BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
ala7

#3101 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

munja.ba wrote:
ala7 wrote: Druze.. arena sport nije nesto bog zna sta kvalitet slike.. eurosport i arena ko nebo i zemlja.. vjerovatno do bit rate-a same arene.. slao sam Areni upit na taj problem,ali nisam dobio odgovor jos.. nije samo kod tebe problem,moze se gledati to je bitno.. pozdrav:)
evo sad je kvalitet slike na arenama kao na eurosportovima :thumbup:
hvala na saopstenju druze.. bila je ocajna slika sto jest jest.. moglo se pratiti ali nije to to bilo isto stream je izgledalo.. sad je puno bolje bas kao eurosport..obradovace korisnike koji imaju HDMI prikljucak na TV-u :thumbup:
kurty

#3102 Re: MojaTv BH telecom

Post by kurty »

link wrote:
kurty wrote:E moj telecome... Lopovluk odradi pa postavi nove cijene...

Vec sam pisao kad sam kupio telefon... i oni tek danas stavljaju cijenu koju sam ja platio... a do danas je trebala biti manja...

Koliko god vas "branio" na forumu, opet padate u mojim ocima
A ne pada ti na pamet da je na web stranici mogla biti greska?
greska koja stoji 5 mjeseci...
greska koja se tek tada pojavila??? Prije 5 mjeseci sam se raspitivao za premi paket i pitao za N8 i X6...tada je receno isto onako kako je pisalo na webu..
ala7

#3103 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Entropio wrote:Ljudi, gasi mi se modem. Billion je marka.

Sve radi kako treba. Međutim, povremeno se sam restartuje (tv, internet, telefon prestanu raditi) i onda se sam vrati za nekih 30-60 sekundi. Šta bi to moglo biti?
Jel se restartuje u vidu off/on (da se ugasi skroz pa upali) ili ti iskace adsl veza prema centrali..
kad upalim modem meni prvo uspostavlja vezu sa centralom "adsl lampica" pa tek onda čekira "4 porta" (imam TP link modem/ruter ali isti je princip 99%)..

ako se rekonektuje veza onda je do njih sto moras javiti tehnickoj sluzbi ..a ako se gasi/pali "power lampica" onda je nesto do modema,struje.. moja pretpostavka..sretno.. pozdrav :)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3104 Re: MojaTv BH telecom

Post by Entropio »

ala7 wrote:
Entropio wrote:Ljudi, gasi mi se modem. Billion je marka.

Sve radi kako treba. Međutim, povremeno se sam restartuje (tv, internet, telefon prestanu raditi) i onda se sam vrati za nekih 30-60 sekundi. Šta bi to moglo biti?
Jel se restartuje u vidu off/on (da se ugasi skroz pa upali) ili ti iskace adsl veza prema centrali..
kad upalim modem meni prvo uspostavlja vezu sa centralom "adsl lampica" pa tek onda čekira "4 porta" (imam TP link modem/ruter ali isti je princip 99%)..

ako se rekonektuje veza onda je do njih sto moras javiti tehnickoj sluzbi ..a ako se gasi/pali "power lampica" onda je nesto do modema,struje.. moja pretpostavka..sretno.. pozdrav :)
Ma ne gasi se... vec se samo iskljuce internet, tv i telefon (a recimo wireless ostane upaljen). I onda se vrati ponovo za pola minute ili minutu. Ništa, zvaću ih sutra.

Hvala link i ala7.
ala7

#3105 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

Image

Evo i HemaTV poceo se emitirati preko MojaTV.. :)
Sve je to fino. Dajte nam VH1 ili MTV European i SportKlub (engleska liga).. :)

Ako ste posjecivali portal Arena Sport i pod rubrikom pretplata moze se ovo primjetiti:

Image

Jedan veliki plus za BH Telecom.. Ne urekli se samo.. Strahovao sam da ce biti nakon kratkog vremena ubaceni u paket ali srecom nece..Veceras prenos Austrija - Belgija QL EP 2012 na Arena Sport 1..

