Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
Goblin

#3101 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Goblin »

Baudelaire wrote:
Sasvim_Obican wrote:Srbija je upecana. Do kraja 2012. očekujem i formalno priznanje nezavisnosti Kosova. Ponavljam, ne likujem. Ne navijam ni za jedni ni za druge, ali sama činjenica da su sjeli za stol i dogovorili se oko "administrativnih prelaza" i međunarodnog predstavljanja dovoljno govori da je na pomolu srbijansko-kosovski dejton koji će iznjedriti jaču i stabilniju državnost Kosova.
Mene je strah kakve će ovo imati reperkusije na položaj RS-a unutar BiH. Mi imamo podršku Amerike, ali pitanje je dokad. Još Mevlid ili dva i pa-pa Banja Luka.
Sta pa-pa,neko ce pojesti Banja Luku :D :D
BiH pitanje je davno rijeseno,ovo kod nas su samo nasi unutrasnje igrice,sverceri,nabacuju loptu svinjarima,svinjari begovima,begovi povratnu do svercera i tako dokle god budu mogli.
Cak je i Kosovo rijeseno,Srbija nema snage ni mogucnosti da ista uradi,samo da klima glavom. Ovo je kraj pogresne i naopake srbijanske i srpske politike od sredine 80-ih. Vjerovatno kraj,mada ima jos mogucnosti da jos nize padnu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3102 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by pici »

| 04.12.2011 | 11:00 UTC
Vlada Kosova: Beograd priznao međudržavne granice

Vlada Kosova je saopštila da je u Briselu postignut sporazum o prelazima prema centralnoj Srbiji kojim je Beograd praktično priznao međudržavne granice sa Kosovom, javio je danas KIM radio, prenosi Blic. "Sporazum se odnosi na saradnju između dve države, u skladu sa evropskim međudržavnim upravljanjem granicom između dve zemlje i njegovim prihvatanjem Srbija je praktično priznala međudržavne granice sa Kosovom", saopštila je vlada u Prištini. Prema tvrdnji kosovske vlade, dogovor Beograda i Prištine o matičnim knjigama počeće da se sprovodi u ponedeljak, a dogovor o slobodi kretanja 26. decembra. U saopštenju kosovske vlade se navodi da u najnovijem krugu dijaloga nisu rešena pitanja regionalne saradnje, telekomunikacija i energetike, zato što je srpska strana pokušala da predloži rešenja koja nisu u skladu sa realnošću na Kosovu i u suprotnosti su sa evropskim principima.
Šha reKnut...zahvalite se aktuelnoj polikiti Begeša, Merkelici i Bogu :oops:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3103 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

Baudelaire wrote:Ne vjerujem Hare strancima, nikom od njih.
+1 :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3104 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PipiDugaDevetka »

tbv wrote:02.12.2011. - Šefica kosovske delegacije u razgovorima Beograda i Prištine Edita Tahiri izjavila je večeras da je postignut načelan dogovor o integrisanom upravljanju granicom.

Tahiri je za Radio televiziju Kosova iz Brisela izjavila kako su se obje strane dogovorile u načelu o problemu upravljanja granicom i da dogovor treba da bude potpisan od strane predstavnika dvije zemlje i posrednika u razgovorima Roberta Kupera kao garanta. Tahiri je kazala da će Kuper na osnovu dogovora pripremiti tekst sporazuma.

Prištinski mediji su javili da je saglasnost rezultat ogromnih pritisaka kojima je bio izložen zvanični Beograd od strane zemalja EU, kao preduslov za dobivanje kandidature za članstvo Srbije u EU
.

==================================
:thumbup: napokon dogovor... sad je na redu BiH,
ne popustaj PLATFORMO :bih:
Dođe vrijeme da pametniji prestanu popuštati!
Samo je pitanje da li njihova pamet postaje upitna?
_Sarajka

#3105 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by _Sarajka »

Kakakv vi dogovor predviđate u BiH između Bonjaka i ovih iz RS-a ?
muha_sa

#3106 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by muha_sa »

PipiDugaDevetka wrote:
tbv wrote:02.12.2011. - Šefica kosovske delegacije u razgovorima Beograda i Prištine Edita Tahiri izjavila je večeras da je postignut načelan dogovor o integrisanom upravljanju granicom.

Tahiri je za Radio televiziju Kosova iz Brisela izjavila kako su se obje strane dogovorile u načelu o problemu upravljanja granicom i da dogovor treba da bude potpisan od strane predstavnika dvije zemlje i posrednika u razgovorima Roberta Kupera kao garanta. Tahiri je kazala da će Kuper na osnovu dogovora pripremiti tekst sporazuma.

Prištinski mediji su javili da je saglasnost rezultat ogromnih pritisaka kojima je bio izložen zvanični Beograd od strane zemalja EU, kao preduslov za dobivanje kandidature za članstvo Srbije u EU
.

==================================
:thumbup: napokon dogovor... sad je na redu BiH,
ne popustaj PLATFORMO :bih:
Dođe vrijeme da pametniji prestanu popuštati!
Samo je pitanje da li njihova pamet postaje upitna?
na živcima :D
muha_sa

#3107 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by muha_sa »

_Sarajka wrote:Kakakv vi dogovor predviđate u BiH između Bonjaka i ovih iz RS-a ?
zauzet joj telefon :-)
Image
_Sarajka

#3108 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by _Sarajka »

muha_sa wrote:
_Sarajka wrote:Kakakv vi dogovor predviđate u BiH između Bonjaka i ovih iz RS-a ?
zauzet joj telefon :-)
Image
Ja sumnjam da s njima ima uopšte dogovora.Ali eto makar su Kosovari naučili na našem primjeru i ne odustaju ni pedlja.Neće izgleda Tači od gotovine napraviti veresiju kao što smo mi uradili u Dejtonu.

Naše greške služe drugima ako već, ne mogu nama samima.
hercegovac_pravi

#3109 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hercegovac_pravi »

tbv wrote:
30.11.2011. Boris Tadić - Kada bi Srbija ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživjela poraz
Kako PONOVO? Zar nisu pobedili prošli put?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#3110 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Toto »

hercegovac_pravi wrote:
tbv wrote:
30.11.2011. Boris Tadić - Kada bi Srbija ušla u rat sa NATO, ponovo bi doživjela poraz
Kako PONOVO? Zar nisu pobedili prošli put?
Ako mislis na Nikopolje: tada su Turci poderali NATO ko cigo napolitanku, a srbi su bili vazali i pokretne mete :D
Last edited by Toto on 06/12/2011 00:43, edited 1 time in total.
Baudelaire

#3111 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Baudelaire »

Ma misli na propagandu srpskih medija koji oboriše stotine aviona za vrijeme Nato bombardovanja kad je prošli put bio belaj oko Kosova.
Bosnolog

#3112 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

KOSOVO | ČETVRTAK 8.12.2011 | 14:02 -> 15:22
Srbi ponovo blokirali Jarinje
IZVOR: TANJUG
Jarinje -- U međuzoni između Jarinja na kosovskoj i Rudnice na srpskoj strani, Srbi popodne blokirali put tako da je onemogućen saobraćaj na tom delu Ibarske magistrale.

Image

(Tanjug)
Na liniji razdvajanja izmedu opštine Leposavić i Raška Srbi su postavili kamenje i balvane na putu a pripremaju i kamione kojima će istovariti zemlju.

Prema istom izvoru pripadnici MUP-a Srbije ne dozvoljavaju da sa srpske strane dođe mehanizacija i da građani naprave novu barikadu.

Barikada ispred Jarinja bila je uklonjena jutros a pripadnik Euleksa koji se nalazi na prelazu Jarinje rekao je da je saobraćaj preko prelaza funkcionisao jutros od devet sati.

Tokom prepodneva put preko prelaza Jarinje bio je prohodan za saobraćaj, vojnici Kfora posle provere ličnih dokumenata propuštali su vozila prema Raškoj a tu si u pripadnici Euleksa i Kosovske policije.

Srbi ispred Jarinja na kosovskoj strani preusmeravaju vozila na alternativni putni pravac koji zaobilazi prelaz Jarinje.

U više hramova i crkava na Kosovu i Metohiji u podne služen je moleban za mir u pokrajini.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je istakao je da "moramo biti okrenuti izgradnji mira i budućnosti svih naroda koji ovde žive" uz svest da ne zaboravimo prošlost.

