Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Sherlock_Holmes
- P308
#3102 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sherlock_Holmes wrote:Fifina lista se bazira na rezultatima iz zadnje 4 godine, s tim da su tekme u tekućoj sezoni najbitnije.cyprus wrote:E to mi već nema nikakvog smisla... Zna li neko objasnit?
Znači nema veze ako si prije 20 godina osvojio Svjetsko prvenstvo, nego ono što si uradio u zadnje 4 godine, sa naglaskom na tekuću sezonu/kvalifikacije.
To je novi sistem koji vrijedi od SP u Njemačkoj, prije su se uzimali rezultati zadnjih 10 godina, mada nisam 100% siguran za broj godina i da li je od Njemačke ili od EP u Portugalu, no nije ni bitno. Mrsko mi tražiti to sad![]()
Uglavnom, ono što je bitno, ukoliko pobjediš množiš sa 3, remi sa 1, izgubljena sa 0. Poslije toga se gleda važnost utakmice (Svjetsko prvenstvo 4, Kontinentalno prvenstvo ili Kup konfederacija 3, kvalifikacije 2,5, prijateljske i ostali mali turniri 1).
Nakon toga se gleda ranking protivnika (200-trenutno ranking protivnika) i iz koje konfederacije dolazi (UEFA/CONMEBOL 1, CONCACAF 0,88, AFC/CAF 0,86, OFC 0,85) i eto ti koliko poena dobiješ iz te utakmice i onda to uvrstiš sa ostalim utakmicama iz proteklog perioda i izvučeš prosjek.
Jednostavno![]()
![]()
- KPNCTNJAH
#3103 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa jucer negdje procita da si napisao kako si novi na forumu, a sad te ima na svakoj temi.Sherlock_Holmes wrote:Ne razumijem.
- Sherlock_Holmes
#3104 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I dalje ne razumijem.KPNCTNJAH wrote:Pa jucer negdje procita da si napisao kako si novi na forumu, a sad te ima na svakoj temi.Sherlock_Holmes wrote:Ne razumijem.
To ima neko pravilo ako si novi da pišeš samo na jednoj temi ili ?
Ili ti smeta ako pišem, samo reci, nije problem.
- KPNCTNJAH
#3105 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jesu ovo opet ukinuli smajlije, kod mene ih prikazuje
Nebitno, zaboravi...
Nebitno, zaboravi...
- Sherlock_Holmes
#3106 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma bitno jeKPNCTNJAH wrote:Jesu ovo opet ukinuli smajlije, kod mene ih prikazuje![]()
Nebitno, zaboravi...
Ako spamam ili nešto reci, nije problem nikakav.
- cyprus
#3107 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma sve sam to znao, osim ovog zadnjegSherlock_Holmes wrote:Fifina lista se bazira na rezultatima iz zadnje 4 godine, s tim da su tekme u tekućoj sezoni najbitnije.cyprus wrote:E to mi već nema nikakvog smisla... Zna li neko objasnit?
Znači nema veze ako si prije 20 godina osvojio Svjetsko prvenstvo, nego ono što si uradio u zadnje 4 godine, sa naglaskom na tekuću sezonu/kvalifikacije.
To je novi sistem koji vrijedi od SP u Njemačkoj, prije su se uzimali rezultati zadnjih 10 godina, mada nisam 100% siguran za broj godina i da li je od Njemačke ili od EP u Portugalu, no nije ni bitno. Mrsko mi tražiti to sad![]()
Uglavnom, ono što je bitno, ukoliko pobjediš množiš sa 3, remi sa 1, izgubljena sa 0. Poslije toga se gleda važnost utakmice (Svjetsko prvenstvo 4, Kontinentalno prvenstvo ili Kup konfederacija 3, kvalifikacije 2,5, prijateljske i ostali mali turniri 1).
