BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Jack Be Nimble

#3101 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Jack Be Nimble »

Bosanski_kralj wrote:
Jack Be Nimble wrote:Bilo je dobro dok je trajalo, imamo sljedece kvalifikacije, kobiva nesto laksu grupu
Haj sjaši sa foruma tako ti Boga. Pa imamo još baraž igrati, a on našao o sljedećm ciklusu pričati i tamo nekim minimalnim šansama. :x
Ma sjeban sam i ja na kraju, govorio sam sebi prije pocetka sta god da bude ima baraz. Ali sada :(, tako blizu, imali igru i opet izgubili :x. Hrvatska, Portugal, Ceska, Irska....meni samo lezi ceska od tih sviju.

zuti se ne brisu za baraz, nisu protiv portugala
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#3102 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by grunt »

ovdje se lijepo vidi da prekrsaj nije bio u sesnestercu,ali neda se usranom do potoka
Image
TAFKAP

#3103 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by TAFKAP »

Ma zali Boze zivaca, u 120 minuta sam ostarao 5 godina :x

Sudija imao par kardinalnih gresaka, jedna od tih penal koji je bio van sesnaesterca...
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#3104 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by pape »

Pokerboy11 wrote:
pape wrote:Opet supljiranja bez razloga.
Sudija dobar, .... penal cist ko suza.
Momci pruzili izvanrednu partiju, treba ih docekati sa svim pocastima.
Sve ostalo je besmisleno.
Sta ti pricas sviju ti ? Pogledaj sliku ...
Ja sam vidio, ... gledaj je ti.
quasar

#3105 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

quasar wrote:
Mislim da se vecina ne bi slozila. Minsk i nekako, penal jeste bio, ali su crveni kartoni u Zenici ipak malo isforsirani. U oba susreta je taman toliko svirano za nas da nema grube kradje, niti se iko moze i na sta zaliti. Svirano je sve sto se moglo regularno svirati za nas. Gledas fudbal i znas da rijetko kad sudija svira bas sve. Dakle dobili smo taj rejting pozeljne reprezentacije.

E, pa sad u Parizu ce biti isto. Samo za francuze. Nece biti ni jede grube kradje kao protiv Irske, ali mi necemo pobjediti.
Kad npr Nasri padne u sesnaestercu u 93. minuti jer ga je Papac ruzno pogledao, sudija ce da svira penal kod rezultata 0:1. Ako mislis da nece, onda si naivan.
Evo ja prije 8 dana ovo predvidjeh i onda me kolega prepametni @slusaj vamo i @hodidid naruzise da veze nemam kako to hoda u UEFA-i.

prvi put da mi je krivo sto sam bio u pravu. :x
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3106 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by anthraxQ »

hajde ljudi popustite ih malo...

jbg, ima nedostataka evidentnih, ali garantujem da francuzima će oni naći mnogo više, nego mi našima.

super su odigrali. mnogo jače reprezentacije bi dobro razmislile prije ovakve utakmice...

naši momci su pokazali sve. mi smo mala zemlja, sa bezbroj talenata koji ne igraju za nas, sa bezbroj problema na svakoj razini...

svaka čast momci. ako ništa, pokazali ste da se nemamo koga bojati u baražu.

meni svejedno ko će nam biti protivnik... MI IDEMO DALJE!!!! :thumbup: :bih: :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3107 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by hrasno38 »

Veceras nije bilo losih u nasoj reprezentaciji samo onih koji nisu imali srece. Spahic je odigrao fenomenalno ali eto desilo se, to je francuz i oni jednostavno su na neki nacin morali dati gol. Iz igre ga ne bi dali sigurno. Nista manji penal je bio nad Spahicem ali mi smo mala BiH, jedina zemlja pored Kosova koja nije predala aplikaciju za EU. I onda kad sve saberes i oduzmes ovo sve sto nam se godinama desava u fudbalu najmanje su krivi fudbaleri jer smo jednostavno supak zemlja sa godinama najvecim supcima na svijetu na njenom celu.
Mislio sam da Dzekin gol protiv Belgije se postize samo jednom u karijeri ali jok on veceras zabi jos jedan takav. Igrali smo prvo poluvrijeme kao Barcelona, od noge do noge sa odnosom suteva prema golu 7:0 za nas i 1:0 u golovima. Ponizili smo "veliku" Francusku u njihovom dvoristu i na terenu i na tribinama. Mi smo definitivino postali jedan velika fudbalska nacija ali kao i Srbiji desila nam se Platinijeva Francuska!!!!!!!!
Sta zamjeram velikom Papetu? Samo Hasagica jer je znao da je rovit a na klupi je ostavio zaista trenutno boljeg sto je i pokazao. Radi toga smo izgubili mogucnost pojacavanja napada i mozda mogucnost ponizenja galskih pijetlova. Nema Pape tu emocija.....i Barbarez je dao ovoj reprezentaciji puno ali jednostavno vise ne moze igrati i on je to sam shvatio kao i ocito konstantno povrijedjeni Hasagic koji to ne moze da shvati ali izgleda ni Pape. Ruku na srce prvo poluvrijeme je branio odlicno i pametno ali......
Dzeko definitivno je fudbalska velesila ali ne moze sam i ma koliko Vedo trenutno bio van forme on je opasnost za protivnickog golmana i rasterecenje Dzeki. Mi veceras figurativno receno smo trebali igrati sa svim napadacima jer iz ove utakmice nam je trebala samo pobjeda a sve ostalo je svejedno jer imamo siguran baraz. Najgore prodjemo kad pocnemo taktizirati i kad se nakon postignutog gola zatvorimo. Mi ne znamo cuvati rezultat pogotovo protiv velikih ekipa pogotovo kad vodimo sa samo 1:0.
U barazu koga god da dobijemo bolji smo od njega i u prvoj i u drugoj grupi ali samo ako budemo igrali igru u kojoj smo najbolji: NAPADACKU!!!!!
Ja sam ponosan na nase momke veceras jer su odrzali lekciju "velikoj" Francuskoj i velikom Platiniju ali protiv lopovluka UEFE i FIFE tesko je imati protivotrov.
necu

