Asikovanje;
Meli
i naravno Medo
Moderator: anex
bushido wrote:Medo vise nije sam,nabavio tajo curu,zove se Meli i ima tri godine.Nisu se tukli,ona malo frkce(k'o zensko) ali sve manje i manje a Medo je dobrica prava,trpi jadan i sklanja se.
Asikovanje;
Meli
i naravno Medo
bushido wrote:Hvala @ pici,@kakav nered,trudim se da im pruzim sto je do mene a i zasluzuju jer me tako raspoloze i nekad nasmiju do suza svojim budalestinama.
Evo jedna lafo marisana;
http://mp.ks.gov.ba/organizacije/veterinarske-stanicelijepa u dusi wrote:Molim vas, hitno mi treba broj veterinara koji će mi preko telefona dati par savjeta za macu, eventualno koji će me primiti danas ili sutra. Zaista je hitno...
ciza_bliza wrote:Kako očistiti mačad od buha, mama im nema ali oni preko noći puni, nemaju mjesec dana?

Isti vrag, jedna ili milijun, svakako će se opet proširiti pa sve dok se ne riješiš svih. I još dobro očistiš i dok barem usisivačem prođeš kroz kuću.ciza_bliza wrote:Ne preporučuju malim, ne znam šta da radim, jutros sam ih kupao deterdžentom za suđe, valjda im neće ništa biti od dvije tri buhice preostale...
ciza_bliza wrote:Ne preporučuju malim, ne znam šta da radim, jutros sam ih kupao deterdžentom za suđe, valjda im neće ništa biti od dvije tri buhice preostale...
Ne dozvoliti da se okice zatvaraju ... stalno ih otvarati i LIJECITI !nadžak wrote:Joj narode, ima li ko prijedlog?
Imam dva mačića stara 10-15 dana ali kod oba se zatvorilo po jedno oko, zalijepilo se. Čistimo kamilicom ali ne znam koliko je opasno, jeli za veterinara.
Kod onog jednog iz oka kad smo lagano otvorili izašla ona tečnost , kao gnoj. Jedan opet kašlje, kontam da se nisu prehladili po vakoj žegi![]()
Inače prvi su mačići kod ove materešine, došla nije ni porasla kako treba i nosi stomak. Današnje tinejdžerke!
Usput, ako tko hoće da ih udomi na sigurno može se javit. Za sada ih nas dvoje pazimo ali kad malo odrastu nije sigurno. Ulica i ona pogan od lutalica...
Navedeni kolega je veterinarfortaleza wrote:A veterinar?
vetarinaru... nebi trbalo biti nista opasno al sto je sigurno, sigurno jebalea wrote:Pozdrav.
Imam macu, sterilizovana... ima cca. 10-11 mjeseci. Jutros kad sam joj sipala hranu, ignorisala je, što mi je bilo čudno. Kasnije sam joj dala pola one DM-ove kobasice za mace, kao i svako jutro kad krenemo na posao. Kada sam se vratila, u hodniku je dva puta povratila... te komadice kobasice i jednom samo zuckasta tekucina malo zapjenjena... Ne pije vodu i ne jede. Skuhala sam joj malo piletine, ali totalni ignore.
Jutros je kakila... i maloprije je piskila... ali jaaaako malo. Ne znam šta da radim sada. Inace je hranim onom Taste od Wild suhom hranom.
Kako je maca??balea wrote:Ma i hocu veterinaru, al' kome da je danas odvedem![]()
Pocela je jesti pomalo. Kupili smo joj malo drugacije hrane... a zavahna je kao i obicno. Vodimo je iduce sedmice sigurno.