Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pročitao sam 10ak stranica unazad, pokušavajući da nadjem ono što me interesuje ali nisam uspio. Nemojte zamjeriti ako je već negdje bilo priče o tome.
Zadnjih 7g imam astru H 2005g kojoj sam ugradio plin i bio sam vrlo zadovoljan. Prešao sam s plinom preko 120000 i nisam nekih posebnih problema imao. Sad auto ima 20g i oko 290000 na kilometarsatu (vjerovatno više, ne vjerujem da je bila tacna kilometraža kad je kupljen),i pojavljuju se raznorazni problemi nevezani za plin.
Znači došlo vrijeme za zamjenu. Planiram ponovo kupiti benzinca i ugraditi plin ili kupiti sa plinom.
Godište od 2012 - 2016. Koje auto je se pokazalo pouzdano u smislu plina? Znam da je nekada važilo da se ne kupuje premala kubikaža (iz nekog razloga). Pa onda ima auta gdje je ugradnja plina 1000km a kod nekih to bude skuplje... Kakve su sad neke opšte smjernice? Auto veličine astre ili nešto veće me interesuje (ne preveliko, da bude zgodno u gradu parkirati). Da nije skupo za održavanje (sa astrom sam baš dobro prošao, valjda nešto slično ubodem... )
Mogu se ispružiti do neki 15-16000km plus ugradnja plina.
Svaki savjet je dobrodošao
Hvala
@NediM17
Kolega, sjećam se da si ti imao to u malom prstu, a i mene interesuje šta je ostalo od motora (a da nisu ovi TSI, TCE i sl) da podnosi sekvent plin, 2011 i novije...
Ne znam šta da gledam osim Hyundai i Kia 1.4 i 1.6., ovi Opeli što se spominju, ja sam ostao na onom 1.8 iz Astra H, ima li pta poslije pouzdano?
Koje oznake motora da gledamo?
NediM17 wrote: ↑27/03/2025 20:12
Sve sto je atmo i ima hidraulicne podizace ventila, npr. Renault 1.6.
Hvala, zaboravio sam 1.6 Renault.
Ima li još koje auto?
Sve što bacim pogled nekakvi turbaci.
A eto neko spomenu da neki 1.4 opelčina turbo isto ide bez problema?
Ne znam šta da gledam jbte
Ima li još koje auto?
Ima li još koje auto?
Nema auta bez volva
Kod tebe još uvijek onaj deduka ili si nabavio nešto novije?
Naslovnica wrote: ↑27/03/2025 20:17
Ima li još koje auto?
Nema auta bez volva
Kod tebe još uvijek onaj deduka ili si nabavio nešto novije?
Deduka moja dragi i pouzdani nit kašlje nit kiše--redovan servis, sipaj do vrha i uživaj
Ima li još koje auto?
Ide ovaj turbak k'o u profija, 1.4 od 103 kW.
I Fiat 1.4 turbo od 120 KS.
To su turbaci sa MPI ubrizgavanjem
Ima li još koje auto?
Ide ovaj turbak k'o u profija, 1.4 od 103 kW.
I Fiat 1.4 turbo od 120 KS.
To su turbaci sa MPI ubrizgavanjem
1.6-2.0 valvomatic Toyotin motor (Avensis, Auris, Verso)
1.4t GM/Opel 140 KS (Astra, Insignia, Mokka)
1.4t Fiat 120 (Bravo, Mito, Delta)
Realno po meni bi neki best buy za uloženo dobijeno Lancia Delta 1.4T 120 konja. Recimo dugo se jedna 2012 prodavala u BL za 10k KM vidim sad prodana. Za tu cijenu dobiješ odličan motor, veliko auto, koje ne vozi svako.
the_hooligan_ec wrote: ↑27/07/2025 09:18
Pozdrav. Nedavno ugrađen plin u Astru j sve top nego me zanima gdje da papirima otići da se uradi atest plina u Sarajevu.
Pročitao sam 10ak stranica unazad, pokušavajući da nadjem ono što me interesuje ali nisam uspio. Nemojte zamjeriti ako je već negdje bilo priče o tome.
Zadnjih 7g imam astru H 2005g kojoj sam ugradio plin i bio sam vrlo zadovoljan. Prešao sam s plinom preko 120000 i nisam nekih posebnih problema imao. Sad auto ima 20g i oko 290000 na kilometarsatu (vjerovatno više, ne vjerujem da je bila tacna kilometraža kad je kupljen),i pojavljuju se raznorazni problemi nevezani za plin.
Znači došlo vrijeme za zamjenu. Planiram ponovo kupiti benzinca i ugraditi plin ili kupiti sa plinom.
Godište od 2012 - 2016. Koje auto je se pokazalo pouzdano u smislu plina? Znam da je nekada važilo da se ne kupuje premala kubikaža (iz nekog razloga). Pa onda ima auta gdje je ugradnja plina 1000km a kod nekih to bude skuplje... Kakve su sad neke opšte smjernice? Auto veličine astre ili nešto veće me interesuje (ne preveliko, da bude zgodno u gradu parkirati). Da nije skupo za održavanje (sa astrom sam baš dobro prošao, valjda nešto slično ubodem... )
Mogu se ispružiti do neki 15-16000km plus ugradnja plina.
Svaki savjet je dobrodošao
Hvala
@NediM17
Kolega, sjećam se da si ti imao to u malom prstu, a i mene interesuje šta je ostalo od motora (a da nisu ovi TSI, TCE i sl) da podnosi sekvent plin, 2011 i novije...
Ne znam šta da gledam osim Hyundai i Kia 1.4 i 1.6., ovi Opeli što se spominju, ja sam ostao na onom 1.8 iz Astra H, ima li pta poslije pouzdano?
Koje oznake motora da gledamo?
Astra j 1.4t a14net 103kw
U astri k je vec direktno ubrizgavanje, skupa igranka a nije neka usteda
the_hooligan_ec wrote: ↑27/07/2025 09:18
Pozdrav. Nedavno ugrađen plin u Astru j sve top nego me zanima gdje da papirima otići da se uradi atest plina u Sarajevu.
To je majstor trebao zavrsiti.
Pa taj lik sto zavrsava to valjda na bolovanju sta li pa reko da ne cekam toliko da vidim mogu li ja to negdje odnijeti..
Nije mi opet jasno...kad je Servis ugradio plin trebao je odmah uraditi i atest. Sad traziti da se uradi atest... imas li sve papire za atest sto ti je trebao dati Servis koji je ugradio?