Mrsanje - nacini ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
switty

#3101 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by switty »

pakica_ gdje treniraš? ja sam u potrazi za nekom efikasnom vrstom treninga za mršanje :-)
pakica_

#3102 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

switty wrote:pakica_ gdje treniraš? ja sam u potrazi za nekom efikasnom vrstom treninga za mršanje :-)
progym, kosevo 8-)
Teta-Čuvalica

#3103 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by Teta-Čuvalica »

danas 1kg manje
shiljak

#3104 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shiljak »

je li iko pokušao samo malo manje da jede?
ka0406

#3105 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ka0406 »

Ima li tko da se prijavio na ovu BIH fitnes revoluciju ... Izazov 10000 kg ? Ja bih rado da im u ukupnom zbiru doprinesem sa svojih 3-4kg viska ....
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3106 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

shiljak wrote:je li iko pokušao samo malo manje da jede?
brate, gdje si dosad bio
ovo je revolucionarna ideja

btw, kupila sam mekinje, ali imaju samo s klicama :D
pakica_

#3107 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

plain vanilla wrote:
brate, gdje si dosad bio

pa to je to nesto :D zobene klice s posijama se zove ovo sto sam ja koristila :D a napis'o mi je jaran jelovnik za mjesec dana koji ogranicava unos UH na ne znam ni ja kol'ko grama dnevno, pa ako neko zeli da se smara jeduci isto mjesec dana (on garantuje od 5-9 kg manje ako se strogo pridrzava) recite, da prepisem sta mi je napis'o :lol:
plain vanilla

#3108 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

pakica_ wrote: pa to je to nesto :D zobene klice s posijama se zove ovo sto sam ja koristila :D a napis'o mi je jaran jelovnik za mjesec dana koji ogranicava unos UH na ne znam ni ja kol'ko grama dnevno, pa ako neko zeli da se smara jeduci isto mjesec dana (on garantuje od 5-9 kg manje ako se strogo pridrzava) recite, da prepisem sta mi je napis'o :lol:
pa eto, vec sam smanjila UH, samo iz mlijecnih proizvoda i ovih mekinja uzimam :cry: :D

dobra je ova dijeta, volim mladi sir i jogurt, pa dokle izdrzim
pakica_

#3109 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

plain vanilla wrote:
pakica_ wrote: pa to je to nesto :D zobene klice s posijama se zove ovo sto sam ja koristila :D a napis'o mi je jaran jelovnik za mjesec dana koji ogranicava unos UH na ne znam ni ja kol'ko grama dnevno, pa ako neko zeli da se smara jeduci isto mjesec dana (on garantuje od 5-9 kg manje ako se strogo pridrzava) recite, da prepisem sta mi je napis'o :lol:
pa eto, vec sam smanjila UH, samo iz mlijecnih proizvoda i ovih mekinja uzimam :cry: :D

dobra je ova dijeta, volim mladi sir i jogurt, pa dokle izdrzim
ti se drzi toga, super je, nego kazem ako hoce ko drugi :D
i danas sam sebi zbavila whey protein, ima da budem k'o curica kad s tim budem mijenjala obroke :sretan: a kako je njamiiiiiiiiiii :shock:
plain vanilla

#3110 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

mogla bih uskoro i na 2. fazu, ali ionako nisam ljubitelj dozvoljenog povrca, tj ne volem ga bez hljeba
shiljak

#3111 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shiljak »

plain vanilla wrote:
brate, gdje si dosad bio

Ja sam se na taj način i udebljao i smršao 5 kila. Navuko se kad sam počeo pravit sendviće :D
plain vanilla

#3112 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

shiljak wrote: Ja sam se na taj način i udebljao i smršao 5 kila. Navuko se kad sam počeo pravit sendviće :D
ma mene slatko ukopa :evil:
shiljak

#3113 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shiljak »

Ja jedem slatko vazda, ali ne debljam od tog :D Biće da ima istine u onom "ako puno jedeš slatko onda se ne debljaš" :-D

Fazon je samo da se ne prejedaš.. Recimo navikneš samo nešto da grickaš i nikad stat.. pa onda uzimaš tu neku dijetalnu hranu, da bi to grickao a ne nešto slatko.. A ustvari ne trebaš ništa jesti jer nisi gladan.. :D

Ja mislim da jedeš samo iz navike, jer ti bude dosadno :D Znaš nekad kad se zadaš sa nečim prođe i ručak i večera a nisi gladan.. To treba forsirat :D

Eto tako sam ja, da se uključim u temu :D
plain vanilla

#3114 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

shiljak wrote:Ja jedem slatko vazda, ali ne debljam od tog :D Biće da ima istine u onom "ako puno jedeš slatko onda se ne debljaš" :-D

Fazon je samo da se ne prejedaš.. Recimo navikneš samo nešto da grickaš i nikad stat.. pa onda uzimaš tu neku dijetalnu hranu, da bi to grickao a ne nešto slatko.. A ustvari ne trebaš ništa jesti jer nisi gladan.. :D

Ja mislim da jedeš samo iz navike, jer ti bude dosadno :D Znaš nekad kad se zadaš sa nečim prođe i ručak i večera a nisi gladan.. To treba forsirat :D

nista ja ne grickam :lol:
ne jedem kokice, cips, kikiriki, ..jednom u 100 godina uzmem smoki
ne grickam ni voce jer ga bas ne volem

elem, ostaje mi problem skatkisa :evil:

evo pijem zeleni caj bez secera, jel to grickanje :P
shiljak

#3115 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shiljak »

