Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

Baudelaire

#3101 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Ko to smat wrote:Sta vi mene napadate.Pa sta bi bilo da nismo dali go u zadnjoj minuti.Ko bi bio kriv.Tri igraca danas su igrala koja veze s vezom nemaju.Ibricic,Stilic i Zec.Sta nam trener uradi pa umalo ne zijanismo dobiven baraz.
A ko su ti koji veze imaju, koji su mogli igrati umjesto tih napisanih?
Bosnolog

#3102 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Bosnolog »

komeba wrote:Realno, jeste greška što je Ibričić dobio prednost ispred Misimovića.
:thumbup:

Slazem se potpuno,Ibricic je lipicaner bez glave jer je ne koristi niti gleda okolo na igrace,vec u zemlju i on nije za prvih jedanaest,mada respektujem njegovu borbenost i pozrtvovanost,....

Da je Misketu nabiti Ibricicevo trcanje i borbenost,Miske bi bio jedan od najboljih igraca Svijeta,.....Drago mi je zbog Misketa sto je dao ovaj gol,takode imama jedan prijateljski i iskren savjet,da istopi minimalno osam do deset kilograma te poradi na brzini i okretnosti.Fudbal je najvise trcanje a tehnika je dar kao slag na torti,.....

Miske je rijesio jako vaznu utakmicu i iskupio se za one kvalifikacije u Barazu protiv Portugala,....Miske treba podrsku ali mora raditi na svojoj kondiciji i liniji,ostalo ce doci po sebi.Miske je jako mlad i jos dugo nam treba,.....

Nismo imali zavrsnice niti rijesenja,sa jako malo sutreva iz daljine kada protivnik igra bunker to se pokazalo Misketovim golom,Papac je bio odlican kao i vecina ostalih igraca koje treba kao tim sve pohvaliti i cestitati na krajnjem uspjehu,....

Dzeko bi uradio mnogo vise da je Miske igrao od pocetka,Dzeko mora poraditi vise na izbjegavanju ofsajd zamki,previse je spavao u ofsajdu,......

Pape zovi Edina Cocalica i Malog Seferovica da ih imas spremen za Francuske i moguci Baraz,mada treba ici na prvo mjesto u Parizu.Mali Seferovic je opet zabio gol za mladu reprezentaciju Svicarske,......

Drago mi je zbog Strausa i novog rukovodstva NSBiH ciji rada vise ne opterecuje igrace i strucni stab niti frustrira navijace,....

Idemo dalje,......:thumbup:
karanana

#3103 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by karanana »

vise mi je muka od ovih uspona i padova iz dana u dan evo vec 6 dana.
cetvrtak i petak dobijemo, subotu popushimo, nedjelju dobijemo, jucer popushimo i danas dobijemo.

glasam za podrsku misketu u ovom "nesporazumu".

sasa papac najbolji.
Last edited by karanana on 06/09/2011 23:00, edited 1 time in total.
Dupli_skalp

#3104 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Dupli_skalp »

čestitke našima! :bih:

preteška utakmica, pogotovo psihički, protivnik krkanski. ali tri boda velika k'o kuća :thumbup:

pohvale svima, misketu ogromno hvala za onu golčinu.

vezni red nam je malo škripao danas, ne bih nikog posebno kritikovao jer svi su bili ispod svojih realnih mogućnosti. valjda zbog pritiska.

nadajmo se najboljem protiv luksemburga i francuske. :bih: :thumbup:
Dammme

#3105 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Dammme »

Što ne mogu "na erende kora"! Čuj treba osuditi Misketa?! Ma nemoj te gospodo. A to što je onaj kloc od hajdučkog palca odigrao 60 minuta, a nije se vidio na terenu? To što su Štilić i Medunjanin još uvijek daleko od toga da budu ovakvi majstori (mada se tu vidi potencijal). I sva trojica igraju prije Misketa. Pogotovo u formaciji sa jednim špicem, a hoćeš pobjedu. Koliko je Miske dao dobrih lopti za 2 poluvrijeme, čitav ostatak veznog reda nije dao za cijelu utakmicu. Pa onaj kloc od Ibričića ne zna sam sebi loptu u for dati. Još kada se uzme sve šta se sralo po čovjeku koji ima NAJVIŠE NASTUPA ZA DRŽAVU BOSNU I HERCEGOVINU, onda ga potpuno razumijem.
Miske majstore, večeras je dernek u Bosni i hvala ti za to.
61, 18, 4629 & counting
mikogoago

