FIAT KONZUMENTI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3101 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

bio jucer , nazalost nema probne voznje , gornji dio armature je od mekane plastike , doljni tvrda, paneli na vratima kao i na bravu, prtljaznik ogroman ali k..ac od pristupa. premali ulaz tako badave sta ima volumen kad nema pristupa :fp:, dobro se sjedi i sve je nadohvat ruke, bolje je izraden od brava , u nekim stvarima i od alfe.
od vrlo "uljudnog" prodavaca nismo doznali bas nista ( valda mu se ne radi nedjeljom - a jedan i od razloga zasto nisam kupio brava kod njega :dick: )
Ovo je post jednog momka koji je imao 147 Ducati Corse i kupio je nedavno nov Bravo (model na zalasku).
Render Tipo HB
Image
530i

#3102 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

mali_milojica wrote:
bio jucer , nazalost nema probne voznje , gornji dio armature je od mekane plastike , doljni tvrda, paneli na vratima kao i na bravu, prtljaznik ogroman ali k..ac od pristupa. premali ulaz tako badave sta ima volumen kad nema pristupa :fp:, dobro se sjedi i sve je nadohvat ruke, bolje je izraden od brava , u nekim stvarima i od alfe.
od vrlo "uljudnog" prodavaca nismo doznali bas nista ( valda mu se ne radi nedjeljom - a jedan i od razloga zasto nisam kupio brava kod njega :dick: )
Ovo je post jednog momka koji je imao 147 Ducati Corse i kupio je nedavno nov Bravo (model na zalasku).
Nažalost, poruka je nejasna, da ne kažem glupa. Ako prodavač nije nedeljom uljudan zašto onda ići uopšte kod takvog? Koji to salon radi nedeljom?

Inače, kako mogu da primjetim, uhvatio se neki trokut istih postova fiat/lancia klub srbije, klix.ba i forum.hr - da čovjek ne povjeruje. Ili neko nekoga kopira ili je u pitanju jedna te ista osoba samo sa različitim pseudonimima na forumima...niđe veze.
Ned071

#3103 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Ned071 »

citroen xm wrote:Nema turba koliko vidjeh.
E jbg... Onda astra :mrgreen:

Vozio sam 301 to je isti klinac kao i c4 elis. U tom autu samo dizel valja. Ostalo je za neku stvar...
direstraits0078

#3104 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by direstraits0078 »

530i wrote:
mali_milojica wrote:
Nažalost, poruka je nejasna, da ne kažem glupa. Ako prodavač nije nedeljom uljudan zašto onda ići uopšte kod takvog? Koji to salon radi nedeljom?

Inače, kako mogu da primjetim, uhvatio se neki trokut istih postova fiat/lancia klub srbije, klix.ba i forum.hr - da čovjek ne povjeruje. Ili neko nekoga kopira ili je u pitanju jedna te ista osoba samo sa različitim pseudonimima na forumima...niđe veze.
Onaj koji zna da nedjeljom zene ciste kucu, i muskarcima ulaz nije dozvoljen. :D

U EU dosta prodajnih objekata radi nedjeljom, u nekom kracem intervalu, 3-4 sata. Dosta vozila se proda upravo nedjeljom. Radnim danima nema svako vremena da svrati u salon, imaju ljudi preca posla. ;)
mali_milojica

#3105 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

530i wrote:
mali_milojica wrote:

Ja sam clan ovdje i na alfisti.hr i ovo sam prenio odatle.
Taj vikend je bio neki " dani otvorenih vrta" i prodali su preko 1000 Tipa.
530i

#3106 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

direstraits0078 wrote:
U EU dosta prodajnih objekata radi nedjeljom, u nekom kracem intervalu, 3-4 sata. Dosta vozila se proda upravo nedjeljom. Radnim danima nema svako vremena da svrati u salon, imaju ljudi preca posla. ;)
Znam, ima ih da rade i 0-24 svaki dan...ali ne ovdje kod nas, u Bosni ili Hrvatskoj. Kod nas su dobri subotom koji rade iza 12.
Denis_Bo84

#3107 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by Denis_Bo84 »

