SDP

Post Reply
Banksy

#3101 Re: SDP

Post by Banksy »

vivaldi wrote:
Pa znas kako se vlast sastavlja. Ne moze ti dati nijedna stranka realna rjesenja kada niko u BiH ne odlucuje sam (za razliku od skoro svih drugih zemalja). Kod nas koliko god da glasova osvojis, samo si relativni pobjednik.

Napredak, (narvano mislim na ozbiljne stvari, a ne na azil za pse, i sl) ce se desiti samo, ako,i jedino kada lideri tri bloka naprave neki dogovor, sve ostalo je suplja.

A suplja je kod sviju ista - pocevsi od ovog danasnjeg poskupljenja gasa - Rusi podigli cijenu.

To je isti argument koji svaka stranka koristi sve ove godine. Nema razlike ni kad je bio SDA ni SBiH ni SDP.

Tu su naravno i svakodnevne politicke stvari tipa "nije nam dobro jer je Dodik kriv i on je problem". :-) . Hebanje u zdrav mozak. Nije narod glasao da bi mu pored vlastitih ociju rekli ko je problem, vec je glasao da rijesite problem, ali..

Na kraju odgovor na tvoje pitanja Sta je altenrtiva? Alternativa nisu stranke vec postojeci lideri koji se trebaju okaniti populizma i pokusat napraviti neki dogovor.
Tačno.
I o tome pišemo ima evo godina ...
viva_castro

#3102 Re: SDP

Post by viva_castro »

budva wrote:
vivaldi wrote:
Optimus Prime wrote:Ne treba meni demagogija, ni teoretske pretpostavke vec realna rijesenja.
Pa znas kako se vlast sastavlja. Ne moze ti dati nijedna stranka realna rjesenja kada niko u BiH ne odlucuje sam (za razliku od skoro svih drugih zemalja). Kod nas koliko god da glasova osvojis, samo si relativni pobjednik.

Napredak, (narvano mislim na ozbiljne stvari, a ne na azil za pse, i sl) ce se desiti samo, ako,i jedino kada lideri tri bloka naprave neki dogovor, sve ostalo je suplja.

A suplja je kod sviju ista - pocevsi od ovog danasnjeg poskupljenja gasa - Rusi podigli cijenu.

To je isti argument koji svaka stranka koristi sve ove godine. Nema razlike ni kad je bio SDA ni SBiH ni SDP.

Tu su naravno i svakodnevne politicke stvari tipa "nije nam dobro jer je Dodik kriv i on je problem". :-) . Hebanje u zdrav mozak. Nije narod glasao da bi mu pored vlastitih ociju rekli ko je problem, vec je glasao da rijesite problem, ali..

Na kraju odgovor na tvoje pitanja Sta je altenrtiva? Alternativa nisu stranke vec postojeci lideri koji se trebaju okaniti populizma i pokusat napraviti neki dogovor.
Upravo to :thumbup: :thumbup:
-Ne znam kako da ti ovo objasnim ali... Rusi su poskupili gas.

Rusi traže više para za isto gasa. Gas koji dolazi u BiH potječe iz Rusije ili prolazi kroz nju, oni su poskupili svoje usluge pa je i nama skuplje. Rusi su podigli cijenu gasa što se direktno implicira na nas kao kupce.

Ako ovo nije dovoljno možda da ti nacrtam?

-Hajde sada da vidimo kada je SDP govorio da nam nije dobro zbog Dodika? Činjenica je da to jeste jedan od razloga ali daj da vidim kada je SDP to koristio kao opravdanje? Kada? Gdje?

-Ne znam o koja tri bloka govoriš? SDP je dobio glasove upravo na zagovaranju vraćanja politici građanske politike a ne politike "dogovora naroda". Građanskom politikom je SDP već jednom napravio državu iz ničega a "dogovor naroda" ju je već jednom srušio. SDP će istrajati u svojoj politici ma koliko se to ne sviđalo vama koji uostalom i niste glasači SDP-a.

-Napretka ima mnogo a to što ti ne želiš da ga vidiš je tvoj problem. Sama činjenica da je Federalna Vlada sa uštedama krenula od sebe, da je ovo prva vlada koja je napravljena na osnovu plana i programa, da je ovo prva vlada koja sve odluke donosi jednoglasno i koja se brine o Federaciji a ne o dva stada unutar Federacije, i da ne nabrajam dalje...
_Astra_

#3103 Re: SDP

Post by _Astra_ »

Jbt sta uradise od drzave---

Ne mogu da vjerujem da je Zlatko toliko ostavio dojam-"trag" na clanove njegove partije da, kada bilo kojeg clana SDPa vidim na TV-u, kao da gledam Zlatka---
Bolesno
viva_castro

#3104 Re: SDP

Post by viva_castro »

Ovo oko vodovoda je vrlo moguće posljedica sukoba unutar SDA!

