ODB wrote:Odakle ti euri aaaa
nije smijesno
Moderator: anex
ODB wrote:Odakle ti euri aaaa
je smijesno. Procitaj malo temu, pa ce ti biti jasno, mislim na ovaj dio oko KMedina_ wrote:ODB wrote:Odakle ti euri aaaa
nije smijesnokod prijateljice mi je na bosanskom i u nasim parama a kod mene na engleskom i u eurima, ona mi pojma nema objasniti kako je to napravila
![]()
![]()
![]()
Ako sam ne povuces pare, svakog prvog u mjesecu oni ti automatski prebace pare sa paypala na racun._Reds_ wrote:Koliko se mora čekati da se povuče novac sa paypala koji vam neko direktno posaljem?
Tj. poslao mi je prijatelj neki novac i vec mjesec i po ga ne mogu povuci.
Kad dobijem refund na ebayu recimo automatski se prebci.
Btw i kod mene je Account Type: Premier.
Stvar je sto ih ne mogu povuci.hablecina wrote:Ako sam ne povuces pare, svakog prvog u mjesecu oni ti automatski prebace pare sa paypala na racun._Reds_ wrote:Koliko se mora čekati da se povuče novac sa paypala koji vam neko direktno posaljem?
Tj. poslao mi je prijatelj neki novac i vec mjesec i po ga ne mogu povuci.
Kad dobijem refund na ebayu recimo automatski se prebci.
Btw i kod mene je Account Type: Premier.
A vjwerovatno da jeste, ne znam sta je on tacno stavio. Uglavom ja ih ne mogu povuci.hablecina wrote:Da nije slučajno stavio na plaćanje, a ne na slanje novca porodici ili prijateljima?
ima nesto ako je za placanje usluge ja mislim. Nesto se mora potvrditi. To je vec pisano na ovoj temi. Kao da si ti za njih obavio uslugu pa oni potvrde da si obavio i onda paypal oslobodi novac._Reds_ wrote:A vjwerovatno da jeste, ne znam sta je on tacno stavio. Uglavom ja ih ne mogu povuci.hablecina wrote:Da nije slučajno stavio na plaćanje, a ne na slanje novca porodici ili prijateljima?
Ima li nesto sto bi on trebao kliknuti ??
Evo sam mu pisao, aze on nigdje nista ne vidi.dinooh wrote:ima nesto ako je za placanje usluge ja mislim. Nesto se mora potvrditi. To je vec pisano na ovoj temi. Kao da si ti za njih obavio uslugu pa oni potvrde da si obavio i onda paypal oslobodi novac._Reds_ wrote:A vjwerovatno da jeste, ne znam sta je on tacno stavio. Uglavom ja ih ne mogu povuci.hablecina wrote:Da nije slučajno stavio na plaćanje, a ne na slanje novca porodici ili prijateljima?
Ima li nesto sto bi on trebao kliknuti ??
Dakle, koliko sam shvatio, bitno je da imam novca na kartici, i da je povezana sa paypal-om?underground wrote:U kratkim crtama, Paypal balance ne mozes koristiti, mozes ga samo povuci na karticu, a placanje vrsis direktno sa karticom preko Paypala
1. za raiff znamo da radi, za nlb bar ja nemam info.AnonimniKorisnik wrote:Pozdrav ljudi, imam nekoliko pitanja, pa cu ih nabacati ovde a ko moze/zna neka odgovori.
Nisam do sada koristio paypal, medjutim sada mi je potreban kako bih primio novac, znaci iskljucivo to, ne planiram nista kupovati. Nalog na paypalu sam napravio davno, ali jos nisam povezao sa karticom/racunom i nisam ga koristio.
1. Imam izbor od samo 2 banke, Raiffeisen i NLB razvojna banka, pretpostavljam da je Raiffaisen bolji, ili se varam?
2. Koliko sam procitao u postovima, najbolji izbor mi je Visa Electron debitna kartica, ili ?
3. Da li postoje jos kakva bitna podesavanja za nalog osim toga da stavim da mi konverziju valute vrsi banka a ne Paypal?
4. Koja je razlika izmedju manualnog povlacenja novca na karticu(withdrawall), i pustanja da to paypal odradi automatski na kraju mjeseca, da li paypall naplacuje istu proviziju?
5. Kolike su ukupne provizije (otprilike) od primanja novca od drugog paypall korisnika do podizanja novca u banci/na bankomatu? Znaci ako mi drugi paypall korisnik posalje 500 eura, koliko otprilike mogu ocekivati da podignem kada se odbiju sve provizije i ostalo?
6. I imate li jos kakvih napomena, na sta trebam obratiti paznju?
Hvala unaprijed na odgovorima!
U mene uzme banka veću proviziju nego paypal, il sam nešto zajebo.DON_eARL wrote:Banka ti uzima 1% od ukupnog iznosa za konverziju, dok PayPal dere. Banku u opcijama izabrati obavezno.jalle wrote:
PItanje: čini mi se da imaju dvije opcije za konverziju novca.
1. paypal vrši konverziju $ ->KM
2. banka vrši konverziju kada novac legne na račun.
KOji je po vama način bolji ? Meni se čini da su me odrali sa konverzijom zadnji put...
Pa ovo mi se desilo kad sam stavio da mi banka radi konverziju, uvijek do sad mi je paypal radio i sve bilo normala. Zato mi nije jasno ništaquarterback wrote:ostavi bolan da banka radi konverziju, sta cackas kad nam je MehEmed lijepo svima objasnio kako treba