"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
atko

#3101 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

Sve u redu ima co'jk "lizalo" koje ponistava sve nepravilnosti :wink:
Image
atko

#3102 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

Nek idan sjeo na kafu ispred importane ... pa ono je tuga sa onom izlivnom trakom za garazu ... mladi, stari, muski, zenski, vaki naki ... svako zivi tu parkira ... nema pravila ... da kazes ja seljacine ja ovog ja onog ... APSOLUTNO je sve popanizirano u ovoj vukojebini ...

Da sam ih sve sliko trebala bi mi kartica od jedno 27 GB ... al ovaj mi je sampion :-)

Image

lik ga parkiro u izlivnoj i sa zenom i malim djetetmo 15 metara dalje sjedi i piju kafu ... ustajao je jedno 4 puta da zrakne jel cosak auta ipak malo viri iz trake ... i dva puta je ulazio u auto da ga jos koji cenat uz bok primakne ... i tako je ta agonija trajala jedno saHat i po vremena ... a 2 sata besplatna u garaz... ko gospodin spustis auto u hlad... al valjda ta sijamska povezanost vozaca i auta ... sta li ...

... jebo te zar je elementarna inteligencija bas tol'ko u deficitu u ovim krajevima :-)
donsedin

#3103 Re: "Majstori" parkiranja

Post by donsedin »

atko wrote:Nek idan sjeo na kafu ispred importane ... pa ono je tuga sa onom izlivnom trakom za garazu ... mladi, stari, muski, zenski, vaki naki ... svako zivi tu parkira ... nema pravila ... da kazes ja seljacine ja ovog ja onog ... APSOLUTNO je sve popanizirano u ovoj vukojebini ...

Da sam ih sve sliko trebala bi mi kartica od jedno 27 GB ... al ovaj mi je sampion :-)

Image

lik ga parkiro u izlivnoj i sa zenom i malim djetetmo 15 metara dalje sjedi i piju kafu ... ustajao je jedno 4 puta da zrakne jel cosak auta ipak malo viri iz trake ... i dva puta je ulazio u auto da ga jos koji cenat uz bok primakne ... i tako je ta agonija trajala jedno saHat i po vremena ... a 2 sata besplatna u garaz... ko gospodin spustis auto u hlad... al valjda ta sijamska povezanost vozaca i auta ... sta li ...

... jebo te zar je elementarna inteligencija bas tol'ko u deficitu u ovim krajevima :-)
I ja tu nekad dodjem al nisam znao ovo, dobro nikad nisam ni isao dole.
chuchumbamayumbe

#3104 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

atko wrote:Nek idan sjeo na kafu ispred importane ... pa ono je tuga sa onom izlivnom trakom za garazu ... mladi, stari, muski, zenski, vaki naki ... svako zivi tu parkira ... nema pravila ... da kazes ja seljacine ja ovog ja onog ... APSOLUTNO je sve popanizirano u ovoj vukojebini ...

Image

Ja se vazda ko gospodin dole parkiram, djecu u igraonu u Importane, ja na Somersby u Titu, parking besplatan 2 sahata, hladovina...
A ovo što se dešava na platou, odraz naše saobraćajne kulture, papanluka i mentalnog sklopa...ovako se valjda na koridi parkira, uz put, navika ti je to...
novi.dan.nova.nafaka

#3105 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi.dan.nova.nafaka »

chuchumbamayumbe wrote:
atko wrote:Da sam ih sve sliko trebala bi mi kartica od jedno 27 GB ... al ovaj mi je sampion :-)

Ja se vazda ko gospodin dole parkiram, djecu u igraonu u Importane, ja na Somersby u Titu, parking besplatan 2 sahata, hladovina...
A ovo što se dešava na platou, odraz naše saobraćajne kulture, papanluka i mentalnog sklopa...ovako se valjda na koridi parkira, uz put, navika ti je to...
I gdje je tu policija - pa 20 m dalje ispod ih ima koliko hoćeš! Ne, nego oni odu tamo u Vilsonovo gdje će proći ili neće proći auto da ga ukokaju kako se parkirao na proširenju. :roll:
evo i od mene malog doprinosa:
Image
Radar71

#3106 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Radar71 »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
atko wrote:Da sam ih sve sliko trebala bi mi kartica od jedno 27 GB ... al ovaj mi je sampion :-)

I gdje je tu policija - pa 20 m dalje ispod ih ima koliko hoćeš! Ne, nego oni odu tamo u Vilsonovo gdje će proći ili neće proći auto da ga ukokaju kako se parkirao na proširenju. :roll:
evo i od mene malog doprinosa:
Image
B-faza je cudo :D :D
chuchumbamayumbe

#3107 Re: "Majstori" parkiranja

Post by chuchumbamayumbe »

Mala kolekcija, kada već govorimo o B Fazi. 8-)
ImageImageImage

ImageImageImage

ImageImageImage

ImageImage
ssmmiilleeyy

#3108 Re: "Majstori" parkiranja

Post by ssmmiilleeyy »

:lol: :lol: :lol: :lol:

ja sam šofer,ja sam šofer vozim kola jaka od Opellaa pa do Teretnjakaaaa ........

