ljudi i dalje pretrčavaju kao i ja
jutros se ponavlja pretrčavanje... možda kad bi kakve jače žive ograde bile... pa neki mini semafor na dugme...ko zna
komi wrote:svaka raskrsnica je opasna na svoj način
mada sad kad sam pročitao da momak nije iz sarajeva... nekako mi je mogu reći jasnije...
ja od 87. tuda koračam nekako sam upoznat sa svim opasnostima...
to je bilo tu. tu raja prelazi ko luda jer zive u vranicama ili u onim niskim zgradama ispod pa im mrsko kruziti do semafora. e sad neko rece da se udar desio 3-4 metra od pjesackog a to je nekih 50-60 metara od stanice. onda je 1000% krivica vozaca.moderator wrote:Da li je to bilo kod apoteke Dina? Tamo gdje raja obicno na tramvajskoj stanici prema gradu iskoce kao kamikaze i sa gornje strane (suprotne strane od pjesackog) izlete na cestu gdje je mala ali zeznuta krivina?
Ako jeste, uz ovog sumahera je to kobna kombinacija.
Ma nije sad toliko bitno cija je krivica, bitno je da je jedan covjek izgubio zivot - bez obzira dal' se to desilo zbog njegove krivice ili pak vozaceve. Ovo je vec drugi put u jednom mjesecu da neko izgubi zivot zbog obicnog prelaska preko ceste. Sjetite se djevojke koja je umrla zbog prelaska ceste kod MUP-a.karanana wrote:to je bilo tu. tu raja prelazi ko luda jer zive u vranicama ili u onim niskim zgradama ispod pa im mrsko kruziti do semafora. e sad neko rece da se udar desio 3-4 metra od pjesackog a to je nekih 50-60 metara od stanice. onda je 1000% krivica vozaca.moderator wrote:Da li je to bilo kod apoteke Dina? Tamo gdje raja obicno na tramvajskoj stanici prema gradu iskoce kao kamikaze i sa gornje strane (suprotne strane od pjesackog) izlete na cestu gdje je mala ali zeznuta krivina?
ne mora znaciti da je kriv vozac ako je pjesak na crveno presao na pjesackom. kako god, zao mi je momka, mlad je otisao... sad te ima, sad te nema. nedavno je ona djevojka kod muzeja na slican nacin nastradala. ne smijemo zaboraviti ni vozace. nisu ni oni htjeli ubiti nikoga. kako je njima kad znaju da nekog na dusi nose...karanana wrote:to je bilo tu. tu raja prelazi ko luda jer zive u vranicama ili u onim niskim zgradama ispod pa im mrsko kruziti do semafora. e sad neko rece da se udar desio 3-4 metra od pjesackog a to je nekih 50-60 metara od stanice. onda je 1000% krivica vozaca.moderator wrote:Da li je to bilo kod apoteke Dina? Tamo gdje raja obicno na tramvajskoj stanici prema gradu iskoce kao kamikaze i sa gornje strane (suprotne strane od pjesackog) izlete na cestu gdje je mala ali zeznuta krivina?
pa dobro, jel saradent ima samo jedno auto i samo jednog vozaca? sve i da jeste divljak za volanom, garant nije nikog htio ubiti. nije da ga branim, ali jos se nista ne zna i nema smisla sad osudjivati nekog kad nista potvrdjeno nije. jedino sto se pouzdano zna je da je jedan mlad zivot prekinut. uvijek me pogodi kad vidim da neko moje godiste nastrada... sve su to moje kolege... nek pociva u miruzonbirile wrote:pročitaj @kamilica pa komentariši.Ne razumijem da niko ko se tek uključi ne osmotri koji post unazad.
----------------------------------------------------------minjonja wrote:pa dobro, jel saradent ima samo jedno auto i samo jednog vozaca? sve i da jeste divljak za volanom, garant nije nikog htio ubiti. nije da ga branim, ali jos se nista ne zna i nema smisla sad osudjivati nekog kad nista potvrdjeno nije. jedino sto se pouzdano zna je da je jedan mlad zivot prekinut. uvijek me pogodi kad vidim da neko moje godiste nastrada... sve su to moje kolege... nek pociva u miruzonbirile wrote:pročitaj @kamilica pa komentariši.Ne razumijem da niko ko se tek uključi ne osmotri koji post unazad.
to je primarni problem ovog drustva. korumpirano i nefunkcionalno pravosudje.DaysleepeR wrote:kad smo kod zločina i kazne, onaj stručnjak sa Hayata što je ubio dedu na stanici kod predsjedništva hoda bezbrižno dan danas a kriv je 100% po policijskom uviđaju...