SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

prolazio sam pored mjesta nesreće 3-4 sata poslije... kao da ništa nije bilo...gdje si bio nigdje sta si radio nista

ljudi i dalje pretrčavaju kao i ja

jutros se ponavlja pretrčavanje... možda kad bi kakve jače žive ograde bile... pa neki mini semafor na dugme...ko zna :cry:
duboka_misao

#3102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by duboka_misao »

mozda kada ne bi bili tolika stoka,za svoje dobro :(
A_I_

#3103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A_I_ »

bio sam sinoc na mjestu nesrece i vidio da su oznake za dokaze postavljeni max 2-3 metra od pjesackog prelaza na samom trotoaru prema tramvajskim sinama u barustini i na samoj cesti - dakle ovaj je pokupio pjesaka na samom pjesackom prelazu i odbacio ga sa ceste na trotoar jer je vozio krajnjom lijevom trakom.
a to sto je auto ovako daleko zaustavljen samo govori u prilog tvrdnjama da je vozio ogromnom brzinom.
Vragolan

#3104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

sta rec
zao mi mladosti
ako je vozac kriv, necu da pisem sta bi mu radio jer bi dobio ban
ako je momak kriv, sta rec, sam je kriv

znam da na otoci, kod bice (sada the club), i na ovoj raskrsnici uvijek ima pjesakak kamikaza zato uvijek usporim
treba cekati izvjestaj policije pa da onda ospemo paljbu ili po preminulom ili po vozacu pa da kritikujemo vlast, narod, policiju, SDP, SDA, SZBiH, dodika ..... a ne daj Boze da skontamo da je uvijek do nas
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

svaka raskrsnica je opasna na svoj način
mada sad kad sam pročitao da momak nije iz sarajeva... nekako mi je mogu reći jasnije...
ja od 87. tuda koračam nekako sam upoznat sa svim opasnostima...
Vragolan

#3106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

komi wrote:svaka raskrsnica je opasna na svoj način
mada sad kad sam pročitao da momak nije iz sarajeva... nekako mi je mogu reći jasnije...
ja od 87. tuda koračam nekako sam upoznat sa svim opasnostima...

paaa dobro, ali na ovim nekako najvise kamikaza
otoka naravno prednjaci
amrica

#3107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Nakon nesreće u Sarajevu
Vozač koji je usmrtio pješaka uhapšen, pa pušten na slobodu
Tridesetogodišnji Adis T. koji je sinoć oko 18.30 sati u sarajevskoj ulici Bulevar Meše Selimovića upravljajući automobilom “Seat-Arosa” udario pješaka 20-godišnjeg Dražena Đukića, nastanjenog u Brčko Distriktu, koji je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici Koševo, po nalogu dežurnog tužioca sinoć u 23.50 sati bio je uhapšen.

“Nakon davanja izjave osumnjičeni je pušten na slobodu. Naime, nije bilo osnova za određivanje pritvora jer je utvrđeno da osumnjičeni nije imao alkohola u krvi, nije ranije osuđivan, a poznato je i mjesto njegovog prebivališta”, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, dodajući da će se danas raditi obdukcija tijela nastradalog.

Na mjestu nesreće sinoć je bio i vještak saobraćajne struke Amir Huković.

“Izvještaj o okolnostima usljed kojih je došlo do saobraćajne nesreće odnosno da li je bilo propusta vozača, pješaka, kakvi su bili uslovi na cesti i slično, sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu dostavit ću naredne sedmice. Do tada izjave o okolnostima usljed kojih je došlo do nesreće ne mogu davati”, kazao je kratko Huković.

Povrijeđeni pješak je sinoć odmah nakon nesreće prevezen u Klinički centar univerziteta u Sarajevu. Međutim, u Centar urgentne medicine dovezen bez pulsa i pritiska. Pokušalo se s reanimacijom ali bez uspjeha. U 18.50 sati proglašen je mrtvim.
respo

#3108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

neko gore rece 2-3 metra od pjesackog su postavljeni oni brojevi za dokaze

znaci pokupio ga na pjesackom
a jeli mozda slucajno ovaj decko prelazio na crveno?
posto se to cesto desava i na malti
nakon sto prodje prva grupa koja je stajala na semaforu zeleno drzi bar jos 10 sekundi a naidje neko ko nije bio u prvoj grupi i koji je stajao pa onda belaj jer pocnu pjesaci prelaziti bez obzira sto im je crveno
Cholina_Lokica

#3109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

u zadnjih 10ak dana sam 2 puta bila prisutna kada su pjesaci trcali preko glave ceste na pjesackom, kada je autima bilo puno zeleno, nije blinkajuce, nije zuto, nego najnormalnije zeleno :shock: jednom na otoci chiko neki pretrcavao, drugi put neka koka na pofalicima. dosao im tramvaj i oni mrtvi-hladni na cestu medju auta. cista sreca da nije nista se desilo, svi u autima k'o ludi na kocnicu, a oni normala kao da nista nisu uradili...
kamilica.ba