Uostalom ko je u svemu ovome zatražio odgovornost menadžmenta vodovoad, tj. samog Pilavdžića? Kolika je to njegova plata dok mu firma propada? Koliko je bespotrebno uposlenih,...

A Elektroprivredi i SDP-u svaka čast! Tako se odgovorno posluje!
viva_castro

#3105 Re: SDP

Post by viva_castro »

_Astra_ wrote:Jbt sta uradise od drzave---

Ne mogu da vjerujem da je Zlatko toliko ostavio dojam-"trag" na clanove njegove partije da, kada bilo kojeg clana SDPa vidim na TV-u, kao da gledam Zlatka---
Bolesno
Ne čudi me što je ovolika halabuka oko SDP-a koji realno radi bolje nego ijedna do sada izabrana stranka! Zar ne? Dajte mi nekoga ko je radio bolje a koga su više kritikovali. Odgovor je jasan, ljudi kojima su guzice srasle sa foteljama, njihove porodice, rođaci, komšije, kumovi, i svi ostali koje su zaposlili (a to je sveukupno oko 200 000 ljudi) neće imati mira dokle god je SDP na vlasti. A bojim se da je to dug period :dance:
:bih:
hercegovac_pravi

#3106 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
hercegovac_pravi wrote: I tako od nepostojećeg naloga za istragu stigošmo do mejlova i na kraju "o pljuvanju po SDP-u" :-)
Zove se nalog, izgleda k'o nalog, smrdi na nalog ( u njemu se nalaže) ... garant je nepostojeći:

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/11 ... omentari#5
:lol:

Suštinu niko ne komentariše ...
Banksy wrote:
Cirkus ...
Nešto slično putovanju Federalne vlade autobusom u Tuzlu. Mazanje očiju neukom puku, tek da se o nečemu raspreda, umjesto da se radi.

Člankom koji kritikuje njega lično za nepotizam, neznanje, nesposobnost i malverzacije, skreće pažnju s neriješenih probleme svog resornog ministarstva, uz to, skriva se iza svoje funkcije, iza premijera ...

A stanje u resoru mu je: drastičan porast kriminala u Kantonu Sarajevo, neriješeno zbrinjavanje maloljetnih prestupnika, nesposobnost, neznanje i nedostatak želje da se problemi riješe, dakle, apsolutni izostanak rada i aktivnosti na svemu onome što su zamjerali protekloj vlasti. Godina dana, gdje si bio - nigdje, šta si radio - ništa ...

Kanton Sarajevo nema Dodika, nema Čovića, nema zle MZ-e, a opet, nisu učinili NIŠTA, stanje je sve gore, a ova garnitura, ministar osobno, je očito nesposobna da probleme riješi. Umjesto toga ministar glumata uvrijeđenu mladu i saziva press konferencije ...
Da ne pominjemo medijske slobode i pritiske na medije, pristrasnost, neprofesionalnost, zloupotrebu položaja, dvostruka mjerila i sl.
Cirkus.
Pa to je suština onako kako je ti vidiš...ako misliš da je tvoja suština bitna ..onda puno sreće sa tvojom suštinom na sljedećim izborima... :thumbup: sa takvom suštinom borba za izborni prag je neminovnost. Nikada (mislim na zadnjih 20-takgodina) se ovdje izbori nisu dobivali na priči o "ekonomiji" (ne znam ni kako bi je više nazvao)..izuzetak neće biti ni sljedeći izbori..
Tek za nekih 12-15 godina odnosno 3-4 izborna ciklusa, ovakva "suština" će piti vode...do tada.. :mrgreen:
Shavati da nikog nije briga za nekakvim "razvojem" dok se ljudima radi o glavi...ova priča o "ekonomiji i napretku" me podsjeća na moga starog a.r kad je 91-e dizo frku tipa "što se nije TV platila" dok su se rezervisti gomilali po aerodromu...
Banksy

#3107 Re: SDP

Post by Banksy »

Katastrofa za katastrofom

Veleprodajna cijena gasa povećana za 13,89 posto

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora BH-Gasa o povećanju cijena gasa za 13,89 posto
.

