BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Korisničkoime

#3101 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

van Basten wrote:na nekoj drugoj temi neko izbaci naš sastav protiv Belgije prije 2,5 godine i upoređujući taj sstav sa onim protiv Bjelorusije u Zenici samo su dva startera ista . Spahić i Džeko. Ali eto, bitno je izbaciti floskulu da je Pape ziheraš koji neće da zove nikoga van tog nekakvog famoznog masonskog kruga
Vidio sam i ja taj post malo se zeznuo jer starteri zavise i od povreda i žutih te forme (a tu je i smjena generacija kao što je slučaj sa Muratovićem kao i što će biti uskoro i sa Rahimićem) tako da tu u repki još imamo Pandžu zatim je tu i Hasagić, Sušić reče da će vjerovatno opet podijeliti utakmice jednu on jednu Begović, tu su još uvijek naravno i Misimović i Ibričić ali njihov problem je poznat, zatim Muslimović je također još uvijek u repki, Ibišević isto tako al ima povredu, Pjanić je tada sjedio na klupi sada je u prvih 11, Salihović i Štilić su također bili u repki kao i Mravac i Rahimić. U biti ne možemo gledati prvih 11 za razliku od Belgije došao je Mujdža, Begović, Lulić, Zec i Zahirović kao novi igrači budući da je Papac povratnik a oko repke se vrte Bešić i Vranješ (po meni suviše rijetko).
Jer ispade Sušić pozvao 20 novih igrača i uvrstio ih u repku a ono je 5 s tim da jedan visi u zraku (Begović) drugog je doveo Pirić (Lulića) iako Sušić ima zasluge što se istog držao i integrisao u ekipu a po meni je pitanje da li bi treći (Zahirović) bio pozvan da Muratović još može igrati. Nisu to floskule Pape voli provjerene igrače kao i svaki trener što je normalno samo što mi imamo problem da nemamo puno takvih pa bi selektor možda morao malo više da ih sam provjerava.
udrch

#3102 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by udrch »

van Basten wrote:na nekoj drugoj temi neko izbaci naš sastav protiv Belgije prije 2,5 godine i upoređujući taj sstav sa onim protiv Bjelorusije u Zenici samo su dva startera ista . Spahić i Džeko. Ali eto, bitno je izbaciti floskulu da je Pape ziheraš koji neće da zove nikoga van tog nekakvog famoznog masonskog kruga
Spahić nije igrao protiv Bjelorusije u Zenici zbog kartona..Salihović je bio starter i u jednoj i u drugoj, koliko znam i Ibričić i Rahimić su bili starteri i u jednoj i u drugoj..
Corola

#3103 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Corola »

udrch wrote:
Spahić nije igrao protiv Bjelorusije u Zenici zbog kartona..Salihović je bio starter i u jednoj i u drugoj, koliko znam i Ibričić i Rahimić su bili starteri i u jednoj i u drugoj..
Salihovic nije igrao ni jednu protiv Belgije.
ganjeta

#3104 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ganjeta »

Bosanski_kralj wrote:
ganjeta wrote:Može se obiti o glavu, ali nadam se da neće. Da se razumijemo, Sušić je experimentisao ali nedovoljno izgleda, bilo je i dobrih experimenata od Lulića, Zahirovića, Maletića itd pa do loših Subašića, Mravca, itd.

Da nemamo bolje to su šuplje priče, imamo samo treba da svi rade svoj posao, a općepoznato je da pomoćnici ne rade ništa, nije samo Sajino da traži, šta radi Baljić ? Pjeva vjerovatno.
Što je on među lošima?
A to on dobar izbor? Jest, ali za Cvajte, a za reprezentaciju koja prentenduje da igra jedno Evropsko prvenstvo dobro je da isti bude zaključan u sobu. Volio bi kad bi se prevario i on postao igrač koji će nam valjati u budućnosti, mislim teško...
Obuca9

#3105 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Obuca9 »

Pjanić i Ibričić ovog vikenda upisali po jednu asistenciju. :thumbup:
M.Laktasenko

