FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
racionalista

#3101 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by racionalista »

to na fazon "Šta radi FK SA nakon što Željo ode u Evropu?"

- "Brani obraz."
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3102 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

A vidi ovo :D ....Izvor: Al Jazeera
Sportsko čudo iz sela nadomak Podgorice

Crnogorski klub Zeta ostvario je značajan uspjeh plasiravši se u treće pretkolo Evropske lige, gdje ih čeka Sarajevo.

Na geografskoj karti Crne Gore teško je naći Golubovce – selo udaljeno nekoliko kilometara od glavnog grada, Podgorice.

No, na nogometnoj mapi te zemlje, a sve više i Evrope, Golubovci su već odavno ucrtani. Zahvala za to ide Fudbalskom klubu Zeta, prvim pobjednicima nogometnog takmičenja u nezavisnoj Crnoj Gori, aktuelnim osvajačima treće pozicije, te učesnicima brojnih kvalifikacija za evropske kupove.

Ovo „sportsko čudo“ u žižu regionalne javnosti došlo je zahvaljujući plasmanu u treće pretkolo Evropske lige, u kojem ga čeka dvomeč sa Sarajevom, trofejnim klubom iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Pred prvi meč na Koševu, koji se igra u četvrtak, posjetili smo trening kamp Zete. Dočekao nas je trener Rade Vešović, nekada igrač jugoslovenskih prvoligaša: Čelika iz Zenice i Rijeke.

„Kada neko kaže Sarajevo prvo pomislim na Baščaršiju! Međutim, ovih dana puno više mislim o fudbalskom klubu iz tog grada“, priznao je na početku ovaj crnogorski trener, ističući kvalitete igrača iz zemlje narednog protivnika.

Aduti za nastavak

„Bosna je uvijek imala strašno dobre igrače. Safet Sušić je jedan od najboljih igrača Jugoslavije svih vremena. Safet je, jednostavno, fenomenalan igrač! Vidim da mnogi porede ovog Seju (Said Husejinović op.a) sa Safetom. Ne znam! Vidjećemo u četvrtak“, smatra Vešović, te tako otkriva da se dobro pripremio za dvomeč sa predstavnikom Bosne i Hercegovine.

No, i Zeta ima svoje adute za nastavak evropske bajke. Trener Vešović prije svih ističe Aleksandra Boljevića, 16-godišnjaka nevjerovatne brzine.

„On je brži i od Usein Bolta, najbržeg čovjeka na svijetu!“, hvali se trener crnogorskih „vukova“, a potom nastavlja nabrajati: „odlični su i Balša Božović, Boris Došljak, ali i Darko Korač, jedan od najboljih strijelaca u crnogorskom prvenstvu“.

Snaga Zete je kolektiv – sportskim žargonom rečeno: spoj mladosti i iskustva. Mana je nedostatak utakmica pred velikim brojem gledalaca.

Naime, na tribinama u Golubovcima u prosjeku bude tek nekoliko stotina navijača.

„U Podgorici, na evropskim utakmicama, bude više publike, no nije to ni približno koliko očekujemo u Sarajevu.

Znam da je tamo euforija i da se očekuje 20.000 ljudi. To je i pritisak, ali i izazov“, napominje Vešović i sjeća se svoje prve utakmice na Koševu.

„Gostovanje na Koševu bilo je moja druga utakmica u dresu Čelika, 1986. godine. U prvoj smo, nakon vodstva od 2:0, izgubili 2:4.

Poslije toga odemo u Sarajevo i pobijedimo 1:0. Ne bi imao ništa protiv da i u četvrtak, na Koševu, slavim sa 1:0“.

Interesantno je da Zeta nema generalnog sponzora, pa ipak, uspijeva plaćati igrače koji su poput Ivana Kneževića zarađivali u prebogatim ruskim klubovima.

U klubu ne žele govoriti o godišnjem budžetu. Zadovoljno trljaju ruke zbog uspjeha u ovogodišnjim evropskim takmičenjima, nadajući se da će to povećati cijenu mladih igrača.
SmokingMan

#3103 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by SmokingMan »

-LIBERO- wrote:A vidi ovo :D ....Izvor: Al Jazeera
Sportsko čudo iz sela nadomak Podgorice

Crnogorski klub Zeta ostvario je značajan uspjeh plasiravši se u treće pretkolo Evropske lige, gdje ih čeka Sarajevo.