komentari ispod sve kažu ...
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/11 ... #komentari
_Astra_

#3108 Re: SDP

Post by _Astra_ »

viva_castro wrote:

Bolesno
Ne čudi me što je ovolika halabuka oko SDP-a koji realno radi bolje nego ijedna do sada izabrana stranka! Zar ne? Dajte mi nekoga ko je radio bolje a koga su više kritikovali. Odgovor je jasan, ljudi kojima su guzice srasle sa foteljama, njihove porodice, rođaci, komšije, kumovi, i svi ostali koje su zaposlili (a to je sveukupno oko 200 000 ljudi) neće imati mira dokle god je SDP na vlasti. A bojim se da je to dug period :dance:
Iz vlastitog iskustva, "osjetio" sam sposobnost/kvalitet/ljudskost Komsica kao nacelnika Opstine, tako da sam sit SDP-a do kraja zivota---
Banksy

#3109 Re: SDP

Post by Banksy »

hercegovac_pravi wrote:
Banksy wrote:

Suštinu niko ne komentariše ...
Banksy wrote:
Cirkus ...
Nešto slično putovanju Federalne vlade autobusom u Tuzlu. Mazanje očiju neukom puku, tek da se o nečemu raspreda, umjesto da se radi.

Člankom koji kritikuje njega lično za nepotizam, neznanje, nesposobnost i malverzacije, skreće pažnju s neriješenih probleme svog resornog ministarstva, uz to, skriva se iza svoje funkcije, iza premijera ...

A stanje u resoru mu je: drastičan porast kriminala u Kantonu Sarajevo, neriješeno zbrinjavanje maloljetnih prestupnika, nesposobnost, neznanje i nedostatak želje da se problemi riješe, dakle, apsolutni izostanak rada i aktivnosti na svemu onome što su zamjerali protekloj vlasti. Godina dana, gdje si bio - nigdje, šta si radio - ništa ...

Kanton Sarajevo nema Dodika, nema Čovića, nema zle MZ-e, a opet, nisu učinili NIŠTA, stanje je sve gore, a ova garnitura, ministar osobno, je očito nesposobna da probleme riješi. Umjesto toga ministar glumata uvrijeđenu mladu i saziva press konferencije ...
Da ne pominjemo medijske slobode i pritiske na medije, pristrasnost, neprofesionalnost, zloupotrebu položaja, dvostruka mjerila i sl.
Cirkus.
Pa to je suština onako kako je ti vidiš...ako misliš da je tvoja suština bitna ..onda puno sreće sa tvojom suštinom na sljedećim izborima... :thumbup: sa takvom suštinom borba za izborni prag je neminovnost. Nikada (mislim na zadnjih 20-takgodina) se ovdje izbori nisu dobivali na priči o "ekonomiji" (ne znam ni kako bi je više nazvao)..izuzetak neće biti ni sljedeći izbori..
Tek za nekih 12-15 godina odnosno 3-4 izborna ciklusa, ovakva "suština" će piti vode...do tada.. :mrgreen:
Shavati da nikog nije briga za nekakvim "razvojem" dok se ljudima radi o glavi...ova priča o "ekonomiji i napretku" me podsjeća na moga starog a.r kad je 91-e dizo frku tipa "što se nije TV platila" dok su se rezervisti gomilali po aerodromu...
Ko bolan priča o ekonomiji ... :-)
vivaldi

#3110 Re: SDP

Post by vivaldi »

viva_castro wrote:-Ne znam kako da ti ovo objasnim ali... Rusi su poskupili gas.

