Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#3101 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Cholina_Lokica »

Mariella wrote:
Michun wrote: ova cetka je super za osobe koje imaju deblju dlaku. za tanku dlaku je horor, uplete se i mozes komotno odrezati komad kose. osim toga, nije za dugu dugu koseu. srednje duga je ok, do ramena.
ono sto je na spotu izgleda super ali je bajkovito. :D
Ja imam tanku dlaku (a gustu kosu), plus do neki dan mi je kosa bila do pola ledja, i sasvim sam normalno mogla isfenirati sa ovom rowenta cetkom.

I zaboravila sam da mi je kosa jos prirodno kovrdzava :D
Ista sam, kod mene je dlaka strasno tanka, a ima je za 3 glave, plus je afro :lol: I fino se isfeniram skroz, jeste prvih par puta da mi se petljalo i ispadalo grozno, ali cim sam se ustelila super mi
Goldyna

#3102 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Goldyna »

otherside wrote:
Goldyna wrote:Ima li ovdje žena sa kovrdžavom kosom? Koje preparate koristite?
Kod mene je kosa užasno suha, pa sam prestala sa farbanjem i vec neko vrijeme stavljam maslinovo ulje na vrhove nakon pranja, ali ne primijetim neku razliku.
ima 8-)
meni je kosa inace dobra i vazda imam frizuru bez previse ulaganja :D
bitno mi je da me fino osisaju mada ni to nije toliko obzirom da je kosa kovrdzava pa i ako je neravno, ne primjeti se.
e sad...poslije prve a evo sad i poslije druge trudnoce, kosa mi se uzasno osusila. jos uvijek ja to mogu sloziti nekako da imam friz ali se bas moram potruditi... prosli put mi je pravo pomogao Syoss-sampon+regenerator, ovaj put onako :roll:
nekad pomogne u oblikovanju niveina krema za kosu.
imas u DM-u keune kapsule u kojima je neko ulje za vlazenje i regeneraciju dlake, moze se kupiti na komad, mozda da probas...
Meni je isto dobro što joj ne moram ništa raditi, operem, stavim maslinovo na vrhove ili neku kremu iz avona za oblikovanje i pustim sama da se suši.
Fen ne dolazi u obzir jer mi tad kosa izgleda ko da je petarda pukla :roll
Kupovala sam te kapsule prošle godine i bude mi kosa baš mekana kad stavim, ali dok prestanem opet isto.
Morala bih svaki put poslije pranja pa sam odustala. Voljela bih neku kremu za oblikovanje kovrdža, ali da ujedno i vlazi kosu ...
Što se tiče same frizure uvijek sam htjela dužu kosu, ali pošto je suha i vrhovi se rascvjetaju, skoro svaki drugi mjesec moram šišati, pa nikako dočekati da naraste.
Michun

#3103 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

Goldyna wrote: Meni je isto dobro što joj ne moram ništa raditi, operem, stavim maslinovo na vrhove ili neku kremu iz avona za oblikovanje i pustim sama da se suši.
Kupovala sam te kapsule prošle godine i bude mi kosa baš mekana kad stavim, ali dok prestanem opet isto.
Morala bih svaki put poslije pranja pa sam odustala. Voljela bih neku kremu za oblikovanje kovrdža, ali da ujedno i vlazi kosu ...
Što se tiče same frizure uvijek sam htjela dužu kosu, ali pošto je suha i vrhovi se rascvjetaju, skoro svaki drugi mjesec moram šišati, pa nikako dočekati da naraste.
probaj ovo, meni je super. jer mi je kosa, osim sto je tanka i cicava (znate nadam se sta ovo znaci)
Image
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3104 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by plain vanilla »

Michun wrote:
plain vanilla wrote:
Mariella wrote: Skupis 100KM i kupis rowenta cetku za feniranje, i postedis se muke :-D
tacno tako
ova cetka je super za osobe koje imaju deblju dlaku. za tanku dlaku je horor, uplete se i mozes komotno odrezati komad kose. osim toga, nije za dugu dugu koseu. srednje duga je ok, do ramena.
ono sto je na spotu izgleda super ali je bajkovito. :D
tanka kosa do po ledja :mrgreen:

doduse, ja koristim samo onu vecu cetku jer je kao peglam, na manju nisam nikad ni pokusala
Goldyna

#3105 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Goldyna »