Na geografskoj karti Crne Gore teško je naći Golubovce – selo udaljeno nekoliko kilometara od glavnog grada, Podgorice.

No, na nogometnoj mapi te zemlje, a sve više i Evrope, Golubovci su već odavno ucrtani. Zahvala za to ide Fudbalskom klubu Zeta, prvim pobjednicima nogometnog takmičenja u nezavisnoj Crnoj Gori, aktuelnim osvajačima treće pozicije, te učesnicima brojnih kvalifikacija za evropske kupove.

Ovo „sportsko čudo“ u žižu regionalne javnosti došlo je zahvaljujući plasmanu u treće pretkolo Evropske lige, u kojem ga čeka dvomeč sa Sarajevom, trofejnim klubom iz glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Pred prvi meč na Koševu, koji se igra u četvrtak, posjetili smo trening kamp Zete. Dočekao nas je trener Rade Vešović, nekada igrač jugoslovenskih prvoligaša: Čelika iz Zenice i Rijeke.

„Kada neko kaže Sarajevo prvo pomislim na Baščaršiju! Međutim, ovih dana puno više mislim o fudbalskom klubu iz tog grada“, priznao je na početku ovaj crnogorski trener, ističući kvalitete igrača iz zemlje narednog protivnika.

Aduti za nastavak

„Bosna je uvijek imala strašno dobre igrače. Safet Sušić je jedan od najboljih igrača Jugoslavije svih vremena. Safet je, jednostavno, fenomenalan igrač! Vidim da mnogi porede ovog Seju (Said Husejinović op.a) sa Safetom. Ne znam! Vidjećemo u četvrtak“, smatra Vešović, te tako otkriva da se dobro pripremio za dvomeč sa predstavnikom Bosne i Hercegovine.

No, i Zeta ima svoje adute za nastavak evropske bajke. Trener Vešović prije svih ističe Aleksandra Boljevića, 16-godišnjaka nevjerovatne brzine.

„On je brži i od Usein Bolta, najbržeg čovjeka na svijetu!“, hvali se trener crnogorskih „vukova“, a potom nastavlja nabrajati: „odlični su i Balša Božović, Boris Došljak, ali i Darko Korač, jedan od najboljih strijelaca u crnogorskom prvenstvu“.

Snaga Zete je kolektiv – sportskim žargonom rečeno: spoj mladosti i iskustva. Mana je nedostatak utakmica pred velikim brojem gledalaca.

Naime, na tribinama u Golubovcima u prosjeku bude tek nekoliko stotina navijača.

„U Podgorici, na evropskim utakmicama, bude više publike, no nije to ni približno koliko očekujemo u Sarajevu.

Znam da je tamo euforija i da se očekuje 20.000 ljudi. To je i pritisak, ali i izazov“, napominje Vešović i sjeća se svoje prve utakmice na Koševu.

„Gostovanje na Koševu bilo je moja druga utakmica u dresu Čelika, 1986. godine. U prvoj smo, nakon vodstva od 2:0, izgubili 2:4.

Poslije toga odemo u Sarajevo i pobijedimo 1:0. Ne bi imao ništa protiv da i u četvrtak, na Koševu, slavim sa 1:0“.

Interesantno je da Zeta nema generalnog sponzora, pa ipak, uspijeva plaćati igrače koji su poput Ivana Kneževića zarađivali u prebogatim ruskim klubovima.

