EDIT: Još jednomChallenger_ wrote: ↑24/08/2020 16:47 Dobro bona. Naš put u Evropu i NATO vodi preko kokaina, heroina, Keljmendija, Đukanovića i Radončića.
Desavanja u Crnoj Gori
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#3101 Re: Desavanja u Crnoj Gori
- Banksy
#3102 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nemam problem s tim što od sebe praviš (rusku) budalu,Challenger_ wrote: ↑24/08/2020 16:47
Dobro bona. Naš put u Evropu i NATO vodi preko kokaina, heroina, Keljmendija, Đukanovića i Radončića.
Ali imam što podmećeš.
Pozdrav.Banksy wrote: ↑24/08/2020 16:17
Ne znam o čemu konkretno govori, priča, Cibra itd,
Ali zaboravimo Fahrine lične interese i one s kojima je u sukobu,
Istina je sve što govori o odnosima Srbije, CG i BiH, povezanost Vučića i Bakira, Putina i Erdogana, zajedničkog anti-NATO djelovanja na proruskoj iniji, to je već otvorena (svako)dnevna politika i dobro je da je to neko najzad glasno izgovorio.
- Challenger_
#3103 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Nisam ja od juče. Ta strašila su ovde bila i 1914-1918, 1941-1945, a voze se i sada. Ko je krme nek se u toj vodi kupa. Pametni znaju koliko je sati i o čemu se ovdje radi.
O njihovim, narkodilerskim guzicama.
Amin.
O njihovim, narkodilerskim guzicama.
Amin.
-
El_comadante
#3104 Re: Desavanja u Crnoj Gori
vidiš u CG je malo drugačija situacija. DPS, kakav god da je, sa koalicijom uveo je CG u NATO i idu ka EU. dok srpska strna predvodjena DF bi rasturila ugovor sa NATO savezom i zaustavila put CG u EU. i na kraju ujedinila CG i SrbijuDuka Dizel II wrote: ↑24/08/2020 15:14Kikibombona wrote: ↑24/08/2020 14:20
Crnogorci znaju ako sada izgube da ce uslijediti tesko vrijeme za Crnu Goru. Prvo sto ce Srbi uraditi jeste masovna hapsenja zvanicnika DPS-a i razvaljivanje stranke.![]()
Zamisli da vama u BiH neko kaže "Ako padnu SDA, HDZ i SNSD...uslediće teško vreme za Bosnu, jer će uslediti hapšenje višedecenijskih lopova koji su opljačkali državu i doveli je do prosjačkog štapa".
Teško vreme za CG sledi ko god da pobedi.
Toga je narod u CG itekako svestan, jer je korona zakucala poslednji ekser u sanduk crnogoske ekonomije.
Razlika je samo u tome što opozicija predvodjena upravo Dritanom nudi narodu da oni koji su krivi za sunovrat, sutra odgovaraju. Narod je uvek željan te vrste pravde.
A s druge strane, vlast nema ništa više da ponudi sem daljih nacionalnih podela i tobože borbe za državni suverenitet.
Tu priču i ti ovde prodaješ. tvrdeći da na vlast pretenduju Srbi željni krvi.
- Banksy
#3105 Re: Desavanja u Crnoj Gori
To je to.Banksy wrote: ↑04/06/2018 21:07
https://www.slobodnaevropa.org/a/bih-iz ... 67551.html
Mislim da je cjelokupna regija Zapadnog Balkana odavno ušla u neku novu eru, gdje su emocije važnije od onoga što je početkom ovog vijeka definisano kao vizija za budućnost, a to je demokratsko društvo sa jakim institucijama i vladavinom prava. Fascinacija jakim liderima i očevima nacije postala je politička mantra. Ako se ovo nastavi, nećemo nikada postati članovi Evropske unije i ostati ćemo duboko ukopani u autoritarnom rovu koji će uništiti ovu regiju.
