FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Moderator: anex
- kandelabar
#3101 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
sinoć gledam sevdah na face tv neka voditeljica izbacila dekolte mašala
samo ne ide mi uz sevdah emisiju al dobra što jes jes
-
Srebrni
#3102 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
idu i na digitalnoj...theprodigy wrote:na hs-u i na moja tv idu u HD-uChuckie wrote:I mene interesuje gdje je to Face u HD signalu. Jos ga ne vidjeh ni na satelitu ni na kablu u toj rezoluciji a puna su im usta hd-a ko da je aman zaman svemirska tehnologija.
- karanana
#3103 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
pa kud ces eroticniji zanr muzike od sevdaha. svaka pjesma govori o sexu.kandelabar wrote:sinoć gledam sevdah na face tv neka voditeljica izbacila dekolte mašalasamo ne ide mi uz sevdah emisiju al dobra što jes jes
- luckylaka
#3104 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Interesantno zapazanje,covjek uopste ne gleda Facetv ali zna sta se desavaSir Charles wrote:Naravno da ga zaobilazim i to u širokom luku, jer prijenosi koje ova tv kuća radi su sve, samo ne profesionalni. Sreća pa prijenose utakmica naše reprezentacije rade i druge tv kuće. Osim toga, meni ne smeta tv kanal kao tv kanal, nego visoka doza nepeofesionalizma, samohvaljenja i uvlačenja u šupak Senadu, što je Marjana od vrhunskog komentatora napravilo običnim klaunom.luckylaka wrote:Mislim da kome god smeta neki tv kanal da ga jednostavno zaobidje i ne gleda.Stvarno mi nije jasan fazon ne valja ovo,ne valja ono i onda,,gdje i na koji nacin se moze gledati Facetv,,Sir Charles wrote:Meni smeta "mi u hd-u", "prvi smo", "jedini smo","najbolji smo" itd. Urlikanja i druge neartikulisane zvukove ne vrijedi ni spominjati. Mislim da to smeta većini gledalaca.
Druga stvar, Marjan koji danas komentariše utakmice nije ni do koljena Marjanu koji je svojevremeno komentarisao "cvajtu" na SK.
Može li mi neko reći gdje se i na koji način može gledati FACE u HD-u kojim se toliko hvale, jer na satelitu ne ide HD signal?
Sent from my iPhone using Tapatalk
A što se tiče mog pitanja o načinu gledanja ovog tv kanala, to je i čiste znatiželje, jer se toliko reklamiraju i hvale da su u HD-u, pa me interesuje gdje se taj HD može gledati. Kao što sam napisao, na satelitu nije HD, a i većina kablovskih operatera preuzima satelitski signal i reemituje ga putem svoje mreže.
-
Shaptach kobilama
#3105 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
E Bog me ( ne ) ubio ako sinoć ne gledah ( a teško da ću više ikad i igdje ) najsmješniji Dnevnik na nekoj od tv stanica ...naš šef zabio gol , naš šef vozio , naš šef bježao , naš šef Sabonisa slao po ćevape , naš šef ...a Dnevnik ? wtf

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3106 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Za razliku od većine diskutanata na temi ti znaš šta je medij i šta je novinarstvo. Stoga, sa tobom rijetko ulazim u polemiku, najčešće se i složim. Ipak, davno si predvidjeo "ključ u bravu" Hayatu, pa onda TV1, i nije se desilo. Šta će i gdje će Marijan i da li će i gdje naći posao, ne možemo bacati kašike. Ne pita ni tebe nitko hoćeš li naći posao, ni mene. Marjanov problem. Sumnjam da smo toliki dušebrižnici da se oko toga sekiramo.StupskaBitanga wrote:postavimo stvari ovako
Ako je tačna info da će BHRT prenositi sve utakmice za iduće kvalifikacije ili nek bude neka druga televizija onda Marjan neće imati prostor, tržište gdje će se prodavati jer on to radi-prodaje se. Otići će jer neće imati šta raditi i pokušaće se negdje drugo prodati samo problem je gdje jer su ga svi skontali
SVRSA prodaje prava na sportske prijenose preko matice u Ljubljani, stoga mi se ovdje slaže da nije kupio prava za iduću sezonu sa informacijom o najavljenoj objavi kriminala za vlasnika te agencije. Neće to biti posebna exluziva, jer je Senad A. o tome pisao, ali možda jeste osveta za uskraćenu exluzivu. U svakom slučaju , ko nije čitao SB o temi, saznaće se puno toga oko sastanka u Dubrovniku, Amine Lagumdžije, predizborne kampanje SDP-a itd.
- luckylaka
#3107 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Jos jedan dobar potez Facetv
Prijenos utakmice Litvanija - BiH na Bilinom Polju
Zmajevo gnijezdo u Zenici, iako nije domaćin posljednje utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, neće biti prazno za vrijeme odigravanja utakmice Litvanija - Bosna i Hercegovina.