#3108 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by necu »

Da je Hasagić branio u drugom poluvremenu,sumnjam da bi skinuo onaj slobodnjak.Al',da su babi muda,bila bi taksista.Kako god,Begović klasa !
Domy31

#3109 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Domy31 »

Gospodine Platini vi ste jedan licemjer , lopov i šupak. Hvala reprezentaciji što su bar na 90min ujedinili ovaj budalasti narod i dali tračak nade u bolje sutra . Suze Safeta Sušića sve govore .....
shalla

#3110 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shalla »

Samo cu jedno napisati pa makar popio ban, kenane hasagicu, picko egoisticna, daBogda vise nikad ne stao na gol!!!
Ne mogu vjerovati da selektor onako fantasticno postavi igru i onda sve usere sa ovim stavljanjem kene i samim tim gubitkom jedne izmjene... Al i ne krivim papeta koliko picku egoisticnu, prikazuje ga dok se himne sviraju, frajeru crven nos i oci ko paprika, mogu se zakleti da je imao 39 temperaturu al jok, daj da ono brani...

Joj valja sad dici igrace poslije ovakve tekme, tuga, tuga golema!
Bosanski_kralj

#3111 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Bosanski_kralj »

pape wrote:
Pokerboy11 wrote:
pape wrote:Opet supljiranja bez razloga.
Sudija dobar, .... penal cist ko suza.
Momci pruzili izvanrednu partiju, treba ih docekati sa svim pocastima.
Sve ostalo je besmisleno.
Sta ti pricas sviju ti ? Pogledaj sliku ...
Ja sam vidio, ... gledaj je ti.
Ljudi ti pokažu naslikano i ti i dalje udaraš po svome. Često bi sudija u onim situacijama čuvao odbrambenog igrača, Spahića je Nasri povlačio, ali šta je tu je.
Gray

#3112 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Gray »

anthraxQ wrote:hajde ljudi popustite ih malo...

jbg, ima nedostataka evidentnih, ali garantujem da francuzima će oni naći mnogo više, nego mi našima.

super su odigrali. mnogo jače reprezentacije bi dobro razmislile prije ovakve utakmice...

naši momci su pokazali sve. mi smo mala zemlja, sa bezbroj talenata koji ne igraju za nas, sa bezbroj problema na svakoj razini...

svaka čast momci. ako ništa, pokazali ste da se nemamo koga bojati u baražu.

meni svejedno ko će nam biti protivnik... MI IDEMO DALJE!!!! :thumbup: :bih: :bih:

Slažem se. Ne treba se fokusirati na sudiju, neće nam to ništa dobro donijeti za baraž. Situacija jeste bila tijesna i izgledalo je na prvu kao penal, i protiv mnogo većih reprezentacija bi kod kuće dosudio penal za francusku.
quasar

#3113 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by quasar »

Da dodam nesto sto je OT.
Da je onaj Wenger pametan, Mujdzu i Zahirovica za male para da uzme, ako mu nije kasno...
glockov kolac

#3114 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by glockov kolac »

Šta god da kažemo suvišno osim

BRAVO MOMCI ŠTO STE SE BORILI KAO LAVOVI I PROTIV ŽABARA I PROTIV ŠUPAKA SUDIJA

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Melami

#3115 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Melami »