Nakon toga se gleda ranking protivnika (200-trenutno ranking protivnika) i iz koje konfederacije dolazi (UEFA/CONMEBOL 1, CONCACAF 0,88, AFC/CAF 0,86, OFC 0,85) i eto ti koliko poena dobiješ iz te utakmice i onda to uvrstiš sa ostalim utakmicama iz proteklog perioda i izvučeš prosjek.
Jednostavno![]()
![]()
-
nuki_cika
#3108 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Protiv slovaka imamo prvu meč loptu u slovačkoj.Ne treba ništa kalkulisati,tražiti bod.Otići tamo pobjediti i obezbjediti plasman prije zadnje utakmice.a u ovim zadnjim protiv lihteštajna i litvanije samo polkušati popraviti gol razliku i pookušati doći do 35-40 golova 
- GeneralBHF
#3109 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam bas skontao na sto si mislio da se prosjek izvlaci. Koliko znam koeficijent zemlje je baziran na osvojenim bodovima u posljednje 4. godine (20%+40%+40%+100%) i pomnozi za kontinentalnim koeficijentom i tako Oman ima sada 0.93 i bilo ko od boljih reprezentacija da igra sa njima oni dobijaju bodove i rastu a ovaj tone a oni to zele prije svjetskog da ne budu 4. u grupi naravno ukoliko se kvalifikuju.cyprus wrote:Ma sve sam to znao, osim ovog zadnjegSherlock_Holmes wrote:Fifina lista se bazira na rezultatima iz zadnje 4 godine, s tim da su tekme u tekućoj sezoni najbitnije.cyprus wrote:E to mi već nema nikakvog smisla... Zna li neko objasnit?
Jednostavno![]()
![]()
Nisam znao da se prosjek izvlači
Mislio sam da se dobijeni bodovi samo sabiraju...
- Kinaski
#3110 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I taj 0,93 bi se mnozio sa nasih 1008 ?
- cyprus
#3111 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma to kako ti pričaš podrazumjeva da bismo mi dobili negativne poene za pobjedu nad Omanom... A nije tako, jer ne možeš u ovom rangiranju dobiti negativne bodove... Jedino što ima smisla je ovo računanje tog nekog prosjeka, jer smo mi valjda već nakupili solidan prosjek, da bi nam ga Omanovi tanki bodovi samo pokvarili... Ako sam dobro skontoGeneralBHF wrote:Nisam bas skontao na sto si mislio da se prosjek izvlaci. Koliko znam koeficijent zemlje je baziran na osvojenim bodovima u posljednje 4. godine (20%+40%+40%+100%) i pomnozi za kontinentalnim koeficijentom i tako Oman ima sada 0.93 i bilo ko od boljih reprezentacija da igra sa njima oni dobijaju bodove i rastu a ovaj tone a oni to zele prije svjetskog da ne budu 4. u grupi naravno ukoliko se kvalifikuju.
A što se tiče 'šešira' na SP, tamo se po snazi samo izdvajaju nosioci grupe u prvom šeširu... Ostali šeširi se formiraju na osnovu kvalifikacionih zona... Tako će sve preostale evropske selekcije (one koje ne budu nosioci) biti isti šešir itd.
- Ajatolah_
#3112 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Računaju prosječni broj osvojenih bodova po meču. Za pojedinačni meč ako se ne varam množe se ishod meča (3/1/0), značaj, kontinentalni koeficijent protivnika i neki broj minus plasman protivnika.
Oman ima jako slabu poziciju na listi, iz Azije su, prijateljska je utakmica, pa su bodovi koje nosi dosta ispod prosjeka u odnosu na ostale utakmice u zadnjih 12 mjeseci. Nemam pojma koja utakmica od prije godinu nam otpada, ali vjerujem da smo pobjedom nad nekom prosječnom evropskom ekipom mogli napredovati.
Oman ima jako slabu poziciju na listi, iz Azije su, prijateljska je utakmica, pa su bodovi koje nosi dosta ispod prosjeka u odnosu na ostale utakmice u zadnjih 12 mjeseci. Nemam pojma koja utakmica od prije godinu nam otpada, ali vjerujem da smo pobjedom nad nekom prosječnom evropskom ekipom mogli napredovati.