Bilino Polje (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U organizaciji Nogometnog kluba Čelik i FACE televizije, a pod pokroviteljstvom Općine Zenica, u utorak će na stadionu Bilino Polje biti organizovan prijenos utakmice iz Kaunasa, u kojoj će se naši Zmajevi boriti za posljednju pobjedu u kvalifikacijama i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil.
Zmajevo gnijezdo u Zenici, iako nije domaćin posljednje utakmice kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil, neće biti prazno za vrijeme odigravanja utakmice Litvanija - Bosna i Hercegovina.
Bilino Polje (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U organizaciji Nogometnog kluba Čelik i FACE televizije, a pod pokroviteljstvom Općine Zenica, u utorak će na stadionu Bilino Polje biti organizovan prijenos utakmice iz Kaunasa, u kojoj će se naši Zmajevi boriti za posljednju pobjedu u kvalifikacijama i odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil.
- Referent za ONO i DSZ
#3108 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Face TV ne placam ni jednu jedinu markicu. Jedini i prvi u BIH imaju HD signal (koji uredno gledam preko HSa) rade prenose utakmica, neko se potrudio kupio opremu, ulozio novac, otkupio prava, jednostavno trude se i naprave solidan program vjerovatno s dosta zamjerki ali solidan i ipak koliko toliko kvalitetan.
Opet ponavljam potpuno besplatan.
A onda se nadju pacenici i bolesnici i to uglavnom ovi "s Korduna" kako je ustvari pravo ime nasih javnih emitera koje svaki mjesec placamo da prave smece od programa i jos vece smece od slike. Tu vise niko ne prepoznaje nimalo truda ni dobre volje da bi se nesto popravilo i uspostavio neki minimalan nivo kvaliteta. To se treba kritikovati i osudjivati. Za razliku od komercijalnih televizija oni imaju odredjene obaveze i odgovornost.
Koliko su nas samo davili s gubljenjem komercijalnih minuta u svom udarnom tv dnevniku kao da je to glavni problem ove drzave. Pa kad ste zadnji put sjeli Subotom uvece i odgledali neki dobar show, film ili neku zabavnu emisiju i uzivali u istoj. Toga se vise niko ne sjeca. Pa ko god je mogao otici, otisao je iz te kuce. A racuni su redovni!
Jadno je kritikovati druge i prozivati privatne televizije koje niko ne placa i sto kao takve uspiju napravit dosta toga dobrog knpr i ovi sportski prenosi nase repr.
Jadno je to da se kod nas sve kritikuje i pljuje bez ikakvog smisla, opravdanja niti razloga.
Ovo vazi za sve komercijalne televizije da ne bude da mi je Face/Senad nesto drag.
Opet ponavljam potpuno besplatan.
A onda se nadju pacenici i bolesnici i to uglavnom ovi "s Korduna" kako je ustvari pravo ime nasih javnih emitera koje svaki mjesec placamo da prave smece od programa i jos vece smece od slike. Tu vise niko ne prepoznaje nimalo truda ni dobre volje da bi se nesto popravilo i uspostavio neki minimalan nivo kvaliteta. To se treba kritikovati i osudjivati. Za razliku od komercijalnih televizija oni imaju odredjene obaveze i odgovornost.
Koliko su nas samo davili s gubljenjem komercijalnih minuta u svom udarnom tv dnevniku kao da je to glavni problem ove drzave. Pa kad ste zadnji put sjeli Subotom uvece i odgledali neki dobar show, film ili neku zabavnu emisiju i uzivali u istoj. Toga se vise niko ne sjeca. Pa ko god je mogao otici, otisao je iz te kuce. A racuni su redovni!
Jadno je kritikovati druge i prozivati privatne televizije koje niko ne placa i sto kao takve uspiju napravit dosta toga dobrog knpr i ovi sportski prenosi nase repr.
Jadno je to da se kod nas sve kritikuje i pljuje bez ikakvog smisla, opravdanja niti razloga.
Ovo vazi za sve komercijalne televizije da ne bude da mi je Face/Senad nesto drag.