Rusi traže više para za isto gasa. Gas koji dolazi u BiH potječe iz Rusije ili prolazi kroz nju, oni su poskupili svoje usluge pa je i nama skuplje. Rusi su podigli cijenu gasa što se direktno implicira na nas kao kupce.
:thumbup: To i kazem. I prosli su to isto govorili. Samo sto ni prosli ni ovi nisu u stanju obezbjediti narodu posla da to ima cime i platiti, ali bitno je da obrce :D
viva_castro wrote:-Hajde sada da vidimo kada je SDP govorio da nam nije dobro zbog Dodika? Činjenica je da to jeste jedan od razloga ali daj da vidim kada je SDP to koristio kao opravdanje? Kada? Gdje?
Ako nije zbog Dodika, onda je zbog Covica. Ako nije zbog obojice onda je zbog SDP. Da nam je dobro. Nije.
viva_castro wrote:-Ne znam o koja tri bloka govoriš? SDP je dobio glasove upravo na zagovaranju vraćanja politici građanske politike a ne politike "dogovora naroda". Građanskom politikom je SDP već jednom napravio državu iz ničega a "dogovor naroda" ju je već jednom srušio. SDP će istrajati u svojoj politici ma koliko se to ne sviđalo vama koji uostalom i niste glasači SDP-a.
U Lukavici i Palama je 3 oktobra glasalo 25.000 (dvadesetpet hiljada) ljudi. SDP je osvojio 32 (tridesetdva glasa), 22 (u lukavici) i 10 (na palama).
viva_castro wrote:-Napretka ima mnogo a to što ti ne želiš da ga vidiš je tvoj problem.
Nezaposleni FBiH 360.512 (decembar 2010) 367.113 (juli 2011) 369.644 (avgust 2011).
viva_castro wrote:i da ne nabrajam dalje...
Poslije ovih iznad cifri nemoj molit te vise nabrajati...
viva_castro

#3111 Re: SDP

Post by viva_castro »

_Astra_ wrote:
viva_castro wrote:

Bolesno
Iz vlastitog iskustva, "osjetio" sam sposobnost/kvalitet/ljudskost Komsica kao nacelnika Opstine, tako da sam sit SDP-a do kraja zivota---
Dva mandata na čelu Opštine, dva mandata u Predsjedništvu i 330 000 ljudi se ne slaže sa tobom ;) Ali i to je demokratija, imaš pravo na svoje mišljenje :thumbup:
viva_castro

#3112 Re: SDP

Post by viva_castro »

Banksy wrote:

Katastrofa za katastrofom

Veleprodajna cijena gasa povećana za 13,89 posto

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora BH-Gasa o povećanju cijena gasa za 13,89 posto
.

komentari ispod sve kažu ...
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/11 ... #komentari

Rekoše ljudi koji ne pročitaše da je nabavna cijena plina zapravo poskupila za 40,65 % a da je Vlada u saradnji sa BH Gasom uspjela to poskupljenje svesti na 13,89 % ;-)
_Astra_

#3113 Re: SDP

Post by _Astra_ »

E, sve si reko---
Sustinski problem nije Komsic, a ni SDP vec NAROD!
Uostalom, govorimo o politici na razlicitim nivoima--- Ja ti govorim sa stajalista obicnog gradjanina i grupe gradjana(koji OPET glasaju za SDP) koje je Komsic godinu dana "drzao" bez vode---- Nemam sta dalje pricati---
A, izgleda da mu pije vode ta demagogija kako ce on nekome "odsjeci prste ako dirne BiH" ---- L O L
Bosnolog

#3114 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Ruje ce uvijek imati monopol na cijenu gasa i Evropa ce morati placati tu cijenu dok se ne uvede alternativni izvor i dovede sa podrucja Kavkaza,poput "NABUCO" gasovaoda.ili iz zemlja blskog istoka,.Sto vise snadbjevaca tim bolje po evropsko trziste
Image
Stoga optuzivati SDP za povecanje cijana plina je jeftin i jadan pokusaj pljuvanja na nesto sto bi bilo bez obzira ko je na vlasti,

Nista posebno se ne moze uciniti osim nekih mjera pomoci najugrzenijim kategorijama stanovnistva ili kreditirati i stimulisati masovno instaliranje alternativnih izvora energije grijanja kao i ostalih grana privrede gdje se koristi gas.Prije svega treba preci na masovnije koriscenje elektircnih sistema grijanja,(podno grijanje )elekro toplotnih frion pumpi i slicno) obzirom da imamo elektro hidropotencijale u BiH.Interesantno da Ruje uvijek pred zimsku senzou povecaju cijene gasa,znajuci da nemaju druge opcije nego platiti za nametnutu cijenu bez konkurencije drugog snadbjevaca..... :oops:
oldschool

#3115 Re: SDP

Post by oldschool »

@Bosnolog, Nabuko i Sjeverni tok su utopije, nema ništa od toga. Jake države EU imaju direktne plinovode iz Rusije, zaboli ih za te alternative. Cijena gasa zavisi od standarda države, nikad nije ista za sve države. Mi nemamo jaku državu, jedva isfinansiraju svoje nejake plate :D , a narod ko šiša. Za mandata ove vlasti svi će energenti poskupiti, ja tu ne vidim ništa pozitivno.
viva_castro

#3116 Re: SDP

Post by viva_castro »

vivaldi wrote:
viva_castro wrote:-Ne znam kako da ti ovo objasnim ali... Rusi su poskupili gas.