Mora onda da jedeš i kad nisi gladna, recimo večera :D Ja bi prije preskočio večeru ili jeo vrlo malo.. a kasnije sam večerao redovno radi sendvića :D Znam i da sam jeo, recimo za ručak, žao ti da ostavljaš nešto u tanjiru pa ga nazor jedeš :D

Sad više ne pravim sendviće i smršao, a uopšte ne vodim računa koliko sam jeo.. :D I naravno to za ručak isto, jedem koliko mogu a ne da pojedem sve iz tanjira :D
shiljak

#3116 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by shiljak »

Zaboravio sam reći, kad sam želio da smršam u početku, radio fiskulturu itd.. ali ništa od tog.. Na kraju odustao, ali jeo kako treba i smršao za pola godine 5 kila :-D
plain vanilla

#3117 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by plain vanilla »

shiljak wrote:Zaboravio sam reći, kad sam želio da smršam u početku, radio fiskulturu itd.. ali ništa od tog.. Na kraju odustao, ali jeo kako treba i smršao za pola godine 5 kila :-D
pa ja sam za mjesec smrsala 5 kg :mrgreen:

ma stvar je samo da treba potrositi sve sto uneses, a ima nesto i u genetici...

a ja slabo trosim :lol:
crnoplavo

#3118 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by crnoplavo »

shiljak wrote:Ja jedem slatko vazda, ali ne debljam od tog :D Biće da ima istine u onom "ako puno jedeš slatko onda se ne debljaš" :-D

treba se s necim zadat, to ja ljudima govorim, inace sjedi lezi, nekazu dzaba ljudi besposlen nemoj bit, zadaj se necim,
nekad dodu kod mene drugovi, hajde vrijeme jela jedemo, ostane u tanjiru kazu oni neka neoj daj vamo da ne stoji, nevalja podgrijavat :-)

hocu rec nek se i podgrije ako treba

plain vanilla wrote: nista ja ne grickam :lol:
ne jedem kokice, cips, kikiriki, ..jednom u 100 godina uzmem smoki
ne grickam ni voce jer ga bas ne volem
jedi voce, zdravo je, makar nazor
:thumbup: voce rules
i povrce normalno
ka0406

#3119 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by ka0406 »

Milloni wrote:Ja sam se prijavila na onaj 10000kg izazov, cisto da se natjeram da opet vjezbam.. jedem previse, ne krecem se nikako... imam viska 4-6kg...
Tu smo negdje onda .. meni bi 4 manje bilo idealno ( posljedica ostavljanja cigareta) Ispocetka sam bila super, sve drzala pod kontrolom i onda za cas pretjeram.. a lako se debljam , tesko mrsam.. standardna prica... Moj najveci problem je jaka slabost ako ne jedem jacu hranu. Krenem dan kako treba sto se tice ishrane.. ali za kratko vrijeme osjetim drhtanje i slabost.
KiSSgirl

#3120 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by KiSSgirl »

Amazingness wrote:Ne trebaš ništa kupovati ako imaš šipku od 20kg. Siguran sam da možeš bez problema raditi čučanj sa tom kilažom. Gledao sam djevojke od 16 godina (početnice) kako rade sa 30 bez problema. Samo se dobro zagrij, to je veoma važno kod tih vježbi.
Može li se sa Orbitrekom skinuti koja kila, učvrstiti malo? :-D
kingofsnake

#3121 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by kingofsnake »

KiSSgirl wrote:
Amazingness wrote:Ne trebaš ništa kupovati ako imaš šipku od 20kg. Siguran sam da možeš bez problema raditi čučanj sa tom kilažom. Gledao sam djevojke od 16 godina (početnice) kako rade sa 30 bez problema. Samo se dobro zagrij, to je veoma važno kod tih vježbi.
Može li se sa Orbitrekom skinuti koja kila, učvrstiti malo? :-D
može, relativno brzo uz high intensity interval training
quarterback

#3122 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by quarterback »

samo zovni hitnu da bude u blizini kada krenes sa HIIT :D
KiSSgirl

#3123 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by KiSSgirl »

quarterback wrote:samo zovni hitnu da bude u blizini kada krenes sa HIIT :D
haha broj je spremljen :D

ma radim većinom nekim srednjim intenzitetom, oko 45 min, otprilike 3-4 puta tjedno, i u tih 45 min se jednom ili dvaput baš zadam, ali to traje baš kratko, oko 30 sek..., a moram uzimati i inalator tokom treninga jer imam bronhitis, to mi je najgore :sad:
kingofsnake

#3124 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by kingofsnake »

KiSSgirl wrote:
quarterback wrote:samo zovni hitnu da bude u blizini kada krenes sa HIIT :D
haha broj je spremljen :D

ma radim većinom nekim srednjim intenzitetom, oko 45 min, otprilike 3-4 puta tjedno, i u tih 45 min se jednom ili dvaput baš zadam, ali to traje baš kratko, oko 30 sek..., a moram uzimati i inalator tokom treninga jer imam bronhitis, to mi je najgore :sad:
Ma nije toliko strašno. Kreni polako, 10 minuta ukupno, minut lagano, pa ga minut nabereš. Intenzitet koliki možeš podnijeti s obzirom na bronhitis. Bitno je samo da imaš izmjene intervala. Postepeno radiš sve brže i brže. I eto ga. Dodaš uz to još par vježbi za jačanje mišića i zatezanje.
pakica_

#3125 Re: Mrsanje - nacini ?

Post by pakica_ »

ja radim na traci 2 minute hoda, 2 minute trk i minut sprint i tako pola sata, puls seta li seta.. a onda steper u intervalima.. hjoooooj
sve me boli :lol:
a sutra lagano pocinjem sa zeljezom lalalalaaaaa
Post Reply