- Sir Charles
#3109 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Jesam li možda nešto slagao? Ili možda izmislio? Naravno da sam gledao, jer da nisam, ne bih ni mogao zapaziti stvari na koje sam svojim postovima ukazao. A vidim da se i ti slažeš sa mnom o tome šta se dešavaluckylaka wrote:Interesantno zapazanje,covjek uopste ne gleda Facetv ali zna sta se desavaSir Charles wrote:Naravno da ga zaobilazim i to u širokom luku, jer prijenosi koje ova tv kuća radi su sve, samo ne profesionalni. Sreća pa prijenose utakmica naše reprezentacije rade i druge tv kuće. Osim toga, meni ne smeta tv kanal kao tv kanal, nego visoka doza nepeofesionalizma, samohvaljenja i uvlačenja u šupak Senadu, što je Marjana od vrhunskog komentatora napravilo običnim klaunom.luckylaka wrote: Mislim da kome god smeta neki tv kanal da ga jednostavno zaobidje i ne gleda.Stvarno mi nije jasan fazon ne valja ovo,ne valja ono i onda,,gdje i na koji nacin se moze gledati Facetv,,
A što se tiče mog pitanja o načinu gledanja ovog tv kanala, to je i čiste znatiželje, jer se toliko reklamiraju i hvale da su u HD-u, pa me interesuje gdje se taj HD može gledati. Kao što sam napisao, na satelitu nije HD, a i većina kablovskih operatera preuzima satelitski signal i reemituje ga putem svoje mreže.
Sent from my iPhone using Tapatalk![]()
- karanana
#3110 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
svaka cast. uzivo sa 5-6 lokacija. aerodrom, zenica, bbi, studio......
evo noci evo ludila......
sta bi kolega spaho i bhrt rekli nakon tekme? "postovani gledaoci, istice nam satelitska veza sa kaunasom. slavite do kasno u noc. ugodan pozdrav i laku noc iz sarajevskog studija i ostanite uz bhrt. slijedi repriza naseg popodnevnog programa."
evo noci evo ludila......
sta bi kolega spaho i bhrt rekli nakon tekme? "postovani gledaoci, istice nam satelitska veza sa kaunasom. slavite do kasno u noc. ugodan pozdrav i laku noc iz sarajevskog studija i ostanite uz bhrt. slijedi repriza naseg popodnevnog programa."
- KatarinaKosaca
#3111 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Koji mazohizam, gledati nešto što ti para oči i uši i za šta misliš da je neprofesionalno
Ako nije rad u ambasadi ili agenciji, zaista čisti mazohizam
Ja Adaletu sa FAce Tv ne volim ni gledati ni slušati. Iako je malo smanjila klasično deranje u mikrofon i ublažila zvukove đ, š, č, još uvijek je pod vidnom tremom, ukočena i loše to radi. Ne gledam je. Zašto onda poriv da se gleda nešto što te nervira, sem ako motiv nerviranja nije čisto privatne ili profesionalno-zlobne prirode?
Ja Adaletu sa FAce Tv ne volim ni gledati ni slušati. Iako je malo smanjila klasično deranje u mikrofon i ublažila zvukove đ, š, č, još uvijek je pod vidnom tremom, ukočena i loše to radi. Ne gledam je. Zašto onda poriv da se gleda nešto što te nervira, sem ako motiv nerviranja nije čisto privatne ili profesionalno-zlobne prirode?
Naravno da sam gledao, jer da nisam, ne bih ni mogao zapaziti stvari na koje sam svojim postovima ukazao.
- Sir Charles
#3112 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ključna riječ mog posta (pročitaj ponovo da se uvjeriš) je GLEDAO 
- Picajzla
- Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png
#3113 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
I vi sto puljujete po Senadu i FaceHD televiziji malo pretjerujete. I meni malo smeta kad pocne ono "mi prvi", "mi jedini", "mi najbolji" i tako to. Ali generalmo ako se pogleda rade korektan posao. Zar nije bolje gledati
utakmicu na Face-u nego na ovim javnim servisima na kojima je slika mutna tako da jedva raspoznajes igrace na terenu.
Sto se Centralnog dnevnika tice meni je sasvim OK i mozda medju najboljim u BiH.
Sto se prenosa utakmica tice nervira me Marjan koji je po meni los komentator, forsira na silu nebitne stvari i znaju napraviti teferic od prenosa utakmice al' boze moj nakon zavrsetka utakmice kome nije po bolji nek prebaci na neki drugi kanal jer onih 90 min. utakmice je korektno, sa dobrom slikom i komentatorom koji je meni los (al' ovo je subjektivno misljenje).
Ostali program koji imaju ne gledam (samo utakmica i Centralni). Mozda da imaju razne ZMBT-ove, Glam Blamove, Red Karpete mozda ga pojedini ne bi pljuvali ovoliko i mozda bi im bio dobar. Mada dosta ovdje pljuvaca ima licni animozitet prema Senadu i izgleda da sta god uradi nije dobro.
utakmicu na Face-u nego na ovim javnim servisima na kojima je slika mutna tako da jedva raspoznajes igrace na terenu.
Sto se Centralnog dnevnika tice meni je sasvim OK i mozda medju najboljim u BiH.
