Cijene stanova All about
Moderator: anex
- drndalo
#3101 Re: Cijene stanova All about
Neka druga banka ? Nikome od njih sada ne cvjetaju ruze sa "prodajom" para, pokusaj svuda...
Pokusaj to prebroditi tako sto ces naci neki dio para od familije, kao svoje ucesce u kupovini, pa ti treba onda manja suma za start kredita...
Pokusaj to prebroditi tako sto ces naci neki dio para od familije, kao svoje ucesce u kupovini, pa ti treba onda manja suma za start kredita...
-
mamukijevac
#3102 Re: Cijene stanova All about
@JALLE
- ako ti žena ima malu trgovinu(obrt) pokušaj sa apliciranjem za kredit kod mikrokreditne organizacije, i nije na odmet da se raspitaš u ProCreditbank za kredite koji su namjenjeni malim poduztnicima.
Znam da je vrijeme ograničavajući faktor ali barem pokušaj, možda i budu imali razumijevanja.
- ako ti žena ima malu trgovinu(obrt) pokušaj sa apliciranjem za kredit kod mikrokreditne organizacije, i nije na odmet da se raspitaš u ProCreditbank za kredite koji su namjenjeni malim poduztnicima.
Znam da je vrijeme ograničavajući faktor ali barem pokušaj, možda i budu imali razumijevanja.
- nasa
#3103 Re: Cijene stanova All about
Kuca je puno bolja opcija od stana ,naravno ukoliko se ima dovoljno para,ne moze se porediti zivot u kuci I stanu,a
s obzirom da su kod nas cijene kucama poprilicno niske ja bih se uvijek odlucila radije za kucu npr.na Mojmilu nego stan u Centru!
Osim kada se radi o samcu ili paru bez djece jer onda stan ima svoje prednosti,a i podrazumijeva da nije prioritet velik prostor,dvoriste itd.
s obzirom da su kod nas cijene kucama poprilicno niske ja bih se uvijek odlucila radije za kucu npr.na Mojmilu nego stan u Centru!
Osim kada se radi o samcu ili paru bez djece jer onda stan ima svoje prednosti,a i podrazumijeva da nije prioritet velik prostor,dvoriste itd.
-
mamukijevac
#3104 Re: Cijene stanova All about
Evo jedan post(oglas) koji će možda neke zanimati:
Prodaje se pola(vertikalno) kuće na Baščaršiji ispod tekstilne, 55 kvadrata :
-sve komunalije zasebne
- VELIKO DVORIŠTE(ograđeno betonskim zidovima, diskrecija 100%) ZASEBNO(može služiti kao parkink)- česma, roštilj ...
-papiri 1/1
-fasada tek urađena(kompletna kuća u dobrom stanju)
-podrum
Cijena 95.000 KM
Prodaje se pola(vertikalno) kuće na Baščaršiji ispod tekstilne, 55 kvadrata :
-sve komunalije zasebne
- VELIKO DVORIŠTE(ograđeno betonskim zidovima, diskrecija 100%) ZASEBNO(može služiti kao parkink)- česma, roštilj ...
-papiri 1/1
-fasada tek urađena(kompletna kuća u dobrom stanju)
-podrum
Cijena 95.000 KM
-
lavic
#3105 Re: Cijene stanova All about
jalle wrote:Moja agonija oko kupovine stana se nastavlja...
- prije mjesec i po dana dogovaram kupovinu st na AP 64m2 80k što je 1260km/m2 meni izuzetno povoljno.
- prije 30 dana kaparišem čovjeku 1000KM (znam da je simbolično ali nije nie malo) i palćam troškove notara i dr ~ 800KM
- danas mi banka kaže da kredit nije odobren ,jer 1. fali više pokrića u vidu hipeteke ili 2. žirant.
(odbili mi ženu kao sudužnika jer je "samo" vlasnik male trgovine koja njima nije interesantna)
Fakat nemam pojma šta dalje. imam još 7 dana da riješim ovo ili će prodavac prodati stan,
ja ću se vratiti na početak (sa traženjem kredita i stana) + ću zijaniti 1800 (izem pare kada živci odoše)
Ideje dobrodošle
Hipoteka ti je rjesenje.
-
donaldx
#3106 Re: Cijene stanova All about
Prošao sam barem 30-40 stranica ovog threada, uz pretragu, teoretski sam mogao i promašiti, pa evo da pitam ovako. Da li ima neko da je kupio stan u kompleksu Pionirska dolina, ona prva zgrada što je izgrađena? Koliko sam shvatio, bit će tri, zanimaju me iskustva, naravno.
Dakle, ne radi se o Vrtovi sunca kompleksu, ovo u vezi groblja sam već čitao, možda jest, možda nije, ali ako fildžani ne lete po dnevnom boravku, meni ne smeta, pa me više zanima zadovoljstvo kupca stanom / zgradom, održavanje, komšiluk i sl.
