Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#3101 Re: Renault Megane all about
ja sam više prestao da palim po gradu, kada je lijepo vrijeme, svjetla...palim samo pozicije... 
-
kakaljin
#3102 Re: Renault Megane all about
Ja kako upalim auto tako i svijetla upalim jer sam ukljucio automatsko paljenje da nebrinem jer je po zakonu obavezno, a i radi svoje sigurnosti da vidim auto iz suprotnog pravca. I opet nakon 5 godina samo jednom sam promjenio sijalice i to kada je crkla jedna odmah sam obadvije promjenio.johntra wrote:ja sam više prestao da palim po gradu, kada je lijepo vrijeme, svjetla...palim samo pozicije...
Za gradsku voznju bi se dalo raspravljati o paljenju svjetala u zavisnosti kakva je dnevna svjetlost, ali ako imas funkciju auto za svjetla nema problema samo se ostavi tako i nebrines vise o svjetlima da li su upaljena ili ne.
- johntra
#3103 Re: Renault Megane all about
pa imam auto funkciju, što znači da mi se, kad padne mrak ili uđem u tunel, pale automatski farovi...što mi ne ide na ruku...
dnevna svjetla u gradu, osim po ekstremnim vremenskim uslovima, nemaju svoju funkciju...zato i od sada palim samo pozicije...
dnevna svjetla u gradu, osim po ekstremnim vremenskim uslovima, nemaju svoju funkciju...zato i od sada palim samo pozicije...
-
condy
#3104 Re: Renault Megane all about
Vidio sinoć novi Megan na parkingu, ljepo izgleda. Prozori na zadnjim vratima su dosta mali, vizuelno je ljepo urađeno ali preglednost nije dobra zbog toga.
-
citroen xm
- Dozer
#3106 Re: Renault Megane all about
U Meganu 2? Ovom, s ovakvim farovima, na H4? Nisam znao da u ovaj far ide H4... H7 da.bitanga_sa_otesa wrote:meni hella vec 4 god na autu bez problema rade ,doduse H4 su...kupio na benzinskoj.Dozer wrote:Ma i Hella. Kupio u Austriji, ili Italiji, ne sjecam se vise. Nisu dobacile ni 4 mjeseca.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3107 Re: Renault Megane all about
ma nije u meganuDozer wrote:[
U Meganu 2? Ovom, s ovakvim farovima, na H4? Nisam znao da u ovaj far ide H4... H7 da.
- Dozer
#3108 Re: Renault Megane all about
Pa pricamo o sijalicama u Meganu 2...
Meni na Meganu 3 jos nije crkla ni jedna, fabricka, a u junu je punih 5 godina.
Na dvici su crkavale k'o na traci jbt... A tek komedija sa zamjenom, ono kroz blatobran, pa dok se ubode pravi polozaj da se dobije "macije oko"... X puta ga umal' ne zapalih, zajedno s rezervnim novim sijalicama...
Jednom se tako patih da je zamijenim, ljeto, ziv se usaft'o. I nakon po sata mi pukne film, ostavim je onako napola ubodenu, ali ne i spojenu, i prema servisu. Zaustavi me drot, kaze - ne radi vam lijevi far.
A ja sav onako mokar, iznerviran maksimalno, sekudna mi falila da izadjem i da ga nalupam, reko' - prijatelju, hajd' je ti postavi! Ja se kilavim vec po sta, i sad upravo idem u servis da je spoje.
Vidi covjek ja popizdio, poce se smijat', kaze - hajde, samo polako
Na dvici su crkavale k'o na traci jbt... A tek komedija sa zamjenom, ono kroz blatobran, pa dok se ubode pravi polozaj da se dobije "macije oko"... X puta ga umal' ne zapalih, zajedno s rezervnim novim sijalicama...
Jednom se tako patih da je zamijenim, ljeto, ziv se usaft'o. I nakon po sata mi pukne film, ostavim je onako napola ubodenu, ali ne i spojenu, i prema servisu. Zaustavi me drot, kaze - ne radi vam lijevi far.
A ja sav onako mokar, iznerviran maksimalno, sekudna mi falila da izadjem i da ga nalupam, reko' - prijatelju, hajd' je ti postavi! Ja se kilavim vec po sta, i sad upravo idem u servis da je spoje.
Last edited by Dozer on 14/03/2016 16:23, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
#3109 Re: Renault Megane all about
izvini molim te sto se javih i spomenuh hella sijalice i pokvarih temu,nece se vise ponoviti...pozz
- Dozer
#3110 Re: Renault Megane all about
Ma ne skontah te da ne pricas o Meganu ba 
Sta se jezdis odma'
Sta se jezdis odma'
- bitanga_sa_otesa
#3111 Re: Renault Megane all about
koliko znam na meganu nema h4 sijalica,pricam uopsteno o sijalicama,a ne jezdim se ,samo reko idem da ne smetam 
- Dozer
#3112 Re: Renault Megane all about
Ma djesh ba, neka te ...sace kafa 
- drunken tiger
#3113 Re: Renault Megane all about
Hahahah. Kao da sebe gledam. Isto mi se desilo. Nakon patnje oko pokušaja stavljanja sijalice na putu prema majstoru zaustavio me policajac da mi kaže da ne radi sijalica. Ja mu kažem :"Evo ti probaj zamijeniti, ako uspiješ vozi auto slobodno." Isto se nasmijao i kaže hajde.Dozer wrote:Pa pricamo o sijalicama u Meganu 2...
- bitanga_sa_otesa
#3114 Re: Renault Megane all about
ne pijem kafu,mozel sokicDozer wrote:Ma djesh ba, neka te ...sace kafa
- Dozer
#3115 Re: Renault Megane all about
MoRe.
Hosh na mucenje (ne da te mucimo, nego ono - razmucivanje/mutulja) ili kakvu cedevitu
Hosh na mucenje (ne da te mucimo, nego ono - razmucivanje/mutulja) ili kakvu cedevitu
- bitanga_sa_otesa
#3116 Re: Renault Megane all about
u mom selu se kaze na razgaĐanje 
- Dozer
#3117 Re: Renault Megane all about
E, moRe i tako 
- BlackCaviar
#3118 Re: Renault Megane all about
Hvala svima koji su dali odgovor na pitanje o sijalicama. Otac je stavio danas Wurth tu s prekriženim UV pa ćemo vidjeti, dalje ga nisam pitao, nije bio za priču nakon mijenjanja
napravio je zabilješku na mobitelu kad je promijenio pa će vidjeti koliko će izdržati ova, ako crkne opet brzo kao prošla, stavit će neki xenon a tad ću vam se opet obratiti ovdje.
Imao sam priliku malo pregledati novog Megana IV, ja sam oduševljen autom uživo kad sam ga vidio. Na slikama je isto tako bio predobar (meni), ali mi je unutrašnjost na klixovim slikama bila šu-ša, ni tam' ni vam' (mislim na onaj srednji dio gdje je touch, kako se već zove). Onaj displej mi nije baš sjeo na slikama, ali kad sam sjeo u auto baš sam ostao pozitivno iznenađen. Sjedišta baš udobna, mjesta ima, nazad sam sjedio i prostora ima za glavu pofino (1.80 visok). Još šta mi se svidjelo je ono mijenjanje boja unutrašnjosti (diplej, linije na vratima itd.) u zavisnosti od moda vožnje... Da ne duljim jer i nisam kompetentan plaho za auta, evo par slika