Oni suštinski ne mogu sa ovog prostora istisnuti Zapad prije svega zbog geografije. Ni Rusija ni Turska nisu geografski povezane sa Bosnom i Hercegovinom, ali one mogu da budu alternativa na simboličan način. Erdoan i Putin čine sve što je u njihovoj moći da slabašnom demokratsko-liberalno zapadnom modelu, koji danas postoji u Bosni i Hercegovini, zadaju udarac i pokažu da je njihovo poimanje svijeta bolje. Bosna i Hercegovina, Srbija i cijela naša regija, kao uostalom i Gruzija ili Armenija, danas su kolateralna šteta ideološke bitke između autoritarnih sustava i liberalne demokratije. U toj situaciji Evropska unija ne nalazi pravi odgovor. Politika proširenje Unije novim članovima je zastala i Brisel nema sposobnost i snagu da zemljama Zapadnog Balkana, koje jesu geografski u Evropi, ponudi jasnu alternativu..
Ako Evropska unija nastavi sa tehnokratskom politikom proširenja - malo damo za infrastrukturu, malo podržimo institucije, a vi ispunjavajte upitnik i sve tako u nedogled - mislim da će se na Zapadnom Balkanu sve više otvarati prostor za djelovanje Turske i Rusije. I to će trajati sve do one tačke kada Zapadni Balkan počne da proizvodi više krize nego što Evropska unija može da savlada. U tom trenutku će Brisel morati postaviti ultimatum liderima, kao što su Vučić, Izetbegović i Dodik, da ili nestanu sa političke scene ili zauzmu jasnu i nedvosmislenu proevropsku poziciju.
- Challenger_
#3106 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Crnogorsko primorje.
Ovako...
Bio jednom, kao dijete, sjećam se samo hotelskog restorana uz Veliku plažu u Ulcinju, njenog pijeska, beskrajnog ulaska u more i ušća Bojane u Jadran. Nikad bio poslije. Od prijatelja koji su prošle godine išli u Ulcinj čuo sam sve najbolje, od privlačnih cijena do fenomenalne ponude hrane. Dakle, prije korone. Ovog ljeta je jedan moj poznanik, vegan, otišao dole i nema riječi da opiše kako mu je bilo lijepo, a cijene su izuzetno, ali izuzetno povoljne, posebno njegove veganske hrane.
Ostalo ne mogu da poredim jer osim tada, kao dijete, nisam išao na Crnogorosko primorje. Ne bih išao ni sada da se nisu desile vanredne okolnosti u kojima je EU nametnula posebna pravila, a Markov trg diskriminirajuću odluku. PCR ausvajs nisam htio da platim, niti da pristanem na diskriminatornu odluku Vlade RH i tako smo otišli u CG sa prihvatljivijim i jeftinijim serološkim testom.
Jedan dio familije u Bečiće, Budva, drugi dio u Bijelu, Novi.
Ne znam kakva su iskustva ljudi iz BiH na drugim mjestima, ali o našem ličnom iskustvu u ova dva mjesta, ova dva hotela, osoblju hotela koje se lomilo oko nas, imam samo riječi najveće hvale.
O tome detaljnije drugi put.
Ovako...
Bio jednom, kao dijete, sjećam se samo hotelskog restorana uz Veliku plažu u Ulcinju, njenog pijeska, beskrajnog ulaska u more i ušća Bojane u Jadran. Nikad bio poslije. Od prijatelja koji su prošle godine išli u Ulcinj čuo sam sve najbolje, od privlačnih cijena do fenomenalne ponude hrane. Dakle, prije korone. Ovog ljeta je jedan moj poznanik, vegan, otišao dole i nema riječi da opiše kako mu je bilo lijepo, a cijene su izuzetno, ali izuzetno povoljne, posebno njegove veganske hrane.
Ostalo ne mogu da poredim jer osim tada, kao dijete, nisam išao na Crnogorosko primorje. Ne bih išao ni sada da se nisu desile vanredne okolnosti u kojima je EU nametnula posebna pravila, a Markov trg diskriminirajuću odluku. PCR ausvajs nisam htio da platim, niti da pristanem na diskriminatornu odluku Vlade RH i tako smo otišli u CG sa prihvatljivijim i jeftinijim serološkim testom.
Jedan dio familije u Bečiće, Budva, drugi dio u Bijelu, Novi.