Nije baš niska cijena te novogradnje pa pokušavam da prelomim da li se isplati, lokacija mi je generalno ok, mada ne znam kako je to regulisan javni saobraćaj.
Hvala!
Dakle, ne radi se o Vrtovi sunca kompleksu, ovo u vezi groblja sam već čitao, možda jest, možda nije, ali ako fildžani ne lete po dnevnom boravku, meni ne smeta, pa me više zanima zadovoljstvo kupca stanom / zgradom, održavanje, komšiluk i sl.
Nije baš niska cijena te novogradnje pa pokušavam da prelomim da li se isplati, lokacija mi je generalno ok, mada ne znam kako je to regulisan javni saobraćaj.
Hvala!
- w.pooh
#3107 Re: Cijene stanova All about
Mozda je neko upucen ili se nedavno nasao u slicnoj situaciji..konkretno slucaj je ovakav: to bi mi bila prva nekretnina, stan je novogradnja ali posto je firma koja je investitor/vlasnik trgovacko a ne gradjevinsko preduzece u poreznoj je receno da se mora platiti porez od 5%??? Postoje li neke olaksice po kojima se ne bi morao platiti taj porez ili u krajnjem slucaju traziti povrat poreza na osnovu prve nekretnine? Nekretnina je u Tuzli..Hvala 
- sema911s
#3108 Re: Cijene stanova All about
mumy wrote:ima spar stanova u na alipasinom i u barama po 500km a i is tesko novogradnja svee moze za 900[/quotesema911s wrote:Black swan wrote:ja čekam da bude 500 onda ću kupiti stan u IS
gdje nalazis te stanove po 500/m2?
na alipasinom kod crkve imas stan 500km m2 al je stann katastrofaa unisten,., prozora nema(iako stoje na njemu) unutra nesto smrdi katastrofa,. u lukavici (IS) ima par stanova po 900KM m2 al su stanovi u jako losem stanju, il su pokisli, il se lozilo u njima pa treba ulozit jos 30kKM da lice na nesto,., na aerodromskom(kod azela) tip projaje 60m2 za 900kmm2 vrata letvama zakovana, na prozorima neka cerada, ispod sre nema niko jer snijeg kisa, svasta upada unutra, golubovi se uselili,. krov je kasastrofa,.,.,
- simonese
#3109 Re: Cijene stanova All about
zanima me cijena m2 na Bistriku
hvala
hvala
-
Ambrozija
#3110 Re: Cijene stanova All about
U kakvom je stanju zgrada, ima li lift, koji je sprat stan, je li visoko gore ili je blize gradu (Bistrik je za neke ljude sirok pojamsimonese wrote:zanima me cijena m2 na Bistriku
hvala
- simonese
#3111 Re: Cijene stanova All about
Bakarevica,zgrada 1989.godiste,stan je na prvom spratu,iznajmljivan(znaci u urednom stanju) ali posto selim dalje vise mi nije potrebanAmbrozija wrote:U kakvom je stanju zgrada, ima li lift, koji je sprat stan, je li visoko gore ili je blize gradu (Bistrik je za neke ljude sirok pojamsimonese wrote:zanima me cijena m2 na Bistriku
hvala), u kakvom je stanju stan, kuhinja, kupatilo?
- valter.ba
#3112 Re: Cijene stanova All about
Gledam po Piku kako agencije napucavaju cjene stanova pa to nije zdravo. Nasljednici Mihrije Pelak ne biraju rijeci da navuku kupce. Najbolji su mi sa onim folovima elitna lokacija, sav u zelenilu a vrtic pred vratima, trosoban od 56 m2, zgrada stara 50 godina ali je stan adaptabilan (ustvari provalija) cjena koju samo budala moze iskesirati itd. Odron da povratis! Cekamo novu Mihriju da se ova kanalizacija procisti.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- Grof
#3113 Re: Cijene stanova All about
valter.ba wrote:Gledam po Piku kako agencije napucavaju cjene stanova pa to nije zdravo. Nasljednici Mihrije Pelak ne biraju rijeci da navuku kupce. Najbolji su mi sa onim folovima elitna lokacija, sav u zelenilu a vrtic pred vratima, trosoban od 56 m2, zgrada stara 50 godina ali je stan adaptabilan (ustvari provalija) cjena koju samo budala moze iskesirati itd. Odron da povratis! Cekamo novu Mihriju da se ova kanalizacija procisti.
- P308
#3114 Re: Cijene stanova All about
Obicno ne napucaju cijene agencije vec ljudi koji privatno prodaju, pa to je za ne povjerovat kakve cijene traze. I vidjam stanove koji mjesecima, pa cak i godinama stoje i nisu prodani ali i dalje uredno stoji ista cijena a kad ponudis nize, ne zeli ni da cuje.valter.ba wrote:Gledam po Piku kako agencije napucavaju cjene stanova pa to nije zdravo. Nasljednici Mihrije Pelak ne biraju rijeci da navuku kupce. Najbolji su mi sa onim folovima elitna lokacija, sav u zelenilu a vrtic pred vratima, trosoban od 56 m2, zgrada stara 50 godina ali je stan adaptabilan (ustvari provalija) cjena koju samo budala moze iskesirati itd. Odron da povratis! Cekamo novu Mihriju da se ova kanalizacija procisti.