Imao sam priliku malo pregledati novog Megana IV, ja sam oduševljen autom uživo kad sam ga vidio. Na slikama je isto tako bio predobar (meni), ali mi je unutrašnjost na klixovim slikama bila šu-ša, ni tam' ni vam' (mislim na onaj srednji dio gdje je touch, kako se već zove). Onaj displej mi nije baš sjeo na slikama, ali kad sam sjeo u auto baš sam ostao pozitivno iznenađen. Sjedišta baš udobna, mjesta ima, nazad sam sjedio i prostora ima za glavu pofino (1.80 visok). Još šta mi se svidjelo je ono mijenjanje boja unutrašnjosti (diplej, linije na vratima itd.) u zavisnosti od moda vožnje... Da ne duljim jer i nisam kompetentan plaho za auta, evo par slika

- Better Man
#3119 Re: Renault Megane all about
Evo četvrta godina kako vozim Megane 3 i do sad mi je samo jednom jedna sijelica pregorila na prednjem lijevom faru. Inače imam LED svijetla, tako da mi se po danu pale samo LED svjetla, dok se ona klasična pale samo u mraku, ulaskom u tunel, kući kad ulazim ili izlazim iz garaže i kad je smanjena vidljivost. Svjetla su namještena na automatsko paljenje.
-
citroen xm
#3120 Re: Renault Megane all about
Odličan je novi Megan, ali svi predstavnici svih proizvođača mudro predstavljaju samo najjače pakete. Niko da uslika ili da da na testiranje osnovne modele. Koliko god da su dobra auta, razlika je velika u izgleda između paketa. Vidi na ovom sjedišta, haos, ludilo.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3121 Re: Renault Megane all about
citroen xm wrote:Odličan je novi Megan, ali svi predstavnici svih proizvođača mudro predstavljaju samo najjače pakete. Niko da uslika ili da da na testiranje osnovne modele. Koliko god da su dobra auta, razlika je velika u izgleda između paketa. Vidi na ovom sjedišta, haos, ludilo.
http://cms.gumam.com/Media/2016/03/14/m ... sku-05.jpg
http://cms.gumam.com/Media/2016/03/14/m ... sku-01.jpg
http://cms.gumam.com/Media/2016/03/14/m ... sku-03.jpg
- BlackCaviar
#3122 Re: Renault Megane all about
Na ovim gore slikama što sam postavio sjedišta su mi se skoro pa najviše i dopala, a koliko sam upratio radi se o Intens paketu opreme.
- johntra
#3123 Re: Renault Megane all about
Nije loš ni ovaj enterijer, to je osnovni onda...

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3124 Re: Renault Megane all about
Da, to je osnovni.johntra wrote:Nije loš ni ovaj enterijer, to je osnovni onda...
-
citroen xm
#3125 Re: Renault Megane all about
Nije loš za osnovni.