Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Curve

#3101 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Curve »

roki wrote:Mene su iskreno u univerzalno zajeb*** za punjač.Kada sam kupovao lumiu frajer je vješto sakrio punjač,odnosno nije ga vadio iz kutije sem mobitela naravno ,a i ja budala što nisam sve fino pogledao. Došao kući kad punjač se nekakvim četvrtastim nastavcima (oni što idu u utičnicu, i nisu oni pljosnati,ove nikad nisam vidio) i još ima nekakav plastični produžetak tako da nema šanse da ga uštekaš.

E to je ovaj
http://www.aliexpress.com/item/Wholesal ... 75102.html
ovakav ti punjac zna doci i u fontele.ba jer i oni i unverzalno znaju dobit mobitele koji nisu namjenjeni za nase trziste
al et bar sto se tice fontele.ba (iz licnog iskustva) odma kazu da je takav i punjac i ubace u kutiju taj dodatak da moze na nase uticnice
insaneinthebrain

#3102 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by insaneinthebrain »

da li uzeti telefon u univerzalno ili u fontele-u gdje je 30KM skuplji :?
supercali

#3103 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by supercali »

Isti klinac oboje samo sto su u univerzalnom debili koji prvo ne znaju a onda i ne usluzni za fontele ne znam kakvo je osoblje
skafiskafsnjak

#3104 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

insaneinthebrain wrote:da li uzeti telefon u univerzalno ili u fontele-u gdje je 30KM skuplji :?
Ja bih uzeo u fontele ako nista jer je garancija 2 godine. A u svakoj prodavnici ce te pokusati zaebati ako doneses telefon da garanciju iskoristis...samo trebas znati s njima i to je to.

Ja u Fontele jednom odnio telefon, zvucnik crko. Kaze meni lik, u vodu ti upao... Ja lijepo skinem poklopac, a oni markeri za vodu bijeli... Samo usutio, sutradan zovu - popravljen.

A najbolje je da ti ne treba garancija...al et kakva je takva je. Opet bolje 2 godine od jedne....
karanana

#3105 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by karanana »

a valja li taj celo?

gdje je ta trznica na grbavici?
insaneinthebrain

#3106 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by insaneinthebrain »

skafiskafsnjak wrote:
insaneinthebrain wrote:da li uzeti telefon u univerzalno ili u fontele-u gdje je 30KM skuplji :?
Ja bih uzeo u fontele ako nista jer je garancija 2 godine. A u svakoj prodavnici ce te pokusati zaebati ako doneses telefon da garanciju iskoristis...samo trebas znati s njima i to je to.

Ja u Fontele jednom odnio telefon, zvucnik crko. Kaze meni lik, u vodu ti upao... Ja lijepo skinem poklopac, a oni markeri za vodu bijeli... Samo usutio, sutradan zovu - popravljen.

A najbolje je da ti ne treba garancija...al et kakva je takva je. Opet bolje 2 godine od jedne....
i u fonteleu je garancija godinu dana, tako mi rekose kad sam ih pitao neki danu bbi-u
skafiskafsnjak

#3107 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

insaneinthebrain wrote: i u fonteleu je garancija godinu dana, tako mi rekose kad sam ih pitao neki danu bbi-u
Bila je nekad dvije..ne znam vala. Ja bih prvi onda gledao jeftinije
agent_zero

#3109 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

karanana wrote:a valja li taj celo?

gdje je ta trznica na grbavici?
Na samoj pijaci grbavica, zatvoreni dio.

Imaš ga i na piku, ali problem je kod njega što dosta stvari koje ima na profilu nema u radnji, nego se mora naručivati, pa čekati.
JLZbunjenog

#3110 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by JLZbunjenog »

kakva je logika prodavača, da mobitel u prodaji ima dvije cijene ? :roll:
ok da odstupa 5% (koje banka uzme) na keš i kartično ali 10%, 15%, 20%, 25% i 30% zavisno od modela to mi je uzas, fuj ! :twisted:

ima li neko normalan u SA, da prodaje mobitele na rate do 12 mjeseci bez pre*eravanja sa cijenama ? :?
Qler

#3111 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Qler »

Ima, ali je skuplje nego kod ovih sto se preseravaju... jebi ga, ne moze posteno i bez poreza :)
Cossack

#3112 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Cossack »

Fontele, vjeruj mi na ne vrijedi za*ebancija s univerzalno za tih 30 KM. Meni su iz univerzalno dali tablet kojem nije radila kamera, 50 dana sam se peglao s njima da mi vrate pare ili daju zamjenski. Uz mnogo natezanja su mi na kraju su ipak vratili keš. Uglavnom kod njih nikad više!
Umjetnik a

#3113 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Umjetnik a »

moze li iko reci je li kupovao u onoj radnji na carsji kod ulaza u morica han
Hvala
JLZbunjenog

#3114 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by JLZbunjenog »

Zna li neko kakav je Meša sa Grbavice tj. kakvi su mobiteli kod dotičnog ?

:bih:
Umjetnik a

#3115 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Umjetnik a »

JLZbunjenog wrote:Zna li neko kakav je Meša sa Grbavice tj. kakvi su mobiteli kod dotičnog ?

:bih:
ima li ga na piku
_Arra

#3116 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by _Arra »

Vozdra!