:thumbup: To i kazem. I prosli su to isto govorili. Samo sto ni prosli ni ovi nisu u stanju obezbjediti narodu posla da to ima cime i platiti, ali bitno je da obrce :D
viva_castro wrote:-Hajde sada da vidimo kada je SDP govorio da nam nije dobro zbog Dodika? Činjenica je da to jeste jedan od razloga ali daj da vidim kada je SDP to koristio kao opravdanje? Kada? Gdje?
Ako nije zbog Dodika, onda je zbog Covica. Ako nije zbog obojice onda je zbog SDP. Da nam je dobro. Nije.
viva_castro wrote:-Ne znam o koja tri bloka govoriš? SDP je dobio glasove upravo na zagovaranju vraćanja politici građanske politike a ne politike "dogovora naroda". Građanskom politikom je SDP već jednom napravio državu iz ničega a "dogovor naroda" ju je već jednom srušio. SDP će istrajati u svojoj politici ma koliko se to ne sviđalo vama koji uostalom i niste glasači SDP-a.
U Lukavici i Palama je 3 oktobra glasalo 25.000 (dvadesetpet hiljada) ljudi. SDP je osvojio 32 (tridesetdva glasa), 22 (u lukavici) i 10 (na palama).
viva_castro wrote:-Napretka ima mnogo a to što ti ne želiš da ga vidiš je tvoj problem.
Nezaposleni FBiH 360.512 (decembar 2010) 367.113 (juli 2011) 369.644 (avgust 2011).
viva_castro wrote:i da ne nabrajam dalje...
Poslije ovih iznad cifri nemoj molit te vise nabrajati...
1. SDP nije na vlasti 20 godina za razliku od "prošlih".

2.SDP nikada nije rekao da nam trenutno nije dobro zbog Čovića. Čović je krivac što nemamo državnu Vladu, i naravno kriv je što je, međuostalim, razvaljivao državu ekonomski i politički 20 godina. Ali on nije kriv za bilo kakvu grešku koju SDP napravi na putu dizanja države na noge, niti je SDP rekao da je Čović kriv za bilo kakve greške sada napravljene.

3.SDP nije popularan na Palama i Lukavici. Pa šta? To je kao znak da se treba vratiti vašem retrogardnom "dogovoru naroda"? To je samo znak da su politke "dogovora naroda" koje zastupaš dovele državu do dna! Jer niko ko nije zagovarao nacionalizam nije osvojio više od 1000 glasova na Palama i u Lukavici.

Istrajnom borbom ponovo će se vratiti država iz ove dubioze u koju ste je zaveli sa svođenjem naroda na stoku i dijeljenjem torova!

4. Kada smo već kod cifri, indikativno je kako si od 4 kolone ti preuzeo jednu negativnu i zanemario tri pozitivne:

Prosječna neto plaća u KM
2010 06-2011 07-2011 08-2011
804,37 821,70 814,16 826,72

Prosječna bruto plaća u KM
2010 06-2011 07-2011 08-2011
1.223,27 1.251,63 1.239,73 1.259,74

Prosječan broj zaposlenih
2010 07-2011 08-2011
438.949 442.226 440.201

O tome vam pričam kada govorim o onima kojima su guzice srasle sa stolicama, i o njihovoj rodbini. I nema se smisla sa njima prepirati, oni će se ovako ponašati dokle god je SDP na vlasti. Na njihovu žalost, biće im to dug posao :bih:
Bosnolog

#3117 Re: SDP

Post by Bosnolog »

oldschool wrote:@Bosnolog, Nabuko i Sjeverni tok su utopije, nema ništa od toga. Jake države EU imaju direktne plinovode iz Rusije, zaboli ih za te alternative. Cijena gasa zavisi od standarda države, nikad nije ista za sve države. Mi nemamo jaku državu, jedva isfinansiraju svoje nejake plate :D , a narod ko šiša. Za mandata ove vlasti svi će energenti poskupiti, ja tu ne vidim ništa pozitivno.
hahahh to je isto kao kada bih rekao koliko got Ruje zatraze love dobit ce,jer se nema alternative pa ce koristit gas da ucjenjuju Evropu smrzavanjem,kao nakon rata sa Gruzijom kada su smrzavali Evropu,. :oops:

Cijenu svega na trzistu diktira odnos ponude i potraznje,kada imas samo jednu ponudu a ogromnu potraznju onda mozes da trazis bezobrazno dizanje cijena do besvijesti,..... :!:

NABUCO a mozda i treca opcija ce se desiti nakon demokratizacije arpaskih zemalja,moguce opcije u buducnosti podvodnih plinovida i naftovoda preko Sredozemlja ka Evropi iz Kavkaza i Bliskog Istoka,...