#3110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kamilica.ba »

ja se pitam kako ovaj "saradent" davno nije nekog ubio,ili sebe jer nije normalan!ja ga vidjam stalno na kosevskom,kroz jukicevu vozi sto na sat,u blizini ima jedna kuca gdje zive romi,i njihova djeca su stalno po ulici,svaki dan gledam kad ce pokupiti neko djete,a i u gradu mu je nista proci kroz crveno,tako da mu se ovo moralo desiti prije ili kasnije,a vidim i policija ga pustila-normala,uvijek sam se pitala kako ga nikad nigdje niko ne zaustavi,jer bas divlja za volanom!zao mi je samo ovog decka,ni kriv ni duzan,zivot tek pred njim :(
karanana

#3111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

moderator wrote:Da li je to bilo kod apoteke Dina? Tamo gdje raja obicno na tramvajskoj stanici prema gradu iskoce kao kamikaze i sa gornje strane (suprotne strane od pjesackog) izlete na cestu gdje je mala ali zeznuta krivina?
Ako jeste, uz ovog sumahera je to kobna kombinacija.
to je bilo tu. tu raja prelazi ko luda jer zive u vranicama ili u onim niskim zgradama ispod pa im mrsko kruziti do semafora. e sad neko rece da se udar desio 3-4 metra od pjesackog a to je nekih 50-60 metara od stanice. onda je 1000% krivica vozaca.
alibaba_i_30_godina

#3112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alibaba_i_30_godina »

karanana wrote:
moderator wrote:Da li je to bilo kod apoteke Dina? Tamo gdje raja obicno na tramvajskoj stanici prema gradu iskoce kao kamikaze i sa gornje strane (suprotne strane od pjesackog) izlete na cestu gdje je mala ali zeznuta krivina?
to je bilo tu. tu raja prelazi ko luda jer zive u vranicama ili u onim niskim zgradama ispod pa im mrsko kruziti do semafora. e sad neko rece da se udar desio 3-4 metra od pjesackog a to je nekih 50-60 metara od stanice. onda je 1000% krivica vozaca.
Ma nije sad toliko bitno cija je krivica, bitno je da je jedan covjek izgubio zivot - bez obzira dal' se to desilo zbog njegove krivice ili pak vozaceve. Ovo je vec drugi put u jednom mjesecu da neko izgubi zivot zbog obicnog prelaska preko ceste. Sjetite se djevojke koja je umrla zbog prelaska ceste kod MUP-a.
minjonja

#3113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

karanana wrote:
ne mora znaciti da je kriv vozac ako je pjesak na crveno presao na pjesackom. kako god, zao mi je momka, mlad je otisao... sad te ima, sad te nema. nedavno je ona djevojka kod muzeja na slican nacin nastradala. ne smijemo zaboraviti ni vozace. nisu ni oni htjeli ubiti nikoga. kako je njima kad znaju da nekog na dusi nose...

btw, dobar ti broj postova :D
zonbirile

#3114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

pročitaj @kamilica pa komentariši.Ne razumijem da niko ko se tek uključi ne osmotri koji post unazad.
minjonja

#3115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

zonbirile wrote:pročitaj @kamilica pa komentariši.Ne razumijem da niko ko se tek uključi ne osmotri koji post unazad.
pa dobro, jel saradent ima samo jedno auto i samo jednog vozaca? sve i da jeste divljak za volanom, garant nije nikog htio ubiti. nije da ga branim, ali jos se nista ne zna i nema smisla sad osudjivati nekog kad nista potvrdjeno nije. jedino sto se pouzdano zna je da je jedan mlad zivot prekinut. uvijek me pogodi kad vidim da neko moje godiste nastrada... sve su to moje kolege... nek pociva u miru :(
zonbirile

#3116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

minjonja wrote:
zonbirile wrote:pročitaj @kamilica pa komentariši.Ne razumijem da niko ko se tek uključi ne osmotri koji post unazad.
pa dobro, jel saradent ima samo jedno auto i samo jednog vozaca? sve i da jeste divljak za volanom, garant nije nikog htio ubiti. nije da ga branim, ali jos se nista ne zna i nema smisla sad osudjivati nekog kad nista potvrdjeno nije. jedino sto se pouzdano zna je da je jedan mlad zivot prekinut. uvijek me pogodi kad vidim da neko moje godiste nastrada... sve su to moje kolege... nek pociva u miru :(
----------------------------------------------------------
ne radi se o vozaču nego laborantu,zubnom tehničaru,protetičaru,kako hočeš.A da nije nikog htjeo ubiti,stvarno je dobrica,on samo jurca sa đipom od 2t,onako...za čejf.Pa i kvalifikacija djela će biti takva,inače za ubistvo sa predumišljajem ide 10 i više godina.
DaysleepeR

#3117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

kad smo kod zločina i kazne, onaj stručnjak sa Hayata što je ubio dedu na stanici kod predsjedništva hoda bezbrižno dan danas a kriv je 100% po policijskom uviđaju...
sheilak

