Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
VenomousV

#3101 Re: Pravni fakultet

Post by VenomousV »

ti mene pravo volis :D the feeling is mutual :D
daleko od socijale draga moja, nego zelim da vam dam do znanja kako mi niko u porodici nije advokat i kako nemam privilegije nego sam obican student

to sto je tebi trebalo vise vremena da spremis ispit ne znaci da nije moguce i da mnogi prije mene, ja, i mnogi poslije mene nisu/nece uspjeti
to sto kazes za dzonove, ocito imas iskustva, ja ne bih znala jer sam nevjerovatno smotana za prepisivanje pa i ne pokusavam

izgleda da sam te zestoko pecnula onim postom jer me se ne kanis :D
lavorpunvode

#3102 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

ma jok :D nego sam imala iskustvima s takvim furacima poput tebe kroz studij.
a ovi pokusaji da me "pecnes" tek nisu uspjeli, ne znam kako bih mogla realno sagledati situaciju da nisam svaki predmet dobro prostudirala, svjesna koliko truda i vremena treba da se nauci.
VenomousV

#3103 Re: Pravni fakultet

Post by VenomousV »

kako kome ;-)
mumy

#3104 Re: Pravni fakultet

Post by mumy »

Na pravu ti je sve pitanje neke srece.Moja drugarica je gotovo sve ispite spremala iz skripte,polozi iz 2-3 puta,nekad i iz prvog,zabije se u kucu 10-15 dana i ne izlazi dok ne savlada.Nikad nije dobila ispod 8.Valjda se zna cura prezentovati,moglo se primjetiti da vecinu toga napamet nauci.U rijetkim slucajevima kad je ucila iz knjige nikad nije sve ucila...neg izabere sebi malo sa pocetka,malo sa sredine,malo sa kraja...i gotovo svaki put je imala srece da je ne pita bas ono o cemu pojma nema.Zavrsila je haman u roku,5 godina joj je trebalo.Dok sam ja studirala skoro 7.Znaci svi smo razliciti.Mene je najvise zezalo sto se izgubim na usmenom.Bilo pa proslo,na kraju to sve dodje na isto...nezaposlene smo :D
hladan.preminger

#3105 Re: Pravni fakultet

Post by hladan.preminger »

VenomousV wrote:ljudi, ne bih da budem bezobrazna ili da ispadne da se "hvalim", ili jos gore da zbog mene neki brucos manje uci ali ja sam sve te predmete za nekih 7-10 dana spremala...
rim 7 dana jedna parcijala, 7 dana druga, obligacije 7 dana ucenja i 3 dana ponavljanja... dosta predmeta samo 3-4 dana... jedino sam EU ucila nekih 15 dana + 5 dana ponavljanja.
i kad kazem 7 dana to je po 3 sata ujutro i to je to, eventualno pred ispit vise puta dnevno ponavljam :D

doduse, mozda vi imate samo devetke i desetke :D
Ne lazi matere ti.

U mojoj generaciji je samo jedna osoba tako malo ucila i polagala ispite. Medjutim radi se o osobi koja je jedna od minimalno 20.000 studenata.Tokom studija je imamo sve 10 i trenutno drzi titulu dr.sci. koju je stekao u Njemackoj. Covjek na fax dosao tecno govoreci Latinski.

Sad kao ti si uspjela savladati toliku materiju a dobijati slabije ocjene. Osoba koja moze savladati obligacije za 15 dana je izuzetan talenat i mora dobiti 10.

Haj da kazes da si neki od tih ispita polozila sa tako malo ucenja pa bi bilo moguce da je sreca, ali najteze ispite spremati po 10-tak dana je laz nevidjena.

Ako nije laz predpostavljam da si trenutno sudija nekog vrhovnog ili ustavnog suda.
disi.h

#3106 Re: Pravni fakultet

Post by disi.h »

Vi se tu raspravljate, a ja se znojim misleći šta me čeka hahah. Koja ironija... :shock:
Ponosan

#3107 Re: Pravni fakultet

Post by Ponosan »

VenomousV wrote:kako kome ;-)
za takvim kapacitetom place ova drzava,grehota je da takav talenat ostane neiskoristen! mislim da prosipas maglu,ili si fakat bas ono nadarena,pa da te drugi teze mogu shvatiti... znam ja studente koji su na medicini Anatomiju polozili sa par dana ucenja,al znas kako!??? uglavnom nije im padalo na um da dodju na forum i kazu,jao ona Anatomija je beze predmet,ja ucio 7 dana i polozio... vjeruj mi ja sumnjam da si ti uopste studirala Pravni fakultet,nego si vjerovatno ljubomorna na neku kolegicu koja ga je zavrsila i to ti je dovoljan motiv da dodjes na forum i bacas bombe....
dijana_19

#3108 Re: Pravni fakultet

Post by dijana_19 »