Ne znam kakva su iskustva ljudi iz BiH na drugim mjestima, ali o našem ličnom iskustvu u ova dva mjesta, ova dva hotela, osoblju hotela koje se lomilo oko nas, imam samo riječi najveće hvale.
O tome detaljnije drugi put.
-
zilog
#3107 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Hvar i Rus na aparatima... 
Gdje ce ti dusa?
Gdje ce ti dusa?
Last edited by zilog on 24/08/2020 18:01, edited 1 time in total.
-
Duka Dizel II
#3108 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Kad već pričaš o Srbima kao večitim gubitnicima, ne zaboravi da su svinjari iz Srbije krunisani kao vladari svima vama od Vardara do Triglava još pre 100 godina.Kikibombona wrote: ↑24/08/2020 16:30A vidim, ti si duboko zabrinut jer Bosnjake u CG vode banditi, te se dusom i tijelom svrstavas na stranu bosnjackog nacionalizma.Duka Dizel II wrote: ↑24/08/2020 16:22Zukorlić je velikobošnjački nacionalista.
Njegove vizije bošnjačkih interesa nikako se ne poklapaju sa politikom lokalnih bošnjačkih šerifa u CG, koji su u stvari jedna obična parazitska banda.![]()
Niti ste vi Srbi toliko lukavi niti su vase komisije toliko glupe. Zapravo, iz svake bitke izadjete kao gubtinici, ali se opet mazohistički drzite iste taktike.
Jasno je da ti nisi na strani Zukorlica zato sto ti je narocito drag, zato sto osjecas pijetet prema Bosnjacima, vec je stvar u tome da si prepoznao da je trenutno dobar adut za 'srpsku stvar'.
Ako pobijedite Mila ja cu vam zaista cestitati. Do sada je pokazao da je puno jaci i pametniji od vas, dere vas kao Real Rajo Valjekano... ali iznenadjenja su uvijek moguca.
A većina ostalih ni danas nemaju funkcionalnu i nezavisnu državu.
No, da ostavimo po strani izlišne istorijske opservacije i vratimo se na temu.
Ja nimalo nisam zabrinut ko vodi Bošnjake u Crnoj Gori, niti mi je Zukorlić posebno drag kao velikobošnjački nacionalista.
Nije problem u CG ko vodi Bošnjake, već ko vodi državu. A u vlasti dobrim delom participira Bošnjačka stranka već duže vreme. I za to vreme postala je sinonim partokratiju, lopovluk i uništavanje državnih resursa. A sve pod krinkom zaštite bošnjačkih interesa i odbrane CG od velikosrpskih pretenzija.
Debelo su se naplatili kod Mila za podršku. Isto kao i vajni gradjanisti iz SD-a i SDP-a.
Ova poslednja afera je samo jedna u višegodišnjem nizu i eklatantan primer lopovluka.
Firma uništena, a direktoru kredit 120.000 eura od kojeg vraća 20 odsto
https://www.vijesti.me/vijesti/ekonomij ... a-20-odsto
E ovih stvari je narodu u CG preko glave, jer država je totalno devastirana i pred ekonomskim kolapsom, dok se pojedinci bogate već decenijama.
Zukorlić je pak iz nekih potpuno drugih razloga u sukobu sa bošnjačkim političarima u CG. On ima neke svoje vizije Velike Bosne i centralizacije bošnjačke politike u koje se ne uklapaju lokalni bošnjački šerifi u CG.
To je samo konstatacija. Ništa više od toga. Niti hvalim, niti kudim Zukorlića.
-
Duka Dizel II
#3109 Re: Desavanja u Crnoj Gori
El_comadante wrote: ↑24/08/2020 16:58vidiš u CG je malo drugačija situacija. DPS, kakav god da je, sa koalicijom uveo je CG u NATO i idu ka EU. dok srpska strna predvodjena DF bi rasturila ugovor sa NATO savezom i zaustavila put CG u EU. i na kraju ujedinila CG i SrbijuDuka Dizel II wrote: ↑24/08/2020 15:14Kikibombona wrote: ↑24/08/2020 14:20
Crnogorci znaju ako sada izgube da ce uslijediti tesko vrijeme za Crnu Goru. Prvo sto ce Srbi uraditi jeste masovna hapsenja zvanicnika DPS-a i razvaljivanje stranke.![]()
Zamisli da vama u BiH neko kaže "Ako padnu SDA, HDZ i SNSD...uslediće teško vreme za Bosnu, jer će uslediti hapšenje višedecenijskih lopova koji su opljačkali državu i doveli je do prosjačkog štapa".