U klubu ne žele govoriti o godišnjem budžetu. Zadovoljno trljaju ruke zbog uspjeha u ovogodišnjim evropskim takmičenjima, nadajući se da će to povećati cijenu mladih igrača.
Moremo se mi njima podsmijavati,da nas ljudi fakat ne puknu.... :D

Šta ono bi sa Salzburgom,izbaciše ih amateri,tako da je bolje da nam nema opuštanja,samo u kost.... 8-)
kimiBXL

#3104 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by kimiBXL »

Od prve minute napasti zabiti gol i sve ce biti lakse. Levski na kosevu nije imao 2 suta kako treba, ako odigramo isto pozrtvovano, srcem, mislim da ce sutra biti jos jedna prelijepa noc za pamcenje :wink: :D
cunga lunga

#3105 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by cunga lunga »

I na drugoj temi sam postao;
Mislim da bi klub trebao pozvati ovog gospodina na utakmicu sa Zetom:

NAČELNIK ZENICE ČESTITAO BORDO TIMU
I Zeničani ponosni na igrače FK Sarajevo

Načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović uputio je pismo predsjedniku FK Sarajevo, Amiru Rizvanoviću, u kojem igračima, navijačima i upravi kluba čestita na plasmanu u treće pretkolo Evropske lige.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Smajlović navodi da su Zeničani s velikim zanimanje pratili dešavanja na terenu i da osjećaju ponos što su igrači Sarajeva do pobjede došli korektnom i istrajnom borbom na sportskom terenu.

"Posebno nam je drago što pobjeda Sarajeva nije samo sportska nego i moralna. Izgleda da se borba za opstojnost Bosne i Hercegovine i očuvanje svih vrijednosti naše zemlje prenosi na sportske terene i da se zločinački duh pomalja u svakoj zgodnoj prilici kada osjeti da nas može zasipati uvredama i najcrnjim parolama koje pozivaju na zlo i nasilje. Igrači i navijači Sarajeva ponijeli su se dostojanstveno i pokazali najbolji način kako reagirati na zlonamjerne poruke bugarskih navijača.

Za takvu zrelu i promišljenu reakciju zaslužujete čestitke čitave bosanskohercegovačke javnosti. Bilo bi dobro da isti primjer slijede i uprave Levskog, ali i Maribora, jer ono što su njihovi navijači posljednjih dana priredili nanosi ogromnu štetu ugledu Bugarske i Slovenije. Još jednom sve čestitke igračima, navijačima i upravi s uvjeravanjem da će Zenica kao domaćin reprezentativnog bih fudbala, a sigurni smo i Sarajevo kao važan fudbalski centar, održati ovaj nivo dostojanstva i ljudskosti i biti primjer kako sport zbližava, oplemenjuje i povezuje dobre ljude u borbi protiv nepravde i zla", stoji u pismu načelnika Zenice.

http://www.klix.ba/sport/nogomet/i-zeni ... /120728106
miki.ba

#3107 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by miki.ba »

Da li je cijena karata ista ko za utakmicu s levskim?
Logovan

#3108 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

miki.ba wrote:Da li je cijena karata ista ko za utakmicu s levskim?
Jeste, plus jug koji je isto naš (8 KM)
miki.ba

#3109 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by miki.ba »

zlo87 wrote:
miki.ba wrote:Da li je cijena karata ista ko za utakmicu s levskim?
Jeste, plus jug koji je isto naš (8 KM)
ty
ibizza

#3110 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ibizza »

wannabe_ultra wrote:znaci bice i juzna tribina otvorena
Da :thumbup:
todd_smith

#3111 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

Kako ide prodaja karata? Nekako mi suhveli to da ce biti vise navijaca nego protiv Levskog :-?
Logovan

#3112 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

todd_smith wrote:Kako ide prodaja karata? Nekako mi suhveli to da ce biti vise navijaca nego protiv Levskog :-?
Jučer je prodaja dosta dobro prošla, prodato oko 3 milje karata. Danas ćemo valjda preći cifru od 10000 milja prodatih ulaznica. :-D Loše je to što Zeta nema navijača. Teško da će se neko od njih pojaviti. :( Valjda će nam makar malo pomoći oko popunjavanja klupske kase. :D

Onaj ko je bio protiv Levskog a ne dođe protiv Zete zato što su crnogorci dosta slabija ekipa, onda se ne mora više ni pojavljivati na stadionu.
north