Neka je djevojka poozila za 2-3 dana ucenja. Toliko i vrijedi odvojiti vremena na tom fakultetu, s obzirom na perspektivu koju pruza. Svi koji uce duze bi trebali zaista promijeniti fakultet jer tolikog truda i rada apsolutno nije vrijedan. :bih: :bih:
manekenka u penziji

#3109 Re: Pravni fakultet

Post by manekenka u penziji »

Hmmm "neka djevojka"
Hahahahah
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3110 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

dijana_19 wrote:Neka je djevojka poozila za 2-3 dana ucenja. Toliko i vrijedi odvojiti vremena na tom fakultetu, s obzirom na perspektivu koju pruza. Svi koji uce duze bi trebali zaista promijeniti fakultet jer tolikog truda i rada apsolutno nije vrijedan. :bih: :bih:
:-)

Ostali, de malo prekinite sa prozivanjem, mozete vjerovati ili ne vejrovati, ali sad vec pretjerujete.
Revolucionar ★

#3111 Re: Pravni fakultet

Post by Revolucionar ★ »

Ovakvi mi tipovi i gade studiranje i fakultet . Znaci, nema sanse da je za 2 - 3 dana odradila taj posao . Jedino ako je hanuma izlazila jedno 5 puta na taj ispit, pa ga od muke naucila napamet vise, jedino mi je u tom scenariju to moguce, a ostalo su nebuloze ..

Ovi hud brucosi sto citaju temu se garant pune entuzijazmom sad :lol:
hladan.preminger

#3112 Re: Pravni fakultet

ladyblue18 wrote:
dijana_19 wrote:Neka je djevojka poozila za 2-3 dana ucenja. Toliko i vrijedi odvojiti vremena na tom fakultetu, s obzirom na perspektivu koju pruza. Svi koji uce duze bi trebali zaista promijeniti fakultet jer tolikog truda i rada apsolutno nije vrijedan. :bih: :bih:
:-)

Ostali, de malo prekinite sa prozivanjem, mozete vjerovati ili ne vejrovati, ali sad vec pretjerujete.

Nema se tu sta vjerovati. To je k'o da sad ja izvlaim da mogu pretrcati 100 m za 10 sekundi.
Ja sam zavrsio taj fakultet i ne moze mi svaka pojava price prosipati.

"The thruth is out there." (X-files) :D
NeenaSa

#3113 Re: Pravni fakultet

Post by NeenaSa »

Cemu napad na djevojku?
Talent , predznanje, logika , malo ucenja, ... i to je to.
'Bem ti kad se sjetim dugogodisnjih koji su postopoto zavrsavali. :-)
Vjerojatno smeta "mrva" samohvale. :P
U svakom slucaju, samo naprijed. :)
medvjed23

#3114 Re: Pravni fakultet

Post by medvjed23 »

Za mog vakta (2004. - 2010.) je nakon tri čitanja literature polaganje bilo kojeg ispita bilo vrlo vjerovatno, a nakon četiri skoro pa sigurno. Dakle, ko brzo čita, mogao je ispite spremati u kratkim rokovima. Naravno, znanje koje studentu ostane nakon takvog učenja i polaganja je drugi par opanaka.
Darko12

#3115 Re: Pravni fakultet

Post by Darko12 »

NeenaSa wrote:Cemu napad na djevojku?
Cuj mi smo svi ljubomorni, ako ne dopustamo pojedincima da se seru na nas trud s tim jeftinim pricama :-?
Bas zbog toga studenti prava su podcijenjeni i neke kaubojske fakultete predstavljaju tezim od prava, a istina je potpuno suprotna.

@medvjed Za tvog vakta je bilo tako, pa si studirao sest godina. :D
medvjed23

#3116 Re: Pravni fakultet

Post by medvjed23 »

Planiro sam 7, al šta sad da se radi.
Ponosan

#3117 Re: Pravni fakultet

Post by Ponosan »

pa sta bi tek rekli za ekonomiju,filozofski fakultet,kriminalistiku ili ne daj poze politicke nauke,tamo se ispiti po toj logici polazu za 1-2 dana ucenja... ima svugdje tatinih sinova,pa polazu i bez ucenja,koverta i to je to,ali toga ima bukvalno na svakom faxu,od Medicine do Muzicke akademije! mislim da ovi sto bacaju bombe i prosipaju maglu uopste ne studiraju na Pravnom fakultetu a o tome da su ga zavrsili nema ni govora,nego je to klasicna bosanska ljubomora,neka joj prijateljica ili prijatelj zavrsili i oni od jada ne znaju sta ce,nego ici od foruma do foruma i prosipati suplju,pa prosjek studiranja na Pravnom fakultetu u Sarajevu je 8 godina,a podsjecanja radi svake godine oni koji upisu redovno taj faks imaju prosjek 5.0 sa malim izuzecima gdje neko sa 4.8-4.9. moze upisati taj fax kao redovan student....pametnom dosta!
Last edited by Ponosan on 25/08/2013 17:58, edited 1 time in total.
hladan.preminger

#3118 Re: Pravni fakultet

NeenaSa wrote:Cemu napad na djevojku?