#3106 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by mikogoago »

laura b. wrote:
mikogoago wrote:
zalizani wrote:A, kako kazu historija se ponavlja. Ponovo u centru paznje Misimovic!
Sjetimo se samo utakmice protiv Portugala gdje su se kola lomila na njemu.
Mahalski mentalitet ovakav cin uzima u prvi plan i nece biti tesko ponovo napraviti razdor unutar ekipe.
Nadam se da grijesim i stvarno bespotrebne tenzije u trenutcima kada treba da nasa srca kucaju jos sloznije i jace. :D
Miske mi je zaista drag i zaduzio nas je svojim igrama,ali ako je tako kao sto ti kazes:zna se Miske aut i hvala ti za sve.
Samo ja se nadam da je to bila trenutna reakcija i praznjenje poslije ucinjene mu nepravde(Ibricic prije njega,kapitenska traka DJeki),ali isto tako se pokazao pravi potez susica UVODJENJEM MISKETA U PRAVOM MOMENTU I DAVANJE NJEGOVOG MAKSIMUMA koliko realno moze.No jebo to sve veceras se slavi i po prvi put da nam se sve poklopilo i nas rezultat i rezultati sa strane :thumbup:

a zasto zlatan m. sjedi na klupi i gleda kako "plavusan" pokusava da igra nogomet :sad: :?
E to se i ja pitam?
Baltazar_khan

#3107 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baltazar_khan »

zašto ne valja štilić? korektna igra, odlični centaršutevi. po meni je on fantastična zamjena za one koji su nedostajali večeras ;-)
arx

#3108 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arx »

kada je misimovic rekao fuck you fuck you kada je dao gol --ja to nisam vidio --mozel mi neko reci??
north

#3109 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by north »

Kakve krasne komentare čovjek ovdje može pročitati :-) Ko da je bitno što smo pobijedili i ko da je bitno što smo obezbijedili baraž, ma šta je baraž za nas, sitnica.....Nego hajmo mi oplesti do sabaha o tome za koga smo: Sušića ili Misimovića, to je sada ključno :-)

Sad ozbiljno, utakmica me je života koštala, znalo se da će biti teško, nismo bili baš na nekom nivou, ali ruku nas rce ovi bjelorusi se fakat jako dobro brane i teško je bilo probiti njihovu odbranu, ali sreća nas je pomilovala kad je najviše trebalo :bih:

Baraž je obezbijeđen, ne bi trebalo biti nikakvih problema sa ovim Luksemburgom, iako će se oni još više braniti od ovih bjelorusa, ali su realno pet puta lošiji......

Misimoviću kapa do poda što je riješio utakmicu, ali stvarno ne znam šta mu je ono trebalo :? Pa da je igrao od prve minute ispuhao bi do kraja poluvremena, u drugom poluvremenu se ne bi mogao kretati i opet bi ga Sušič morao vaditi najkasnije do 70 minute...Pape je ispravno rekao, igra više kod mene nego u svom klubu i čemu je tu sad problem, je li to treba da igra svih 90 minuta, pa ispuhao bi ko balon, morao bi poslije toga na hospitalizaciju....

Veliki minus za njegovu izjavu čime je stavio mrlju na naš večerašnji veliki uspjeh...trebao je sa selektorom riješiti u četiri oka nesporazume, a ne ovako ko indijanac prozivati pred cijelom javnosti.....Mnogi drugi selektori bi mu večeras reekli "hvala ti na golu koji nam je donio pobjedu, ali ovo je za tebe bila posljednja utakmica u dresu repke"...

Ali, nadam se da će on i Pape sjesti za sto i pokušati riješiti nesporazume....

