Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
edina_

#3101 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by edina_ »

ODB wrote:Odakle ti euri aaaa :D

nije smijesno :D kod prijateljice mi je na bosanskom i u nasim parama a kod mene na engleskom i u eurima, ona mi pojma nema objasniti kako je to napravila :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
dinooh

#3102 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

edina_ wrote:
ODB wrote:Odakle ti euri aaaa :D

nije smijesno :D kod prijateljice mi je na bosanskom i u nasim parama a kod mene na engleskom i u eurima, ona mi pojma nema objasniti kako je to napravila :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
je smijesno. Procitaj malo temu, pa ce ti biti jasno, mislim na ovaj dio oko KM
ODB

#3103 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by ODB »

eto to što ti dinooh kaže
a ovo za bosanski imaš opciju u svakom pretraživaču da ti prevede trenutnu stranicu...
beautyfool

#3104 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by beautyfool »

Jeli ko radio upgrade personal paypala na premier account ?

Ja kad idem na premier update trazi mi podatke kao business type, business name i slicno, jeli se moze kako drugacije registrovati premier account :?:
quarterback

#3105 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

kod mene je premier ali se ne sjecam da sam mogao naklikavati bilo sta posebno zato sto nemam nikakav business, firmu i slicno, izvini ne znam vise detalja jer sam to upalio mislim prije 2 godine
beautyfool

#3106 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by beautyfool »

Ma izgleda da su updatovali nesto, pa sad se mora unijeti kao ime i neki detalji, ne znam uopste zasto to traze kad je navedeno pod premier da ga mogu imati i oni koji nemaju registrovan posao, zato i pitam dali postoji neka druga opcija registracije.
Hvala u svakom slucaju.
_Reds_

#3107 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Koliko se mora čekati da se povuče novac sa paypala koji vam neko direktno posaljem?

Tj. poslao mi je prijatelj neki novac i vec mjesec i po ga ne mogu povuci.

Kad dobijem refund na ebayu recimo automatski se prebci.

Btw i kod mene je Account Type: Premier.
hablecina

#3108 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hablecina »

_Reds_ wrote:Koliko se mora čekati da se povuče novac sa paypala koji vam neko direktno posaljem?

Ako sam ne povuces pare, svakog prvog u mjesecu oni ti automatski prebace pare sa paypala na racun.
_Reds_

#3109 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

hablecina wrote:
_Reds_ wrote:Koliko se mora čekati da se povuče novac sa paypala koji vam neko direktno posaljem?

Ako sam ne povuces pare, svakog prvog u mjesecu oni ti automatski prebace pare sa paypala na racun.
Stvar je sto ih ne mogu povuci.
hablecina

#3110 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hablecina »

Da nije slučajno stavio na plaćanje, a ne na slanje novca porodici ili prijateljima?
_Reds_

#3111 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

hablecina wrote:Da nije slučajno stavio na plaćanje, a ne na slanje novca porodici ili prijateljima?
A vjwerovatno da jeste, ne znam sta je on tacno stavio. Uglavom ja ih ne mogu povuci.

Ima li nesto sto bi on trebao kliknuti ??
dinooh

#3112 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by dinooh »

_Reds_ wrote:
hablecina wrote:Da nije slučajno stavio na plaćanje, a ne na slanje novca porodici ili prijateljima?
A vjwerovatno da jeste, ne znam sta je on tacno stavio. Uglavom ja ih ne mogu povuci.

ima nesto ako je za placanje usluge ja mislim. Nesto se mora potvrditi. To je vec pisano na ovoj temi. Kao da si ti za njih obavio uslugu pa oni potvrde da si obavio i onda paypal oslobodi novac.
_Reds_

#3113 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

dinooh wrote:
_Reds_ wrote:

ima nesto ako je za placanje usluge ja mislim. Nesto se mora potvrditi. To je vec pisano na ovoj temi. Kao da si ti za njih obavio uslugu pa oni potvrde da si obavio i onda paypal oslobodi novac.
Evo sam mu pisao, aze on nigdje nista ne vidi.
almir1011

#3114 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir1011 »