#3106 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by M.Laktasenko »

ganjeta wrote:[quote="Bosanski_kralj"
Što je on među lošima?
A to on dobar izbor? Jest, ali za Cvajte, a za reprezentaciju koja prentenduje da igra jedno Evropsko prvenstvo dobro je da isti bude zaključan u sobu. Volio bi kad bi se prevario i on postao igrač koji će nam valjati u budućnosti, mislim teško...[/quote]
Cvajta je jaca liga od grcke, austrijske i belgijske a Subasic je daleko najbolji igrac koji je Plbih izbacila poslije Dzeke.
kokuz_sa

#3107 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kokuz_sa »

M.Laktasenko wrote:
Što je on među lošima?
A to on dobar izbor? Jest, ali za Cvajte, a za reprezentaciju koja prentenduje da igra jedno Evropsko prvenstvo dobro je da isti bude zaključan u sobu. Volio bi kad bi se prevario i on postao igrač koji će nam valjati u budućnosti, mislim teško...
Cvajta je jaca liga od grcke, austrijske i belgijske a Subasic je daleko najbolji igrac koji je Plbih izbacila poslije Dzeke.[/quote]
ovo je jako al jako upitno
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#3108 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by čoksa08 »

M.Laktasenko wrote:
Što je on među lošima?
Cvajta je jaca liga od grcke, austrijske i belgijske a Subasic je daleko najbolji igrac koji je Plbih izbacila poslije Dzeke.[/quote]
ako ne i bolji od dzeke, dogurace subasic do reala ili barce. zapamtite ove rijeci :lol:
M.Laktasenko

#3109 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by M.Laktasenko »

kokuz_sa wrote: ovo je jako al jako upitno
Pa hajde nabroj 3 igraca koji su se prodali vani poslije 2007. a da su bolji od Sube.
nemam_ideje

#3110 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by nemam_ideje »

Bekrić, Cocalić, Šehić.

Ladno nabrojah :D Komšinice vjerovatno imaju još par igrača da nabroje.
splend

#3111 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by splend »

poslije dzeke, cocalic je ubjedljivo najbolji igrac koji je otisao iz ove lige.
kokuz_sa

#3112 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by kokuz_sa »

M.Laktasenko wrote:
kokuz_sa wrote: ovo je jako al jako upitno
Pa hajde nabroj 3 igraca koji su se prodali vani poslije 2007. a da su bolji od Sube.
dzakmic-vjerovatno bi umjesto zahirovica igrao zadnjeg u repki samo da je na ocima selektoru
visca-jako dobar igrac od komsija samo sto j epo meni mozda mogao u bolju ligu otici

i kazes koji se igrac prodao poslije 2007 da je bolji od Subasica..
e pa u to tvoje se uklapa i Alen Skoro prije avanture u meksiko
BHF_Manijak

#3113 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by BHF_Manijak »

M.Laktasenko wrote: Cvajta je jaca liga od grcke, austrijske i belgijske a Subasic je daleko najbolji igrac koji je Plbih izbacila poslije Dzeke.
:zzzz:

Sehic, Cocalic(redovan u Panionisu i jedan od boljih igraca odbrane u njih), Visca.
Bosanski_kralj

#3114 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

ganjeta wrote:
Bosanski_kralj wrote:
ganjeta wrote:Može se obiti o glavu, ali nadam se da neće. Da se razumijemo, Sušić je experimentisao ali nedovoljno izgleda, bilo je i dobrih experimenata od Lulića, Zahirovića, Maletića itd pa do loših Subašića, Mravca, itd.

Da nemamo bolje to su šuplje priče, imamo samo treba da svi rade svoj posao, a općepoznato je da pomoćnici ne rade ništa, nije samo Sajino da traži, šta radi Baljić ? Pjeva vjerovatno.
Što je on među lošima?
Čovojek odigrao pola sata i ti si to zaključio. Dok se Štiliću nađe hiljadu opravdanja za loš nastup, nekome se i pored solidnog debija, daje odbijenica.
ganjeta

#3115 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ganjeta »

Čovjek odigrao pola sata, dok je Štilić sve igrao po 90. min i to na svojoj poziciji :-) Dobar.Naravno da se nadje kad ni jednom nije igrao svoju poziciju, stavi Džeku na zadnjeg veznog pa ćeš vidjeti kako dominira sigurno.