#3118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sheilak »

Ne znam ko je u ovom slucaju bio kriv, ali ja, kao pjesak, znam koliko bezobzirni vozaci mogu biti. Koliko puta se desilo da bez ikakvog obzira prema pjesacima jure i to nerijetko u slucajevima kada je na pjesackom zeleno, pravdajuci se da je i njima tada zeleno. Njima je ocigledno pjesacki prijelaz apsolutno nevazan, kao i drugi ucesnici u saobracaju. Da ne spominjem jurnjavu kroz grad ( ne samo nadobudnih momaka), nezaustavljanje na pjesackim prijelazima gdje nema semafora, bezrazlozna preticanja, presijecanja, itd. Bas neki dan u Alipasinoj ( kod Reiffeisen banke)na pjesackom me zamalo udari auto jer sam se za Boga miloga usudila prijeci cestu na zelenom. A policija stoji i gleda kako mi vozac psuje.

Ja ne kazem da odgovornost ne treba traziti i kod pjesaka koji ne postuju pravila i koji nisu i sami oprezni, znajuci ko sve vozi u Sarajevu, ali mislim da nije fer krivicu iskljucivo traziti kod njih jer navodno ne prelaze cestu na oznacenim mjestima. To u vecini slucajeva nije tacno.

Mislim da bi se neko trebao pozabaviti i semaforima u ovom gradu ( zeleno recimo traje tako kratko da je nemoguce prijeci dva pjesacka prijelaza odjednom-primjer Marin Dvor ), kao i uopste nedostatkom pjesackih prijelaza.

Ipak, savjet svima, i vozacima i pjesacima : Visak opreza nikad nije na odmet.
respo

#3119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

sheilak niko i ne govori da su vozaci bezgresni nego da i medju pjesacima ima onih koji ne paze

svi znamo kakvi su ovdje vozaci sve samo ne vozaci

a niko ne prica o pjesacima
ja nisam bio svjestan koliko sam napravio gresaka i situacija koje sada ne bi ni pomislio dok nisam postao vozac i vidio sta znaci kad tebi neko drugi to uradi
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

ja ne znam ljudi kako niste svjesni da je uopšte glupo govoriti o "vozačima" i "pješacima" kao o neka dva odvojena entiteta... pojma...

pa ako je saobraćajna kultura na niskom nivou, normalno je da će uz bahatost vozača ići i neopreznost pješaka. to je sve odraz opće kulture jedne sredine i odraz mentaliteta uopće.

ne znam kako ljudi mogu odvajati to uopšte... slična je situacija i ako svaki drugi čovjek kojeg murja zaustavi kaže: "Možemo li se dogovoriti?", kako onda očekivati da svaki policajac to odbije, jer je očito je to neka uobičajena norma ponašanja u toj sredini ili tom društvu...

elem, naravoučenije, ako uopšršteno budemo kulturniji u saobraćaju, vjerovatno ćemo biti kulturniji i na drugim mjestima, jer će biti odraz nekog napretka u kolektivnoj svijesti. kako će to biti postignuto, prevencijom, represijom ili edukacijom, to je već drugo pitanje :)
respo

#3121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

evo sada saznadoh da je decka najvjerovatnije automobil poslije udara bacio na kombi
koliko je tacno ne znam
moze li neko ovo potvrditi?
hotazmaj

#3122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Nisam citao nista ali mi jaran rece isto to
felichi

#3123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by felichi »

DaysleepeR wrote:kad smo kod zločina i kazne, onaj stručnjak sa Hayata što je ubio dedu na stanici kod predsjedništva hoda bezbrižno dan danas a kriv je 100% po policijskom uviđaju...
to je primarni problem ovog drustva. korumpirano i nefunkcionalno pravosudje.
zonbirile

#3124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

ili pošto se šupak sa Hayta izvukao,daj da i ja skinem kakvog straca na stanici.
amrica

#3125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

"Rogatičanin Adis Torlak (30), koji je preksinoć u Sarajevu, vozeći seat arosu (131-M-697), registrovanu na firmu Sara Dent, usmrtio pješaka Dražena Đukića (21), rođenog u Sarajevu, nastanjenog u distriktu Brčko, danas je, nakon noći provedene u prostorijama za zadržavanje MUP-a KS-a i saslušanja, pušten na slobodu.

Prema riječima glasnogovornice Kantonalnog tužilaštva Jasmine Iftić utvrđeno je da Torlak nije imao alkohola u krvi u trenutku nesreće, te da nije ranije osuđivan, zbog čega je uslijedila odluka o njegovom puštanju na slobodu.

"Dežurna tužiteljica je naredila obdukciju tijela nastradalog mladića. Naređeno je i vještačenje automobila koje će uraditi vještaci saobraćajne i mašinske struke i to na okolnost ispravnosti vozila", kazala nam je Iftićka."

oslobodjenje
Locked