Iscrpna tema, ali ja imam jedno obično pitanje, na koje nisam dobio jasan odgovor od tete za podršku korisnicima, izgubio sam živce da scrollam kroz 150 stranica teme. Ukratko, imam UniCredit VISA Electron karticu i para na njoj, imam otvoren paypal nalog, povezao karticu sa paypalom, i stoji na paypal računu $1,95, ali kako mogu staviti više novca, recimo 20 KM? Je li moram otići do banke pa da oni uplate na paypal ili mogu online na paypal sajtu? Plaćao sam neke sitnice online tom karticom, ali nikad nisam koristio paypal. Hvala unaprijed!
underground

#3115 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by underground »

Ne mozes da uplacujes novac na Paypal balance. Mozes jedino preko Paypala da placas nekome, a procesuiranje ide preko kartice tvoje i stanja u banci.

U kratkim crtama, Paypal balance ne mozes koristiti, mozes ga samo povuci na karticu, a placanje vrsis direktno sa karticom preko Paypala
almir1011

#3116 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by almir1011 »

underground wrote:U kratkim crtama, Paypal balance ne mozes koristiti, mozes ga samo povuci na karticu, a placanje vrsis direktno sa karticom preko Paypala
Dakle, koliko sam shvatio, bitno je da imam novca na kartici, i da je povezana sa paypal-om?
quarterback

#3117 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

da
quarterback

#3118 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

2 otvorena casea na paypalu (od kojih jedan zatvoren jer je item dosao) i mozda jos 2 na ebayu koja su refundovana jer itemi nikad nisu dosli i evo maila od paypala

We’ve noticed that you’ve had a higher than average rate of issues with your PayPal transactions. Such problems may include claims you have initiated with PayPal or through your financial institution or bank.

We want you to be happy with your purchases, but we may find it necessary to suspend your PayPal account privileges if we continue to notice a high number of problems with your PayPal transactions. Pending further review, we may also suspend any klix and future buyer protection claims, and we reserve the right to deny these claims.

We simply wanted to give you a chance to reassess your account activity for the future. You don’t need to take any action, and we don’t require a response to this message.

You can find additional information and tips about buying and selling safely on our Business Resource Center at https://www.paypal-businesscenter.com/b ... ell-safely.

Majku majcinu, a ukupna vrijednost nije ni 30$
AnonimniKorisnik

#3119 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by AnonimniKorisnik »

Pozdrav ljudi, imam nekoliko pitanja, pa cu ih nabacati ovde a ko moze/zna neka odgovori.
Nisam do sada koristio paypal, medjutim sada mi je potreban kako bih primio novac, znaci iskljucivo to, ne planiram nista kupovati. Nalog na paypalu sam napravio davno, ali jos nisam povezao sa karticom/racunom i nisam ga koristio.

1. Imam izbor od samo 2 banke, Raiffeisen i NLB razvojna banka, pretpostavljam da je Raiffaisen bolji, ili se varam?
2. Koliko sam procitao u postovima, najbolji izbor mi je Visa Electron debitna kartica, ili ?
3. Da li postoje jos kakva bitna podesavanja za nalog osim toga da stavim da mi konverziju valute vrsi banka a ne Paypal?
4. Koja je razlika izmedju manualnog povlacenja novca na karticu(withdrawall), i pustanja da to paypal odradi automatski na kraju mjeseca, da li paypall naplacuje istu proviziju?
5. Kolike su ukupne provizije (otprilike) od primanja novca od drugog paypall korisnika do podizanja novca u banci/na bankomatu? Znaci ako mi drugi paypall korisnik posalje 500 eura, koliko otprilike mogu ocekivati da podignem kada se odbiju sve provizije i ostalo?
6. I imate li jos kakvih napomena, na sta trebam obratiti paznju?

Hvala unaprijed na odgovorima!
quarterback

#3120 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

AnonimniKorisnik wrote:Pozdrav ljudi, imam nekoliko pitanja, pa cu ih nabacati ovde a ko moze/zna neka odgovori.
Nisam do sada koristio paypal, medjutim sada mi je potreban kako bih primio novac, znaci iskljucivo to, ne planiram nista kupovati. Nalog na paypalu sam napravio davno, ali jos nisam povezao sa karticom/racunom i nisam ga koristio.

