Ista sam, kod mene je dlaka strasno tanka, a ima je za 3 glave, plus je afroMariella wrote:Ja imam tanku dlaku (a gustu kosu), plus do neki dan mi je kosa bila do pola ledja, i sasvim sam normalno mogla isfenirati sa ovom rowenta cetkom.Michun wrote: ova cetka je super za osobe koje imaju deblju dlaku. za tanku dlaku je horor, uplete se i mozes komotno odrezati komad kose. osim toga, nije za dugu dugu koseu. srednje duga je ok, do ramena.
ono sto je na spotu izgleda super ali je bajkovito.
I zaboravila sam da mi je kosa jos prirodno kovrdzava
Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- Cholina_Lokica
#3101 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
- Goldyna
#3102 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Meni je isto dobro što joj ne moram ništa raditi, operem, stavim maslinovo na vrhove ili neku kremu iz avona za oblikovanje i pustim sama da se suši.otherside wrote:imaGoldyna wrote:Ima li ovdje žena sa kovrdžavom kosom? Koje preparate koristite?
Kod mene je kosa užasno suha, pa sam prestala sa farbanjem i vec neko vrijeme stavljam maslinovo ulje na vrhove nakon pranja, ali ne primijetim neku razliku.![]()
meni je kosa inace dobra i vazda imam frizuru bez previse ulaganja![]()
bitno mi je da me fino osisaju mada ni to nije toliko obzirom da je kosa kovrdzava pa i ako je neravno, ne primjeti se.
e sad...poslije prve a evo sad i poslije druge trudnoce, kosa mi se uzasno osusila. jos uvijek ja to mogu sloziti nekako da imam friz ali se bas moram potruditi... prosli put mi je pravo pomogao Syoss-sampon+regenerator, ovaj put onako![]()
nekad pomogne u oblikovanju niveina krema za kosu.
imas u DM-u keune kapsule u kojima je neko ulje za vlazenje i regeneraciju dlake, moze se kupiti na komad, mozda da probas...
Fen ne dolazi u obzir jer mi tad kosa izgleda ko da je petarda pukla :roll
Kupovala sam te kapsule prošle godine i bude mi kosa baš mekana kad stavim, ali dok prestanem opet isto.
Morala bih svaki put poslije pranja pa sam odustala. Voljela bih neku kremu za oblikovanje kovrdža, ali da ujedno i vlazi kosu ...
Što se tiče same frizure uvijek sam htjela dužu kosu, ali pošto je suha i vrhovi se rascvjetaju, skoro svaki drugi mjesec moram šišati, pa nikako dočekati da naraste.
- Michun
#3103 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
probaj ovo, meni je super. jer mi je kosa, osim sto je tanka i cicava (znate nadam se sta ovo znaci)Goldyna wrote: Meni je isto dobro što joj ne moram ništa raditi, operem, stavim maslinovo na vrhove ili neku kremu iz avona za oblikovanje i pustim sama da se suši.
Kupovala sam te kapsule prošle godine i bude mi kosa baš mekana kad stavim, ali dok prestanem opet isto.
Morala bih svaki put poslije pranja pa sam odustala. Voljela bih neku kremu za oblikovanje kovrdža, ali da ujedno i vlazi kosu ...
Što se tiče same frizure uvijek sam htjela dužu kosu, ali pošto je suha i vrhovi se rascvjetaju, skoro svaki drugi mjesec moram šišati, pa nikako dočekati da naraste.

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3104 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
tanka kosa do po ledjaMichun wrote:ova cetka je super za osobe koje imaju deblju dlaku. za tanku dlaku je horor, uplete se i mozes komotno odrezati komad kose. osim toga, nije za dugu dugu koseu. srednje duga je ok, do ramena.plain vanilla wrote:tacno takoMariella wrote: Skupis 100KM i kupis rowenta cetku za feniranje, i postedis se muke
ono sto je na spotu izgleda super ali je bajkovito.
doduse, ja koristim samo onu vecu cetku jer je kao peglam, na manju nisam nikad ni pokusala
- Goldyna
#3105 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Gdje ima da se kupi?Michun wrote:probaj ovo, meni je super. jer mi je kosa, osim sto je tanka i cicava (znate nadam se sta ovo znaci)Goldyna wrote: Meni je isto dobro što joj ne moram ništa raditi, operem, stavim maslinovo na vrhove ili neku kremu iz avona za oblikovanje i pustim sama da se suši.