Teodosije je poručio da je u ovom istorijskom trenutku potrebno da sveštenstvo, monaštvo i narod molitveno podrže nastojanja da se postojeći problemi rešavaju na miran i dostojanstven način.
Popovi, debeovci, radikali i dssovci nas vuku na dno.
(Sima, 8. decembar 2011 14:17)
# Link komentara
Preporučujem (+404)
Ne preporučujem (-106)
Šta je ovo
Pohapsite kriminalce!
(voja, 8. decembar 2011 14:24)
# Link komentara
Preporučujem (+403)
Ne preporučujem (-120)
Šta je ovo
I to baš dan pre odluke... hvala vam braćo, pamtiću vaše "herojske" podvige. Mi kukavice iz Srbije idemo sad nešto da radimo kako bi vi imali za pivo...
(Nenad, 8. decembar 2011 14:10)
# Link komentara
Preporučujem (+400)
Ne preporučujem (-86)
Šta je ovo
Sta se zezate vise? Sto ne mozete da prihvatite realnost? Pa tako je Srbija dobila Vojvodinu i od Madjarske i madjari koji su ziveli tad u vojvodinu nisu se uopste zbunili nego sto pre prihvatili realnost. I sta sad? Zive lepo kao manjina i trude se. Tako su iste te godine izgubili jos mnogo vise teritorije i prihvatili iako je to mnogo vise bolelo im kao sad Srbiji Kosovo. Sta ocete da se ratujete sa SAD mozda? Ajde razmislite malo vas tamo ima mozda 100 000 koji se mucite a ovako mucite i nas 8 miliona!
(Beretka, 8. decembar 2011 14:22)
# Link komentara
Preporučujem (+364)
Ne preporučujem (-107)
Šta je ovo
To braćo šverceri!!!!
(maestro, 8. decembar 2011 14:10)
# Link komentara
Preporučujem (+307)
Ne preporučujem (-93)
Šta je ovo
Sram ih bilo. Ovo je cisto politicka stvar i zaista bismo trebali da se okanemo tog Kosova i tih ljudi. Neka im je srecan put za Rusiju, tacnije Sibir...
(Marija, 8. decembar 2011 14:13)
# Link komentara
Preporučujem (+288)
Ne preporučujem (-118)
Šta je ovo
SNS

Ovo su organizovali SNS, DSS i sateliti...
(NNikolica, 8. decembar 2011 14:15)
# Link komentara
Preporučujem (+269)
Ne preporučujem (-82)
Šta je ovo
E sad ne moze niko da me ne ubedi da iza ovoga ne stoji opozicija na celu sa DSS tj. Kostunicom i radikalima! Jes` sad im je toliko prekipelo pa nisu mogli da sacekaju subotu, nego bas pred petak i 9. decembar a svi znamo sta bi tada trebalo da se desi. Ovaj postupak nema veze sa ugrozenim pravima Srba koje sam do sada uvek podrzavao, vec iskljucivo sa interesom da Srbija ne dobije status kandidata EU, drugim recima - strancarenje! Zato nam je i ovako kako nam je........
(Balvan, 8. decembar 2011 14:13)
# Link komentara
Preporučujem (+240)
Ne preporučujem (-64)
Šta je ovo
KFOR stvarno treba da se stidi. Da su iole ozbiljni, ova gomila ne bi smela da pridje putu.
(Srbija pre kosova., 8. decembar 2011 14:20)
# Link komentara
Preporučujem (+228)
Ne preporučujem (-97)
Šta je ovo
Ви на ,,барикадама" очигледно нисте у стању да схватите неке ствари... А ти Тадићу потпиши Преокрет!
(нисам националиста, само реалиста!, 8. decembar 2011 14:15)
# Link komentara
Preporučujem (+219)
Ne preporučujem (-87)
Šta je ovo
Mene samo interesuje o čemu će mediji pisati kada se reši status Kosova. Pa oni više neće znati čime da nas zatrpavaju 24 sata dnevno. Dokle ću da čitam i slušam šta je ko ručao na Kosovu? Moj život ima mnogo više smisla od toga da GODINAMA pratim šta se IZ MINUTA U MINUT dešava na Kosovu.
(Miloš, 8. decembar 2011 14:12)
# Link komentara
Preporučujem (+211)
Ne preporučujem (-59)
Šta je ovo
Ma nek ih hapse vise jednom,dosta nas nervirali!!!
Ne treba vise nikakvo zasedanje i deklaracija Skupstine Srbije,nek im sudi Kosovski sud.
(Suboticanin, 8. decembar 2011 14:08)
# Link komentara
Preporučujem (+206)
Ne preporučujem (-79)
Šta je ovo
Cilj blokade je torpediranje europskih integracija a vojskovođa je ruski poslanik iz Beograda?

Čije se to točno ciljeve podržava?
(HRvoje, pitam jer mi nije jasno, 8. decembar 2011 14:08)
# Link komentara
Preporučujem (+196)
Ne preporučujem (-45)
Šta je ovo
Bolje bi im bilo da nesto rade, nego sto vec dosadise sa tim svojim balvanima.Ovo nam sunarodnici vracaju sto dobijaju od Srbije duple plate, mleko, hleb .....
Sutra je 09. decembar, i naravno onda su zli Nemci.Izgleda da su oni mnogo bolje upoznati sa scenarijom politickih struktura u Srbiji, nego sto mi mislimo.
(bolje radite, 8. decembar 2011 14:16)
# Link komentara
Preporučujem (+180)
Ne preporučujem (-47)
Šta je ovo
Sprdnja!
(nikadobjavljenkomentar, 8. decembar 2011 14:22)
# Link komentara
Preporučujem (+173)
Ne preporučujem (-50)
Šta je ovo
heheheehe, baj, baj kandidaturooooo....hehehehehhe
(prva stvar, 8. decembar 2011 14:05)
# Link komentara
Preporučujem (+172)
Ne preporučujem (-56)
Šta je ovo
Ha, ha: "Nema kandidature!" - Nema ni Jarinja.
E baš nam je vizionarska politika.
(Bijek, 8. decembar 2011 14:06)
# Link komentara
Preporučujem (+170)
Ne preporučujem (-31)
Šta je ovo
Balvani ostaju, balvani.
(srboljub, 8. decembar 2011 14:25)
# Link komentara
Preporučujem (+161)
Ne preporučujem (-38)
Šta je ovo
Niste mogli da mirujete da bar Petak prodje xD
(Stexsa, 8. decembar 2011 14:12)
# Link komentara
Preporučujem (+160)
Ne preporučujem (-61)
Šta je ovo
Sta je bivsa "braco" sa tzv. Severa Kosova, zapretila opasnost da ipak dobijemo kandidaturu, pa vas lokalni sherifi i sverceri poslali da OPET izigravate majmune po prelazima? More, smirila bi mi se dusa da vas vidim u Sibiru kako na -30 tucate kamen u kratkim rukavima i pravite barikade! Vi stvarno za bolje i niste. Sram vas bilo.
(Cile, 8. decembar 2011 14:52)
# Link komentara
Preporučujem (+157)
Ne preporučujem (-52)
Šta je ovo
Jok, ovo nije planirano da ne bi sutra dobili kandidaturu!
Haha, pa treba vas sve automatski ispisati iz drzavljanstva Srbije!!!
(Aristotel, 8. decembar 2011 14:25)
# Link komentara
Preporučujem (+156)
Ne preporučujem (-36)
Šta je ovo
Hvala braco Srbi, a mi cemo da radimo kako biste vi imali od cega da zivite na barikadama, SRAMOTA, kako nas zavitlavate, pa vi ste jedna neopevana BANDA, jedna RULJA, koja sa nasim glavama raspolaze. Ma dinara vise nedam za takozvanu bracu sa KOsova.
(Mirjana, 8. decembar 2011 14:41)
# Link komentara
Preporučujem (+153)
Ne preporučujem (-62)
Šta je ovo
Sjasite Kosovari, pardon Rusi!
(dosta!, 8. decembar 2011 14:59)
# Link komentara
Preporučujem (+149)
Ne preporučujem (-62)
Šta je ovo
Putuj Evropo, nemoj više čekati na nas...
(xxx, 8. decembar 2011 14:59)
# Link komentara
Preporučujem (+146)
Ne preporučujem (-34)
Šta je ovo
A gde cete da bezite kad KFOR izgubi strpljenje? Ne mislite valjda u Srbiju? Nadam se da ste obezbedili karte za Kamchatku.
(Petar, 8. decembar 2011 14:55)
# Link komentara
Preporučujem (+136)
Ne preporučujem (-55)
Šta je ovo
Svaka čast KOSOVSKI JUNACI, nemojte da sklanjate barikade, vi ste POSLEDNJA LINIJA ODBRANE cele Srbije! Izdržite, idu skoro izbori!
(Nemanja, 8. decembar 2011 14:14)
# Link komentara
Preporučujem (+130)
Ne preporučujem (-271)
Šta je ovo
Ali zasto zaboga? Ljudi samo otezavate, trebamo se boriti na drugi sigurniji nacin.
(Bojan, 8. decembar 2011 14:10)
# Link komentara
Preporučujem (+130)
Ne preporučujem (-63)
Šta je ovo
Kolaricu, panicu, pletemo se samicu; sami sebe zaplicemo, sami sebe rasplicemo...