Michun wrote:
Goldyna wrote: Meni je isto dobro što joj ne moram ništa raditi, operem, stavim maslinovo na vrhove ili neku kremu iz avona za oblikovanje i pustim sama da se suši.
probaj ovo, meni je super. jer mi je kosa, osim sto je tanka i cicava (znate nadam se sta ovo znaci)
Image
Gdje ima da se kupi?
Michun

#3106 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

Goldyna wrote:
Michun wrote:
Image
Gdje ima da se kupi?
meni frizerka poklonila :D
ali mislim da ima u malom boljim frizerskim salonima. sad svi hoce prodati...
zamzija

#3107 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zamzija »

Mene nervira pravo, u posljednje vrijeme mi se češće masti kosa, i to tjeme, bude 2 dana okej, treći već masna ali ono totalno...Možda je to zbog nosanja kape
Da li se to vama dešava?
Michun

#3108 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

zamzija wrote:Mene nervira pravo, u posljednje vrijeme mi se češće masti kosa, i to tjeme, bude 2 dana okej, treći već masna ali ono totalno...Možda je to zbog nosanja kape
Da li se to vama dešava?
o zamzi kapa, a i smogcina i grijanje...
meni se lice manje masti kad je vrucina ljeti nego kad sam u prostoru gdje je grijanje :sad:
Mariella

#3109 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

plain vanilla wrote: tanka kosa do po ledja :mrgreen:

doduse, ja koristim samo onu vecu cetku jer je kao peglam, na manju nisam nikad ni pokusala
Ja manju uzmem kad hocu malo da je uvijem :-D
Mariella

#3110 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

Goldyna wrote:
Meni je isto dobro što joj ne moram ništa raditi, operem, stavim maslinovo na vrhove ili neku kremu iz avona za oblikovanje i pustim sama da se suši.
Sto se tice fena, za kovrdzavu mozes kupiti difuzer, pa kad ti zatreba da brze osusis kosu, imas to :D

A super stvar za kovrdzavu kosu je piva! To sam vise puta pisala na forumu, ja sam prije stavljala poslije svakog pranja pivu na kosu, i nakon sto osusim (obicnim fenom), bude super :thumbup: Cak sam i sliku stavljala sa i bez pive jednom, da uvjerim ljude :-)
plain vanilla

#3111 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by plain vanilla »

Mariella wrote:
plain vanilla wrote: tanka kosa do po ledja :mrgreen:

Ja manju uzmem kad hocu malo da je uvijem :-D
sto se tice uvijanja, u carapi je spas
ja sad samo kosu na cOrapu navijam :D
Mariella

#3112 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

Kako ide s carapom??? Ko one obicne "krpice"? :-D
loria sophen

#3113 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by loria sophen »

ooo carapa je super. tako sam je ja navijala kada mi je bila duga.
ali ja nisam koristila carapu, vec one trakice za kosu, sto izgledaju kao rajfovi.... znate na sta mislim?
one su super elasticne i prakticne. doduse, mozda je bolje sa carapom, ja nisam nikada probala.
LM, jednom sam tako ´namontirala´frizuru, kada sam navila kosu, zabacila sam traku sa cela na sred glave i stvarno je super izgledalo (doduse, morala sam malo ukosnicama ucvrstiti)
plain vanilla

#3114 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by plain vanilla »

Mariella wrote:Kako ide s carapom??? Ko one obicne "krpice"? :-D
imas video-uvijanje kose na carapu zguglaj

ima i ovdje na temi, ali ko ce to iskopati
ja operem i i osusim skoro skroz kosu, pocesljam je vlaznim cesljom i navijem (na carapu ili trakicu elasticnu svejedno)
i tako legnem
ujutro samo pocesljam :D
loria sophen wrote:ooo carapa je super. tako sam je ja navijala kada mi je bila duga.
ali ja nisam koristila carapu, vec one trakice za kosu, sto izgledaju kao rajfovi.... znate na sta mislim?
one su super elasticne i prakticne. doduse, mozda je bolje sa carapom, ja nisam nikada probala.
LM, jednom sam tako ´namontirala´frizuru, kada sam navila kosu, zabacila sam traku sa cela na sred glave i stvarno je super izgledalo (doduse, morala sam malo ukosnicama ucvrstiti)
ma isto je to, pravila sam ja jednoj djevojci, uvila joj na trakicu, a njoj se svidjelo tako i ona ode izaci s trakicom

vazno je da gotovo za 5 minuta, ne zulja, ne lomi kosu...
Woman

#3115 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Woman »

joj što se i meni u zadnje vrijeme kosa masti.moja teorija je da je to zato što je sad kratka (do brade) pa oni preparati što ih stavljam na vrhove brzo dođu do korijena :lol:
Mariella