- Michun
#3106 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
meni frizerka poklonilaGoldyna wrote:Gdje ima da se kupi?Michun wrote:probaj ovo, meni je super. jer mi je kosa, osim sto je tanka i cicava (znate nadam se sta ovo znaci)Goldyna wrote: Meni je isto dobro što joj ne moram ništa raditi, operem, stavim maslinovo na vrhove ili neku kremu iz avona za oblikovanje i pustim sama da se suši.
ali mislim da ima u malom boljim frizerskim salonima. sad svi hoce prodati...
-
zamzija
#3107 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Mene nervira pravo, u posljednje vrijeme mi se češće masti kosa, i to tjeme, bude 2 dana okej, treći već masna ali ono totalno...Možda je to zbog nosanja kape
Da li se to vama dešava?
Da li se to vama dešava?
- Michun
#3108 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
o zamzi kapa, a i smogcina i grijanje...zamzija wrote:Mene nervira pravo, u posljednje vrijeme mi se češće masti kosa, i to tjeme, bude 2 dana okej, treći već masna ali ono totalno...Možda je to zbog nosanja kape
Da li se to vama dešava?
meni se lice manje masti kad je vrucina ljeti nego kad sam u prostoru gdje je grijanje
-
Mariella
#3109 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja manju uzmem kad hocu malo da je uvijemplain vanilla wrote: tanka kosa do po ledja![]()
doduse, ja koristim samo onu vecu cetku jer je kao peglam, na manju nisam nikad ni pokusala
-
Mariella
#3110 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Sto se tice fena, za kovrdzavu mozes kupiti difuzer, pa kad ti zatreba da brze osusis kosu, imas toGoldyna wrote:
Meni je isto dobro što joj ne moram ništa raditi, operem, stavim maslinovo na vrhove ili neku kremu iz avona za oblikovanje i pustim sama da se suši.
A super stvar za kovrdzavu kosu je piva! To sam vise puta pisala na forumu, ja sam prije stavljala poslije svakog pranja pivu na kosu, i nakon sto osusim (obicnim fenom), bude super
- plain vanilla
#3111 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
sto se tice uvijanja, u carapi je spasMariella wrote:Ja manju uzmem kad hocu malo da je uvijemplain vanilla wrote: tanka kosa do po ledja![]()
ja sad samo kosu na cOrapu navijam
-
Mariella
#3112 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Kako ide s carapom??? Ko one obicne "krpice"? 
- loria sophen
#3113 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
ooo carapa je super. tako sam je ja navijala kada mi je bila duga.
ali ja nisam koristila carapu, vec one trakice za kosu, sto izgledaju kao rajfovi.... znate na sta mislim?
one su super elasticne i prakticne. doduse, mozda je bolje sa carapom, ja nisam nikada probala.
LM, jednom sam tako ´namontirala´frizuru, kada sam navila kosu, zabacila sam traku sa cela na sred glave i stvarno je super izgledalo (doduse, morala sam malo ukosnicama ucvrstiti)
ali ja nisam koristila carapu, vec one trakice za kosu, sto izgledaju kao rajfovi.... znate na sta mislim?
one su super elasticne i prakticne. doduse, mozda je bolje sa carapom, ja nisam nikada probala.
LM, jednom sam tako ´namontirala´frizuru, kada sam navila kosu, zabacila sam traku sa cela na sred glave i stvarno je super izgledalo (doduse, morala sam malo ukosnicama ucvrstiti)
- plain vanilla
#3114 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
imas video-uvijanje kose na carapu zguglajMariella wrote:Kako ide s carapom??? Ko one obicne "krpice"?
ima i ovdje na temi, ali ko ce to iskopati
ja operem i i osusim skoro skroz kosu, pocesljam je vlaznim cesljom i navijem (na carapu ili trakicu elasticnu svejedno)
i tako legnem
ujutro samo pocesljam
ma isto je to, pravila sam ja jednoj djevojci, uvila joj na trakicu, a njoj se svidjelo tako i ona ode izaci s trakicomloria sophen wrote:ooo carapa je super. tako sam je ja navijala kada mi je bila duga.
vazno je da gotovo za 5 minuta, ne zulja, ne lomi kosu...