Ili ti - igrala se deca. 'ajde, izdrzite jos jedan dan da nam slucajno ne dadnu kandidaturu za EU pa da vam se naljute gazde...
(Aleksandar, 8. decembar 2011 14:17)
# Link komentara
Preporučujem (+128)
Ne preporučujem (-32)
Šta je ovo
Puna podrška!
Istrajte, nemojte da vas ovaj lažljivi režim ili još gora međunarodna zajednica kupi.

Nisu ispuweni uslovi zbog kojih vas je vlada Srbije i pozvala na barikade (povratak na stanje od pre 25.07.) dakle nema razloga ni da se sklawate.
nisam Srbina ali vam dajem punu podršku.

Laszlo, Szenta
(Laszlo, Szenta, 8. decembar 2011 14:14)
# Link komentara
Preporučujem (+126)
Ne preporučujem (-269)
Šta je ovo
Nekome, odnosno Vojislavu Kostunici licno, veoma je stalo da minira svaku sansu da se integrisemo u EU. Pretpostavljam da ce i on i njegovo veselo drustvo iz Beograda pokazati pravu solidarnost sa Srbima sa Kosova ukoliko ovi odluce da napuste svoje domove i presele se u Beograd. Racunam da ce Kostunica licno da primi bar jednu cetvoroclanu porodicu na stan i hranu na neodredjeno vreme, naravno.
(Zoro, 8. decembar 2011 14:40)
# Link komentara
Preporučujem (+119)
Ne preporučujem (-35)
Šta je ovo
"Građani su postavili nove barikade na..."

Kakvi gradjani, to je SDS, SNS, 1389, Dveri, Amfilohijevi popovi, kriminalci, sverceri...
(FANTASY TENIS, 8. decembar 2011 14:32)
# Link komentara
Preporučujem (+119)
Ne preporučujem (-35)
Šta je ovo
ako zbog ovakvih ispada ekstremista ne dobijemo kandidaturu u petak, ja cu kao gradjanin prvi da priznam kosovo i odrecicu se svega srpskog na kosovu! muka mi je vise od severa kosova!
(Paznja!, 8. decembar 2011 14:32)
# Link komentara
Preporučujem (+119)
Ne preporučujem (-37)
Šta je ovo
Braćo, žao mi vas je zbog zle sudbine, ali što ostatak Srbije povlačite za sobom u ponor? Da li uopšte znate šta radite? Meni sve to liči na nečiju šizofreniju ili zlu nameru. Uglavnom rezultat je isti - sje**ti Srbiju što više!
(Vladimir Nbgd4eveR, 8. decembar 2011 14:39)
# Link komentara
Preporučujem (+118)
Ne preporučujem (-33)
Šta je ovo
Bojim se da ovo neće imati neki pozitivan efekat,jedino će ih umesto 80% gradjana Srbije mrzeti 95%!
(kaktus, 8. decembar 2011 14:56)
# Link komentara
Preporučujem (+116)
Ne preporučujem (-39)
Šta je ovo
Ajde zbogom onda i srbi na kosovu i EU, bas je ovaj svet zaguljen. A mi mislili oni se bore za nas kao mi za njih a ono niste.
(milan, 8. decembar 2011 14:12)
# Link komentara
Preporučujem (+115)
Ne preporučujem (-44)
Šta je ovo
Srbija treba da ZAHTEVA od KFOR-a da razbije ove bande kriminalaca!

Dosta je bilo!
(Beogradjanin, 8. decembar 2011 14:47)
# Link komentara
Preporučujem (+111)
Ne preporučujem (-31)
Šta je ovo
daaaaaaj bre, prestanite vise sa ovim cirkusom, dojadili ste i bogu i ljudima!!
(zgadjena, 8. decembar 2011 14:33)
# Link komentara
Preporučujem (+110)
Ne preporučujem (-32)
Šta je ovo
Tesko će me neko ubediti da je to slučajno i spontano. Neko vešto vuče konce, a tome nekome nikako ne odgovara da u ovoj zemlji zavlada mir, red, rad i disciplina, odnosno da se i za jotu približimo standardima koji važe u EU.
(daca, 8. decembar 2011 14:49)
# Link komentara
Preporučujem (+107)
Ne preporučujem (-21)
Šta je ovo
Imam sasvim ozbiljno pitanje: u cijoj nadleznosti je da prizna Kosovo? Da li to moze da uradi Vlada Srbije?
Ako moze, PREKLINJEM vas da to uradite. Prekratite nam muke.
Ne moramo ni da dobijemo taj datum, nista, nista ne moramo da dobijemo, samo nam skinite s vrata taj balast.
Nema ovo nikakve veze ni s ldp-om, ni s "preokretom"! Ja sam "siguran glas" DS-a i ne znam kako da taj "siguran glas" uslovim, pa vam pisem ovde: DOSTA MI JE KOSOVA! Dosta mi je balvana, dosta mi je ovakvih vesti.
Vi morate da se okrenete ekonomiji. Jednostavno MORATE.
(stavite tacku na ovo!, 8. decembar 2011 15:01)
# Link komentara
Preporučujem (+104)
Ne preporučujem (-30)
Šta je ovo
Danas je cetvrtak, sednica vlade... Daj priznajte Kosovo, oslobodite nas ovih besposlicara! Ceo zivot su navikli da zive na grbaci ostatka Srbije, sa nekim izgovorom o srpstvu i krizi... Mozda da probaju da pocnu da zive sa Albancima kao sto to rade nasa Braca po enklavama, a koji su jedini stvarno zaboravljeni od ove drzave...
(Zox, 8. decembar 2011 14:31)
# Link komentara
Preporučujem (+104)
Ne preporučujem (-37)
Šta je ovo
Bruka!
(B, 8. decembar 2011 14:50)
# Link komentara
Preporučujem (+102)
Ne preporučujem (-38)
Šta je ovo
Sada menjam stav. Do danas sam navijao za Srbe koje brane svoje ognjiste, a od danas navijam za KFOR protiv izdajnicke opozicije iz Beograda koja je ujedno i vlast na severu Kosova. Go KFOR!
(Kennedy, 8. decembar 2011 14:48)
# Link komentara
Preporučujem (+101)
Ne preporučujem (-38)
Šta je ovo
ma ajde sta cete sada na put,.... niko nama nece poverovati,....sa jednom sporazum - a sa druge barrikade. Mi opet radimo ono sto nama kaze, ali samo kad je vec kasno.
(Prolaznik, 8. decembar 2011 14:22)
# Link komentara
Preporučujem (+101)
Ne preporučujem (-21)
Šta je ovo
Predsednice bolje dajte nalog da se ovi primitivni kriminalci pohapse, nego sto nas ubedjujete da treba da radimo a ne da se snalazimo.Necemo posle njihove borbe "za nacionalne interese" moci vise ni da se snalazimo.
Nemojte prodati 7 miliona ljudi za sacicu balvandzija.
(poruka predsedniku, 8. decembar 2011 14:49)
# Link komentara
Preporučujem (+94)
Ne preporučujem (-29)
Šta je ovo
Da li Srbi na severu drzave Kosovo priznaju drzavu Srbiju? To razumem da ne priznaju drzavu Kosovo, ali ni za drzavu Srbiju nisam siguran. Taman uspeli u 5 do 12 da napravimo neki sporazum, ali zato "balvanisti" odlucili da se suprotstave odlukama drzave Srbije. Jedini razlog za tim je njihova zelja da Srbija ne dobije status kandidata, jer mogli su glat da sacekaju dva dana i da se onda jogune.
Ako oni tamo uzivaju u tome da "zabadaju klipove" u tocak Srbije, i ja cu se radovati kad KFOR bude uklanjao barikade.
(Bacvanin, 8. decembar 2011 14:27)
# Link komentara
Preporučujem (+94)
Ne preporučujem (-16)
Šta je ovo
Priznajmo vec jednom to Kosovo i ostavimo srednji vek sa svestenstvom i narodom da se moli i lelece. Dosta vise srednjovekovnih predstava a da bi se manjina bogatila.
(I ja sam gradjanin Srbije, 8. decembar 2011 15:05)
# Link komentara
Preporučujem (+93)
Ne preporučujem (-28)
Šta je ovo
I u poslednji sekundama Srbija sama sebi lupa blok i krece u kontra napad protiv sebeee!! Fenomenalno :) Stvarno fenomenalno :)
(Tacker, 8. decembar 2011 14:28)
# Link komentara
Preporučujem (+91)
Ne preporučujem (-22)
Šta je ovo
dokle bre vise?!?
(milos BGD, 8. decembar 2011 14:33)
# Link komentara
Preporučujem (+91)
Ne preporučujem (-29)
Šta je ovo
Koji su to Srbi koji su blokirali put? Siguran sam da ih neko debelo placa za takve anti-Srpske interese. Kolika su izdavanja za KIM? Koliko kosta do danas Srbiju KIM? Pa ti Srbi hoce da budu gradjani Rusije a ne Srbije. Pa neka ih Rusi doniraju, pa neka sede kod kuce i nista ne rade,a ne ovako da mene moje dete, unuka moje prijatelje, ljude dobrih zelja blamiraju i nanose neshvatljivu stetu. Sram ih bio!
(Veroljub, 8. decembar 2011 14:47)
# Link komentara
Preporučujem (+88)
Ne preporučujem (-19)
Šta je ovo
Sad je belodano da mracne ruke na daljinskom upravljacu partijskih poslusnika na severu Kosova DSS,NS,Radikali, evidentno ruse Srbiju i jenu kandidaturu u EU! Ti neprijatelji srpskog naroda vrse delo protiv drzavnih interesa. To je posao za pravosudne organe. ne bude li tako, mi smo u bezvlascu i taoci buducih kandidata za vlast u Srbiji. sad znamo kako ce nam biti sa njima! a znali smo to i mnogo ranije, ako cemo pravo!
(jovan, 8. decembar 2011 14:34)
# Link komentara
Preporučujem (+87)
Ne preporučujem (-24)
Šta je ovo
Pa dobro ljudi jel ste vi normalni???
(Vojvođan!, 8. decembar 2011 14:45)
# Link komentara
Preporučujem (+87)
Ne preporučujem (-23)
Šta je ovo
Do juče je Tadić propovedao da su barikade citiram "Demokratsko sredstvo odbrane nacionalnih interesa Srba koji žive na Kosovu, mirnim putem". Onda je promenio politiku pre 10 dana i tražio da se barikade uklone. Kakva šizofrena politika. Da ne spominjem Dačića koji je hteo da ratuje, a danas...Vreme je da menjamo vlast.
(Beogradjanin, 8. decembar 2011 14:37)
# Link komentara
Preporučujem (+85)
Ne preporučujem (-46)
Šta je ovo
Voleo bih sad da vam ueti KFOR i da vas ...otera!
(Atanasije, 8. decembar 2011 14:52)
# Link komentara
Preporučujem (+85)
Ne preporučujem (-41)
Šta je ovo
Konacno neka lepa vest ovih dana!Sto nas vise suzavaju obrucima,to vise rastemo U VIS!
(Maja, 8. decembar 2011 14:19)
# Link komentara
Preporučujem (+84)
Ne preporučujem (-110)
Šta je ovo
Ako Tadic hoce da trguje glavama kosmetskih srba onda ce se morati nesto i oni pitati a ne samo on i Borko Stefanovic!
(Milan, 8. decembar 2011 14:07)
# Link komentara
Preporučujem (+84)
Ne preporučujem (-173)
Šta je ovo
fenomenalno! Sad vidis barikadu,sad je ne vidis! Nije tu,ali tu je! hahahahaha Auuu,ko ovde lovu uzima bre za ovu zezanciju? pa jes,neko mora i predizbornu kampanju da plati....nema se love .... kriza....
(anabolid Srbije, 8. decembar 2011 14:25)
# Link komentara
Preporučujem (+83)
Ne preporučujem (-12)
Šta je ovo
Najvaznije je to sto je crkva umesana, tek ce nam sada svanuti.
(iv@n, 8. decembar 2011 14:53)
# Link komentara
Preporučujem (+82)
Ne preporučujem (-39)
Šta je ovo
Jarinje bi trebalo da bude prestonica Srbije. Pored Jagnjenice to je najslavnije srpsko mesto, rame uz rame sa Dudinim Kršom.
(Radovan, 8. decembar 2011 14:20)
# Link komentara
Preporučujem (+80)
Ne preporučujem (-34)
Šta je ovo
Kao i uvek, pred važne događaje za Srbiju, majstori pakla ponovo su uzeli stvar u svoje ruke. Ovog puta bi država trebalo da ide do kraja i ispita ko su inspiratori novih barikada (valjda nisu iz opozicionih stranaka)
(dragan, 8. decembar 2011 14:30)
# Link komentara
Preporučujem (+79)
Ne preporučujem (-18)
Šta je ovo
Ljudi uopste mi ove barikade nisu jasne,pokusavam da shvatim al ne mogu...
(Haos, 8. decembar 2011 15:06)
# Link komentara
Preporučujem (+79)
Ne preporučujem (-21)
Šta je ovo
Tempirano tacno pred sastanak na kom se odlucuje o putu kojim bi Srbija trebalo da ide tj. pred sastanak u Briselu na kom se donosi odluka o statusu kandidata.