#3116 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

plain vanilla wrote:
Joj znam ovo, jednom sam nesto probala, al sam se sva zacupala :-) Probat cu opet :lol: Hvala :thumbup:
plain vanilla

#3117 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by plain vanilla »

Mariella wrote:
plain vanilla wrote:
Joj znam ovo, jednom sam nesto probala, al sam se sva zacupala :-) Probat cu opet :lol: Hvala :thumbup:
nije da se hvalim, ali ja sam totalno smotana :mrgreen: , i opet uvijem za par minuta
samo malo vjezbe treba
Nisrin

#3118 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Nisrin »

Ja sam pokusala nekolikoi puta na carapu i samo se zacupa hahaha Ozbiljno, uopste se ne uvije da budu one lijepe lokne :S

Cak i kad koristim spuzvaste deblje viklere, kosa se uvije samo na krajevima i to bas ruzno, ostatak kose slabo :S
Clover

#3119 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Clover »

evo kako uviti kosu čarapom :D

možda prvi put neće ići tako glatko, ali već nakon par puta, neće biti biti problema :D ja sam se baš ispraksirala, a mislila sam da neću nikad uspjeti :D
Goldyna

#3120 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Goldyna »

Mariella wrote:
Goldyna wrote:
Sto se tice fena, za kovrdzavu mozes kupiti difuzer, pa kad ti zatreba da brze osusis kosu, imas to :D

A super stvar za kovrdzavu kosu je piva! To sam vise puta pisala na forumu, ja sam prije stavljala poslije svakog pranja pivu na kosu, i nakon sto osusim (obicnim fenom), bude super :thumbup: Cak sam i sliku stavljala sa i bez pive jednom, da uvjerim ljude :-)
Aaaa super baš ću probati pivu :)
A osjeti li se miris pive na kosi :?
Mariella

#3121 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

Ne osjeti se nista, to sve ispari :-D :-D Samo nakon pranja pospi pivom, "izguzvaj" je, i osusi fenom obicnim. I dok susis isto tako rukama "guzvaj", izadju super lokne :thumbup:
rossonera

#3122 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rossonera »

Preporuka za neki frizerski salon u blizini socijalnog, malte provjeren za feniranje, treba mi za novu godinu, a bit cu dole u blizini, a daleko mi ici kod svog frizera nije mi usput nikako. Hvala unaprijed
Zovem se Zelena

#3123 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Zovem se Zelena »

Mariella wrote:Ne osjeti se nista, to sve ispari :-D :-D Samo nakon pranja pospi pivom, "izguzvaj" je, i osusi fenom obicnim. I dok susis isto tako rukama "guzvaj", izadju super lokne :thumbup:
Hoće li ovo upaliti za ne tako kovrdžavu kosu? Onu kao prelomljenju ali koja nije ni tamo ni 'vamo? :-D
Mariella

#3124 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Mariella »

Zovem se Zelena wrote:
Mariella wrote:Ne osjeti se nista, to sve ispari :-D :-D Samo nakon pranja pospi pivom, "izguzvaj" je, i osusi fenom obicnim. I dok susis isto tako rukama "guzvaj", izadju super lokne :thumbup:
Hoće li ovo upaliti za ne tako kovrdžavu kosu? Onu kao prelomljenju ali koja nije ni tamo ni 'vamo? :-D
E to ti ne mogu sigurno reci :-D Meni isto nije previse kovrdzava, ako je ostavim sama da se osusi bez da stavim ista bude valovita, tek se kovrdze "aktiviraju" kad stavim pjenu ili pivu :D Ali mozes probati u svakom slucaju :-D :-D
muhanata

#3125 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by muhanata »

rossonera wrote:Preporuka za neki frizerski salon u blizini socijalnog, malte provjeren za feniranje, treba mi za novu godinu, a bit cu dole u blizini, a daleko mi ici kod svog frizera nije mi usput nikako. Hvala unaprijed
Sad, jel' u blizini Socijalnog ili Malte :D

Imaš na Socijalnom Image, u šibici i u Robotu, As kod Zavoda, u Mercatoru je KS, a na Malti ima jedan, ne mogu se sjetiti imena, uglavnom na onoj strani gdje je bio Agrokomerc, preko puta Kinga, vidi se sa ulice.

Helem, provjereno je sve, samo što lupaju cijene ovisno kako im se, valjda, svidiš taj dan :lol:
Možda preporuka za taj na Malti, onako nisu previše skupi za feniranje.
Post Reply