1. Imam izbor od samo 2 banke, Raiffeisen i NLB razvojna banka, pretpostavljam da je Raiffaisen bolji, ili se varam?
2. Koliko sam procitao u postovima, najbolji izbor mi je Visa Electron debitna kartica, ili ?
3. Da li postoje jos kakva bitna podesavanja za nalog osim toga da stavim da mi konverziju valute vrsi banka a ne Paypal?
4. Koja je razlika izmedju manualnog povlacenja novca na karticu(withdrawall), i pustanja da to paypal odradi automatski na kraju mjeseca, da li paypall naplacuje istu proviziju?
5. Kolike su ukupne provizije (otprilike) od primanja novca od drugog paypall korisnika do podizanja novca u banci/na bankomatu? Znaci ako mi drugi paypall korisnik posalje 500 eura, koliko otprilike mogu ocekivati da podignem kada se odbiju sve provizije i ostalo?
6. I imate li jos kakvih napomena, na sta trebam obratiti paznju?

Hvala unaprijed na odgovorima!
1. za raiff znamo da radi, za nlb bar ja nemam info.
2. da
3. ne
4. afaik kada je manuelno placas proviziju
5. prije oko godine sam primio oko 500 eura, pp je uzeo 20 eura
6. ne
hablecina

#3121 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hablecina »

DON_eARL wrote:
jalle wrote:
PItanje: čini mi se da imaju dvije opcije za konverziju novca.
1. paypal vrši konverziju $ ->KM
2. banka vrši konverziju kada novac legne na račun.

KOji je po vama način bolji ? Meni se čini da su me odrali sa konverzijom zadnji put...
Banka ti uzima 1% od ukupnog iznosa za konverziju, dok PayPal dere. Banku u opcijama izabrati obavezno.
U mene uzme banka veću proviziju nego paypal, il sam nešto zajebo.
Uvijek sam do sad plaćao da mi paypal pravi konverziju. Sad baš čitajući ovo, naručim USB stik i stavim da mi banka vrši konverziju, da vidim koliko će i izađe mi.

ORDER TOTAL
GBP 5.79
US $9.14

Preko paypala mi izađe
GBP 5.79
US $8.75
_Reds_

#3122 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by _Reds_ »

Ovo paypalova kursna lista kaze za australijske dolare:

PayPal Conversion Rate as of Feb 4, 2015: 1 Convertible Mark = 0.726291 Australian Dollars

A sadnji kurs UC banke je: 1,3357 KM za AUD ili 0.7486

Tako da PayPal dere više.
hablecina

#3123 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hablecina »

Ma ništa mi sad nije jasno, kud uopšte pođe ga mijenjat, zbuni i sebe i boga i narod :lol: :lol:

Ja kupio stik, cijena kraj njega bila 5,79 funti ili 8,75 dolara.
Kad sam došao tamo na plaćanje, prebacim da mi banka izvrši konverziju.
Sad mi stoji kraj narudžbe 9,14 dolara:

http://postimg.org/image/ab8z2zi6l/

Na izvodu mi skinuto 16,17 maraka.

Sad idem da kupim isti stik, al da mi paypal izvrši konverziju, izbaci mi ovo:

http://postimg.org/image/7c8lga7nr/

To je inače ovaj stik

http://www.ebay.com/itm/171605939219?_t ... EBIDX%3AIT

Slobodno recite da sam glup, al ja ništa ne kontam :lol: :lol:
quarterback

#3124 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

ostavi bolan da banka radi konverziju, sta cackas kad nam je MehEmed lijepo svima objasnio kako treba :D
hablecina

#3125 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini

Post by hablecina »

quarterback wrote:ostavi bolan da banka radi konverziju, sta cackas kad nam je MehEmed lijepo svima objasnio kako treba :D
Pa ovo mi se desilo kad sam stavio da mi banka radi konverziju, uvijek do sad mi je paypal radio i sve bilo normala. Zato mi nije jasno ništa :lol:
Post Reply