Ovo je klasican primer anti drzavne politike i prilika za javnog tuzioca da preispita KO je taj kome ovo odgovara i KO stoji iza ove blokade.

Ovo nije politicko pitanje vec cist kriminal i delovanje protiv interesa drzave.
(NNikolica, 8. decembar 2011 14:26)
# Link komentara
Preporučujem (+79)
Ne preporučujem (-10)
Šta je ovo
I posle nije namerno da bi se sprecilo dobijanje kandidature???

Srecom, odluka je odavno doneta. Srbija je od sutra i zvanicno kandidat!
A za vas na barikadama, sledi oduzimanje pasosa Srbije, istraga, i najverovatnije priznavanje Kosova od strane vlasti od strane vlasti, jer ce i dalje biti ista garnitura...

Neka bude da je ovo samo jedno logicno razmisljanje, a retko kad gresim!
(milos, 8. decembar 2011 14:40)
# Link komentara
Preporučujem (+76)
Ne preporučujem (-31)
Šta je ovo
Ovi barikadisti su odlučili da prekinu svaku neizvesnost oko statusa kandidata. Etničkim DSS-ovcima sa severa Kosova ćemo se zahvaliti na sledećim izborima.
(amstel, 8. decembar 2011 14:34)
# Link komentara
Preporučujem (+76)
Ne preporučujem (-24)
Šta je ovo
Kad pre? A samo sto su je uklonili. Na sta ovo lici? Cemu i kome sluzi? Sta sluti? Dobro sigurno ne. A zasto onda opet? O Boze vidis li, cujes li? Zasto? Hiljadu puta zasto? A danas ce sutra biti juce i tako za redom.
(Nijazi Kuqi, 8. decembar 2011 14:48)
# Link komentara
Preporučujem (+75)
Ne preporučujem (-24)
Šta je ovo
Ode kandidatrura. Kosovari u zdravlju i veselju potrosili pare koje ste primili od lokalnih svercera. Ovo je sve njihovo maslo i maslo dss-a i srs-a, kojima je cilj da nas odvedu kod onoga sto je pokrrao izbore u svojoj zemlji, i koji zeli da prekinemo svaki konatakt sa EU.
(igor vr, 8. decembar 2011 15:01)
# Link komentara
Preporučujem (+73)
Ne preporučujem (-24)
Šta je ovo
Boze, smiluj se, daj nam malo pameti.
(Skywalker, 8. decembar 2011 14:29)
# Link komentara
Preporučujem (+72)
Ne preporučujem (-15)
Šta je ovo
Smorili ste.
(1892, 8. decembar 2011 14:29)
# Link komentara
Preporučujem (+72)
Ne preporučujem (-18)
Šta je ovo
Hoće li ikad prestati ova budalaština? Svaki dan nova strategija! Sad ćemo molitvama rješiti stvari! Otkako su Crkve počele određivati pravila i što više smo ko fol vjernici sve nam gore ide. Svima nama zajedno na prostoru bivše Jugoslavije! A Srbija se konačno treba okrenuti svojim građanima i prestati da se svaki drugi - treći dan duri na nekoga tamo! Za sve što se desilo krivi su neki drugi..Barikade i balvane su u Hrvatskoj postavljali neki drugi koji nisu voljeli Srbe! Ma dajte, nego sklonite se više...A sveštenstvo neka pošteno objasni narodu ko ih je doveo u ovu situaciju pa onda neka dobro zapamte ko im je neprijatelj! Sami sebi!
(silver siver, 8. decembar 2011 15:08)
# Link komentara
Preporučujem (+72)
Ne preporučujem (-31)
Šta je ovo
strasno! na tadicevom mestu malo bih obisao prostorije DSS-a, da vidimo o cemu se ovde radi.
(malisa, 8. decembar 2011 15:06)
# Link komentara
Preporučujem (+70)
Ne preporučujem (-22)
Šta je ovo
Opet balvani.
(Dragutin, 8. decembar 2011 14:30)
# Link komentara
Preporučujem (+70)
Ne preporučujem (-16)
Šta je ovo
Pustimo to susedno Kosovo kojem su izgledi da udje u EU isto kao sto su izgledi da Zvezdane Staze postanu svakodnevica.
Ajde bar Srbiju da uteramo u EU bar nas fermaju, a Kosovo ni ne spominju o clanstvu.....
(Ivan 81, 8. decembar 2011 14:54)
# Link komentara
Preporučujem (+69)
Ne preporučujem (-40)
Šta je ovo
Zasto?
(ZnakPitanja, 8. decembar 2011 14:48)
# Link komentara
Preporučujem (+67)
Ne preporučujem (-17)
Šta je ovo
Licno mislim da ce ovo igranje sa barikadama trajati jos ovu sedmicu dok se ne odluci o kandidaturi Srbije,posle ce to KFOR ukloniti.
(Hn, 8. decembar 2011 14:28)
# Link komentara
Preporučujem (+67)
Ne preporučujem (-11)
Šta je ovo
Providno je koliko neko zeli da se ne dobije kandidatura. Iskreno bih voleo da neko zbog toga odgovara
(joca, 8. decembar 2011 15:00)
# Link komentara
Preporučujem (+67)
Ne preporučujem (-18)
Šta je ovo
Ma stvarno svaka nam cast pa stvarno zasluzejemo mesto gde smo sada.
(djula, 8. decembar 2011 14:27)
# Link komentara
Preporučujem (+66)
Ne preporučujem (-10)
Šta je ovo
Organizatore (bez obzira na ishod u Briselu) odmah pohapsiti i suditi im za orgsnizovano anti-drzavno delovanje.