Sto se prenosa utakmica tice nervira me Marjan koji je po meni los komentator, forsira na silu nebitne stvari i znaju napraviti teferic od prenosa utakmice al' boze moj nakon zavrsetka utakmice kome nije po bolji nek prebaci na neki drugi kanal jer onih 90 min. utakmice je korektno, sa dobrom slikom i komentatorom koji je meni los (al' ovo je subjektivno misljenje).
Ostali program koji imaju ne gledam (samo utakmica i Centralni). Mozda da imaju razne ZMBT-ove, Glam Blamove, Red Karpete mozda ga pojedini ne bi pljuvali ovoliko i mozda bi im bio dobar. Mada dosta ovdje pljuvaca ima licni animozitet prema Senadu i izgleda da sta god uradi nije dobro.
- Mikelanđelo
#3114 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Podsjetiću te, Dedo Alija se javio u DNEVNIK TVSA, a ne u Senadovu emisiju. Senad je tada bio spiker, kao što je danas Amir Krivošija na BHT-u, ili Erna Saljević na FaceTV-u. To što je tebe Senad ubijedio da je to NJEGOVA emisija dovoljno govori o tebi.Havatar wrote: Medijski rat je od podjednake vaznosti kao i klasicni rat a osim toga i to sto se u njegovu emisiju javio Alija Izetbegovic kad ga je zarobila srpska vojska i to sto je zasluzan za to sto Bosna nije ostala bez svog predsjednika spada u njegove zasluge. Osim toga njegova televizija je jedina probosanska i bosnjacka i nije joj cilj da vrsi propagandu za ciljeve susjednih i komsijskih drzava niti za ciljeve medjunarodnih organizacija nego govori o problemima koji pogadjaju Bosnjake a koje poltroni i izdajice i na vlasti zele da sakriju da se o tome ne govori i prikazuje pozitivne primjere iz Bosne i daje nadu Bosnjacima da ako budu pametni i vrijedno radili mogu da promijene stanje u drzavi.
A ovo o Aliji neću ni komentarisati, smiješno je šta pričaš i ne mogu da pojmim da još ima ljudi koji misle da su Alija ili njegovi poltroni za nešto zaslužni. Da smo tad ostali bez onakvog nesposobnog predsjednika, možda bi SDA ličina na nekakvu stranku u budućnosti, ovako su nas pokrali kao vjerovatno niko u istoriji.
-
goshpar
#3115 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
evo, da ja probam da sublimiram ovo sto ovdje pokusavaju da iznesu oni diskutanti koji "ne padaju na gu.icu" na sam spomen hd-a (ne ujedno i obavezno mrzitelji senada i face tv-a)
prvi dio price:
drzavni javni servis se placa kao i svuda u svijetu i njegova duznost i obaveza je da pravi KVALITETAN informativni, skolski, omladinski, dokumentarni, zabavni i svaku drugi program. isto tako, u vecini zemalja drzavni servis prenosi utakmice reprezentacije jer je to vrsta programa koju bi svaki gledalac imao pravo da gleda, a sto nije slucaj kad prenos radi komercijalna tv, pa onda ona moze dodatno naplacivati ili cak i uskracivati pravo prenosa nekih dogadjaja (pitam se da li uopste svi gradjani u bih imaju face tv ako nemaju kablovsku tv).
problem sa nasim drzavnim servisom je sto je "u k..cu" kao i vecina stvari u ovoj napacenoj (ali ne i jadnoj) zemlji, a zasto je to tako sigurno ima milion razloga. od svih njih, meni najvise smeta pokusaj ovih iz rs-a da uniste sve sto je bosansko, pa samim tim i taj servis, a sve kako bi ostvarili svoje neke ciljeve, izmedju ostalog, i podjelu drzave...
oni blokiraju svaki pokusaj napredovanja. cinjenica je da jos nije zazivjela ta neka korporacija i isto tako, otezava se i proces digitalizacije koji treba da uslijedi. dakle, kad imate takve opstrukcije, onda nije cudo da je kvalitet signala takav kakav jeste (a sto najvise primijetimo kad gledamo utakmice reprezentacije ili lige prvaka) i da i ostatak programa ne lici na ono sto bi trebalo, a sto sam nabrojao na pocetku. znaci, po meni, podrska javnim servisima je ujedno i podrska drzavi BiH.