Evropa se ne moze oslanjati zauvijek iskljucivo na rusku bezobraznu monopoliju i kapaciteti dotura plina.Cjevovodi (plinovodi) ce se morati povecati jer postojeci nece moci zadovoljiti buduce potrebe Evrope,....

Pa i grad kada poveca broj stanovnika postavljaju se nove dovodne cijevi vode,...... :D
Last edited by Bosnolog on 27/10/2011 22:47, edited 1 time in total.
Bosnolog

#3118 Re: SDP

Post by Bosnolog »

kunja wrote:Dragi naš SDP,

HVALA VAM NA POSKUPLJENJU PLINA!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo posalji Putinu,SDP ne proizvodi plin,...... :oops:
heckler

#3119 Re: SDP

Post by heckler »

Bosnolog wrote:
kunja wrote:Dragi naš SDP,

HVALA VAM NA POSKUPLJENJU PLINA!
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ovo posalji Putinu,SDP ne proizvodi plin,...... :oops:
Da oslobodimo ovu temu od banalnih gluposti poput cijana plina otvorio sam novu temu bas za to

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=92140
Murisno1

#3120 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Suljagić se opet koprca sa vjeronaukom. Jadničak, hoće na svaki način da je njegova zadnja :-)

Definitivno najinteresantniji ministar u vladi kantona. Oćero i direktora :lol: jer ga vrijeđo. Uveo alternativni predmet al ne mora se ni on pohađat ... pa šta ćemo sad sa onom diskriminisanom djecom koja neće ni vjeronauku ni alternativni :-) ..

Fakat, Zlaja ako je čovjek, pod hitno treba da ono ljudski kaže svim svojim podanicima, da se prestanu ponašat ko podanici njemu i da budu ljudi, da misle svojom glavom, da se ne pokušavaju dodvoravati glupostima i marketinškim trikovima. Možda Zlaja uživa u ulozi Tite suljagiću i suljagićima, mislim uživa sigurno .. al treba malo gledat dalje od nosa ebemu misha :evil:
hercegovac_pravi

#3121 Re: SDP

Murisno1 wrote:... pa šta ćemo sad sa onom diskriminisanom djecom koja neće ni vjeronauku ni alternativni :-) ..
Jah...eto vidiš ......do sada taj "diskriminirajući" problem nisu imali...jednostavno su MORALi ići na vjeronauk ..puno lakše... :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3122 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

hercegovac_pravi wrote:..jednostavno su MORALi ići na vjeronauk ..puno lakše... :lol:
Netačno.
hercegovac_pravi

#3123 Re: SDP

Banksy wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Ko bolan priča o ekonomiji ... :-)
Vidi boldano ...u nemogućnosti da se vaša "kritika" nazove nekim specifičnim terminom koji bi bio podložan pristojnom nivou javne diskusije, nazvao sam je "ekonomija" i potom sa onim boldanim jasno naznačio o čemu se radi...
draganbl

#3124 Re: SDP

Post by draganbl »

Već sam nekoliko puta čestitao ministru Suljagiću na pokušajima da popravi katastrofalno stanje u obrazovnom sektoru i čini mi se da zaista ima dobre prijedloge. Recimo, ideja o eksternoj maturi je odlična stvar, koju bi trebalo donijeti na nivou čitave BiH. Međutim, čudno je to da ministar Suljagić uglavnom ne dobija podršku od onih koji su glasali za stranku kojoj pripada, a da stvar bude još čudnija, često ne dobija podršku ni same stranke.
Bilo bi puno bolje da među silnim ministrima ima više ovakvih kao što je Suljagić. Nažalost, stanje je očito potpuno suprotno.
popajic

#3125 Re: SDP

Post by popajic »

KatarinaKosaca wrote:
hercegovac_pravi wrote:..jednostavno su MORALi ići na vjeronauk ..puno lakše... :lol:
Netačno.
Tacno da je netacno - mogli su sjediti po hodnicima ! :-)
Post Reply