U suprotnom, Srbija ce dokazati da nije za Evropu.

U svakoj Evropskoj drzavi ovakav cin bi se smatrao najvecim izdajstvom. Samo se ovde to tolerise jer iza toga stoje politicke stranke (SNS, SRS, DSS, Konuzin, Amfilohije & co. 1389, Dveri... i ostala bagra).

Drzava sada ima priliku da dokaze da je drzava spremna za EU.

Policija, tuzilastvo, sudstvo.

Ako nikome nista zbog ovog ne bude... onda je Merkelova u pravu. Jos nismo za Evropu.
(ABS Minel, 8. decembar 2011 14:44)
# Link komentara
Preporučujem (+66)
Ne preporučujem (-23)
Šta je ovo
Daj narode opameti se već jednom! Ne radite protiv interesa svoje države a za dobro jedne propale stranke i politike! Ne možete protiv volje većine srpskog naroda, a ako to baš želite obiće se najviše vama o glavu!
(Milan, 8. decembar 2011 14:28)
# Link komentara
Preporučujem (+66)
Ne preporučujem (-14)
Šta je ovo
Ja bi stvarno, ali stvarno voleo da znam ko placa ove ljude. Do sada ni ja nisam verovao, ali je sada potpuno dokazano da ovo nije neki ugrozeni narod koji se samoorganizovao, nego da rade po nalogu odredjenih struktura. Sad opet razmisljam da glasam za DS, iako sam resio da necu izaci jer niko ne zasluzuje podrsku. Ali kad vidim da opozicija misli najlosije svom narodu samo da bi se dokopala vlasti....brrrrr
(Uzas, 8. decembar 2011 14:44)
# Link komentara
Preporučujem (+64)
Ne preporučujem (-21)
Šta je ovo
i naravno cikrus se nastavlja, samo nemoj da kad ne dobijemo kandidaturu da se posle toga svi lepo pokupe i da odu kucama..
(neopredeljeni.blogspot.com, 8. decembar 2011 14:27)
# Link komentara
Preporučujem (+63)
Ne preporučujem (-8)
Šta je ovo
bravo gangsteri sverceri i ostala mafijo, svima vama rusko tursko albansko koje god drzavljanstvo, samo sto dalje od srbije
(., 8. decembar 2011 14:44)
# Link komentara
Preporučujem (+63)
Ne preporučujem (-24)
Šta je ovo
Ko koga ovde zeza?!
(igor, 8. decembar 2011 14:28)
# Link komentara
Preporučujem (+62)
Ne preporučujem (-11)
Šta je ovo
TOOOOOOOOO JUNACINE, vucite nas na dno i tako smo izvisili
(PECANAC, 8. decembar 2011 15:00)
# Link komentara
Preporučujem (+61)
Ne preporučujem (-29)
Šta je ovo
Puna podrska Srbima! Ne u NATO!
(marija, 8. decembar 2011 14:50)
# Link komentara
Preporučujem (+60)
Ne preporučujem (-136)
Šta je ovo
Sve je ovo losa rezija i neciji hir.Planski je ovo odradjeno i sada je nalakse kriviti one koji nemaju veze sa tim.
(Грчански Деспот, 8. decembar 2011 14:56)
# Link komentara
Preporučujem (+57)
Ne preporučujem (-27)
Šta je ovo
Haha show must go on:)
(Predrag, 8. decembar 2011 14:49)
# Link komentara
Preporučujem (+56)
Ne preporučujem (-22)
Šta je ovo
Duvajte vise i vi i vase barikade.....
(Evropa, 8. decembar 2011 14:31)
# Link komentara
Preporučujem (+56)
Ne preporučujem (-8)
Šta je ovo
Osvetlili ste obraz Srbinov. Branite se svom silom. Ovi beogradski vazali ne znaju sta je sloboda.
(banat, 8. decembar 2011 14:54)
# Link komentara
Preporučujem (+55)
Ne preporučujem (-145)
Šta je ovo
Ovo mi sve bas na nista dobro ne mirise...sigurno se kuva nesto burno u ovo zimsko doba olujsko...
(Posmatrac iz komsiluka, 8. decembar 2011 14:29)
# Link komentara
Preporučujem (+53)
Ne preporučujem (-13)
Šta je ovo
Kapiram da je prica sledeca "Ej ovi izboksovali kandidaturu vrci brzo balvane" !!!!
(Milan I, 8. decembar 2011 14:45)
# Link komentara
Preporučujem (+49)
Ne preporučujem (-18)
Šta je ovo
A kao KFOR onolika sila nije mogla da ih spreci da blokiraju put. Klasicno spinovanje od strane EU, satro nama je stalo da put bude prohodan ali cemo vas provocirati pa vas pustiti da blokirate put a onda cemo vas optuziti da ste ga blokirali svojom krivicom. E nece biti da je tako.
(Don Kihot, 8. decembar 2011 14:58)
# Link komentara
Preporučujem (+47)
Ne preporučujem (-80)
Šta je ovo
Stoka jednom,stoka zauvek...Znate kada ce mo da dobijemo kandidaturu...Nikad!!!
(Srbin, 8. decembar 2011 14:17)
# Link komentara
Preporučujem (+43)
Ne preporučujem (-14)
Šta je ovo
Ovo je narucila vlast da sutra ima izgovor.
(worldwide, 8. decembar 2011 14:28)
# Link komentara
Preporučujem (+37)
Ne preporučujem (-73)
Šta je ovo
Hteli ste preokret? Eto vam preokret! Podrska braci!
(Milan, 8. decembar 2011 14:47)
# Link komentara
Preporučujem (+34)
Ne preporučujem (-89)
Šta je ovo
Sklanjanje barikada je medijski spin nekih kompromisa izmedju Srba na severu Kosmeta i KFOR-a, sve sa ciljem da bi se Isti ti Srbi jedini optuzili za nedobijanje jalove kandidature. Medijska bruka.
(Milos, 8. decembar 2011 14:40)
# Link komentara
Preporučujem (+33)
Ne preporučujem (-40)
Šta je ovo
A vi sto "dajete" za Kosovske srbe izgleda bi voleli da Vam dodju i ostali pa da im lepo naplacujete kirijice od 100 do 200 evra onako bratski. Sram vas bilo ! kakvi ste nezajazljivi oca i majku bi prodali. Ljudi samo brane svoje i ne bojte se nece umreti od gladi. Taj narod je dostojanstven i u blagostanju i u krizi.Pustite li siptare sa njihovim tablicama kupice vas za jedan rucak a onda gledajte da posle vi ne molite RUSE DA VAS PRIME U SIBIR. Uzmite se u pamet !
(zrze, 8. decembar 2011 14:46)
# Link komentara
Preporučujem (+32)
Ne preporučujem (-52)
Šta je ovo
..koliko sam video, ako je ova ekipa koja sedi na ovom putu uslikana danas, tu su i pripadnici SPC. kakvi su ovo balvani covece... ja sam odlucio, palim iz ove zemlje...CUS
(Vladimir, 8. decembar 2011 14:17)
# Link komentara
Preporučujem (+29)
Ne preporučujem (-7)
Šta je ovo
Izgleda da im je Borko objasnio kakvu im je sudbinu dogovorio pa im se to nesto ne dopada.
(sima, 8. decembar 2011 14:44)
# Link komentara
Preporučujem (+29)
Ne preporučujem (-27)
Šta je ovo
Treba Srbi iz Srbije da blokiraju pare koje se salju na Kosovo pa da vide!
(Petar, 8. decembar 2011 15:14)
# Link komentara
Preporučujem (+21)
Ne preporučujem (-5)
Šta je ovo
Priznala bih Kosovo i izgubljenu bitku za tu pokrajnu. Bilo bi dobro za sve Srbe i tamo i u Srbiji. Postavljanjem barikada samo cinimo gore sebi.
(Da se ja pitam.., 8. decembar 2011 15:12)
# Link komentara
Preporučujem (+16)
Ne preporučujem (-5)
Šta je ovo
Svaka čast KOSOVSKI JUNACI, nemojte da sklanjate barikade, vi ste POSLEDNJA LINIJA ODBRANE cele Srbije! Izdržite, idu skoro izbori!
(Nemanja, 8. decembar 2011 14:14)