Porediti Štilića i Subašića je smiješno, Štilić je afirmisan igrač koji je proglašavan najboljim stranim igračem Poljske lige, sve to znaš ali opet talasaš...
Last edited by ganjeta on 04/10/2011 00:16, edited 1 time in total.
cyprus

#3116 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Za Subašića je naravno pretjerano reći da je daleko najbolji igrač kojeg je naša liga izbacila poslije Džeke, ali on svakako spada među najbolje igrače... I mislim da prema onome što je pokzao u reprezentaciji, koliko je imao priliku, bilo je solidno i ne može se okrarakterisat kao promašaj... Sad ostaje da se vidi kojim će tokom ići njegova dalja karijera, pa da vidimo da li će stvarno izrast u neku reprezentativnu klasu
Bosanski_kralj

#3117 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

ganjeta wrote:Čovjek odigrao pola sata, dok je Štilić sve igrao po 90. min i to na svojoj poziciji :-) Dobar.Naravno da se nadje kad ni jednom nije igrao svoju poziciju, stavi Džeku na zadnjeg veznog pa ćeš vidjeti kako dominira sigurno.

Porediti Štilića i Subašića je smiješno, Štilić je afirmisan igrač koji je proglašavan najboljim stranim igračem Poljske lige, sve to znaš ali opet talasaš...
Koliko je puta Salihović igrao na svojoj "prirodnoj" poziciji u reprezentaciji? Je li ga ta činjenica spriječila da uvijek odigra dobro za reprezentaciju?

Ovo spominanje Džeke na mjestu zadnjeg veznog ti je niđe veze. Nije Štilić stavljen na mjesto stopera da igra, pa da bi se moglo govoriti o nekoj neprirodnoj poziciji. Momak igrao iza napadača u liniji sa još dvojicom igrača i ti bi sad htio reći da je to isto kao kad bi Džeku stavili na mjesto zadnjeg veznog. :-)
Zašto se pljuje Ibričić, ni on nikad nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji?
ganjeta

#3118 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ganjeta »

Haveru nisam spomenuo Salihovića nigdje, Mikada pogotovo.Štilić je klasična desetka ono što je Miske kod nas godinama, Štilić ne može igrati na poziciji krilnog igrača, to ti je igrač manje na terenu protiv jakog protivnika kao što to može Lulić ili da sad spomenem Salihovića :D . Dva različita tipa igrača apsolutno.Štila nije neki aman - zaman trkač pa da očekuješ partije od njega kao od Seje Salihovića.

Znači stavi ga na svoju poziciju i onda očekuj od njega prave poteze i utakmice, ovo do sad što je igrao u repci protiv Grčke i Bjelorusa nije to Štila, tu ne može pružiti ni 40 % svojih mogućnosti.

Kad si se dotako Mikada i njegovih nastupa, kad je on odigrao partiju kvalitetnu? Gotovo nikad jer igra na poziciji koja mu nije namjenjena, plus što ga je forsirao Ćiro iz svima nama poznatih razloga, a ne može to da odigra. Kako igra Ibričić najbolje pokazuju partije u kojim on nije igrao ovog ciklusa. Njegova najbolja partija je u Genku što se tiče repke, a inače njegov vrh je Hajduk, i da se udari nogom u guzu.
Bosanski_kralj

#3119 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Bosanski_kralj »

ganjeta wrote:Haveru nisam spomenuo Salihovića nigdje, Mikada pogotovo.Štilić je klasična desetka ono što je Miske kod nas godinama, Štilić ne može igrati na poziciji krilnog igrača, to ti je igrač manje na terenu protiv jakog protivnika kao što to može Lulić ili da sad spomenem Salihovića :D . Dva različita tipa igrača apsolutno.Štila nije neki aman - zaman trkač pa da očekuješ partije od njega kao od Seje Salihovića.