NARAVNO da zbog svega ovoga NE TREBA OPRAVDATI bas svaki "salabajzerluk" uposlenika na toj tv, od nadzornog odbora, uprave, direktora, pa do sportskih novinara i komentatora, koji bi uprkos ovim problemima, ipak, MOGLI i MORALI da rade mnogo bolje posao nego sto ga rade sada. ako je vec snimak los, onda se to moze nadoknaditi kvalitetnom emisijom sa adekvatnim sagovornicima prije, tokom i poslije tekme. ovo sto sad imamo nije bas nesto. ocjena od 1 do 10, rekao bih 3.
eh sad, drugi dio price:
imamo situaciju da neke tekme prenosi face tv tj. privatni medij. i onda ja ocekujem na face-u sve ono sto ne mogu da dobijem na bht-u (zbog svih ovih ogranicenja). upravo to nam gromoglasno i najavljuju prije utakmica, "ekskluzivno", "nevidjeno na ovim prostorima", "5 sati programa"... i sta dobijemo - "mu.o od ovce".
hd, dobro, to je veliki napredak. komentator - Boze sacuvaj. krestanje, izdisanje, davljenje nebitnim podacima, zelje i pozdravi, "moj taksista", "zijo iz bihaca", "dajte mi vode", "hej sefe, mogu li da ne dodjem na posao u cetvrtak" itakodalje, itakodalje. ja ne znam, ako je nekome ovo dobro (a ima ih/vas koji kazete da je to najbolji komentator), onda je rasprava bespredmetna. dalje, emisija sa terena iz ziline nakon utakmice - Oh, my God. emisija iz studija: djevojka koja inace vodi dnevnik, razgovara sa sliskovicem. i sad bi ona, kao vrhunski poznavalac fudbala, taktike i formacija, valjda trebala da izvuce iz bake sve ono sto bismo mi gledaoci trebali da saznamo... moje je misljenje da oni svjesno ne zele da naprave kvalitetan program, jer bi to podrazumijevalo dodatne troskove. ubijedjen sam da senad razmislja na nacin: najavljivacu spektakl mjesec dana da bih privukao sponzore i pokupio lovu od marketinga, a onda cu na kraju samo napraviti onaj box na tribini i tu palamuditi, marjan ce da galami tokom utakmice i onda cemo na kraju reci da smo najbolji... ocjena od 1 do 10. rekao bih 3.
zakljucak: javna tv ne moze i ne zna. face tv bi mogla, ali nece...
i upravo je to ono sto meni smeta: znam moze mnogo bolje i da mi kao gledaoci zasluzujemo mnogo bolje, ali ima ljudi koji kazu da nam ne treba bolje od ovoga tj. da je ovo najbolje...
prvi dio price:
drzavni javni servis se placa kao i svuda u svijetu i njegova duznost i obaveza je da pravi KVALITETAN informativni, skolski, omladinski, dokumentarni, zabavni i svaku drugi program. isto tako, u vecini zemalja drzavni servis prenosi utakmice reprezentacije jer je to vrsta programa koju bi svaki gledalac imao pravo da gleda, a sto nije slucaj kad prenos radi komercijalna tv, pa onda ona moze dodatno naplacivati ili cak i uskracivati pravo prenosa nekih dogadjaja (pitam se da li uopste svi gradjani u bih imaju face tv ako nemaju kablovsku tv).
problem sa nasim drzavnim servisom je sto je "u k..cu" kao i vecina stvari u ovoj napacenoj (ali ne i jadnoj) zemlji, a zasto je to tako sigurno ima milion razloga. od svih njih, meni najvise smeta pokusaj ovih iz rs-a da uniste sve sto je bosansko, pa samim tim i taj servis, a sve kako bi ostvarili svoje neke ciljeve, izmedju ostalog, i podjelu drzave...
oni blokiraju svaki pokusaj napredovanja. cinjenica je da jos nije zazivjela ta neka korporacija i isto tako, otezava se i proces digitalizacije koji treba da uslijedi. dakle, kad imate takve opstrukcije, onda nije cudo da je kvalitet signala takav kakav jeste (a sto najvise primijetimo kad gledamo utakmice reprezentacije ili lige prvaka) i da i ostatak programa ne lici na ono sto bi trebalo, a sto sam nabrojao na pocetku. znaci, po meni, podrska javnim servisima je ujedno i podrska drzavi BiH.
NARAVNO da zbog svega ovoga NE TREBA OPRAVDATI bas svaki "salabajzerluk" uposlenika na toj tv, od nadzornog odbora, uprave, direktora, pa do sportskih novinara i komentatora, koji bi uprkos ovim problemima, ipak, MOGLI i MORALI da rade mnogo bolje posao nego sto ga rade sada. ako je vec snimak los, onda se to moze nadoknaditi kvalitetnom emisijom sa adekvatnim sagovornicima prije, tokom i poslije tekme. ovo sto sad imamo nije bas nesto. ocjena od 1 do 10, rekao bih 3.
eh sad, drugi dio price:
imamo situaciju da neke tekme prenosi face tv tj. privatni medij. i onda ja ocekujem na face-u sve ono sto ne mogu da dobijem na bht-u (zbog svih ovih ogranicenja). upravo to nam gromoglasno i najavljuju prije utakmica, "ekskluzivno", "nevidjeno na ovim prostorima", "5 sati programa"... i sta dobijemo - "mu.o od ovce".
