Ljetne gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lavic
#3101 Re: Ljetne gume
Probaj jos Unitrade i Total trade. Ali mislim da Uniroyal prodaje samo GumaM.
- Dope_Man
#3102 Re: Ljetne gume
Pregledao njih, tj. Total koji ima samo Savu, Uni Savu i GY koji je vec izvan mog dzepa. Natjeram se valjda u povratku s posla da svratim do Gume pa da vidim sta imaju kad im je vec mrsko napraviti web katalog. Mogli su bar kao Sava prodavnica ponudu u pdf formatu izlistati.
Ako nista, zaleticu se na Savu, ipak je UHP model, bilo je lijepih rijeci o njima ovdje. A novo je svakako bolje od ovih starih 4 godine koje sad vozam.
Ako nista, zaleticu se na Savu, ipak je UHP model, bilo je lijepih rijeci o njima ovdje. A novo je svakako bolje od ovih starih 4 godine koje sad vozam.
-
lavic
#3103 Re: Ljetne gume
Dope_Man wrote:Pregledao njih, tj. Total koji ima samo Savu, Uni i Guma nemaju online katalog, natjeram se valjda u povratku s posla da svratim do Gume pa da vidim sta imaju kad im je vec mrsko napraviti web katalog. Mogli su bar kao Sava prodavnica ponudu u pdf formatu izlistati.
kako nema:
http://gume.unitrade.ba/
http://www.cijenaguma.ba/auto-gume?e=1
- Dope_Man
#3104 Re: Ljetne gume
Moja greska, sad skontah da je ovaj cijena guma zapravo portal od guma m. Inace klikao na gume tab i tu samo navode proizvodjace, nisam skontao puljku iznad. Ali nema srece ni tu, nista ne izbacuje u mojoj dimenziji.
Uglavnom, kad vec nema sirokog izbora vidjecu gdje je od ovih radnji najpovoljnije da uzmem set Sava Intensa UHP i kotrljati se na njima.
Uglavnom, kad vec nema sirokog izbora vidjecu gdje je od ovih radnji najpovoljnije da uzmem set Sava Intensa UHP i kotrljati se na njima.
-
lavic
#3105 Re: Ljetne gume
Ti si dobar, ja trazim RFT gume zimske...
- hopi
#3106 Re: Ljetne gume
joj znam imao sam ja tu dimenziju prije, jest da je davno ima dosta godina ali je situacija bila:
ponuda- skroz slaba
na stanju - gotovo ništa
cijena - puno skuplja od standardne dimenzije
otišao uzeti zimske 195-60r15, ma niko nema na stanju, i uzmem 185-65 r15, jeftinija bila, ista debljina zida, a uža 1cm što je i bolje za zime
ljetne opet niko nema, 205 50 r16 ostale im vako neke mišelinke cijena boli glava, kaže ovaj ma mogu ti sigurno i 205 55, probamo pa ako ne budu skidamo o našem trošku, i fakat montirali ništa ne dira, ne grebe kada se volan smota, i vozio na tim onda, malo jeste brzinomjer bio netačan ali ništa strašno
ponuda- skroz slaba
na stanju - gotovo ništa
cijena - puno skuplja od standardne dimenzije
otišao uzeti zimske 195-60r15, ma niko nema na stanju, i uzmem 185-65 r15, jeftinija bila, ista debljina zida, a uža 1cm što je i bolje za zime
ljetne opet niko nema, 205 50 r16 ostale im vako neke mišelinke cijena boli glava, kaže ovaj ma mogu ti sigurno i 205 55, probamo pa ako ne budu skidamo o našem trošku, i fakat montirali ništa ne dira, ne grebe kada se volan smota, i vozio na tim onda, malo jeste brzinomjer bio netačan ali ništa strašno
- Dope_Man
#3107 Re: Ljetne gume
Zimske su mi isto tako 195/60/15 - tu bi se i usudio uzeti 65 umjesto 60 jer imam prostora dosta, ali na ljetnim mi je bas malo prostora pa se ne zelim zaletiti na 55 umjesto 50. A naravno na 55 guma u ponudi k'o riba u moru.
