na posao.
Pola metra je.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3124 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Truba »

Prije mi je stvarno bilo stalo
Al sad me boli kita
Vidim nikog briga niko ne cisti
Niko u grupi za poso da kaze dodjite do 10 ili ako ne mozete nemojte

Ljudi kontaju ujutro malo ocistiti kola i na poso :lol:
Logovan

#3125 Re: Snijeg sirom BiH

Post by Logovan »

Jedan od većih problema, ali lakše je reći, gdje je rad, gdje su grtalice, što ne očiste ovu ulicu, bla, bla, a ni ti ne čistiš ispred svojih ulaznih vrata

Niti je ovo grad sa par objekata i par ulica, niti mi imamo na hiljade grtalica, hiljade zaposlenih koji će raditi na čišćenju :-)
Post Reply