Eh, moja je situacija ovakva:
Tražim mobitel, od 350-450 KM, ne bih trazio polovan, nego nov. Jedini moj uslov je to da je što bolja kamera, a naravno da ostale stvari nisu ispodprosječne.
Eh, ako možete, vi meni preporučite mobitel i radnju gdje mogu kupiti taj mobitel.
Unaprijed, hvala :)
Schlauf2

#3117 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Schlauf2 »

Ali_G wrote:Imam jedan problemcic
Htc one mini, kupljen prije godinu dana. Vec nakon mjesec dana su se na bocnim stranama javile pukotine za koje su u fontele rekli da je to mana telefona i da se desava. Pukotine su se vremenom prosirile i sad tamo kod volume tastera malo se odvojilo
U medjuvremenu se pokvarila tipka za paljenje. Da bi se tipka popravila mora se otvoriti mobitel, al ovaj serviser kaze da je moguce da mu se neki od tih dijelova polomi iako mu se to nije nikad desilo.
Sta mi je ciniti? Sta ako pukne neki dio okvira? Mob je jos u garanciji, u fontele
Pretpostavljam da je rijec o One Mini M7. Ukoliko jeste, dobro su ti rekli, na HTC One Mini to jeste mana i koliko ja znam svaki One Mini je ima (dizajnerska greska). Po meni je jedino rjesenje zamijeniti kompletan okvir jer ce ovaj sadasnji okvir samo jos dalje pucati.
winkiewinkie

#3118 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by winkiewinkie »

_Arra wrote:Vozdra!

Eh, moja je situacija ovakva:
Tražim mobitel, od 350-450 KM, ne bih trazio polovan, nego nov. Jedini moj uslov je to da je što bolja kamera, a naravno da ostale stvari nisu ispodprosječne.
Eh, ako možete, vi meni preporučite mobitel i radnju gdje mogu kupiti taj mobitel.
Unaprijed, hvala :)

Najbolji izbor ,iako polovan ti je LG G2.Od novih imaš Xperiu ZR i Desire 816 (univerzalno).
_Arra

#3119 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by _Arra »

winkiewinkie wrote:

Najbolji izbor ,iako polovan ti je LG G2.Od novih imaš Xperiu ZR i Desire 816 (univerzalno).
Hvala ti, i mislio sam uzeti taj G2, ali sad ne znam od koga da uzmem polovnog, malo mi je kritično to, znaš...
A sto se tiče te ZR i Desire 816, ti mobiteli mi ulaze u uži izbor.

Opet, hvala!
Maharadza

#3120 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

_Arra wrote:
winkiewinkie wrote:

Hvala ti, i mislio sam uzeti taj G2, ali sad ne znam od koga da uzmem polovnog, malo mi je kritično to, znaš...
A sto se tiče te ZR i Desire 816, ti mobiteli mi ulaze u uži izbor.

Opet, hvala!
Vrlo jednostavno - pravac pik.ba i nađeš G2 koji je kupljen u telecom-u ili mtel-u, uglavnom da ima oficijelnu garanciju (od stanića) gdje tačno piše kada je kupljen (gara inače traje 2 god.)! To ti je najsigurniji način za polovnjaka jer i ako šta bude kasnije imaš ofišl garanciju! :thumbup:
Plavo-bijeli

#3121 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Plavo-bijeli »

LG G3 ili neki drugi u tom rangu do 650km (cijena u univerzalnom)?

NOTE 3 ima za 650 km?? On mi je nekako bolji od g3.
Maharadza

#3122 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Maharadza »

Plavo-bijeli wrote:LG G3 ili neki drugi u tom rangu do 650km (cijena u univerzalnom)?

Ako ti ne smeta što je veći, svakako note 3 mada i g3 ima neke prednosti (pogotovu kamera: laserski autofocus, optička stabilizacija slike)!
Plavo-bijeli

#3123 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Plavo-bijeli »

Maharadza wrote:
Plavo-bijeli wrote:LG G3 ili neki drugi u tom rangu do 650km (cijena u univerzalnom)?

Ako ti ne smeta što je veći, svakako note 3 mada i g3 ima neke prednosti (pogotovu kamera: laserski autofocus, optička stabilizacija slike)!
trenutno imam S3 i ne znam da li mi smeta veličina ekrana, vjerovatno bi se navikao kao i svi ostali. Jedino mi smeta mozda kad u farmerke ga stavljam i to je to haha. INače odgledao ovaj video za note 3 i :shock: vrh, vrhova.
Cossack

#3124 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Cossack »

Ne bih se baš složio:

https://www.youtube.com/watch?v=F_uCFUdLR4o
Plavo-bijeli

#3125 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Plavo-bijeli »

Cossack wrote:

Ne bih se baš složio:

https://www.youtube.com/watch?v=F_uCFUdLR4o
Nakon nekih sat, sat i po gledanja i čitanja reviewa, stvarno nisam mogao da zaključim koji je bolji. :)
Kasnije sam još i s5 uzeo u opciju.
Na kraju sam odlučio da sačekam nekih mjesec, možda malo više, pa opet razmislim šta uzeti. Možda na kraju i HTC neki uđe u izbor, vidjet ćemo.
Najidealnije bi bilo da uzmem s6 edge, ili note 4/5, ali vala ne daju mi se tolike pare...
Post Reply