hd, dobro, to je veliki napredak. komentator - Boze sacuvaj. krestanje, izdisanje, davljenje nebitnim podacima, zelje i pozdravi, "moj taksista", "zijo iz bihaca", "dajte mi vode", "hej sefe, mogu li da ne dodjem na posao u cetvrtak" itakodalje, itakodalje. ja ne znam, ako je nekome ovo dobro (a ima ih/vas koji kazete da je to najbolji komentator), onda je rasprava bespredmetna. dalje, emisija sa terena iz ziline nakon utakmice - Oh, my God. emisija iz studija: djevojka koja inace vodi dnevnik, razgovara sa sliskovicem. i sad bi ona, kao vrhunski poznavalac fudbala, taktike i formacija, valjda trebala da izvuce iz bake sve ono sto bismo mi gledaoci trebali da saznamo... moje je misljenje da oni svjesno ne zele da naprave kvalitetan program, jer bi to podrazumijevalo dodatne troskove. ubijedjen sam da senad razmislja na nacin: najavljivacu spektakl mjesec dana da bih privukao sponzore i pokupio lovu od marketinga, a onda cu na kraju samo napraviti onaj box na tribini i tu palamuditi, marjan ce da galami tokom utakmice i onda cemo na kraju reci da smo najbolji... ocjena od 1 do 10. rekao bih 3.
zakljucak: javna tv ne moze i ne zna. face tv bi mogla, ali nece...
i upravo je to ono sto meni smeta: znam moze mnogo bolje i da mi kao gledaoci zasluzujemo mnogo bolje, ali ima ljudi koji kazu da nam ne treba bolje od ovoga tj. da je ovo najbolje...
- KatarinaKosaca
#3116 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Nije uopće stvar da li je Alija ili ILija. nego je Predsjednik jedne suverene države bio zavtoren od strane vojne formacije koja je u toj zemlji u tom trenutku bila paravojska. I nazvati bilo koga ko je ulazio u Si8vi dom cijeli rat profiterom je bezobrazluk.To što je rat nekog profesionalno osnažio, mnoge liječnike, medicinske sestre, novinare ne znači da su oni ratni profiteri. Razluči prvo pojmove, pa onda diskutiraj.Mikelanđelo wrote:Podsjetiću te, Dedo Alija se javio u DNEVNIK TVSA, a ne u Senadovu emisiju. Senad je tada bio spiker, kao što je danas Amir Krivošija na BHT-u, ili Erna Saljević na FaceTV-u. To što je tebe Senad ubijedio da je to NJEGOVA emisija dovoljno govori o tebi.
A ovo o Aliji neću ni komentarisati, smiješno je šta pričaš i ne mogu da pojmim da još ima ljudi koji misle da su Alija ili njegovi poltroni za nešto zaslužni. Da smo tad ostali bez onakvog nesposobnog predsjednika, možda bi SDA ličina na nekakvu stranku u budućnosti, ovako su nas pokrali kao vjerovatno niko u istoriji.
Đenerali poslije bitke su najjači.
- Edin H.
#3117 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Sto se Alijinog hapsenja tice, nije se isti javio u program, nego je jedan od radnika Televizije zvao aerodrom da bi saznao da li mu je supruga sa djetetom napustila grad Kikasevim avionom. Posto nije nikoga mogao dobiti nasumice je okretao lokale i na jednom od brojeva mu se javio Alija (smjestili su ga u neku kancelariju, kao sto rece gen. Gagovic u to vrijeme zbog njegove licne sigurnostiKatarinaKosaca wrote:Nije uopće stvar da li je Alija ili ILija. nego je Predsjednik jedne suverene države bio zavtoren od strane vojne formacije koja je u toj zemlji u tom trenutku bila paravojska. I nazvati bilo koga ko je ulazio u Si8vi dom cijeli rat profiterom je bezobrazluk.To što je rat nekog profesionalno osnažio, mnoge liječnike, medicinske sestre, novinare ne znači da su oni ratni profiteri. Razluči prvo pojmove, pa onda diskutiraj.Mikelanđelo wrote:Podsjetiću te, Dedo Alija se javio u DNEVNIK TVSA, a ne u Senadovu emisiju. Senad je tada bio spiker, kao što je danas Amir Krivošija na BHT-u, ili Erna Saljević na FaceTV-u. To što je tebe Senad ubijedio da je to NJEGOVA emisija dovoljno govori o tebi.
Đenerali poslije bitke su najjači.