Najbolje mijenjat auto kad dodje vrijeme da se mijenjaju gume
Najbolje mijenjat auto kad dodje vrijeme da se mijenjaju gume
- drug_profi
#3108 Re: Ljetne gume
Ne znam, moj prijatelj sa lagunom se pokajao radi ljetnih savinih. Kaze nosaju ga na mokrom pofino. E sad ne znam jel bjese HP ili UHP. Svakako ima veze i sa masom vozila, širinom gume, itd. Najbitnije je gumu kad je staviš sam malo istestirati na nekoj bezbjednoj cesti, poligonu ili parkingu. Da znaš na čemu si.Dope_Man wrote:Moja greska, sad skontah da je ovaj cijena guma zapravo portal od guma m. Inace klikao na gume tab i tu samo navode proizvodjace, nisam skontao puljku iznad. Ali nema srece ni tu, nista ne izbacuje u mojoj dimenziji.
- golfiista
#3109 Re: Ljetne gume
drug_profi wrote:Ne znam, moj prijatelj sa lagunom se pokajao radi ljetnih savinih. Kaze nosaju ga na mokrom pofino. E sad ne znam jel bjese HP ili UHP. Svakako ima veze i sa masom vozila, širinom gume, itd. Najbitnije je gumu kad je staviš sam malo istestirati na nekoj bezbjednoj cesti, poligonu ili parkingu. Da znaš na čemu si.Dope_Man wrote:Moja greska, sad skontah da je ovaj cijena guma zapravo portal od guma m. Inace klikao na gume tab i tu samo navode proizvodjace, nisam skontao puljku iznad. Ali nema srece ni tu, nista ne izbacuje u mojoj dimenziji.
Ja na e60 vozio 4 godine savu UHP gumu u dim 225/55/16, ekstra guma. E sad ja nisam neki šofer, ja to polahko, možda je do mene. E sad za sofercine treba vjerovatno bolja guma. Ne znam.
-
NediM17
#3110 Re: Ljetne gume
intensa hp je kita od gume pogotovo na mokrom. intensa uhp je vec dobra guma.
-
lavic
#3111 Re: Ljetne gume
Ja na to ovako gledam, sava je 150KM a dunlop190,golfiista wrote:drug_profi wrote:Ne znam, moj prijatelj sa lagunom se pokajao radi ljetnih savinih. Kaze nosaju ga na mokrom pofino. E sad ne znam jel bjese HP ili UHP. Svakako ima veze i sa masom vozila, širinom gume, itd. Najbitnije je gumu kad je staviš sam malo istestirati na nekoj bezbjednoj cesti, poligonu ili parkingu. Da znaš na čemu si.Dope_Man wrote:Moja greska, sad skontah da je ovaj cijena guma zapravo portal od guma m. Inace klikao na gume tab i tu samo navode proizvodjace, nisam skontao puljku iznad. Ali nema srece ni tu, nista ne izbacuje u mojoj dimenziji.
Ja na e60 vozio 4 godine savu UHP gumu u dim 225/55/16, ekstra guma. E sad ja nisam neki šofer, ja to polahko, možda je do mene. E sad za sofercine treba vjerovatno bolja guma. Ne znam.
razlika je 160 KM na 4 gume, zanemarivo u parama ako se uzme u obzir kilometri, kvalitet voznje i vrijeme koje cu te gume koristiti.
- drug_profi
#3112 Re: Ljetne gume
E bice da je onda to bilo.NediM17 wrote:intensa hp je kita od gume pogotovo na mokrom. intensa uhp je vec dobra guma.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3113 Re: Ljetne gume
Ja vozim trecu godinu na savi intensa hp u dimenziji 205/55 R16 i ja joj ne mogu naci zamjerku, ali mozes ti, koji si mozda odvozio jednu turu na njima.NediM17 wrote:intensa hp je kita od gume pogotovo na mokrom. intensa uhp je vec dobra guma.