#3113 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

zlo87 wrote:
todd_smith wrote:Kako ide prodaja karata? Nekako mi suhveli to da ce biti vise navijaca nego protiv Levskog :-?
Jučer je prodaja dosta dobro prošla, prodato oko 3 milje karata. Danas ćemo valjda preći cifru od 10000 milja prodatih ulaznica. :-D Loše je to što Zeta nema navijača. Teško da će se neko od njih pojaviti. :( Valjda će nam makar malo pomoći oko popunjavanja klupske kase. :D

Onaj ko je bio protiv Levskog a ne dođe protiv Zete zato što su crnogorci dosta slabija ekipa, onda se ne mora više ni pojavljivati na stadionu.
Ne mogu da vjerujem da ima likova koji bi se uklopili u zadnju rečenicu, a kao gotive FCS....Ako i ima, takve likove bi trebalo snimiti i unijeti u neku bazu podataka i do kraja života im zabraniti ulaz na AFH..mada iskreno, mislim da takvih će vrlo malo biti...

Sitno....
Kemal Malovčić

#3114 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

joj moram i ja po kartu a ne mogu da se nakanim
Pitarrr82

#3115 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

Znam da su jucer fino isle karte, par ljudi je i clanske uzimalo kad sam ja bio a neko je spomenuo i cifru koliko nam je mjesta ponudjeno na stadionu u Podgorici...
todd_smith

#3116 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by todd_smith »

Onako pitam, jer jucer nisam isao, maloprije otisao, onako guzve ni blizu poput one prosle sedmice :-)
Kemal Malovčić

#3117 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

evo ja ću sad otić i napraviću gužvu i frtutmu da todd bude setisfajd :mrgreen:
Logovan

#3118 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

Odoh i ja uskoro po ulaznicu, hajde i ostali, ko nije uzeo nek se pokrene i pravac Titova. :D Samo požurite, nestaće. :mrgreen:
north

#3119 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by north »

Pitarrr82 wrote:Znam da su jucer fino isle karte, par ljudi je i clanske uzimalo kad sam ja bio a neko je spomenuo i cifru koliko nam je mjesta ponudjeno na stadionu u Podgorici...
A ta cifra iznosi..?
Pitarrr82

#3120 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

north wrote:
Pitarrr82 wrote:Znam da su jucer fino isle karte, par ljudi je i clanske uzimalo kad sam ja bio a neko je spomenuo i cifru koliko nam je mjesta ponudjeno na stadionu u Podgorici...
A ta cifra iznosi..?

Valjda onih standardnih 5%, sto je negdje oko 870 mjesta...

Ne vjerujem da ce nekoga vratiti i da nas vise bude :)
PapeSusic

#3121 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by PapeSusic »

Mislim da je Sarajevo favorit tu nema govora ali nesmijemo se opustiti mogu crno gorci iznenaditi nebi valjalo nista
zlajapravaraja

#3122 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by zlajapravaraja »

PapeSusic wrote:Mislim da je Sarajevo favorit tu nema govora ali nesmijemo se opustiti mogu crno gorci iznenaditi nebi valjalo nista
nikakonebivaljalo, tusiupravu
Tomahawk11
Globalni moderator

#3123 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Tomahawk11 »

zlo87 wrote:Odoh i ja uskoro po ulaznicu, hajde i ostali, ko nije uzeo nek se pokrene i pravac Titova. :D Samo požurite, nestaće. :mrgreen:
Donio nam kolega karte, kaze uzimao na Skenderiji, skoro nestalo :mrgreen:
emigrazione

#3124 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by emigrazione »

Kad bi se ova euforija prenijela na ligu, svaka tekma 10 milja, sto uopste nije nemoguce samo ovako da nastave. Imamo sansu da za par utakmica na kosevu ove godine, samo od utakmica, zaradimo sto neki ne mogu za 10 godina. Samo da momci nastave ovako
Pitarrr82

#3125 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

emigrazione wrote:Kad bi se ova euforija prenijela na ligu, svaka tekma 10 milja, sto uopste nije nemoguce samo ovako da nastave. Imamo sansu da za par utakmica na kosevu ove godine, samo od utakmica, zaradimo sto neki ne mogu za 10 godina. Samo da momci nastave ovako

Nemoguca misija...
Post Reply