Image
Pozdrav :)
Last edited by ala7 on 29/03/2011 01:49, edited 1 time in total.
ala7

#3106 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

Jedan veliki plus za BH Telecom..
Potvrda da Arena Sport kanali nece u dodatni paket.. Veliko olaksanje, mislio sam da ce nakon kratkog emitiranja arena kanala, 2,3,4 ici u paket,na svu srecu nece.. Veceras prenos utakmice Austrija - Belgija QL EP 2012 na Arena Sport 1..pozdrav :)

Image

HemaTV poceo sa emitiranjem programa preko mojatv usluge..
Image
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3107 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ladyblue18 »

Imal jos ko problema sa konekcijom, jer od jucer ja jedva otvaram bilo koju stranicu. :-)
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#3108 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Privatna poruka »

ladyblue18 wrote:Imal jos ko problema sa konekcijom, jer od jucer ja jedva otvaram bilo koju stranicu. :-)
Ja imam tako svaki dan taj jedan period..uradim restart modema i sve frcera
1921

#3109 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1921 »

koristi li neko ovaj telecomov ip telefon?
planiram uzeti phone paket pa me zanimaju iskustva korisnika.
ala7

#3110 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

1921 wrote:koristi li neko ovaj telecomov ip telefon?
planiram uzeti phone paket pa me zanimaju iskustva korisnika.
IP telefonija BH Telecoma preko MojaTV frcera bez problema..
Koristim paket MojaTV Full i zadovoljan sam VoIP uslugom.. Kvalitet MojaTV usluge (da li IPTV,adsl ili VoIP) zavisi sve od duzine i kvaliteta telefonske bakarne parice (intaktna parica bez ostecenja, do korisnika) kao i kvaliteta opreme koju ti BH Telecom instalira/prikopca.. Ako je kod tebe sve uredu sa telefonskim instalacijama neces imati problema..Ako korisits Adsl uslugu i ako ti ona frcera bez problema vjerovatno neces imati problema sa MojaTV uslugom..
Najbolje bi bilo da se jave i ostali koji koriste VoIP uslugu MojaTV od BH Telecoma .. I ja sam se informisao malo bolje prije nego sam uvodio uslugu MojaTV Full paket..Toliko od mene.. Pozdrav :)
ladyblue18

#3111 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ladyblue18 »

Privatna poruka wrote:
ladyblue18 wrote:Imal jos ko problema sa konekcijom, jer od jucer ja jedva otvaram bilo koju stranicu. :-)
Ma sve sam probala. :-)

Od petka konekcija je malo je reci kriticna, jucer je pukla 7 puta, evo u pola sata koliko sam sad na netu pukla je vec jednom. :-) Stranice mi otvara iz 10og puta i tako... :-)
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#3112 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Privatna poruka »

ladyblue18 wrote:
Privatna poruka wrote:
Ma sve sam probala. :-)

Od petka konekcija je malo je reci kriticna, jucer je pukla 7 puta, evo u pola sata koliko sam sad na netu pukla je vec jednom. :-) Stranice mi otvara iz 10og puta i tako... :-)
Lady ti si fina djevojka ali predjes preko toga nazoves i kazes da imaju sat da ti daju ono sto placas ili se vidite na sudu :D hladno, bez prilike da daju objasnjenje.
shalla

#3113 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by shalla »

Speedtest kaže ovo:

Image

Ali stvarnost kaže drugačije, valjda neće potrajati (od jutros je loše)
ladyblue18

#3114 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ladyblue18 »

Privatna poruka wrote: Lady ti si fina djevojka ali predjes preko toga nazoves i kazes da imaju sat da ti daju ono sto placas ili se vidite na sudu :D hladno, bez prilike da daju objasnjenje.
:lol:
Zvala, niko se ne javlja. Nedjelja odmaraju ljudi sta li. :D

Evo sad kao radi ok. :-)
StoneSour

#3115 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by StoneSour »

Image

znaci ne mogu iscekat sutra dan kad ustanem akobogda i uzmem telefon u ruke pa im se mame na+ebem i zaprijetim im ne bude li brzina 4mb/s kako je i u ugovoru ukidam ova sranja, jer vise neam zivaca ne mogu klipa na youtube kako treba da odgledam eto na sta je spalo, a o online igricama da ne pricam ako je u bih samo 50ping do amerike vuce i do 300... :x :x :x :x :x :x :x :x
BarbaDue

#3116 Re: MojaTv BH telecom

Post by BarbaDue »

kada ce ukljuciti titlovena nasim jezicima za programe discovery world i discovery sci ???

dajte nam neki muzicki kanal, vh1 ili mtv, moze i onaj slovenski čarli :D
sencobih

#3117 Re: MojaTv BH telecom

Post by sencobih »

BarbaDue wrote:kada ce ukljuciti titlovena nasim jezicima za programe discovery world i discovery sci ???

dajte nam neki muzicki kanal, vh1 ili mtv, moze i onaj slovenski čarli :D
ja mislim da nema titlova za discovery world i discovery sci
Mustafapasa

#3118 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Vec sam pisao kad sam kupio telefon... i oni tek danas stavljaju cijenu koju sam ja platio... a do danas je trebala biti manja...