Hvala Hasagicu i Rahimicu al mislim da njihove godine i kvalitet nisu vise za NTa. Imamo mladjeg zadnjeg veznog i mladjeg golmana, koji imaju kvalitet i perspektivu, oni trebaju igrati i skupljati tekme na svom kontu. Rahimic je dobar igrac al ne moze izdrzati ovaj ritam, realno, pogotovo 90min.
Begovic je pokazao svoj kvalitet.
Da nije bio penal bio bi crveni karton, sudija je isao na to da nasi odbrambeni dobiju zute kako bi igrali pod rucnom. Nasi se u drugom brane i ne brane se pa da pokusaju uzeti loptu, vec se povukli i stje, cekaju da im ovi dodaju, e ne moze tako, jedna ce uci prije ili kasnije, iz penala il bilo kako, al ce uci.
Dzeko bola pa sta promasi jbt.
Rasturili smo ih u prvom, ono treba pustati u fudbalskim skolama djeci da gledaju kako se igra.
Samo Portugal izbjeci u barazu, veliki je problem jer se druga tekma igra u gostima ako ne budemo nosioci.
Korisničkoime

#3116 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Korisničkoime »

AAAAAAAAAAAAAA IDEMO SE IGRATI U BARAŽU DAJTE NAM KOGA HOĆETE PIČKE UEFINE DAJTE NAM PORTUGALCE DAJTE NAM NAJGOREG SUDIJU IMA DA IH PREGAZIMO. ODLIČNA TEKMA SVIH, SVE ZA PET, IMAMO LJUDI IGRU ZA OVO SAM MOLIO I IMAMO JE, IMAMO OSNOVA ZA NADU. BEGA CAR, DŽEKO DA CITIRAM JARANA "TITO JE ALAHA MI". NEMA TUGE LJUDI FRANCI SU BILI KO KURTON I DA IM NIJE BILO SUDIJE NIŠTA OD NJIH.
P.S. PIJAN SAM ALI JEBI GA BILI SMO DOBRI
mikogoago

#3117 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mikogoago »

BRAVO ZMAJEVI! BRAVO PAPE!
Ucinili ste me izuzetno ponosnim veceras jer je Evropa vidjela kako Francuska drhti i bod cupa uz pomoc sudija.Ruku na srce,rezultat je realan,nama ponestalo snage u drugom poluvremenu i hvala Begi sto nas spasi blamaze.
Narode sada odspavajte pa kada prenoci vidjecete da nije sve tako crno.Ugled se mukotrpno stice,a mi ga polako sticemo u fudbalskoj Evropi.Niko ne treba da je tuzan niti psihicki da pada jer ovo sto su oni veceras prikazali je poezija.Jos jednom svaka cast momci,a Francuzima cemo vratiti na evropskom :bih: :bih: :bih:
jasko_ba

#3118 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jasko_ba »

prolazimo u barazu, momci su igrali odlicno
samo nemojte ko svaki put pametovati ovdje, zivi bili, sad ste svi strucnjaci :x
doktor78

#3119 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by doktor78 »

Mislim da poslije ove utakmice vise ne bi trebalo da bude dileme oko prvog golmana. Begovic je svojim intervencijama definitivno zasluzio dres sa brojem 1.
Cestitke igracima, mislim da je 1.poluvrijeme jedno od najboljih koje smo ikada odigrali
xyzz3

#3120 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by xyzz3 »

ja sam vidio da je hasagic branio perfektno, a bega je imao par manjih kikseva.
onaj udarac u precku je bio bespotreban.
dobar golman je trebao ono izbaciti izvan gola/
mada svaka cast.. i bega je veliki golman,, vidi se.
najbolje je sto susic radi. stvara namjerno konkurenciju izmedju njih dvojice.. i time izvlaci najbolje od njih.
nikome nije mjesto zagarantovano, i to je uvijek recept za uspjeh ;-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3121 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Admir_1984 »

sto puta bi bolje bilo da su nas nafilovali odma 2-3 nula i cao raja, a ovako visestruki sjeb

daj boze da se ne osjeti u barazu

nikad nas ogrijat sunce nece, nikad
neo7

#3122 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by neo7 »

Samo cu reci, svaka cast svakome u reprezentaciji Bosne i Hercegovine! Nadam se da ce biti dobre igre i srece u barazu i da ce ovoj zemlji donjeti barem malo radosti kao do 78. minute.

Ponosni Bosanaci i Hercegovci mozemo biti veceras :) :thumbup:
Dupli_skalp

#3123 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dupli_skalp »

hoće li meni neko odgovoriti - ko od naših nema pravo nastupa u baražu?
Kinaski

#3124 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Kinaski »

Koliko su zapravo veceras slabi bili francuzi jasno se moglo vidjeti onog trenutka kada je rahimic lezao povrijedjen , unatoc sugestijama Blanc-a da se izbaci lopta van terena .Majmuni to nisu uradili
ganjeta

#3125 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ganjeta »

eyesburn wrote:hoće li meni neko odgovoriti - ko od naših nema pravo nastupa u baražu?
Papac sigurno...
Locked