Teško vreme za CG sledi ko god da pobedi.
Toga je narod u CG itekako svestan, jer je korona zakucala poslednji ekser u sanduk crnogoske ekonomije.
Razlika je samo u tome što opozicija predvodjena upravo Dritanom nudi narodu da oni koji su krivi za sunovrat, sutra odgovaraju. Narod je uvek željan te vrste pravde.
A s druge strane, vlast nema ništa više da ponudi sem daljih nacionalnih podela i tobože borbe za državni suverenitet.
Tu priču i ti ovde prodaješ. tvrdeći da na vlast pretenduju Srbi željni krvi.
Samo nasmejati se na ovo.
Zašto bi neko zaustavljao put u EU, koji je uzgred odavno zaustavljen?
Pa i Srbija ide u EU, ništa sporije od Crne Gore.
Poglavlja se otvaraju, ali se slabo zatvraju. Nema tu šta da se zaustavlja.
S druge strane, ulazak u NATO stvarno nije neki veliki uspeh. Tamo nije ušao samo ko nije hteo. Bukvalno te štapom uteruju u tor.
Izaći iz NATO je već malo teže. To još niko nije pokušao.
I ne verujem da će mala Crna Gora biti prva.
Nema neke koristi od NATO, ali ni ne škodi preterano.
Nova vlast bi imala daleko većih izazova, da bi se bavila članstvom u NATO.
-
zilog
#3110 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Zamisli kakav mentalni sklop moras imati da, nakon 500 godina pod Turcima, ovo gore nekome izvuces kao adut...Duka Dizel II wrote: ↑24/08/2020 18:01 Kad već pričaš o Srbima kao večitim gubitnicima, ne zaboravi da su svinjari iz Srbije krunisani kao vladari svima vama od Vardara do Triglava još pre 100 godina.
BTW, Ko je spomenuo svinjare?
-
radostan dan
#3111 Re: Desavanja u Crnoj Gori
trokadero....BTW, Ko je spomenuo svinjare?
Last edited by radostan dan on 24/08/2020 18:29, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3112 Re: Desavanja u Crnoj Gori
kad se uvezu srBski nacionalizam, ruski imperijalizam i muslimansko bratstvo... dobijes mučkalicu... enterokolitis zagarantovan...Banksy wrote: ↑24/08/2020 16:43Lažu, dušmani. Putin i Erdogan su nam prijatelji i žele BiH u EU i NATO. Jel to?Challenger_ wrote: ↑24/08/2020 16:28Banksy wrote: ↑24/08/2020 16:17Istina je sve što govori o odnosima Srbije, CG i BiH, povezanost Vučića i Bakira, Putina i Erdogana, zajedničkog anti-NATO djelovanja na proruskoj iniji, to je već otvorena (svako)dnevna politika i dobro je da je to neko najzad glasno izgovorio.
https://avaz.ba/vijesti/bih/590277/rado ... g-utjecaja![]()
Nemoj mi reći da vjeruješ u tu priču za debile, u tu priču za *****.
Likovi su do guše u kriminalu sa drogom pa plaše svijet ruskim strašilom.
Ne vjerujem njima, ne zanimaju me, već svojim očima. I pišem o tome ovdje već dugo. To je sad već toliko jasna, vidljiva, otvorena stvar, da je više ne treba ni pojašnjavati.
![]()
-
Duka Dizel II
#3113 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ja sam pomenuo svinjare.zilog wrote: ↑24/08/2020 18:22Zamisli kakav mentalni sklop moras imati da, nakon 500 godina pod Turcima, ovo gore nekome izvuces kao adut...Duka Dizel II wrote: ↑24/08/2020 18:01 Kad već pričaš o Srbima kao večitim gubitnicima, ne zaboravi da su svinjari iz Srbije krunisani kao vladari svima vama od Vardara do Triglava još pre 100 godina.
