Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post
- bellinna
#3101 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
je li to i vas zezaju za isss? Pa svaku generaciju su dosad zaje*ali... i ja sam platila kad sam upisala prije tri godine i rekli bit ce, medjutim od toga nista 
- Critty Bo
#3102 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja danas predala stare zahtjeve za potvrde. Samo novi prvacici uzimaju to preko ISSS-a.
-
pritchard
#3103 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja sam zahtjeve dobio na studentskoj,a vidim sad su nešto iskomplikovali.
Usput,je l' neko zna hoće li sutra biti održano predavanje iz francuske gramatike?
Usput,je l' neko zna hoće li sutra biti održano predavanje iz francuske gramatike?
- ema_
#3104 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Critty Bo wrote:Ja danas predala stare zahtjeve za potvrde. Samo novi prvacici uzimaju to preko ISSS-a.
Ja platila ISSS, i ona mi uzela regularno uplatnice, a obnavljam prvu, a danas predala običan zahtjev za potvrdu
-
bull21
#3105 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ja sam jučer "naručio" potvrdu za zdravstveno da bi danas dobio mail kako je već spremno i čeka na studentskoj :S
- Critty Bo
#3106 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Pa nisi trebala platiti, rekli su da samo novi brucosi placaju. Odnesi molbu da ti vrate novac, raja je to masovno poplacala i sad svi pisu molbeema_ wrote:Critty Bo wrote:Ja danas predala stare zahtjeve za potvrde. Samo novi prvacici uzimaju to preko ISSS-a.
Ja platila ISSS, i ona mi uzela regularno uplatnice, a obnavljam prvu, a danas predala običan zahtjev za potvrdu![]()
Niti sam dobila kakav kod za ISSS pri upisu ni ništa. A čula sam da na drugim odsjecima obnavljači ne plaćaju
- ema_
#3107 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ma znam to, ali druge tete na studenstkoj nisu ni uzimale uplatnice, već ih odmah vraćale jer nisu trebale 
- alica.k
#3108 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
meni jucer rusmina rece da obnovci prve godine isto uplacuju isss, pa eto samo da znate...
-
brucos1203
#3109 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Zdravo svima,
molim vas da mi neko kaže da li se prodaju mjesečne, polugodišnje ili godišnje karte za tramvaj i po kojoj cijeni. Gdje se one nabavljaju i da li je velika gužva?
molim vas da mi neko kaže da li se prodaju mjesečne, polugodišnje ili godišnje karte za tramvaj i po kojoj cijeni. Gdje se one nabavljaju i da li je velika gužva?
- neo7
#3110 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=73316
Na zadnjoj stranici se podosta pise o tome, ali koroz citavu temu ima o tome pa da se ne ponavljam
Inace iz mog iskustva najmanja je guzva na Otoci...
Na zadnjoj stranici se podosta pise o tome, ali koroz citavu temu ima o tome pa da se ne ponavljam
Inace iz mog iskustva najmanja je guzva na Otoci...
- necu
#3111 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Koji odron od fakulteta i službe,majko mila.11 dana čekam index i još nije gotov.Fuj,Ljijo umri !
- neo7
#3112 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Jos kada ukinu parcijalne provjere ima da bude vrh 
- antropolog
#3113 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ne znam kako ce to izvesti, bolonja zahtjeva kontinuiranu provjeru znanja tj parcijalne ispite, ali kod nas je sve samo ne bolonjaneo7 wrote:Jos kada ukinu parcijalne provjere ima da bude vrh
- neo7
#3114 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Tako nam rece asistentica juce...kaze da je prijedlog prosljedjen na Dekanat... Jos kaze nema joj smisla jedna parcijala u semsetru. Pa draga moja, polozis tu parcijalu i onda na zavrsnom radis samo POLA a ne sve...
Inace nisam joj ovo rekao...imam lose iskustvo oko pametovanju profesorima oko ovih stvari, pa sada samo sutim
Inace nisam joj ovo rekao...imam lose iskustvo oko pametovanju profesorima oko ovih stvari, pa sada samo sutim
-
Barcafan
#3115 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
A otkud vam ta informacija da se ukidaju parcijalni ispiti?antropolog wrote:Ne znam kako ce to izvesti, bolonja zahtjeva kontinuiranu provjeru znanja tj parcijalne ispite, ali kod nas je sve samo ne bolonjaneo7 wrote:Jos kada ukinu parcijalne provjere ima da bude vrh![]()
bice nam veselo svima hahahaha
![]()
Je li na svim odsjecima i za kada je to najavljeno?
To mi zvuči kao udaljavanje od Bolonje...
- neo7
#3116 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ass. Dijana K.- Ljubas tako rece danas na nas upit da nam objasni malo kako izgleda ispit! I ja bih joj isto rekao, ali... 