To li se nadaš da će dođu "vadikali" na vlast ???
(Miško, 8. decembar 2011 15:12)
# Link komentara
Preporučujem (+11)
Ne preporučujem (-8)
Šta je ovo
...alo balvani sklonite se...
(dax, 8. decembar 2011 15:11)
# Link komentara
Preporučujem (+11)
Ne preporučujem (-4)
Šta je ovo
Put nisu blokirali srbi i gradjani republike srbije tako da nemojte da krivite narod sa severa kosova i obicne gradjane .Put blokiraju pojedinci tj kriminalci sa severa kosmeta i svi znaju ovde ko to radi! Srbijo uradi sve sto je u tvojoj moci ili zahtevaj od Kfora da se ti ljudi uhapse i da se konacno uspostavi red i mir i zakon na severu da bi mi obicni gradjani mogli da funkcionisemo i zivimo normalno i da srbija konacno krene ka evropi!
(mIK, 8. decembar 2011 15:24)
# Link komentara
Preporučujem (+7)
Ne preporučujem (-3)
Šta je ovo
'ebite se 90-e. Scena je spremna za veliku koaliciju malih ljudi ...
(nikola, 8. decembar 2011 15:23)
# Link komentara
Preporučujem (+5)
Ne preporučujem (-1)
Šta je ovo
Au brate, pa recite kolike su vam dnevnice, skupićemo mi među sobom, ne morate da stavljate barikade...
(jole, 8. decembar 2011 15:19)
# Link komentara
Preporučujem (+4)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo
OD SADA NECU VISE DA CUJEM za severno kosovo i te severne KOSOVARE !!! Ostanite sa albancima, isti ste kao i oni!!!
(Sasa, 8. decembar 2011 15:19)
# Link komentara
Preporučujem (+4)
Ne preporučujem (-3)
Šta je ovo
Srpska posla..klasika...pa kad budu dobili po usima onda ce biti ..Pa sto niste lepo kazali..Piii bre mukami je od takozvanog napacenog naroda na Kosovu bole njih uvo za Srbe u Srbiji tako da mene bole uvo sad za njih.
(A-ha, 8. decembar 2011 15:22)
# Link komentara
Preporučujem (+4)
Ne preporučujem (-1)
Šta je ovo
Sramota. Ovi likovi dole treba da odgovaraju za antidržavno delovanje. Zbog njih par desetina hiljada 7 miliona ispašta!

Posle će vam biti žao kada cela Vojvodina ode zbog ovakvih balvana.
(republika, 8. decembar 2011 15:15)
# Link komentara
Preporučujem (+3)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo
A kao KFOR onolika sila nije mogla da ih spreci da blokiraju put. Klasicno spinovanje od strane EU, satro nama je stalo da put bude prohodan ali cemo vas provocirati pa vas pustiti da blokirate put a onda cemo vas optuziti da ste ga blokirali svojom krivicom. E nece biti da je tako.
(Don Kihot, 8. decembar 2011 14:58)

Nekom treba budjenje... Don Kihote, budi se, cujes li sta buncas u snu...
(iq=0, 8. decembar 2011 15:17)
# Link komentara
Preporučujem (+3)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
Bez brige,ovo su samo uslovne barikade do marta!
(hipokrizijom na istu, 8. decembar 2011 15:25)
# Link komentara
Preporučujem (+1)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
Vreme je za referendum, EU ili Dudin krš ??
(dušan, 8. decembar 2011 15:25)
# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo
Ima li u ovoj je***oj državi nekoga ko može da pohapsi, razjuri, onesposobi ovaj šljam, njegove organizatore i inicijatore, koji svakog božijeg dana nanose ogromnu štetu Srbiji i svima u njoj, a još nas i koštaju basnoslovno mnogo novca, živaca i odricanja...!!!???
(matori, 8. decembar 2011 15:25)
# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo
Opasni ovi plaćenici bre...njihova deca dobijaju besplatne knjige u školama,dole se prodaju placevi i zgrću orgomne pare od toga,nikome ne odgovara da se situacija na Kosovu reši,jer je to crna rupa evrope,tamo je tranzitni čvor droge,iz južne amerike prema istoku,nažalost svi ćute o tome.
(Tiktak, 8. decembar 2011 15:26)
# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (-1)
Šta je ovo
Evo, ja priznajem Kosovo. Molim drzavu da sledi moj primer.
(Sedi, jedan, 8. decembar 2011 15:25)
# Link komentara
Kosovska saga: Tadićev perpetuum mobile
Između balvana i Evropske unije http://www.e-novine.com/srbija/srbija-t ... unije.html
Suknuse ga vadikali Boti Tralalasu u pet do dvanaest,.....

Image
Ipak ce na kraju ove balvanijade balvani otoci u nebo i zavrsiti u uzoj Srbiji,.....
_Sarajka

#3113 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by _Sarajka »

Srbi su neprikosnoveni prvaci u balvanijadama, šljunkolijadama i fudbalu.Za fudbal im se mora priznati, poslije zadnje utakmice sa Slovencima koja je oduševila cjelokupno gledateljstvo. :D

Nadam se da će Rajko Vasić sa Emilom Vlajkijem ići da organizuje nove akcije i protjera šačicu Albanaca tamo gdje im je mjesto..u Albaniju. :-D
Bosnolog

#3114 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

Kosovo je oteto u Balkanskim ratovima prije 100 godina,tocak Historije se okrece nakon 100 godina je vraceno onome cije je uvijek i bilo.Kosovo je jako kratko bilo i sastavu Srbije,.
http://www.probertencyclopaedia.com/pho ... 201911.htm
Srbija se vraca u svoje granice iz kojih je politikom NACERTANIJA (Krvi i Tla) otimala susjedima zemlju pocevsi od Balkanskih ratova preko WWI koji je sama izazvala,kada je Evropa (francuskam,engleska Amerika) napravili najvecu gresku ulazeci u rat sa Nijemcima i Ustrougarskom,Da su bili sa Austrougarima i Nijemcima protiv Rusije,Srbije i Grcke Hitler i WWII se ne bi desio niti bi Evropa i Amerika bila ponovo u 1914 godini,ovoga puta sa mogucim ishodom novog regionalnog balkanskog rata i moguci WWIII ali ovoga protiv Srbije i Rusije,....

Ovaj Bacuska puse u isti velikosrpski rog nastojeci da ovaj sukob bude povod za WWIII.
KONUZIN: KOSOVO JE OTVORENA RANA!
(14) Sreda, 7. Decembar, 2011.| Autor:
Ambasador Rusije rekao je da u Evropi danas nema dovoljno bezbednosti i da su izbrazdane nove linije podela
Image
BEOGRAD - Kosovo pulsira poput otvorene rane!
U Evropi danas, gotovo 100 godina posle izbijanja Prvog svetskog rata, nema dovoljno bezbednosti, a izbrazdane su nove linije podela. Srbija je i tada bila prva žrtva sukoba, a poput Rusije, u tom sukobu doživela je golgotu. Kosovo pulsira poput otvorene rane - poručio je ruski ambasador Aleksandar Konuzin s jučerašnjeg otvaranja međunarodne konferencije „Prvi svetski rat i njegov balkanski čvor“ u Skupštini Srbije, koju je organizovao Institut za savremenu istoriju.

Govoreći o Prvom svetskom ratu, Konuzin je rekao da je savezništvo između Srbije i Rusije, učvršćeno tokom Prvog svetskog rata, upisano neprolaznom ćirilicom u letopis odnosa srpskog i ruskog naroda.

(E. K.)
_Sarajka

#3115 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by _Sarajka »

Kad su tako povezani već Srbija i Rusija, obzirom da je Rusija zemlja prostranstva i djelomično nenaseljena, zašto li ne odobriše onim Srbima sa sjevera Kosova državljanstva ?

Još nedaj bože da su im što tražili ovi naši domaći iz RS-a, kako li bi se tek onda ti Rusia pravdali :?:
muha_sa

#3116 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by muha_sa »

_Sarajka wrote:Kad su tako povezani već Srbija i Rusija, obzirom da je Rusija zemlja prostranstva i djelomično nenaseljena, zašto li ne odobriše onim Srbima sa sjevera Kosova državljanstva ?

