iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Duge

#3101 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Chata87 wrote:
Duge wrote:Nemoj zaboraviti nakon toga da u cydia-i skines SAM da ti se ne bi baterija trosila i da bi ti youtube radio.
Kako sam skinuo SAM tako mi je u iTunesu opet ispalo unsupported sim... kako bih to mogao srediti?
To i treba tako. SAM u biti ukine haktivaciju i onda ubaci potrebne certifikate.

Evo ti uputstvo

Code: Select all

http://www.bingner.com/SAM.html
Mumo

#3102 Re: iPhone - All about

Post by Mumo »

Viber - Free calls from your iPhone !

Besplatni pozivi , besplatna aplikacija na AppStore-u sa iPhone-a na iPhone !
Potreban WiFi ili 3G za uspostavljanje poziva !
http://itunes.apple.com/us/app/viber-fr ... 17920?mt=8
Extra app sto je je :)
iSwagga

#3103 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Mumo wrote:Viber - Free calls from your iPhone !

Besplatni pozivi , besplatna aplikacija na AppStore-u sa iPhone-a na iPhone !
Potreban WiFi ili 3G za uspostavljanje poziva !
http://itunes.apple.com/us/app/viber-fr ... 17920?mt=8
Extra app sto je je :)
nemoj mi reci da si tek sad skonto Viber?? :razz: postavio sam ja taj app vec odavno ovdje.. meni je trenutno najbolji app u appstoreu..
jurgen

#3104 Re: iPhone - All about

Post by jurgen »

Meni nece da prodje na broju. Upisem broj i pritisnem continue i nista se ne desava. Mislim na viber
shalla

#3105 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

iPhone zablokirao, kad uradim hard reset neće da se podigne tj. stoji apple logo i vrti se onaj kružić i onda i taj kružić prestane da se vrti i zablokira... Please help!
DYD666

#3106 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

shalla wrote:iPhone zablokirao, kad uradim hard reset neće da se podigne tj. stoji apple logo i vrti se onaj kružić i onda i taj kružić prestane da se vrti i zablokira... Please help!
Zvuci kao da si mu pobrisao OS preko famozne "erase all content and settings" opcije ...ili kao da si ga "brickao" :-?
Trebao bi ga pokusati "dici" u restore ili DFU modu, da ga iTunes prepozna i ako imas backup, pokusati ga restore sa zadnjom verzijom backupa.
shalla

#3107 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

DYD666 wrote:
shalla wrote:iPhone zablokirao, kad uradim hard reset neće da se podigne tj. stoji apple logo i vrti se onaj kružić i onda i taj kružić prestane da se vrti i zablokira... Please help!
Zvuci kao da si mu pobrisao OS preko famozne "erase all content and settings" opcije ...ili kao da si ga "brickao" :-?
Trebao bi ga pokusati "dici" u restore ili DFU modu, da ga iTunes prepozna i ako imas backup, pokusati ga restore sa zadnjom verzijom backupa.
Prvi put je zablokirao dok sam ga respring u programu fontswap. Sad kad ga spojim s laptopom, itunes i iphoneexplorer ga prepoznaju 2 minute (za to vrijeme se svakih 5 sekundi čuje onaj beep kao kad ga priključim da se puni) i ponovo se restarta sam od sebe i tako u krug.
shalla

#3108 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

DYD666 wrote:
Evo digao sam ga u restore modeu (crn mi je ekran ali ga itunes prepoznaje, doduše samo kao iphone (ne pod mojim device imenom), ali mi ne da opciju restore from backup već kad kliknem restore on mi kaže da će biti vraćen na factory settings i kao da ću nakon toga moći restorovati svoje kontakte i sl...

Obzirom da sam na moru i ograničen sam sa internetom, strah me da sa tim ne izbrišm i firmware i sve, bolje onda da sačekam dok se ne vratim u Sarajevo...
stativa

#3109 Re: iPhone - All about

Post by stativa »

Koliko je para ovaj iPhone kod nas trenutno? 2g, 3g ili kako vec :D
shalla

#3110 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Vratija se Šime :mrgreen:

Dakle, ujutru nosim telefon kod prijatelja u servis, objasnio sam mu sve šta se dešava i on kaže da će vjerovatno trebati stavljati novi fw i sl, dakle sve što sam imao na njemu bye bye (doduše rekao mi je da ću, bez obzira što će se razlikovati fw koji je bio u trenutku pravljenja backupa (3.1.3) vjerovatno moći uraditi restore from backup pa odabrati ovaj backup koji imam snimljen prije mjesec dana a to bi mi bilo jako bitno zbog kontakata i sl)...

E sad, imam 2 pitanja:
1) koji da mu kažem firmware da stavi (3gs, 32gb), koji se najbolje ponaša, znam da su mnogi govorili da su sa nekom verzijom 4+ imali puno problema ali nisam siguran sa kojim (mislim sa 4.1). On mi je pominjao kao da će staviti 4.3.3. ali koliko će mi on usporavati mobitel i hoće li štekati neke stvari sa njim (wifi i sl)?
2) ukoliko uspije da ga osposobi (molim Te Bože da uspije :-D ) i ukoliko mu stavi novi fw, šta će se desiti sa aplikacijama koje ja sad trenutno imam u itunesu, da li će ih nakon synca iphone bez problema prepoznati ili ne?

Hvala
iSwagga

#3111 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

shalla wrote:Vratija se Šime :mrgreen:

Dakle, ujutru nosim telefon kod prijatelja u servis, objasnio sam mu sve šta se dešava i on kaže da će vjerovatno trebati stavljati novi fw i sl, dakle sve što sam imao na njemu bye bye (doduše rekao mi je da ću, bez obzira što će se razlikovati fw koji je bio u trenutku pravljenja backupa (3.1.3) vjerovatno moći uraditi restore from backup pa odabrati ovaj backup koji imam snimljen prije mjesec dana a to bi mi bilo jako bitno zbog kontakata i sl)...

