Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svjetska automobilistička federacija planira uvesti novi sistem kažnjavanja na utrkama Formule 1.Novi sistem bi nosio naziv ''tri greške'' a računali bi se ukori sa kojima su vozači kažnjeni.
Ako sve bude kako je planirala FIA, novo pravilo bi stupilo na scenu od VN Velike Britanije u julu mjesecu.Novi sistem kažnjavanja je razmatran od strane FIA-ine radne grupe i sada se čeka posebna komisija FIA-e koja ovo pravilo treba usvojiti.Po novom pravilu onaj vozač koji zaradi tri uzastopna ukora bit će kažnjen pomjeranjem za pet mjesta unazad na startu prve naredne utrke.Dva ukora minimalno se dobijaju zbog vožnje, a treći se može dobiti zbog dešavanja van staze.Na utrci u Španiji, ''ukoreni'' su Hamilton,Button i Webber zbog prebrze vožnje pod žutom zastavom
Čuj 3 ukora...Ma to se treba po kratkom postupku : prekoracio brzinu,kazna prolaska kroz box itd...
Meni stvarno više nije jasno gdje ova F1 ide ovo je samo dobar marketinški projekat ,a utrka kakvih je nekad bilo više nema... Same kalkulacije,jbg ... Kad cujem na tv-u kako je" zaaaanimljivo,odavno nije bilo ovolikooo preticanja ..." a ono svaka utrka isti covjek pobjedjuje ista ekipa najbrza ,ista ekipa ima pole position,bez obzira na preticanja opet se sve zna ...Gdje je tu ćejf?
dinosaur wrote:Čuj 3 ukora...Ma to se treba po kratkom postupku : prekoracio brzinu,kazna prolaska kroz box itd...
Meni stvarno više nije jasno gdje ova F1 ide ovo je samo dobar marketinški projekat ,a utrka kakvih je nekad bilo više nema... Same kalkulacije,jbg ... Kad cujem na tv-u kako je" zaaaanimljivo,odavno nije bilo ovolikooo preticanja ..." a ono svaka utrka isti covjek pobjedjuje ista ekipa najbrza ,ista ekipa ima pole position,bez obzira na preticanja opet se sve zna ...Gdje je tu ćejf?
dinosaur wrote:Čuj 3 ukora...Ma to se treba po kratkom postupku : prekoracio brzinu,kazna prolaska kroz box itd...
Jos reci da si jedan od onih koji navijaju za Schumachera i sve ce nam biti jasno
Ma i nije bitno za koga navijam,hocu reci da to nije ona atmosfera od ranije, ...
Nekako sve iskalkulisano ,to je moje mišljenje ne moraju se svi sloziti s tim ...
Izgleda da Rosberg neće biti u kvalifikacijama. Pravo se slupo, njemu ništa, ali dabogda da ga poprave do kvalifikacija. Ima neka ćarlama nakon izlaska iz tunela, na kraju pravca gdje počinje kočenje.Tu ih se dosta okrenulo i Nicu je samo sadaka spasila.
helpdesk wrote:Izgleda da Rosberg neće biti u kvalifikacijama. Pravo se slupo, njemu ništa, ali dabogda da ga poprave do kvalifikacija. Ima neka ćarlama nakon izlaska iz tunela, na kraju pravca gdje počinje kočenje.Tu ih se dosta okrenulo i Nicu je samo sadaka spasila.
Nista to
Pritisak guma, nije njegova greska
Sta rade sa parkiranim autima, ovo je ipak normalna cesta?
Šumi je fakat za penziju. Bio je prilog pred kvalifikacije o Red Bulovom simulatoru i Coulthard je pokusao da odveze krug na ovoj stazi. Dakle, stavili su ga u stvarnu situaciju i prvi put sam shvatio da vozači bukvalno cijelo vrijeme primaju upute iz boxa. Čovjek je cijelo vrijeme morao pratiti stazu i uporedo sa tim okretati one točkiće na upravljaču jer su mu govorili sada kers, pa koja smjesa goriva, namjestiti kvačilo na 4.... Za takvo nešto moraš biti fakat vješt i extra sa refleksima. Mislim da Šumi više nije dorastao ovakvom načinu vožnje i silnim izmjenama setupa u toku vožnje. I David je izletio sa staze na kraju.