Novi Fiat Tipo nije u klasi sa 301 ili C-eliz koji su klasični "istočnjaci". Kad ga budete vidjeli shvatićete da sam u pravu. Na drugoj temi sam pisao da sam u Turskoj vidio ovo auto i izgleda zaista moćno i kvalitetno urađeno. Sad ne znam hoće li doći u istom obliku, dole je Egea :? . Žao mi je što ga nisam imao čim fotkati. Sačekaćemo cijene kod nas, ne znam šta će se ponuditi u ovih 24-25k KM. Možda ima i carina, sklapa se u Turskoj, nije EU :? .
mali_milojica

#3108 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by mali_milojica »

Odavno na robu iz Turske nema carine ;-)
armin_m

#3109 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by armin_m »

Zanima me servis za fiat punto 1.2 44 kW 2002 g
iceman ze

#3110 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by iceman ze »

Poluge brisaca kod Punta 2? Ne radi lijevi brisac jer spada poluga iz svog rotirajuceg lezista.Ima li neko rjesenje kako popraviti ili samo novi?
ElRe

#3111 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

iceman ze wrote:Poluge brisaca kod Punta 2? Ne radi lijevi brisac jer spada poluga iz svog rotirajuceg lezista.Ima li neko rjesenje kako popraviti ili samo novi?
Kad sam vozio Punta II i Bravu imao sam isti problem. Rjesenje je samo kupovina novih rucica, tj kupis na otpadu.
kokuz_sa

#3112 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by kokuz_sa »

kokuz_sa wrote:imam isti problem ali sa 1.9 JTD
kada je toplo sastavi odmah..prosle zime vise parkiran bio nego sto se vozao..
ove odem kupim nov akumulator..

prosle zim vergla vergla i sve tako ali nece da sastavi..ali cim malo kao kahne..onda ocekuj da ce i upaliti..
i prije verglam i isprazni se i akumulator

sada kako sam kupio akumulator...dok je toplo pali na okret kljuca..odmah sastavi..a sada kako je minus ujutro..vergla po minut i onda upali..tacno pali na sirovu snagu novog akumulatora.. :roll:

dajte preporuku gdje otici .. minusi pravi nisu jos ni poceli..a ja auto ujutro palim prije pola 7 kada je sve zaledjeno.unistit cu i ovako akumulator ovaj

sada bi kod elektricara..nakon sto se i jutros patio da upali..kaze mi elektricar da je najvjerovatnije problem do paljenja..tj da treba stelovati paljenje..
jos ce pregledati samo da li dobija struju na grijace..a to ce ujutro kada je hladno tako rece..

nego vec mi je neko govorio za stelovanje paljenja..
kako se to radi?
skida se remen?
preludezalude

#3113 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by preludezalude »

kokuz_sa wrote:

prosle zim vergla vergla i sve tako ali nece da sastavi..ali cim malo kao kahne..onda ocekuj da ce i upaliti..

sada kako sam kupio akumulator...dok je toplo pali na okret kljuca..odmah sastavi..a sada kako je minus ujutro..vergla po minut i onda upali..tacno pali na sirovu snagu novog akumulatora.. :roll:

dajte preporuku gdje otici .. minusi pravi nisu jos ni poceli..a ja auto ujutro palim prije pola 7 kada je sve zaledjeno.unistit cu i ovako akumulator ovaj

sada bi kod elektricara..nakon sto se i jutros patio da upali..kaze mi elektricar da je najvjerovatnije problem do paljenja..tj da treba stelovati paljenje..
jos ce pregledati samo da li dobija struju na grijace..a to ce ujutro kada je hladno tako rece..

kako se to radi?
skida se remen?
Do grijaca nije sigurno. Taj motor ce i bez grijaca da upali normalno na ovim temperaturama. StImanje paljenja....HMMMMM. Nije to golf dvojka benzin pa da zaokrene razvodnik i ustima paljenje. Tu je najpametnije da odes nekome ko ima detaljnu dijagnostiku koja moze da iscita parametre svih senzora. Nekada motorna elektronika nece "okinuti" lampicu ako su parametri u nekom odredjenom "od-do" okviru. Samo da ti ocita detaljne informacije parametara npr. senzora temperature, radilice, bregaste, maf i sl. Moguce je da ti se auto ponasa kao da je zagrijan skroz.
ElRe

