Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
bio jucer , nazalost nema probne voznje , gornji dio armature je od mekane plastike , doljni tvrda, paneli na vratima kao i na bravu, prtljaznik ogroman ali k..ac od pristupa. premali ulaz tako badave sta ima volumen kad nema pristupa :fp:, dobro se sjedi i sve je nadohvat ruke, bolje je izraden od brava , u nekim stvarima i od alfe.
od vrlo "uljudnog" prodavaca nismo doznali bas nista ( valda mu se ne radi nedjeljom - a jedan i od razloga zasto nisam kupio brava kod njega :dick: )
Ovo je post jednog momka koji je imao 147 Ducati Corse i kupio je nedavno nov Bravo (model na zalasku).
Render Tipo HB
bio jucer , nazalost nema probne voznje , gornji dio armature je od mekane plastike , doljni tvrda, paneli na vratima kao i na bravu, prtljaznik ogroman ali k..ac od pristupa. premali ulaz tako badave sta ima volumen kad nema pristupa :fp:, dobro se sjedi i sve je nadohvat ruke, bolje je izraden od brava , u nekim stvarima i od alfe.
od vrlo "uljudnog" prodavaca nismo doznali bas nista ( valda mu se ne radi nedjeljom - a jedan i od razloga zasto nisam kupio brava kod njega :dick: )
Ovo je post jednog momka koji je imao 147 Ducati Corse i kupio je nedavno nov Bravo (model na zalasku).
Nažalost, poruka je nejasna, da ne kažem glupa. Ako prodavač nije nedeljom uljudan zašto onda ići uopšte kod takvog? Koji to salon radi nedeljom?
Inače, kako mogu da primjetim, uhvatio se neki trokut istih postova fiat/lancia klub srbije, klix.ba i forum.hr - da čovjek ne povjeruje. Ili neko nekoga kopira ili je u pitanju jedna te ista osoba samo sa različitim pseudonimima na forumima...niđe veze.
Nažalost, poruka je nejasna, da ne kažem glupa. Ako prodavač nije nedeljom uljudan zašto onda ići uopšte kod takvog? Koji to salon radi nedeljom?
Inače, kako mogu da primjetim, uhvatio se neki trokut istih postova fiat/lancia klub srbije, klix.ba i forum.hr - da čovjek ne povjeruje. Ili neko nekoga kopira ili je u pitanju jedna te ista osoba samo sa različitim pseudonimima na forumima...niđe veze.
Onaj koji zna da nedjeljom zene ciste kucu, i muskarcima ulaz nije dozvoljen.
U EU dosta prodajnih objekata radi nedjeljom, u nekom kracem intervalu, 3-4 sata. Dosta vozila se proda upravo nedjeljom. Radnim danima nema svako vremena da svrati u salon, imaju ljudi preca posla.
Ja sam clan ovdje i na alfisti.hr i ovo sam prenio odatle.
Taj vikend je bio neki " dani otvorenih vrta" i prodali su preko 1000 Tipa.
direstraits0078 wrote:
U EU dosta prodajnih objekata radi nedjeljom, u nekom kracem intervalu, 3-4 sata. Dosta vozila se proda upravo nedjeljom. Radnim danima nema svako vremena da svrati u salon, imaju ljudi preca posla.
Znam, ima ih da rade i 0-24 svaki dan...ali ne ovdje kod nas, u Bosni ili Hrvatskoj. Kod nas su dobri subotom koji rade iza 12.
Novi Fiat Tipo nije u klasi sa 301 ili C-eliz koji su klasični "istočnjaci". Kad ga budete vidjeli shvatićete da sam u pravu. Na drugoj temi sam pisao da sam u Turskoj vidio ovo auto i izgleda zaista moćno i kvalitetno urađeno. Sad ne znam hoće li doći u istom obliku, dole je Egea . Žao mi je što ga nisam imao čim fotkati. Sačekaćemo cijene kod nas, ne znam šta će se ponuditi u ovih 24-25k KM. Možda ima i carina, sklapa se u Turskoj, nije EU .
iceman ze wrote:Poluge brisaca kod Punta 2? Ne radi lijevi brisac jer spada poluga iz svog rotirajuceg lezista.Ima li neko rjesenje kako popraviti ili samo novi?