- Zatamnjena stakla
#3115 Re: Cijene stanova All about
Je l' se ko uselio, iselio? Šta je reć?
Nisam odavno na temi bio, ima l' bujruma
Nisam odavno na temi bio, ima l' bujruma
- valter.ba
#3116 Re: Cijene stanova All about
Nije niko:mrgreen:. Jbg ne zna covjek sta bi kupio. U oglasu pise da prodaje dvosoban ali imas jednu spavacu a u drugoj ti je dnevni boravak u kojem takodjer mozes spavati pa ga zato zovu dvosoban. Ovaj pojam ne treba poistovjecivati sa pojmom "two bedroom apartment" jer smo mi jedinstveni po gluposti
.
- drndalo
#3117 Re: Cijene stanova All about
Izvini, kod nas je dvosoban uvijek bio onaj stan u koji se racunala i dnevna soba... Pametno ili ne...
- otherside
#3118 Re: Cijene stanova All about
već sam na 2-3 mjesta na ciglanama vidjela oglase o prodaji stanova 60 i koji kvadrat a cijena 110-120 hiljada km.
meni to ne zvuči preskupo, vjerovatno se cijena može još malo i oboriti.
doduše, ne pratim prodaju/kupovinu stanova pa ne znam kako se sada kreću cijene.
doduše, ne pratim prodaju/kupovinu stanova pa ne znam kako se sada kreću cijene.
-
gidra
#3119 Re: Cijene stanova All about
Ciglane važe kao neki elitni kvart, mada meni izgledaju kao favele u Brazilu. A cijena od 2 hiljade KM po kvadratu je sasvim ok.otherside wrote:već sam na 2-3 mjesta na ciglanama vidjela oglase o prodaji stanova 60 i koji kvadrat a cijena 110-120 hiljada km.
Nekad je kvadrat na Ciglanama bio od 3 do 4 milje. Mada ih ima i sada koji traže 3 milje.
- valter.ba
#3120 Re: Cijene stanova All about
Ako ti je to normalno evo jedna preporuka: dvosoban stan 33 m2:shock::lol::lol::lol:drndalo wrote:Izvini, kod nas je dvosoban uvijek bio onaj stan u koji se racunala i dnevna soba... Pametno ili ne...
http://prostor.pik.ba/artikal/8030837/p ... -grbavica/
-
kox
#3121 Re: Cijene stanova All about
Koliko sam upoznat, u BiH se samo u Mostaru i okolini iz nekog razloga u broj soba ne računa spavaća. U svim ostalim krajevima se pod 'dvosoban stan' misli na npr. spavaća + dnevna.
- valter.ba
#3122 Re: Cijene stanova All about
U Mostaru se SAMO racunaju spavace sobe sto je "normala brato" dok se podrazumijeva da imas WC I trpezariju
. U SA se ni dnevni boravak ne podrazumijeva jer se cesto predstavlja kao prostorija u kojoj je normalno prespavati tako da ti jedna spavaca ne gine
.
- drndalo
#3123 Re: Cijene stanova All about
Malo vas je pokvarila americka skola, ameri fino kazu 2-bedroom apartment, sto je u naravi uvijek dakle barem po naski 3-soban, kod nas te spavace odredbe nema, tj. nije prije nikada bilo... Zna se da je 2-soban stan, stan sa 2 sobe, kako ces ih opremiti, do tebe je... Mozes i tu imati 2 spavace, a ostali dio dana biti na poslu, sve nas tome i vodi...
I da, i ja se jezim na 2-sobne stanove sa <50m2...
Ne bih ni ja imao nista protiv americkog "2-sobnog" stana, sa bar 80m2, za 70.000 KM, samo nema nigdje...
I da, i ja se jezim na 2-sobne stanove sa <50m2...
Ne bih ni ja imao nista protiv americkog "2-sobnog" stana, sa bar 80m2, za 70.000 KM, samo nema nigdje...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3124 Re: Cijene stanova All about
vjerovatno kad dođeš s vrećom od 105 000 100% će spustiti mada je to meni nedostižnootherside wrote:već sam na 2-3 mjesta na ciglanama vidjela oglase o prodaji stanova 60 i koji kvadrat a cijena 110-120 hiljada km.
neš ne cijenim ciglane al ne bih se žalio
zanima me što ne krenu rušiti kuće po padinama i praviti nove ciglane
-
radostan dan
#3125 Re: Cijene stanova All about
ode ti kvadrat za 9 stoja u spasovdanskoj labude, zapelo čovjeku, priča mi kolega i tuče se glavom u zid što njega nije zapalo...