:D
dingosp0

#3109 Re: "Majstori" parkiranja

Post by dingosp0 »

dottore wrote:jel moglo bize ulazu.... usput, bilo je mjesta unutra, i na parkingu pored
Image

volim da smetam :mrgreen: sta cu kad sam invalid...
ovo je super kako zna biti ispred ovog ulaza...znaci parkira s ovdje jedan gdje ovaj fiat...al jos blize ulazu...a vamo gdje ovaj plavi porse bude od prilike gdje ova kanta za smece...
imas 2mm prostora s obe strane da udjes... da ne ostetis auto onda udjes na izlaz... a naravno u medjuvremenu na izlaz izlazi neko..onda s taj pocne derati na tebe da je to izlaz...a da je ulaz s druge strane...pa onda ti dok objasnis zasto ulazis na izlaz... ...i onda 3 sata poslje parkiras.... a majstore unutar parkinga da i ne spominjem...znaci to su vec profesionalci... ima plavi pezo 206.... znaci legenda ..... jedini lik koji uspije da zauzme 3 parking mjesta ....
Jack Be Nimble

#3110 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Jack Be Nimble »

Parkirao ga bas onako momacki

Image

A jutros mu neko ostavio poruku :)

Image
Rauber

#3111 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Rauber »

Gigant majke mi, jebe se njega sto je blokirao ulicu.

Image
madFlava

#3112 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madFlava »

Image
Image

Image

wahahahaha alal im vjera! :shock: :shock: :? :?
vr4g

#3113 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vr4g »

Image
vanda

#3114 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vanda »

vr4g wrote:Image
Ovdje ima pravo stati. Bar sam cuo tako.
shlauf

#3115 Re: "Majstori" parkiranja

Post by shlauf »

vanda wrote:
Trknuo do Hypo banke da uplati ratu jer franak neumoljivo raste :D

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
madFlava

#3116 Re: "Majstori" parkiranja

Post by madFlava »

a sta onaj DZIP radi tamo kod onog znaka :D
drndalo

#3117 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Sklanja se od sunca, vidis da je vrucina... :run:
quasar

#3118 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Ne moze ondje biti parkirano auto. Ulica ima samo jednu usku traku. Vjerovatno je slikano kad je usao u ulicu.
Dr.Mr.Fr.

#3119 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dr.Mr.Fr. »

Šta reci, majstor pravi....

Image

Skenderija, most ako nekom nije jasno :D
testovi

#3120 Re: "Majstori" parkiranja

Post by testovi »

vanda wrote:
ja zaboravio nek neko podsjeti sta znaci ostrvo ?
ima ga i na skenderiji preko puta gros hg
quasar

#3121 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Zove se pjesacko ostrvo. Jel treba dalje?
Samo sto po ZOBS-u, kad nema znak zabrane parkiranja, ne moze se kazniti. Tom analogijom, sto nije kaznjivo, to je dozvoljeno, i tako dodjosmo na pocetak.
smak

#3122 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

Image
Image

i plavusa ovako svaki dan parkira, nekad ima mjesta da se parkiraju dva auta al ona parkira ovako :x
drekalica28

#3123 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drekalica28 »

dingosp0 wrote:
dottore wrote:jel moglo bize ulazu.... usput, bilo je mjesta unutra, i na parkingu pored
Image

volim da smetam :mrgreen: sta cu kad sam invalid...
ovo je super kako zna biti ispred ovog ulaza...znaci parkira s ovdje jedan gdje ovaj fiat...al jos blize ulazu...a vamo gdje ovaj plavi porse bude od prilike gdje ova kanta za smece...
imas 2mm prostora s obe strane da udjes... da ne ostetis auto onda udjes na izlaz... a naravno u medjuvremenu na izlaz izlazi neko..onda s taj pocne derati na tebe da je to izlaz...a da je ulaz s druge strane...pa onda ti dok objasnis zasto ulazis na izlaz... ...i onda 3 sata poslje parkiras.... a majstore unutar parkinga da i ne spominjem...znaci to su vec profesionalci... ima plavi pezo 206.... znaci legenda ..... jedini lik koji uspije da zauzme 3 parking mjesta ....

Vala baš!!
Ulaz u garažu je ovdje uvijek skoro pa blokiran. Skoro pa je nemoguće ucicati ulazak s autom. :roll:
kurty

#3124 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kurty »

quasar wrote:Zove se pjesacko ostrvo. Jel treba dalje?
Samo sto po ZOBS-u, kad nema znak zabrane parkiranja, ne moze se kazniti. Tom analogijom, sto nije kaznjivo, to je dozvoljeno, i tako dodjosmo na pocetak.

da nije mozda neka druga namjena???
quasar

#3125 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

Hajte pametnjakovici. Eto tropsko ostrvo je...

U saobracaju postoje samo pjesacka ostrva, osim ako demokratija nije uvela jos neka....

ZAKON
O OSNOVIMA BEZBJEDNOSTI SAOBRACAJA NA PUTEVIMA U
BOSNI I HERCEGOVINI

I – OSNOVNE/TEMELJNE ODREDBE
Clan 9.
Tacka 41)
pjesacko ostrvo/otok je uzdignuta ili na drugi nacin obiljezena povrsina
koja se nalazi na kolovozu/kolniku i koja je određena za privremeno
zadržavanje pješaka koji prelaze preko kolovoza/kolnika, ili ulaze u vozilo i izlaze
iz vozila javnog saobracaja/prometa;

U ZOBS-u pod Clanom 9. ne postiji nikakav drugi objekat na kolovozu koji odgovara opisu ovoga. U moje vrijeme se ZOBS morao nauciti da se poloze testovi, pogotovo nazivi iz opstih odredbi.
Ako ima nesto drugo, molim prosvijetlite me, pametnice...
Locked