Znači stavi ga na svoju poziciju i onda očekuj od njega prave poteze i utakmice, ovo do sad što je igrao u repci protiv Grčke i Bjelorusa nije to Štila, tu ne može pružiti ni 40 % svojih mogućnosti.

Kad si se dotako Mikada i njegovih nastupa, kad je on odigrao partiju kvalitetnu? Gotovo nikad jer igra na poziciji koja mu nije namjenjena, plus što ga je forsirao Ćiro iz svima nama poznatih razloga, a ne može to da odigra. Kako igra Ibričić najbolje pokazuju partije u kojim on nije igrao ovog ciklusa. Njegova najbolja partija je u Genku što se tiče repke, a inače njegov vrh je Hajduk, i da se udari nogom u guzu.
pa upravo iz tih razloga zbog kojih nije Štilić kvalitetno odigrao za reprezentaciju, nije ni Ibriči. Samo što ćeš ti (i mnogi drugi) to Ibričiću zamjeriti, a Štiliću ne.
Ne znam po kojim si ti parametrima zaključio da je Štilić tolika klasa naspram Ibričića?
jeza u ledja

#3120 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

ganjeta wrote:a inače njegov vrh je Hajduk, i da se udari nogom u guzu.
Kako mislis da mu je vrh Hajduk, a on vec evo godinu dana u Moskvi?
ganjeta

#3121 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ganjeta »

Opet talasaš, nigdje nisam spomenuo da je Štila klasa u odnosu na Ibričića, ja ne znam odakle si to izvukao i zaključio. Jedini parametar je minutaža i učinak na terenu, a tu se njih dvojica ne mogu poredit.Štila dolazi dva ciklusa, a odigrao je plafon 200. min, možda malo jače, dok Ibričić ima minutažu veoma pristojnu, čak šta viče odličnu, a učinak taraba.

Kad sagledaš to, onda se oni ne mogu nikako porediti, kad Štila nabije toliku minutažu onda ćemo pričati o njegovm učinku u odnosu na Ibričića. Mada se to neće desiti za dugo, jer Štila je fino i pošteno dijete i ne gura ga niko, za razliku od Ibričića kojeg je gurao i forsirao Ćiro, ne zbog kvaliteta, nego drugih stvari ( čitaj Mikado).

Plus njegov odlazak na prijateljsku Hajduka, a nedolazak u Meksiko, pa ono nabijem na qrac i tebe i navijače. :x Sasvim dovoljno za moj animozitet prema njemu.

I ovo se oteglo previše, krenuo si od Subašića, pa sad Ibričić, ko je sljedeći?
jeza u ledja wrote:
U Moskvi je više zakovan za klupu, nego što igra. Mislim da mu je vrh Hajduk što se tiče nastupa, golova, forme, popularnosti.
slusaj vamo

#3122 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by slusaj vamo »

Stilic je puno inteligentniji igrac od Ibricica, tu nema dileme. Neko spomenu Ibricicevu prirodnu poziciju, koja je to u stvari pozicija? U Hajduku je igrao sve i svasta, u repki moze meda jedino protiv Armenija i Kazahstana u nekakvim solo prodorima, inace ispadne smijesan.
jeza u ledja

#3123 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

ganjeta wrote:
jeza u ledja wrote:
U Moskvi je više zakovan za klupu, nego što igra. Mislim da mu je vrh Hajduk što se tiče nastupa, golova, forme, popularnosti.
Onda znaci Dzeki je Wolfsburg vrh?
slusaj vamo

#3124 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by slusaj vamo »

Dzeko je sada puno kompletniji igrac nego sto je bio u Wolfu, steta da gubi konzistentnost u onom nazovi klubu.
jeza u ledja

#3125 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Pa mozda i hajducko srce nesto nauci. Nemojte tako. :oops:
Post Reply