-
Woman
#3115 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
joj što se i meni u zadnje vrijeme kosa masti.moja teorija je da je to zato što je sad kratka (do brade) pa oni preparati što ih stavljam na vrhove brzo dođu do korijena 
-
Mariella
#3116 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Joj znam ovo, jednom sam nesto probala, al sam se sva zacupalaplain vanilla wrote:imas video-uvijanje kose na carapu zguglajMariella wrote:Kako ide s carapom??? Ko one obicne "krpice"?
- plain vanilla
#3117 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
nije da se hvalim, ali ja sam totalno smotanaMariella wrote:Joj znam ovo, jednom sam nesto probala, al sam se sva zacupalaplain vanilla wrote:imas video-uvijanje kose na carapu zguglajMariella wrote:Kako ide s carapom??? Ko one obicne "krpice"?Probat cu opet
Hvala
samo malo vjezbe treba
- Nisrin
#3118 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ja sam pokusala nekolikoi puta na carapu i samo se zacupa hahaha Ozbiljno, uopste se ne uvije da budu one lijepe lokne :S
Cak i kad koristim spuzvaste deblje viklere, kosa se uvije samo na krajevima i to bas ruzno, ostatak kose slabo :S
Cak i kad koristim spuzvaste deblje viklere, kosa se uvije samo na krajevima i to bas ruzno, ostatak kose slabo :S
- Clover
#3119 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
evo kako uviti kosu čarapom
možda prvi put neće ići tako glatko, ali već nakon par puta, neće biti biti problema
ja sam se baš ispraksirala, a mislila sam da neću nikad uspjeti 
možda prvi put neće ići tako glatko, ali već nakon par puta, neće biti biti problema
- Goldyna
#3120 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Aaaa super baš ću probati pivuMariella wrote:Sto se tice fena, za kovrdzavu mozes kupiti difuzer, pa kad ti zatreba da brze osusis kosu, imas toGoldyna wrote:
Meni je isto dobro što joj ne moram ništa raditi, operem, stavim maslinovo na vrhove ili neku kremu iz avona za oblikovanje i pustim sama da se suši.
A super stvar za kovrdzavu kosu je piva! To sam vise puta pisala na forumu, ja sam prije stavljala poslije svakog pranja pivu na kosu, i nakon sto osusim (obicnim fenom), bude superCak sam i sliku stavljala sa i bez pive jednom, da uvjerim ljude
A osjeti li se miris pive na kosi
-
Mariella
#3121 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Ne osjeti se nista, to sve ispari
Samo nakon pranja pospi pivom, "izguzvaj" je, i osusi fenom obicnim. I dok susis isto tako rukama "guzvaj", izadju super lokne 
-
rossonera
#3122 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Preporuka za neki frizerski salon u blizini socijalnog, malte provjeren za feniranje, treba mi za novu godinu, a bit cu dole u blizini, a daleko mi ici kod svog frizera nije mi usput nikako. Hvala unaprijed
- Zovem se Zelena
#3123 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Hoće li ovo upaliti za ne tako kovrdžavu kosu? Onu kao prelomljenju ali koja nije ni tamo ni 'vamo?Mariella wrote:Ne osjeti se nista, to sve ispari![]()
Samo nakon pranja pospi pivom, "izguzvaj" je, i osusi fenom obicnim. I dok susis isto tako rukama "guzvaj", izadju super lokne
-
Mariella
#3124 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
E to ti ne mogu sigurno reciZovem se Zelena wrote:Hoće li ovo upaliti za ne tako kovrdžavu kosu? Onu kao prelomljenju ali koja nije ni tamo ni 'vamo?Mariella wrote:Ne osjeti se nista, to sve ispari![]()
- muhanata
#3125 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav
Sad, jel' u blizini Socijalnog ili Malterossonera wrote:Preporuka za neki frizerski salon u blizini socijalnog, malte provjeren za feniranje, treba mi za novu godinu, a bit cu dole u blizini, a daleko mi ici kod svog frizera nije mi usput nikako. Hvala unaprijed
Imaš na Socijalnom Image, u šibici i u Robotu, As kod Zavoda, u Mercatoru je KS, a na Malti ima jedan, ne mogu se sjetiti imena, uglavnom na onoj strani gdje je bio Agrokomerc, preko puta Kinga, vidi se sa ulice.
Helem, provjereno je sve, samo što lupaju cijene ovisno kako im se, valjda, svidiš taj dan
Možda preporuka za taj na Malti, onako nisu previše skupi za feniranje.