Kurti de mi ovo objasni, mozda smo u istoj situaciji pa me interesuje...
black

#3119 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by black »

Image

od 6mb/s nije toliko loshe :mrgreen: od 1.marta pa do danas bila je 0.85mb/s u petak nazvao, zalio se i evo danas poboljsanje :mrgreen:
zomri

#3120 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zomri »

živa istina, ovo za kulturno ophođenje. meni su ekspresno uradili zahtjev, znači prije nego je razgovor završen povećali su mi brzinu. fakat pozitivno iskustvo :)

međutim danas ih ponovo moram zvati, imam iste simptome kao ladyblue18. malo malo pa se izgubi konekcija, skoro je nemoguće išta skinuti sa rapidshare-a i sličnih servisa zbog katastrofalnog lag-a. to mi se dešava od sredine prošle sedmice.
Last edited by zomri on 28/03/2011 12:42, edited 1 time in total.
black

#3121 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by black »

slazem se, ja sam u petak prvi put zvao i zalio se, potrefio sam na nake dvije tete, na moju ljubaznost su odgovorile jos vecom ljubaznoscu, saslusali i kaze evo odmah cu kroz nalog proslijediti kolegama
kone

#3122 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Danas sam zvao telekom zbog slabe brzine.Danima je 0,5-0,7 a trebala bi biti 1,7(net flat2)...Javi se neki momak iz centrale u Sarajevu.Objasnim mu sve i on nesto odradi tamo kod sebe i kaze hajde sad probaj.Ja ponovo probam i opet isto.Ping se krece od 100-180.Brzina 0,5-0,7...Kaze hajde sad ovako.Prati sta ti govorim i kucaj.Prebacimo modem u router mode.Hajde sad probaj.Ja opet probam kad isto.Kaze on poslat cu nalog monterima pa da oni vide sta je.Kazem uredu,nema problema i spustim slusalicu.
Zaboravio sam naglasiti da mi je rekao da ne moram vise se konektovati preko ikonice,nego cu imati konekciju cim racunar upalim.Pita on ima li problema sto se toga tice,rekoh nema.Samo sto sam spustio slusalicu,puce konekcija.Narednih 15 minuta non stop puca konekcija ili se ne mogu nikako konektovati.Sad jos gore nego sto je bilo :D ..Nazovem ponovo i javi se neka djevojka.Njoj objasnim sta sam uradio 15 minuta prije.Pitam moze li mi objasniti kako da vratim postavke koje su bile prije.KAze samo resetuj modem i on se vraca na stare postavke.Jesi li sigurna,kaze jesam sto posto.Nazovi ponovo ako bude problema i mene trazi(rekla je svoje ime)pa cemo to rijesiti.

Uzmem fino iglu i reset uradim.Trenutno imam konekciju,ali jedina razlika sad i prije je ta sto se sad ne pali cetvrta lampica(internet)..Sad me zanima da li to ima ikakve veze sa brzinom,odnosno da li mi je sad limitiran modem na odredjenu brzinu,jer sad modem radi na 3 lampice,cetvrta se nikako ne pali?!
kone

#3123 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Dosad je bilo u bridge modu i palila se i cetvrta lampica.Provjereno 100 posto.Modem speedtouch 546 v6...Ne znam sta je ovo ali brzina nece nikako preko 1Mbs.I nije mi nikako jasan ovaj ping.Nije nikad ispod 100,a zivim 200-300 metara od glavne poste.Sta sve utice na ping zna li neko???
kurty

#3124 Re: MojaTv BH telecom

Post by kurty »

Mustafapasa wrote:

Kurti de mi ovo objasni, mozda smo u istoj situaciji pa me interesuje...
kurty wrote:Veliki minus im je od mene... Na stranici telecoma pise da je za MajaTV premi paket, rata kredita 2,62KM... Danas uzmem telefon, kad rata 3,62 KM... Nazovem da provjerim i jos me napravise coravim :x

Image

ubjedjuju me da je cijena 3,62 i na portalu...

http://www.bhtelecom.ba/mobiteli_detalj ... c1f64.html
Evo drug... O ovome je sam govorio
Mustafapasa

#3125 Re: MojaTv BH telecom

Post by Mustafapasa »

Ja vidim da je sad ta greska ispravljena, moguce je da je par dana prije kupovine moba, nije izvrsen update stranice od strane njih pa se desio nesporazum...
znam da cesto - mjesecno cini mi se spustaju cijene telefona...
tj.kako ide kurs dolara i starost telefona i kretanja na ino trzisu,berzi itd itd tako idu i cijene mob-a...pogledaj gsm arenu, imas sa strane dijagram kretanja cijene...
mada te razumijem u potpunsti...
Locked