Ona kaze da po akademskom planu i programu fakulteta je predvidjena samo jedna provjera znanja (parcijalni ispit) a da druga nije u kalendaru, i da po njoj nema logike da ima i ta jedna ukoliko nema druge. Rekla nam je javiti odluku Dekanata, to je valjda sutra !?
Ona kaze da po akademskom planu i programu fakulteta je predvidjena samo jedna provjera znanja (parcijalni ispit) a da druga nije u kalendaru, i da po njoj nema logike da ima i ta jedna ukoliko nema druge. Rekla nam je javiti odluku Dekanata, to je valjda sutra !?
-
Cibra
#3117 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
neo7 wrote:Ass. Dijana K.- Ljubas tako rece danas na nas upit da nam objasni malo kako izgleda ispit! I ja bih joj isto rekao, ali...
Jucer smo pisali u dekanat:
dopis 46: Predmet: nepostojanje završnih semestralnih ispita u akademskom kalendaru Filozofskog fakulteta za tekuću akademsku godinu
By · Last edited on Monday · Edit Doc · Delete
Predmet: nepostojanje završnih semestralnih ispita u akademskom kalendaru Filozofskog fakulteta za tekuću akademsku godinu
Poštovani,
Primjetili smo u razgovoru sa studentima Filozofskog fakulteta, da od ove godine u njihovim silabusima ne postoji tzv.“ Drugi parcijalni ispit“. Drugi parcijalni ispit se organizvao krajem decembra u zimskom semestru. Ukoliko bi jedan student položio prvi parcijalni i drugi parcijalni ispit, nije morao da polaže integralni ispit. Ukoliko ne bi uspio da položi jedan od ta dva ispita, s tim da ne bi ni imao mogućnost da polaže drugi ukoliko nije položio prvi parcijalni ispit, onda bi student morao da izlazi na integralni ispit.
Naime, većina profesora je upoznala studente sa činjenicom da od ove godine nema završnog semestralnog ispita ( drugog parcijalnog), iako je prošlih godina to bila praksa na svim drugim odsjecima na Filozofskom fakultetu. Strah nas je desit će se da studenti neće biti ni na koji način ocjenjivani sve do integralnog ispita u januaru.
Također, smatramo da ovakva odluka ne može da se odnosi na studente koji su upisali prvi ciklus po jednom nastavnom planu i programu, te da im se na drugoj ili trećoj godini prvog ciklusa i drugoj godini drugog ciklusa postavljaju neka druga pravila.
Molimo da svi studenti koji su upisali po nastavnim planovima i programima koji nisu od ove godine, da imaju pravo da polažu semestralni ispit u osmoj sedmici nastavi, završni semestralni u zadnjoj sedmici nastave, te ukoliko ne polože jedan od ta dva, da automatizmom moraju na integralni ispit u prvoj sedmici januara.
S obzirom da je ovo jako bitna odluka i za studente i za profesore Filozofskog fakulteta, molimo da se svi odsjeci obavijeste o Vašoj odluci pismenim putem.
S poštovanjem,
…………………………………...
Predsjednik OPSFF-a
[email protected]
Last edited by Cibra on 06/05/2013 03:06, edited 1 time in total.
-
bull21
#3118 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Fakat na kalendaru nema obilježen drugi parcijalni ispit.
a u pm, baš su budale definitvno
- Rosebud_
#3119 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Na silabusima na anglistici ima zabiljezen zavrsni semestralni.
-
Astrix
#3120 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Imam jedno pitanje, upisao sam se ove jeseni u prvu godinu na germanistici vanredno, tako da nisam bas u toku.
Mene sad zanima gdje mogu nabaviti literaturu za prvu godinu i da li iko zna hoce li na stranici biti objavljeni datumi predavanja, ili to moram nekog licno pitati...

Mene sad zanima gdje mogu nabaviti literaturu za prvu godinu i da li iko zna hoce li na stranici biti objavljeni datumi predavanja, ili to moram nekog licno pitati...
-
Cibra
#3121 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
http://www.facebook.com/event.php?eid=291901264170544
Neformalni sastanak studenata Filozofskog fakulteta
Neformalni sastanak studenata Filozofskog fakulteta
-
Da_da
#3122 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Ima li kakava grupa na Fb-u da budemo u toku desavanja??
-
Gakino
#3123 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
Da_da wrote:Ima li kakava grupa na Fb-u da budemo u toku desavanja??
slažem se...
-
Cibra
#3124 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
http://www.facebook.com/groups/105597913974/
OPSFF filozofski fakultet Sarajevo
OPSFF filozofski fakultet Sarajevo
-
Gakino
#3125 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu
da li netko zna kada se subotom održavaju konzultacije za studente talijanskog, i koji je mail asistenata s katedre ?