Još nedaj bože da su im što tražili ovi naši domaći iz RS-a, kako li bi se tek onda ti Rusia pravdali :?:
imaju svog belaja :D koji ce im klinac balvanaši.
_Sarajka

#3117 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by _Sarajka »

muha_sa wrote:
_Sarajka wrote:Kad su tako povezani već Srbija i Rusija, obzirom da je Rusija zemlja prostranstva i djelomično nenaseljena, zašto li ne odobriše onim Srbima sa sjevera Kosova državljanstva ?

imaju svog belaja :D koji ce im klinac balvanaši.
Ma da, svako se brine za sebe najprije.
Helikopter

#3118 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Ex -Yu

Tači: Spreman sam da sjednem sa Srbima i čujem šta ih brine i šta im treba

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... 18530.html

Image
BETA - 08.12.2011 17:58
BRISEL - Predsjednik vlade Kosova Hašim Tači izjavio je danas agenciji Beta u Briselu da je spreman da sjedne za sto sa Srbima na sjeveru Kosova, da "čuje šta ih brine i šta bi željeli da se učini" i da bude "onoliko kreativan koliko je potrebno" u izlaženju u susret njihovim potrebama.

Na pitanje u čemu se sastoji prijedlog njegove vlade za sjever Kosova, Tači je rekao da "veoma radi na rješenju tog pitanja", naglasivši da on i njegova vlada nisu "u sukobu s građanima na sjeveru". "Oni su građani Kosova, oni su moji građani i ja želim da im budem u službi. Put naprijed za budućnost leži u integraciji, komunikaciji, a ne u izolaciji i barikadama", dodao je kosovski premijer.

U intervjuu agenciji Beta Tači je ponovo istakao da je pravo rješenje u "međunarodnom dokumentu - Ahtisarijevom planu". Na pitanje kako gleda na prijedlog švedskog ministra Karla Bilta da se uz tehnički dijalog organizuju posebni pregovori o položaju Srba na sjeveru Kosova, Tači je uzvratio da je "Biltov predlog prevaziđen". "Ali mislim da za nas nije dobro, ni za region, da tamo postoji 'crna rupa', bezakonje", naveo je Tači. Tači je dodao da preko ove izjave želi da narodu na sjeveru (Kosova) kaže istinu: "A to je da želimo da stvorimo bezbjedne uslove za sve". "A, naravno ja poštujem i poštovaću legitimno pravo Beograda da se interesuje za sudbinu srpskog naroda na Kosovu", dodao je.

Tači je izrazio spremnost da razgovara sa građanima na sjeveru Kosova.
"Samo jedno jeste istina, a to je da želim da budem na usluzi tamošnjim ljudima. Spreman sam da sjednem za sto s njima i čujem šta ih brine kako bih bio što bliže njima, njihovim porodicama i njihovoj djeci", istakao je predsjednik vlade u Prištini. "Moramo tamo stvoriti prostor za slobodu kretanja, vladavinu zakona i demokratiju i onda ću ja biti u stanju da investiram u taj dio Kosova", dodao je.

Na pitanje da li misli da je legalni okvir za rješenje na sjeveru Kosova "Ahtisarijev plan", "Ahtisarijev plan plus" ili nešto drugo na to dodato, Tači je odgovorio da je "rješenje u međunarodnom dokumentu Ahtisari plan". "A to je dokument koji najviše u Evropi ističe manjinska prava i brine me to što nema obavještenja o tome među ljudima na sjeveru... Otud želim da sjednem i s njima razgovaram i čujem od njih šta bi željeli da se učini", rekao je. "I biću onoliko kreativan koliko je potrebno", podvukao je Tači. "Sjećam se da je, kad sam izabran za premijera 2007. bilo barikada na putevima u Štrpcu i Gračanici. Ali danas tamo vlada zakon, sloboda kretanja, demokratija, tamo su demokratski izabrani vođi i stigle su javne investicije. Saradnja između centralnog i lokalnog nivoa je odlična", rekao je Tači.

On je dodao da se ulaže "dosta novca za promjene na dobro i u drugim područjima na jugu gdje je srpsko stanovništvo". Tači je ukazao na kašnjenje ulaganja u zimski centar Brezovica "zbog toga što su tamo ranije bile paralelne strukture". Kosovski premijer je naveo da je "tek sad pokrenut projekat privatizacije" i da će "sto miliona evra će biti uloženo u taj poduhvat na području Štrpca, od čega će glavnu korist imati srpsko stanovništvo Štrpca".
"Na sjeveru postoje izvanredne mogućnosti da se ostvari napredak i ako bude demokratije, biće i investicija, a to znači i više radnih mjesta i veće blagostanje za tamošnji živalj".

Kosovski premijer je ukazao da je građanima na sjeveru Kosova potrebnije da imaju "više škola, više zdravstvenih domova, a manje politike prošlosti".

Priština stoji iza svih dogovora sa Beogradom
Premijer Kosova izjavio je danas da on i njegova vlada u potpunosti stoje iza svih dogovora sa Beogradom postignutih u Briselu uz posredovanje Evropske unije i uz podršku SAD. "Sad je čas da se sprovedu svi postignuti dogovori, jer će oni biti na snazi samo kad budu sprovedeni na terenu", rekao je Tači. "Želim da vjerujem da je Beograd spreman da sprovede ta rješenja", dodao je kosovski premijer.

Kada je riječ o regionalnoj saradnji, Tači kaže da će Kosovo "uvijek podržavati evropska rješenja za probleme".
"Tu su dobri susjedski odnosi Kosova i Srbije od presudne važnosti za mir, napredak i stabilnost regiona i evropsku budućnost obje naše zemlje, kako Kosova, tako i Srbije", istakao je on na pitanje koji su konkretni prijedlozi kosovske vlade za dogovor s Beogradom o regionalnom predstavljanju Kosova.

Na pitanje da li, u slučaju da dođe do dogovora o regionalnom predstavljanju Kosova, vlada u Prištini očekuje i neku "nagradu" u vidu početka dijaloga s EU o viznoj liberalizaciji ili sklapanju trgovinskog sporazuma, Tači je uzvratio da je "uvjeren" da Kosovo ulazi "u novu istorijsku fazu odnosa s EU". "Sad imamo jasnu i konkretnu platformu za dijalog o viznoj liberalizaciji, trgovinskim odnosima i našem budućem uključivanju u Evropsku banku za obnovu i razvoj(EBRD)", rekao je. "A, na vaše pitanje da li očekujem 'nagradu', želio bih da podvučem da mi to zaslužujemo... To je trebalo da se ostvari još 2009, ali je odloženo zbog izostanka jedinstvenog stava među 27 članica EU, budući da pet od njih nisu priznale Kosovo", dodao je kosovski premijer. "Dakle to nije 'poklon' već je zasluženo i nadam se da će ovih pet (zemalja) uskoro to uvažiti i priznati Kosovo", naveo je Tači.

Martijev izvještaj politički
Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je danas u Briselu da je izvještaj Savjeta Evrope o trgovini ljudskim organima na Kosovu Dika Martija izrađen iz političkih pobuda i da on, kao premijer i političar, ne može da daje ocjene o istrazi koju vodi tužilac Euleksa Džon Vilijamson. "Mislim da je široko poznato da je izvještaj Dika Martija sačinjen iz političkih pobuda, a ono jedino što ja hoću, jeste da pravosuđe obavi svoj posao i istražitelji imaju moju punu podršku", rekao je Tači u Briselu.Tači je ocijenio da su pokušaji da se ponovo piše istorija protivni evropskim vrijednostima. "Sve što ja mogu da kažem kao premijer jeste da dajem svu svoju podršku i podršku institucija istrazi o tome... Pružam punu podršku pravdi", dodao je kosovski premijer.
Helikopter

#3119 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Helikopter »

Bosnolog wrote:

Ovaj Bacuska puse u isti velikosrpski rog nastojeci da ovaj sukob bude povod za WWIII.
KONUZIN: KOSOVO JE OTVORENA RANA!
(14) Sreda, 7. Decembar, 2011.| Autor:
Ambasador Rusije rekao je da u Evropi danas nema dovoljno bezbednosti i da su izbrazdane nove linije podela
Image
BEOGRAD - Kosovo pulsira poput otvorene rane!
U Evropi danas, gotovo 100 godina posle izbijanja Prvog svetskog rata, nema dovoljno bezbednosti, a izbrazdane su nove linije podela. Srbija je i tada bila prva žrtva sukoba, a poput Rusije, u tom sukobu doživela je golgotu. Kosovo pulsira poput otvorene rane - poručio je ruski ambasador Aleksandar Konuzin s jučerašnjeg otvaranja međunarodne konferencije „Prvi svetski rat i njegov balkanski čvor“ u Skupštini Srbije, koju je organizovao Institut za savremenu istoriju.