#3114 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

preludezalude wrote:
kokuz_sa wrote:

kako se to radi?
skida se remen?
Do grijaca nije sigurno. Taj motor ce i bez grijaca da upali normalno na ovim temperaturama. StImanje paljenja....HMMMMM. Nije to golf dvojka benzin pa da zaokrene razvodnik i ustima paljenje. Tu je najpametnije da odes nekome ko ima detaljnu dijagnostiku koja moze da iscita parametre svih senzora. Nekada motorna elektronika nece "okinuti" lampicu ako su parametri u nekom odredjenom "od-do" okviru. Samo da ti ocita detaljne informacije parametara npr. senzora temperature, radilice, bregaste, maf i sl. Moguce je da ti se auto ponasa kao da je zagrijan skroz.
Fino otidji kod Hote ili Adina i Kine i rijesices problem sigurno.
johntra

#3115 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Naslov im je baš žik... :lol:
Ali, dobar je tekst...

http://autoklub.jutarnji.hr/vozili-smo- ... e/1482545/
citroen xm

#3116 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by citroen xm »

E jest im naslov u tri lijepe. A najjače je kad kaže "vozili smo" ili "testirali smo" i onda napišu standardan članak kao drugi i okače slike sa neta. :run:
530i

#3117 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

preskaće

Srozao se AK pravo.
citroen xm

#3118 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by citroen xm »

Bio danas na emisiji SAT test Tipa i dosta pohvala ima. Neki dan je dobio i Auto best nagradu.
ElRe

#3119 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by ElRe »

530i wrote:preskaće

Srozao se AK pravo.
Kad ih je kupio Jutarnji, a tada je otisao i Igor Stazic sa mjesta glavnog urednika poceli su da tonu.
the_hooligan_ec

#3120 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by the_hooligan_ec »

Drugovi jedan savjet.. Kakav je Fiat Stilo 1.6 16v razumijem elektroniku i njen problem jer imao sam Stila jtd.. Opcenito mislim na motor 1.6 16v kakav je , potrosnja i hajmo reci djelovi ..Da li je bolje da ostanem na Meganu 1.4 16v ili da predje :thumbup: m na fiata 1.6 16v
530i

#3121 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

the_hooligan_ec wrote:Drugovi jedan savjet.. Kakav je Fiat Stilo 1.6 16v razumijem elektroniku i njen problem jer imao sam Stila jtd.. Opcenito mislim na motor 1.6 16v kakav je , potrosnja i hajmo reci djelovi ..Da li je bolje da ostanem na Meganu 1.4 16v ili da predje :thumbup: m na fiata 1.6 16v
Ista stvar. Jedino ako je Megan zavala pa da mijenjaš. I Stilo već ima godina, najmlađi je oko 9 godina star.
johntra

#3122 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Ono što je sigurnije jeste da je jači i bolji u vožnji od 1,4 motora...dijelovi i održavanje su jeftiniji od JTD varijante...problem je samo centrala, kojoj odu lemovi na štampanoj zbog vreline motora, pa poludi elektornika...popravak iste je sad jako jeftin, a od 2004. godine je inače ta boljka ispravljena...
xamp

#3123 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by xamp »

Vozim talijane vec dosta godina i NIKAD ne bih na talijana benzinca otisao... Rijetko ko je bio sretan s tim motorima.
johntra

#3124 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by johntra »

Ja imao tri iste kubikaže, u tri različita modela, i nikad većih problema nisam imao...sve što se može dogoditi na tim motorima je zbog vanjskih faktora, kao što je loše gorivo ili slično...ništa nisu nekvalitetniji od ostalih modela drugih proizvođača...
530i

#3125 Re: FIAT KONZUMENTI

Post by 530i »

xamp wrote:Vozim talijane vec dosta godina i NIKAD ne bih na talijana benzinca otisao... Rijetko ko je bio sretan s tim motorima.
Pojma ti nemaš.
Post Reply