-
Kontra__
#3113 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A zar je tako tesko procitati post sa onog momka, gdje decko napisa do u detalje - sta, kako, gdje, koliko... 
-
zlajapravaraja
#3114 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Na flashscore.com pise da je utakmica protiv Omana "cancelled", tj. otkazana...
Jesam li nesto propustio...?
- Pitarrr82
#3115 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
zlajapravaraja wrote:Na flashscore.com pise da je utakmica protiv Omana "cancelled", tj. otkazana...![]()
-
zlajapravaraja
#3116 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nemoj se smijat', nego mi objasni
Pa i na FACE TV sam vidio da ce prenositi utakmicu...
Sto nema utakmice?
Pa i na FACE TV sam vidio da ce prenositi utakmicu...
Sto nema utakmice?
- Kinaski
- Pitarrr82
#3118 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
zlajapravaraja wrote:Nemoj se smijat', nego mi objasni![]()
![]()
Pa i na FACE TV sam vidio da ce prenositi utakmicu...![]()
Sto nema utakmice?
Ne znam tacno razlog nesto oko organizacije, nemam pojma, mozda i to sto ne bi isli s prvim timom bez Dzeke i slicno pa ljudi otkazali ali uglavnom ne igra se
- Pismonosa
#3119 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zvanično, Omani.. Omanjani, Omamari.. Omanci, su napravili neke izmjene u organizaciji, što savez nije prihvatio. Nešto oko hotela, presjedanja, nemam pojma. Pa su otkazali utakmicu.zlajapravaraja wrote:Nemoj se smijat', nego mi objasni![]()
![]()
Sto nema utakmice?
Nezvanično, reprezentativcima se nakon Rige nije igrala ta prijateljska utakmica, pa su zakuhali da se nađe neki razlog i da se to otkaže.
Uglavnom, ne igra se.
- Edin H.
#3120 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bring back Munja da ih sriktaPismonosa wrote:Zvanično, Omani.. Omanjani, Omamari.. Omanci, su napravili neke izmjene u organizaciji, što savez nije prihvatio. Nešto oko hotela, presjedanja, nemam pojma. Pa su otkazali utakmicu.zlajapravaraja wrote:Nemoj se smijat', nego mi objasni![]()
![]()
Sto nema utakmice?
Nezvanično, reprezentativcima se nakon Rige nije igrala ta prijateljska utakmica, pa su zakuhali da se nađe neki razlog i da se to otkaže.
Uglavnom, ne igra se.
-
zlajapravaraja
#3121 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Aha...
I kada je to odluceno? Jer ja jos neki dan vidjeh svagdje negdje da ce se utakmica igrati..., a nakon toga nista, ama bas nista, u onlajn medijima...
I kada je to odluceno? Jer ja jos neki dan vidjeh svagdje negdje da ce se utakmica igrati..., a nakon toga nista, ama bas nista, u onlajn medijima...
- Partijaner
#3122 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mozda se boje ljudi blamaze, nisu nam dorasli jbg.zlajapravaraja wrote:Aha...![]()
-
zlajapravaraja
#3123 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma jebe mi se sta oni mislePartijaner wrote:Mozda se boje ljudi blamaze, nisu nam dorasli jbg.zlajapravaraja wrote:Aha...![]()
Mog'o sam se zapucat u taj crni Oman, pa se naci u situaciji dostojnoj epizode Zone Sumraka
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3124 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Code: Select all
http://--- NO LINKS ---/clanak/9159073147498/
http://www.*** SPAM ***.ba/novost/160453/Otkazana-prijateljska-utakmica-Oman-BiH
http://sportsport.ba/bh_fudbal/potvrdjeno-zmajevi-ne-putuju-u-oman/106669- Partijaner
#3125 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mogla ti je biti sudbina ko u onog Mustafe gdje se zaputio u drugu drzave mjesto Latvije.