Govoreći o Prvom svetskom ratu, Konuzin je rekao da je savezništvo između Srbije i Rusije, učvršćeno tokom Prvog svetskog rata, upisano neprolaznom ćirilicom u letopis odnosa srpskog i ruskog naroda.

@ Bosnolog
Kosovo je oteto u Balkanskim ratovima prije 100 godina,tocak Historije se okrece nakon 100 godina je vraceno onome cije je uvijek i bilo.Kosovo je jako kratko bilo i sastavu Srbije,.
http://www.probertencyclopaedia.com/pho ... 201911.htm
Srbija se vraca u svoje granice iz kojih je politikom NACERTANIJA (Krvi i Tla) otimala susjedima zemlju pocevsi od Balkanskih ratova preko WWI koji je sama izazvala,kada je Evropa (francuskam,engleska Amerika) napravili najvecu gresku ulazeci u rat sa Nijemcima i Ustrougarskom,Da su bili sa Austrougarima i Nijemcima protiv Rusije,Srbije i Grcke Hitler i WWII se ne bi desio niti bi Evropa i Amerika bila ponovo u 1914 godini,ovoga puta sa mogucim ishodom novog regionalnog balkanskog rata i moguci WWIII ali ovoga protiv Srbije i Rusije,....

(E. K.)
Aferim, Dobar prilog Bosnolog :thumbup:
muha_sa

#3120 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by muha_sa »

barikade više ne postavlja ugrožen i obespravljen srpski živalj vec ih postavljaju pojedinci iz opozicionih partija.

-da bog mili sacuva i sakloni :lol:
_Sarajka

#3121 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by _Sarajka »

Taco mi se cini dorastao zadaci i ne odstupa ni milimetra.Svaka izjava mu je za 5.
CungaLunga

#3122 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by CungaLunga »

Milorad Čavić: Kosovo je davno izgubljeno

Image

Milorad Čavić, srpski plivač koji je pre tri godine uzburkao svetsku javnost noseći majicu sa natpisom 'Kosovo je Srbija' sada kaže da je Kosovo izgubljeno za Srbiju.

"Ponosni smo na našu istoriju na Kosovu, ali mislim da je ono izgubljeno. To nikada ne možemo priznati ali, u stvarnosti, Kosovo je izgubljeno, potpuno izgubljeno. Međunarodna zajednica ne razume šta se tamo dogodilo baš kao ni Džordž Buš koji je poklonio nešto što nije bilo njegovo“, rekao je Čavić u intervjuu za američki blog Wildrooster, a prenosi "Novi magazin". Poredeći situaciju na Kosovu i u američkoj državi Teksas u kojoj je većina stanovništva poreklom iz Meksika, a 70 odsto građana govori isključivo španski, Čavić navodi:
"Zamislite da oni dođu i kažu: Hej, ovde je sve špansko, naše nasleđe je špansko i želimo da ovo uzmemo za sebe. Sigurno bi Buš u tom slučaju rekao 'ne'“.
Čavić priznaje da ne veruje da je iko stvari posmatrao na takav način jer su SAD deo NATO saveza a Buš je imao obavezu da podrži saveznike Alijanse i Albaniju.
„Imam dva prijatelja Albanca sa univerziteta i oni su sjajni momci. Nikada nisam imao ništa loše da kažem o njima, zaista su veliki ljudi i nikad nisam potcenjivao albanski narod . Ali, smatram da je apsolutno smešno ono što se dogodilo Kosovu".
Prema njegovim rečima, srpska istorija i dalje utiče na sadašnje ambicije zemlje da bude deo međunarodne zajednice.
"Kako da objasnite ljudima na vrhu Evropske unije da podrže Srbiju posle svega što je Milošević učinio? Naravno, bilo je loših ljudi na svim stranama u ratu, ali Milošević je bio šef svega, barem za međunarodnu zajednicu“.
Čavić ističe da Srbi nisu loš narod, da nikada nisu bili monstrumi.
„Ne verujem ni da su Hrvati ili Bosanci monstrumi, pa čak ni Turci koji su vladali Srbijom pre 400-500 godina. Loši su bili lideri koji su preuzeli i vodili ovu zemlju. Nažalost to je nešto što mediji ne prikazuju. Ne čitaju između redova. Ljudi koji su posetili Srbiju znaju da je to zaista odlično mesto i da su ljudi fini. Jednostavno, imali smo loše ljude koji su vodili zemlju i bilo je teško otarasiti ih se“, ističe on.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/29476 ... izgubljeno

Prije majce i tri prsta a sada je promijenio plocu :D
Ako se ne pazi, Tadic ce i njega poceti pratiti po natecanjima :lol:
Toto

#3123 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Toto »

Probleme na Kosmetu nisu napravili samo Albanci. Bio sam na Kosovu 1981, 1985, 2002. imam neku prestavu koja je licna a ne copy/pastirana sa nekog portala.
Srbima niko ne brani da lazu sami sebe, ako hoce i stoljecima, ali tesko da ce toliko moci lagati sve ostale.
Srbija je sama napuhala balon a sad nije u stanju da ga odrzi napuhanim. Kroz istoriju su propadale i stotinama puta vece imperije od Srbije, pa sto ne bi i Srbija.
hercegovac_pravi

#3124 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hercegovac_pravi »

Toto wrote:Probleme na Kosmetu nisu napravili samo Albanci. Bio sam na Kosovu 1981, 1985, 2002. imam neku prestavu koja je licna a ne copy/pastirana sa nekog portala.
Srbima niko ne brani da lazu sami sebe, ako hoce i stoljecima, ali tesko da ce toliko moci lagati sve ostale.
Srbija je sama napuhala balon a sad nije u stanju da ga odrzi napuhanim. Kroz istoriju su propadale i stotinama puta vece imperije od Srbije, pa sto ne bi i Srbija.
Veliko je pitanje da li Srbija kao drzava i bez Kosova moze opstati. Ja im ne predvidjam svijetlu buducnost. Ni kratkorocnu ni dugorocnu
Toto

#3125 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Toto »

hercegovac_pravi wrote:
Toto wrote:Probleme na Kosmetu nisu napravili samo Albanci. Bio sam na Kosovu 1981, 1985, 2002. imam neku prestavu koja je licna a ne copy/pastirana sa nekog portala.
Veliko je pitanje da li Srbija kao drzava i bez Kosova moze opstati. Ja im ne predvidjam svijetlu buducnost. Ni kratkorocnu ni dugorocnu
Tadic je samo potvrdio da je Milosevic srpski standard-slucajno prezacinjen sa paljivi feferoni.
Hegemonizam je srpska genetska deformacija koja ce ih skupo stajat- ako se ne dozovu pameti. Kninska krajina je primjer kako Srbi zive kad su manjinska zajednica. Kosovo- prije NATO opismenjavanja- je bilo primjer sta Srbi rade kad imaju vlast nad manjinskim zajednicama. Republika srpska je primjer sta Srbi rade kad je pata karata.

Sadasnja balvanijada na sjeveru Kosmeta je repriza kninske krajine. Cijenu balvanijade na sjeveru ce da plate Srbi koji zive juzno od Ibra, a tri puta ih je vise nego "sjevernjaka". Njima se sprema sudbina isto kao i sa mostarskim Srbima.
Kad Srbi izgube marisane po komsiluku onda se sami medjusobno pokolju. Karadjordje je ubio rodjenog oca, jer nije htio napustiti zavicaj i ici sa njim u seobe. Karadjordja je na spavanju sjekirom "nasekiro" rodjeni kum. O marisani i trovacnici Karadjordjevica i Obrenovica da se i ne zbori: atentati po marselju, sarajevski atentat, atentati na Stambolica, Djindica, Vuka Draskovica. Toliko je puno toga u samo stotinjak godina istorije,..............
Evropa je ovih dana pokazala da je Tadica pustila niz vodu, jer je skonta da je jedino rjesenje za srbiju da ih se pusti da se sami medjusobno pomarisu- pa ko prezivi. Toma Nikolic ce da "sahrani" Tadica. Njemu ce EU da pusti sa lanca Seselja; koji ce da "nasekira" svog kuma po starosrpskoj tradiciji karadjordjevica, a onda ce Seselj jopet da povede Srbiju preko Prokletija do Krfa. Izgleda da ce seoba Srbalja-i bogatih i fukare- trajno da se zavrsi na Kipru i da ce im kiparski turci dohakat ko i prije 600 godina. Beogradski pasaluk ce da pripane Bugarima -kosto je i bilo kroz istoriju.

......................................
Last edited by Anonymous on 10/12/2011 22:19, edited 1 time in total.
Reason: opomena
Post Reply