De da se ponovim.

U mojoj generaciji je samo jedna osoba tako malo ucila i polagala ispite. Medjutim radi se o osobi koja je jedna od minimalno 20.000 studenata.Tokom studija je imamo sve 10 i trenutno drzi titulu dr.sci. koju je stekao u Njemackoj. Covjek na fax dosao tecno govoreci Latinski.

Sad kao ti si uspjela savladati toliku materiju a dobijati slabije ocjene. Osoba koja moze savladati obligacije za 15 dana je izuzetan talenat i mora dobiti 10.
NeenaSa

#3119 Re: Pravni fakultet

Post by NeenaSa »

medvjed23 wrote:Za mog vakta (2004. - 2010.) je nakon tri čitanja literature polaganje bilo kojeg ispita bilo vrlo vjerovatno, a nakon četiri skoro pa sigurno. Dakle, ko brzo čita, mogao je ispite spremati u kratkim rokovima. Naravno, znanje koje studentu ostane nakon takvog učenja i polaganja je drugi par opanaka.
Upravo.
Stupidnim bubanjem materije, mogu poloziti svi stundenti, na istom.
Kad zavrsis i uposlis se, ukoliko ne pratis materiju, zakone, ... etc. donji si.
Uostalom kao i sa svim fakultetima.
Miki123

#3120 Re: Pravni fakultet

Post by Miki123 »

Ja mislim da ni abedin nije položio obligacije za 10 dana :D

Ali opet, test kod njega je zafrkana stvar.

Ja sam položio parcijalno, na 2 puta stari sistem se sjeća kako je on davao da se polaže ako se dolazilo redovno na predavanja. Prvi put sam učio vrlo malo (više od 10 dana) i dobio sam gotovo deset. Drugu parcijalu sam baš spremao, jer ako se padne čini mi se, morao se polagati cijeli ispit integralno, i tu sam jedva 7 navuko..
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3121 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

Miki123 wrote:Ja mislim da ni abedin nije položio obligacije za 10 dana :D
Vjerovatno :mrgreen:

A ko je uopste predavao prije njega :?
111tayson

#3122 Re: Pravni fakultet

Post by 111tayson »

Zašto je to čudno, za koliko ta djevojka sprema ispite, baš bi je volio upoznati, i naravno da je moguće i za prosječnog studenta ukoliko zna ispravne tehnke učenja. Neka se ista javi i kaže način spremanja ispita i mnogima će pomoći -budite uvjereni, ukoliko hoće. NPR.Moguće je 120 stranica proćitati za 60 minuta i to zapamtiti, uz vježbe od nekoliko dana-primjer nađite na youtubeu -TEHNIKE UČENJA u nekoliko nastavaka. Ljudi plaćaju ovakve kurseve dok tip iz Srbije besplatno prezentira, provjerite biće vam od koristi. Obnavljanje je ključ svega. SRETNO .
Cherry-Cherry

#3123 Re: Pravni fakultet

Post by Cherry-Cherry »

Završila sam kurseve brzog čitanja i odlični su. A fazon je u tome što brže čitaš, brže i pamtiš. ;-) Šteta što sam na taj kurs išla kad sam već bila na postdiplomskom, što nisam znala prije za to. Na postdiplomskom sam dosta brže spremala ispite, manje mi je vremena trebalo nego na fakultetu.
lavorpunvode

#3124 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

Cherry-Cherry wrote:Završila sam kurseve brzog čitanja i odlični su. A fazon je u tome što brže čitaš, brže i pamtiš. ;-) Šteta što sam na taj kurs išla kad sam već bila na postdiplomskom, što nisam znala prije za to. Na postdiplomskom sam dosta brže spremala ispite, manje mi je vremena trebalo nego na fakultetu.
sad ce biti da se opet kacim na doticnu, al ne mogu da ne prokomentarisem da ovdje vjerovatno svi znaju i za te tehnike i za te kurseve brzog ucenja, ali isto tako ne bih rekla da se o tome radi, jer o tome nije bilo rijeci s njene strane, glavni argument na ono da se ne moze stici je njeno "kako ko", jednostavno svi smo glupi, ona je jedina pametna.
Uz to je navela predmete i iz prvog semestra, koje raja polaze i po 3 godine, rim konkretno, takodjer polozen sa ucenjem od 3 sata tokom 7 dana, nisu samo obligacije :lol:
VenomousV

#3125 Re: Pravni fakultet

Post by VenomousV »

opet moram odgovoriti, apsolutno nije bilo to u pitanju ("jednostavno svi smo glupi, ona je jedina pametna") nego je bilo da lazem, izmisljam, da je to nemoguce, da nisam nikad isla na pravo nego je isla neka moja drugarica na koju sam ljubomorna, da sam opcenito ljubomorna pa zato izmisljam, mentalitet copora sad cemo svi da te napadamo i vrijedjamo itd
Post Reply