- Dope_Man
#3114 Re: Ljetne gume
Dok se jos nisam zaletio: Sportiva Performance ili Sava Intensa UHP?
-
lavic
#3115 Re: Ljetne gume
Izmedju ove dvije ja bi Savu.Dope_Man wrote:Dok se jos nisam zaletio: Sportiva Performance ili Sava Intensa UHP?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3116 Re: Ljetne gume
Tu je to negdje....Dope_Man wrote:Dok se jos nisam zaletio: Sportiva Performance ili Sava Intensa UHP?
- Dope_Man
#3117 Re: Ljetne gume
Na kraju se ipak protegoh i uzeh Goodyear EfficientGrip Performance. Zasad zvuce dobro, al sljedeca dva vikenda ce vidjeti prave testove na duzim putovanjima.
- drug_profi
#3118 Re: Ljetne gume
Nikad nije pogresno kupiti premium proizvođača, Šta god ovdje pričali. Razlika je samo u novcima, a novci su da se troše. Običan papir.Dope_Man wrote:Na kraju se ipak protegoh i uzeh Goodyear EfficientGrip Performance. Zasad zvuce dobro, al sljedeca dva vikenda ce vidjeti prave testove na duzim putovanjima.
Kao što obično kažem, ako ti nekad zatreba pola metra kraći zaustavni put, sve se isplati.
- Dope_Man
#3119 Re: Ljetne gume
Tako i ja razmisljam otprolike, a i plata naisla pa kontam kojeg cenera vise u totalu dati al biti mirniji.
- Atego
#3120 Re: Ljetne gume
tracmax uzeo za ljeta,a za zimu imam tigrove. da usput pitam forumaše, kako oni skladište gume ?
- sheilak
#3121 Re: Ljetne gume
Guma m hotel (r)Atego wrote:tracmax uzeo za ljeta,a za zimu imam tigrove. da usput pitam forumaše, kako oni skladište gume ?
- Atego
#3122 Re: Ljetne gume
aha,ti daš na čuvanje .ma ja ostavim na vikendici,pa neko kaže stavi gumu na gumu,neko gumu uz gumu itd pa me zanimalo kako forumaši skladištesheilak wrote:Guma m hotel (r)Atego wrote:tracmax uzeo za ljeta,a za zimu imam tigrove. da usput pitam forumaše, kako oni skladište gume ?
- sheilak
#3123 Re: Ljetne gume
Pa ima ono ako je na felgama polozi ako su samo gume mogu stajati uspravno kao na autu (r)Atego wrote:aha,ti daš na čuvanje .ma ja ostavim na vikendici,pa neko kaže stavi gumu na gumu,neko gumu uz gumu itd pa me zanimalo kako forumaši skladištesheilak wrote:Guma m hotel (r)Atego wrote:tracmax uzeo za ljeta,a za zimu imam tigrove. da usput pitam forumaše, kako oni skladište gume ?
- Dope_Man
#3124 Re: Ljetne gume
Kako napisa gore Sheilak imas to pravilo koje ovisi o tome da li su na felgama ili bez. Moje su sa felgama pa su skladistene u sobi polozene jedna na drugoj.Atego wrote:aha,ti daš na čuvanje .ma ja ostavim na vikendici,pa neko kaže stavi gumu na gumu,neko gumu uz gumu itd pa me zanimalo kako forumaši skladištesheilak wrote:Guma m hotel (r)Atego wrote:tracmax uzeo za ljeta,a za zimu imam tigrove. da usput pitam forumaše, kako oni skladište gume ?
- Atego
#3125 Re: Ljetne gume
neki dan sam čitao baš o tome,pa mi sad naumpade.12 god. meni se nijedna guma nije izobličila od stajanja(a slažem jednu na drugu bez felge),sad odjednom kao treba to okretat s vremena na vrijeme,onu s vrha stavljat na dno,stavljat karton između guma, pa reko da vidim šta forumaši radesheilak wrote: Pa ima ono ako je na felgama polozi ako su samo gume mogu stajati uspravno kao na autu (r)