Srpska svinjarska porodica se uzdigla do kraljevske dinastije, koja je danas u redu čak i za britansku krunu.
A neki još uvek sanjaju turski zeman i nisu ga se nikad oslobodili.
-
Duka Dizel II
#3114 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Znači, čovek pokazuje slike sa Milovih i Fahrinih bahanilija s Keljmendijem...a Radončić odgovara da su on, Milo i valjda Keljmendi faktor opstanka NATO na Balkanu.Challenger_ wrote: ↑24/08/2020 16:50EDIT: Još jednomChallenger_ wrote: ↑24/08/2020 16:47 Dobro bona. Naš put u Evropu i NATO vodi preko kokaina, heroina, Keljmendija, Đukanovića i Radončića.
-
zilog
#3115 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Dosli, vladali 20-ak godina i nece nikad vise, jer su vladali kao gori tudjinci od Turaka. To je i razlog ovolike diskusije na temi.Duka Dizel II wrote: ↑24/08/2020 18:36Ja sam pomenuo svinjare.zilog wrote: ↑24/08/2020 18:22Zamisli kakav mentalni sklop moras imati da, nakon 500 godina pod Turcima, ovo gore nekome izvuces kao adut...Duka Dizel II wrote: ↑24/08/2020 18:01 Kad već pričaš o Srbima kao večitim gubitnicima, ne zaboravi da su svinjari iz Srbije krunisani kao vladari svima vama od Vardara do Triglava još pre 100 godina.
Srpska svinjarska porodica se uzdigla do kraljevske dinastije, koja je danas u redu čak i za britansku krunu.
A neki još uvek sanjaju turski zeman i nisu ga se nikad oslobodili.
Kad na forumu nadjes te sto sanjaju turski zeman, slobodno ih uzmi na trehu. Pozovi i mene da ti se pridruzim...
-
sandzokan
-
sandzokan
#3117 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Hhaha iz ocaja se uhvatio tog “argumenta”...rajvosaxo wrote: ↑24/08/2020 19:20![]()
Kakve to veze ima sa bilo cim ?
Vidis kako je to ograniceno, ko balkon...
-
radostan dan
#3118 Re: Desavanja u Crnoj Gori
daj dalje diskusija, nema se šta čitati...
- Blek Stena
- Blek Stena
#3120 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Eno karadzordzevici obilaze posjede po hercegovini. Izgleda vraca se monarhija odzad.
-
sandzokan
#3121 Re: Desavanja u Crnoj Gori
A jeste, Dritan je bio na FPN u Sarajevu. Bio je odlican student cak mu je profesor Esad Zgodic nudio mjesto asistenta ali Dritan je htio da se “vrne” u CG.Škobo Habu wrote: ↑24/08/2020 13:29
Dritan je, očito, pro-srpski orijentisan Albanac. Sudeći po političkom stažu - politički oksimoron. Tamo gdje ima interesa, tu politiku i zastupa.
Neki dan na Tweeteru Pećanin je objavio da se školovao u Sarajevu.
-
radostan dan
#3122 Re: Desavanja u Crnoj Gori
naletio sam na dobar fol...kaže - ja nemam drugo objašnjenje za ovako loš google translate sa engleskog, osim da karadžordževići rade u njemu.Blek Stena wrote: ↑24/08/2020 19:50 Eno karadzordzevici obilaze posjede po hercegovini. Izgleda vraca se monarhija odzad.
-
Duka Dizel II
#3123 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Po podacima 90% aktuelne vlade u CG se školovala u Srbiji, uključujući i neke bošnjačke i albanske ministre.
A ispade Dritan četnik sa FPN u Sarajevu.
A ispade Dritan četnik sa FPN u Sarajevu.
-
radostan dan
#3124 Re: Desavanja u Crnoj Gori
šta ti je služba....

-
trocadero
#3125 Re: Desavanja u Crnoj Gori
Ne mogu da pronađem jedan predizborni plakat od prijašnjih izbora u CG.
Nešto ovako..ZAOKRUŽI PETICU!

Ti ga ne možeš zaboraviti . U Meljinama su ti jednom pored njega čupali auto iz jarka.