Treba sad slaviti :bih:
missko

#3110 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by missko »

AMD wrote:
mladtrek wrote:
nije pape ćiro ili murinjo
lignja je on - govno ce taj pojest na kasiku
samo ako bude mislio da ce ga neko opet iz govana
vaditi - i pazi sta ti kazem - nema šanse da ne igra miske
(a po meni ako se razbistri ova izjava i ponasanje nakon gola
ne bi trebao igrati makar zbog toga ne isli nigdje
jer tako se gradi ozbiljna ekipa a ne neko ko ce se jednom slucajno ili pracen srecom kvalificirati
negdje i to je to)
Šta znači ta izjava nije Pape Ćiro? Pa Ćiro je javno odjebo Nadarevića i nakon pet dana ga vratio?
Ma nidze veze, pravi selektor ne bi smjeo ni a reci poslije tekme Missketu a kamoli ga odjebati zbog licnog sukoba. Misske je pomogao reprezentaciji i zabio gol a to se od njega ocekuje a ne da pusi kitu selektoru na poluvremenu. Da je odbio da igra ili bude zamjena e to vec znaci urusen kolektivni interes e to se sankcionise. A ovako imas igraca uopste i ne pricaju sa selektorom a igraju u ekipi i svoje privatne zajebancije ostave ovako za tv-a ili novina al ne na terenu. Oba su mrtvi profesionalci i teski karakteri.
Corola

#3111 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Corola »

Baltazar_khan wrote:zašto ne valja štilić? korektna igra, odlični centaršutevi. po meni je on fantastična zamjena za one koji su nedostajali večeras ;-)
Nedo bog nikome.
arx

#3112 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by arx »

kada je misimovic rekao fuck you fuck you kada je dao gol --ja to nisam vidio --mozel mi neko reci??
Sasvim_Obican

#3113 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Sasvim_Obican »

Čuj - "osude poteze Mismovića". Koje poteze da osude ? Što je odlučio utakmicu ? Ljudi skontajte da smo na istoj strani i da je zadnje što nam treba javno osuđivanje i presuđivanje. Vjerujem u profesionalnost i Misketa i Sušića koji će to riješiti fino u tišini svlačionice.

Elem, Ibričića treba otjerati zauvijek. Brojao sam : šest izgubljenih lopti ! O onom padanju ne treba ni trošiti riječi. Štilić je zamjena, a zamjena ne može dati onoliko koliko može original. Nažalost, odsustvo Seje Salihovića nam je ubilo opasnost po toj strani.

I da, ljudi shvatite - ne možemo mi svaku dobiti sa 4-0, i to tako da Džeko da dva škaricama, Papac jedan volejem, a Begović četvrti pankreasom. Shvatite da smo odigrali najbolje što se može, okrznuti ozlijedama ( i pomalo budalastim Ibričićem), protiv ekipe koja stalno u odbrani ima 7 igrača.
palermo

#3114 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by palermo »

Samo da se upišem, sutra ću biti pametniji :D . Popušio kutiju cigara , mlatnuo tri klipače i napokon dočekao radost.
Samo par opnako uzgrednih napomena. Moje izvinjenje Papcu,nisam vjerovao da je toliko dobar igrač, veliko pojačanje. Ibričić nije bio loš, nije to klasa koja nam treba, ali mnogo bolji i opasniji od štilića. Nažalost , na štiliću se janso vidi da igra u poljskoj ligi. Presporo je sve to bilo.
Miske, eh Miske, neka se ljuti, ljudski je, ali mislim da kad se prespava i on će sam da shvati da je ovo jedino što je Pape mogao uraditi. Ako ne shvati, onda jebaji ga Miske.
nadam se, Vedinom povratku,žugali mi na njega,psovali ga,ali uz njega je Džeko tri puta opasniji.
Ma, pobijedili smooooooooooooooooo :thumbup: :thumbup:
Richard Wagner

#3115 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Richard Wagner »

Opet: Misimović je Misimović i zaslužuje da ima uvijek prednost, ma koliko ne igrao u klubu.

Muslimović treba imati prednost ispred traljavog Zeca.

Medunjanin je dobar ali nije igrao svoju poziciju. Ono je bilo previše defanzivno za njega.

Mujdža lud. :mrgreen:
bosnovizija

#3116 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by bosnovizija »

Raspored tekmi po datumima odigravanja:
07. oktobar 2011.god
Rumunija -Bjelorusija
Francuska - Albanija
B i H - Luxemburg
11. oktobar 2011.god
: Francuska – B i H
Albanija - Rumunija
Dupli_skalp

#3117 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Dupli_skalp »

ČikaJosip wrote:Veselit se treba samo prvom mjestu kao mjestu koje donosi uspijeh. A to je odlazak na EP. Ovo sada je veseljenje dodatnim kvalifikacijama, isto ko veselje baražu pa se ispadne od Portugala.
ok, onda idi na hrvatske forume i zabrani slavlje nakon pobjede nad izraelom. prvi koji se proveseli, ti ga odmah - upucaj!