E sad, imam 2 pitanja:
1) koji da mu kažem firmware da stavi (3gs, 32gb), koji se najbolje ponaša, znam da su mnogi govorili da su sa nekom verzijom 4+ imali puno problema ali nisam siguran sa kojim (mislim sa 4.1). On mi je pominjao kao da će staviti 4.3.3. ali koliko će mi on usporavati mobitel i hoće li štekati neke stvari sa njim (wifi i sl)?
2) ukoliko uspije da ga osposobi (molim Te Bože da uspije :-D ) i ukoliko mu stavi novi fw, šta će se desiti sa aplikacijama koje ja sad trenutno imam u itunesu, da li će ih nakon synca iphone bez problema prepoznati ili ne?

Hvala
Evo upravo sad sam zenin 3gs updatovao sa 4.1 na 4.3.3. i sve iz backup-a se vratilo, nista nisam izgubio..tako da ne brini se nista
shalla

#3112 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Eh ovako, ono što je najbitnije telefon je proradio, uradili su mi podizanje firmwarea na 4.3.3., uspio sam sa "restore from backup" vratiti muziku, aplikacije i sl ali najbitnije mi nije restorao - kontakte :sad:

Nije mi jasno zašto, svi su govorili da će mi se kontakti vratiti ali ja ih nemam, ima li ko ideju da li možda nešto trebam drugačije odraditi?
DYD666

#3113 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

shalla wrote:svi su govorili da će mi se kontakti vratiti ali ja ih nemam, ima li ko ideju da li možda nešto trebam drugačije odraditi?
U kakvom formatu/formi inace drzis kontakte mimo telefona? U tome je kljuc.
Ako su ti samo bili na SIM kartici - skroz deseta stvar nego kada se nalaze i kao vCards ili nekom slicnom formatu za Outlook odnosno Adress Book (Mac) :roll:
shalla

#3114 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Nemam nijedan broj na SIM-u, sve sam brojeve spasavao uvijek samo na telefon...
Nisam ih nikad spasio odvojeno na komp, mislio sam da ce ih backup povuci...

Jbg, moram sad unositi jedan po jedan po sjecanju :-)
agent_001

#3115 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Nedavno sam na poklon dobio, nov otkljucan iphone4, e sad ova nasa kartica nemoze stat u njega, neko mi rece da je treba nesto skratiti nekako, pa bih zamolio ako neko zna, gdje mogu to uraditi, znaci rezanje kartice po mjeri telefona, i koliko ce me to zadovoljstvvo kostati!??
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 17:05, edited 2 times in total.
iSwagga

#3117 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

agent_001 wrote:Nedavno sam na poklon dobio, nov otkljucan iphone4, e sad ova nasa kartica nemoze stat u njega, neko mi rece da je treba nesto skratiti nekako, pa bih zamolio ako neko zna, gdje mogu to uraditi, znaci rezanje kartice po mjeri telefona, i koliko ce me to zadovoljstvvo kostati!??
Od kud znas da je otkljucan a jos nisi sim karticu ni stavio ;)
agent_001

#3118 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Pa tako fino, sto mi je donesen iz usa od dobrog jarana, i kupio u apple store, rekla koka koja tamao radi da su ovi novi otkljucani koji su pusteni u prodaju!
manki

#3119 Re: iPhone - All about

Post by manki »

agent_001 wrote:Nedavno sam na poklon dobio, nov otkljucan iphone4
Joj da je i meni takve jarane :-)
agent_001

#3120 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

jbg buraz, sto je najgore ja sam bas peh s tim telefonima, 4-5 puta sam ponovo vadio karticu u BHT, prije mjesec izgubio N97 i zakleo se nikad vise skuplji od petobanke, kad se ovaj pojavi s ovim cudom, jedva sam ja skonto kako se pali, cak sam sam turpijo onu karticu da bi jutros moro novu vadit i trazit da je neko normalan skrati :D
alica.k

#3121 Re: iPhone - All about

Post by alica.k »

ok, imam li ja kome odnijet ovaj iphone i da ga napravi da radi?
nije radio ipod sestri i mi smo to uzele cackat, kliknule onaj restore u itunes i eto...mrtav sad.

necu da se puno nerviram oko toga, pa bi radje nekome odnjela i nek to popravi ak moze. u pitanju je iphone 3gs
shalla

#3122 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

alica.k wrote:ok, imam li ja kome odnijet ovaj iphone i da ga napravi da radi?
nije radio ipod sestri i mi smo to uzele cackat, kliknule onaj restore u itunes i eto...mrtav sad.

necu da se puno nerviram oko toga, pa bi radje nekome odnjela i nek to popravi ak moze. u pitanju je iphone 3gs
FonTele u zlatarskoj ulici, ja sam nosio tamo nekidan na popravku kod istog lika koji mi je i kad sam dobio iphone radio otključavanje...
iSwagga

#3123 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

ostro i na prvu wrote:iOS5 beta 2 je mrakkk :-) :D
Gdje mogu skinuti tu betu, a da se ne placa naravno i da je bez dev account?
novikorisnik

#3124 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Radosna vijest za sve korisnike iPada 2. Izasao je Jailbreak i radi na 4.3.3 OS-u. Moze se instalirati preko jailbreakme.com stranice.
Qler

#3125 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Jel se jos hvale inovacijama kao sto je onaj drop bar sa notifikacijama, sto su izmislili, par godina poslije Androida :D

Moram malo :) :run:
Post Reply