Kad sam vozio Punta II i Bravu imao sam isti problem. Rjesenje je samo kupovina novih rucica, tj kupis na otpadu.
kokuz_sa wrote:imam isti problem ali sa 1.9 JTD
kada je toplo sastavi odmah..prosle zime vise parkiran bio nego sto se vozao..
ove odem kupim nov akumulator..
prosle zim vergla vergla i sve tako ali nece da sastavi..ali cim malo kao kahne..onda ocekuj da ce i upaliti..
i prije verglam i isprazni se i akumulator
sada kako sam kupio akumulator...dok je toplo pali na okret kljuca..odmah sastavi..a sada kako je minus ujutro..vergla po minut i onda upali..tacno pali na sirovu snagu novog akumulatora..
dajte preporuku gdje otici .. minusi pravi nisu jos ni poceli..a ja auto ujutro palim prije pola 7 kada je sve zaledjeno.unistit cu i ovako akumulator ovaj
sada bi kod elektricara..nakon sto se i jutros patio da upali..kaze mi elektricar da je najvjerovatnije problem do paljenja..tj da treba stelovati paljenje..
jos ce pregledati samo da li dobija struju na grijace..a to ce ujutro kada je hladno tako rece..
nego vec mi je neko govorio za stelovanje paljenja..
kako se to radi?
skida se remen?
prosle zim vergla vergla i sve tako ali nece da sastavi..ali cim malo kao kahne..onda ocekuj da ce i upaliti..
sada kako sam kupio akumulator...dok je toplo pali na okret kljuca..odmah sastavi..a sada kako je minus ujutro..vergla po minut i onda upali..tacno pali na sirovu snagu novog akumulatora..
dajte preporuku gdje otici .. minusi pravi nisu jos ni poceli..a ja auto ujutro palim prije pola 7 kada je sve zaledjeno.unistit cu i ovako akumulator ovaj
sada bi kod elektricara..nakon sto se i jutros patio da upali..kaze mi elektricar da je najvjerovatnije problem do paljenja..tj da treba stelovati paljenje..
jos ce pregledati samo da li dobija struju na grijace..a to ce ujutro kada je hladno tako rece..
kako se to radi?
skida se remen?
Do grijaca nije sigurno. Taj motor ce i bez grijaca da upali normalno na ovim temperaturama. StImanje paljenja....HMMMMM. Nije to golf dvojka benzin pa da zaokrene razvodnik i ustima paljenje. Tu je najpametnije da odes nekome ko ima detaljnu dijagnostiku koja moze da iscita parametre svih senzora. Nekada motorna elektronika nece "okinuti" lampicu ako su parametri u nekom odredjenom "od-do" okviru. Samo da ti ocita detaljne informacije parametara npr. senzora temperature, radilice, bregaste, maf i sl. Moguce je da ti se auto ponasa kao da je zagrijan skroz.
kako se to radi?
skida se remen?
Do grijaca nije sigurno. Taj motor ce i bez grijaca da upali normalno na ovim temperaturama. StImanje paljenja....HMMMMM. Nije to golf dvojka benzin pa da zaokrene razvodnik i ustima paljenje. Tu je najpametnije da odes nekome ko ima detaljnu dijagnostiku koja moze da iscita parametre svih senzora. Nekada motorna elektronika nece "okinuti" lampicu ako su parametri u nekom odredjenom "od-do" okviru. Samo da ti ocita detaljne informacije parametara npr. senzora temperature, radilice, bregaste, maf i sl. Moguce je da ti se auto ponasa kao da je zagrijan skroz.
Fino otidji kod Hote ili Adina i Kine i rijesices problem sigurno.
Drugovi jedan savjet.. Kakav je Fiat Stilo 1.6 16v razumijem elektroniku i njen problem jer imao sam Stila jtd.. Opcenito mislim na motor 1.6 16v kakav je , potrosnja i hajmo reci djelovi ..Da li je bolje da ostanem na Meganu 1.4 16v ili da predje m na fiata 1.6 16v
the_hooligan_ec wrote:Drugovi jedan savjet.. Kakav je Fiat Stilo 1.6 16v razumijem elektroniku i njen problem jer imao sam Stila jtd.. Opcenito mislim na motor 1.6 16v kakav je , potrosnja i hajmo reci djelovi ..Da li je bolje da ostanem na Meganu 1.4 16v ili da predje m na fiata 1.6 16v
Ista stvar. Jedino ako je Megan zavala pa da mijenjaš. I Stilo već ima godina, najmlađi je oko 9 godina star.
Ono što je sigurnije jeste da je jači i bolji u vožnji od 1,4 motora...dijelovi i održavanje su jeftiniji od JTD varijante...problem je samo centrala, kojoj odu lemovi na štampanoj zbog vreline motora, pa poludi elektornika...popravak iste je sad jako jeftin, a od 2004. godine je inače ta boljka ispravljena...
Ja imao tri iste kubikaže, u tri različita modela, i nikad većih problema nisam imao...sve što se može dogoditi na tim motorima je zbog vanjskih faktora, kao što je loše gorivo ili slično...ništa nisu nekvalitetniji od ostalih modela drugih proizvođača...