Sto se tice legaliteta Izetbegovica, ono je upitno, jer je na predsjednickim izborima pobjedio Fikret Abdic, koje je kao prepustio mjesto Izetbegovicu, a onda su ga su Alijini istomisljenici poslije gurnuli i politicki diskreditovali i od istoga stvorili neprijatelja. Ustvari osoba sa Alijinom prosloscu, cak i da je imao dobre namjere nikako nije mogao zastupati interese svih naroda u BiH. Premda onog momenta kada se odobrilo registrovanje stranki sa nacionalnim predznakom izgubljena je mogucnost da se naimenuje predsjednik koji bi zastupao cjelovitu BiH i njene gradjane. Sto se tice pripadnika nacionalnih manjina i onih koji ne zele da se svrstaju u konstitutivne narode, njih niko nije tada, a ni sada ih ni zastupa, a to sigurno nije mogao biti Izetbegovic koji je stavljao interese bosnjackog korpusa prije interesa BiH. Da je bio izabran neko ko je istinski bio probosanski orjentisan, poput recimo Bogica Bogicevica, to bi bila druga prica.
- KatarinaKosaca
#3118 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
NIje bio radnik televizije, nego žena iz svoje kuće i Alija joj je rekao da nazove Tv, što je i uradila. Svjedočenje svjedoka Z. Lagumdžije, kao i djelatnika Tv. Kakve to sad ima veze sa tim da je Senad navodni ratni profiter? Onda smo svi ratni profiteri koji smo radili u ratuEdin H. wrote:Sto se Alijinog hapsenja tice, nije se isti javio u program, nego je jedan od radnika Televizije zvao aerodrom da bi saznao da li mu je supruga sa djetetom napustila grad Kikasevim avionom. Posto nije nikoga mogao dobiti nasumice je okretao lokale i na jednom od brojeva mu se javio Alija (smjestili su ga u neku kancelariju, kao sto rece gen. Gagovic u to vrijeme zbog njegove licne sigurnosti). Doticni radnik nije od Alije uspio dobiti informaciju da li je Kikasev avion odletio, ali su ga dirnuli vapaji Predsjednika da je uhapsen, te je o razgovoru informirao nadlezne
Mada se sa ovim ne slažem, opet je off totalni. Jer, ko smo mi da sudimo legalitet i legitimitet predsjednika države? Ako se to radi, potpuna je anarhija, jer je svatko slobodan na svoj način interpretirati.Edin H. wrote:Sto se tice legaliteta Izetbegovica, ono je upitno, jer je na predsjednickim izborima pobjedio Fikret Abdic, koje je kao prepustio mjesto Izetbegovicu, a onda su ga su Alijini istomisljenici poslije gurnuli i politicki diskreditovali i od istoga stvorili neprijatelja. Ustvari osoba sa Alijinom prosloscu, cak i da je imao dobre namjere nikako nije mogao zastupati interese svih naroda u BiH. Premda onog momenta kada se odobrilo registrovanje stranki sa nacionalnim predznakom izgubljena je mogucnost da se naimenuje predsjednik koji bi zastupao cjelovitu BiH i njene gradjane. Sto se tice pripadnika nacionalnih manjina i onih koji ne zele da se svrstaju u konstitutivne narode, njih niko nije tada, a ni sada ih ni zastupa, a to sigurno nije mogao biti Izetbegovic koji je stavljao interese bosnjackog korpusa prije interesa BiH. Da je bio izabran neko ko je istinski bio probosanski orjentisan, poput recimo Bogica Bogicevica, to bi bila druga prica.
Izgleda nekima ovdje fakat smeta što je uopće BIH suverena, a mi se nismo predali.
I opet i pored tolikog posta nisi objasnio tezu po kojoj je kao Senad ratni profiter.
Ta priča nacionalne stranke ovo ono.. ma da imali smo reformniste kao opciju. Ali i imali smo i skovan plan u Francskoj 7 u Beogradu i sasvim je svejedno ko je tada bio legalni predstavnik BIH kao većinskom voljom nezavisne države. Tenkovi su već provozili banane zaobilaznicom.
- luckylaka
#3119 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Uf,uf ode tema.Facetv sutra na sedam lokacija sa svojim kamerama .Ono sto BHt ne moze uraditi za 20 godina Facetv uradi za dvije
- Edin H.
#3120 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ja ne vidim iz mikelandjelovog posta koji si kopirala tvrdnju o profiterstvu.
Ja znam da sam ja uzeo lopatom u ratu
, dvije marke pomnozis sa brojem mjeseci, pa se nakupi, za Senada ne mogu komentarisati.
Ja koliko se sjecam radilo se o radniku Televizije, nema logike da se zena raspitivala, Zlaja prolupao
Razlika izmedju mene i tebe je sto sam ja bio svjetan na sta ce sve to izaci i kada sam vidio rezultate izbora, a ti kao i vecina gradjana BiH, ocigledno nisi. I ne, ne mislim da je rat bio neizbjezan. Nisu tenkovi bili ukopani prije izbora, ali kao sto kazes da ne skrecemo s teme.
