Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote:
Izborni zakon postoji dok se ne donese novi.
Izborni zakon je stavljen van zakona dok se ne donese novi.
Nitko ne može raspisati izbore po povom načinu (ni PIC)
Pa kako su onda odrzani izbori 2014?
Pa bili su održavani izbori i u Mostaru dok ustavni sud nije stavio van snage izborni zakon u Mostaru. U ovom slučaju apelaciju je podnijela Borjana Krišto koliko se sjećam.
Slična je i sad stvar. Izbori su se održavali dok Božo nije podnio apelaciju sudu vezanu za način izora u Dom naroda.
Znači, nebitno je ima li Hrvata 10 ili 15% i koliko su utaljeni Dodik i Čović i što će Erdogan nasavjetovati Bakira. Presudom ustavnog suda trenutno nemamo validan izborni zakon.
Lincoln-Burrows wrote:
Nešto si pobrkao, presuda ustavnog suda je od nedavno,
2014.g je bio važeći ovaj sada nelegalni izborni zakon.
Zasto bi Bosnjacke sudije ikada podrzale izborni zakon koji zabranjiva biranje Hrvatskih predstavnika od strane Bosnjaka?
Mislim da i nisu podržali, njima je to sasvim normalna stvar.
Dok Bosnjaci vode glavnu rijec u FBIH, uviejk ce postojati mogucnost biranja Hrvatskih predstavnika od strane Bosnjaka. Nema te sile koja ce to promjeniti.
Strane sudije i trebaju otići jednog dana kao i VP ali nakon što se utvrdi potpuna implementacija Dejtonskog mirovnog sporazuma i nakon što se donese novi ustav te eventualno unutrašnji preustroj ako za to bude bilo dogovora. Tada podržavam odlazak stanih sudija jer to će biti znak da smo zreli kao društvo, sve do tada treba i imaju obavezu da ostanu tu.
Bem ti zemlju i državu ali ako ja ovako nacvrcan ne mogu shvatiti ove što bi nas ukinuli onda nek' sve ide K vragu. Hafize pa zar ti da gubiš vrijeme s ovom pješadijom kako si ih sam nazvao , morati pod hitno u stolni pa ozbiljno porazgovarati s tobom
Kolinda wrote:Bem ti zemlju i državu ali ako ja ovako nacvrcan ne mogu shvatiti ove što bi nas ukinuli onda nek' sve ide K vragu. Hafize pa zar ti da gubiš vrijeme s ovom pješadijom kako si ih sam nazvao , morati pod hitno u stolni pa ozbiljno porazgovarati s tobom
Ako ides u stolni (Vele ) grad cisto da ne zalutas:
lijevo od linije je stolni. Nemoj previse brzo hodati mogla bi ga fuliti
Kolinda wrote:Bem ti zemlju i državu ali ako ja ovako nacvrcan ne mogu shvatiti ove što bi nas ukinuli onda nek' sve ide K vragu. Hafize pa zar ti da gubiš vrijeme s ovom pješadijom kako si ih sam nazvao , morati pod hitno u stolni pa ozbiljno porazgovarati s tobom
Ne može se fulat nikako tolika je razlika od stolnog i ostatka ...
Toliko je to malo selo da ga pjeske prodjes za bukvalno 15 minuta uzduz.
Sa M60A3 se prodje za 5 minuta uzduz.
Jebo majku da ne prolazim dole čovjek bi i povjerovao. Zapadni Mostar u rangu Lukavice i Vojkovića u RS-u.