;-)
febo_acm

#3118 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by febo_acm »

Ja ću samo otprilike citirati Ivicu Osima koji je rekao "Miske je veći majstor i od Xavija i od Inieste, ali džaba mu to kad ne trči"
hphoto

#3119 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by hphoto »

Da li je moguće da je Miske psovke uputio nekim ljudima iz svog kluba koji su željeli spriječiti njegov dolazak na tekmu repke?

Drugo, zašto bi ga Pape zovnuo na okup, a onda mu rekao da bi njega bilo stid da se odazove da je na njegovom mjestu?

Mislim, da je njegov trener ili neko drugi iz kluba to rekao. :)

Ali opet... Papeta ufatila nervoza u studiju...

Uglavnom, pobijedimo LUX a onda obavezno smirivat situaciju pred baraž.

Neću ni da sanjam o nekoj senzaciji u Parizu.
LSD

#3120 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by LSD »

Baltazar_khan wrote:zašto ne valja štilić? korektna igra, odlični centaršutevi. po meni je on fantastična zamjena za one koji su nedostajali večeras ;-)
Sasvim solidan nastup, još ako se uzme u obzir da igrao tamo negdje na krilu zavaljen - ma ni on sam nije garant ocekivao da ce zaigrati ali povreda Salihovića :( ga je ubacila u igru...imao extra centaršut iz kornera, ali Džeki onaj bjelorus skide loptu sa gol linije bukvalno i još dva extra pasa za Džeku samo što ovaj nešto dribla umjesto odmah puca.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3121 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Chmoljo »

treba se znati ko kosi, a ko vodu nosi.

bezobrazno je javno prozivati ovako po medijima. i sada se vi tu nalazite da držite strnau jednom ili drugom.

selektor je taj koji je odgovaran i koji se mijenja kada stvari ne idu, i onda selektor treba da ima i podršku u svom radu, jer je riječ o njegovoj poziciji. i to je gotova priča.

bezobrazluk koji su pokazali francuski igrači, redom majstori i zvijezde, prema Domenechu, osudili su SVI u Francuskoj. iako je evidentno da je taj isti selektor teški šarlatan, i još gore.

dozovite se pameti, i razmišljajte hladne glave ponekad, a ne navijački. ko kakva rulja: ooooooo, aaaaaaaaa, zvjezdaneeeeeeeeee, uuuuuuuuuuu...
Frankyee

#3122 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Frankyee »

Vidi se da Miske nije onaj stari ali jos uvijek ima dovoljno kvalitete da pored Ibricica, Stilica i Zeca pocinje utakmicu, namjestio je nekoliko prilika , sam je imao par sansi i na kraju je pogodio kad je najvise trebalo. Majstor

A sto je rekao za Susisa neka je, jer Susic nas je kostao nekoliko bodova do sad. Cuj kao Ibricic i Stila da igraju dok ne igra Miske i Pjanic suspendovan????

A sto Hasagic brani kad se gleda ucinak u klubu?

1.Hasagic na golu u Albaniji pored zdravog i dobrog golmana na klupi
2. Taktika protiv Francuza - ne pravi izmjene nakon katastrofe od igre
3. Taktika protiv Rumuna
Chisum

#3123 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Chisum »

Javite kada zavrsite s prepucavanjem i izdrkavanjem jednih po drugima...

Ja cu u medjuvremenu da lochem i slavim.
ČikaJosip

#3124 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ČikaJosip »

zalizani wrote:Realno trolas i kao navijac susjedne Hrvatske prvo se cestita na pobjedi. Upadi ovakve vrste se mogu okarakterisat' kao dobro smisljen šuk (provokacija).
shame on me, stvarno
Čestitke Bh na pobjedi.
A bio ili ne ovo šuk, svejedno nisam ništa slagao. Navijam za Hrvatsku ali također ako budu drugi neću se beskrajno veseliti jer to je teko 50% uspjeha. Drugu treba osvojiti u dodatnim kvalifikacijama.
Dammme

#3125 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Dammme »

Ako je vezano za moj komentar, napisao sam da Štilić i Medo imaju potencijal (za razliku od razvikanog hajdučkog srca kojem je prijateljska utakmica BIVŠEG kluba preča od reprezentacije), ali ipak mislim da je Miske trebao dobiti priliku od početka. I da igra i da nosi kapitensku traku. Možda ne bi strepili do 87-e minute.
Locked