Ja znam da sam ja uzeo lopatom u ratu
Ja koliko se sjecam radilo se o radniku Televizije, nema logike da se zena raspitivala, Zlaja prolupao
Razlika izmedju mene i tebe je sto sam ja bio svjetan na sta ce sve to izaci i kada sam vidio rezultate izbora, a ti kao i vecina gradjana BiH, ocigledno nisi. I ne, ne mislim da je rat bio neizbjezan. Nisu tenkovi bili ukopani prije izbora, ali kao sto kazes da ne skrecemo s teme.
- Better Man
#3121 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Face Tv ne pratim, ali glede tekme repke, pa bolje da oni prenose i da gledam normalnu sliku, nego odron od slike na BHT-u, koji ima praistorijsku tehniku! Mislim da bi bilo pošteno da građani prestanu plačati tv pretplatu sve dok idioti ne krenu praviti program kakv treba i ne ponude nam signal dostojan 21 vijeka, a ne praistorijski. Imam preko Telemacha digitalnu tv i dovoljno mi da to placam i znam da za to dobijam odlične programe i vrhunski prijem slike. Glede opreme tv kuća u BiH, nasavremeniju ima AlJazeera Balkan! Imaju savremeniju opremu od centrale u Dohi i ispostave u Londonu. Jedino možda AlJazeera USA ima bolju opremu.
- KatarinaKosaca
#3122 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
I Senad je dobivao koliko i ja i ti. Poslije je prodao tu knjigu, pa nije ništa slagao. Ko meni i tebi brani da napišemo i objavimo knjigu o ratu u Sarajevu i tamo gdje smo radili?Edin H. wrote:Ja ne vidim iz mikelandjelovog posta koji si kopirala tvrdnju o profiterstvu.
Ja znam da sam ja uzeo lopatom u ratu, dvije marke pomnozis sa brojem mjeseci, pa se nakupi, za Senada ne mogu komentarisati.
Ja koliko se sjecam radilo se o radniku Televizije, nema logike da se zena raspitivala, Zlaja prolupao![]()
A što se tiče naizbježnosti rata, pa prvi su "nenacionalisti" tj. CK SKJ raspao i pukao nacionalno
btw1.. Da i pakete ZDF-a nisi uračunao
btw2.upravo gledam dnevnik na face. Erna sasvim solidna, jako lijepo vodi dnevnik. Puno je napredovala.
- luckylaka
#3123 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
Ja sam juce gledao onaj,,Sevda na Face,,brate toliko se uspalio ko da sam u najmanju ruku gledao erotski film.Ona im je mala bombonicaKatarinaKosaca wrote:I Senad je dobivao koliko i ja i ti. Poslije je prodao tu knjigu, pa nije ništa slagao. Ko meni i tebi brani da napišemo i objavimo knjigu o ratu u Sarajevu i tamo gdje smo radili?Edin H. wrote:Ja ne vidim iz mikelandjelovog posta koji si kopirala tvrdnju o profiterstvu.
Ja znam da sam ja uzeo lopatom u ratu, dvije marke pomnozis sa brojem mjeseci, pa se nakupi, za Senada ne mogu komentarisati.
Ja koliko se sjecam radilo se o radniku Televizije, nema logike da se zena raspitivala, Zlaja prolupao![]()
A što se tiče naizbježnosti rata, pa prvi su "nenacionalisti" tj. CK SKJ raspao i pukao nacionalno
btw1.. Da i pakete ZDF-a nisi uračunao
btw2.upravo gledam dnevnik na face. Erna sasvim solidna, jako lijepo vodi dnevnik. Puno je napredovala.
- KatarinaKosaca
#3124 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
luckylaka wrote:Ja sam juce gledao onaj,,Sevda na Face,,brate toliko se uspalio ko da sam u najmanju ruku gledao erotski film.Ona im je mala bombonica
Dnevnik večeras
Kad ne budem u frci, vratiću se na post koji ovdje kao optužuje dodika da javni emiter jedan ne može, a komercijalne tv mogu, ali neće
Dakle, od miliona pretplate se ne može, a može se, ali se neće skupljajući reklame na tržištu sa toliko slabom ekonomijom, sa toliko slabom svjesti o važnosti promidžbe, sa tako slabom naplatom, a tako velikim nametima od struje, održava, tehnike, plaća, doprinosa, poreza i plaćanja frekvencija RAK-u i svim ostalim.
- Sabirni centar
#3125 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića
"Ti si, o zemljo Bosno, ljepota u mojim očima, čežnja u mom srcu, vječnost u mom duhu. Ti si, ja, o zemljo Bosno. I da nije tebe, ni mene nebi bilo. A da nije sinova tvojih, ni tebe nebi bilo."
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 5zJ04HGwG4
Sretno sinovi Bosne!

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 5zJ04HGwG4
Sretno sinovi Bosne!