Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
tovarish

#3101 Re: Serie A

Post by tovarish »

bosanska senzacija wrote:Tovarish :D

Image

Stari dani slave i ponosa, a? :D
Ma dođe mi od tuge da zaplačem kad vidim ko je sve igr'o za nas. Imali smo tim za titulu, al' nas pokradoše đubrad iz Torina. Al' vratit ćemo se mi, dok je tate Leonardija, zime za nas nema.

Forza PARMAAAA
ultima_palabra

#3102 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:Ko je sve na slici bosanska senzacija? :D

Sensini, Thuram, Buffon, Veron, Cannavaro, Baggio, Chiesa, Crespo, Fuser i ko još? :D
Koja moć od ekipe... pa Lazio i Fiorentina kakve su ekipe imali :shock: Na HRT-u 2 uvijek bio prenos nedjeljom u pola 9, nacrtaš se ispred TV-a... bilo sedam beton ekipa, pa uvijek neki derbiji.

Zagotivih onda Lazio, kad je Intera uzeo na Meazzi 5-3 nekad 98. Pa Roma-Inter 4-5 :-) Baš me nostalgija spucala :-D
Baudelaire

#3103 Re: Serie A

Post by Baudelaire »

ultima_palabra wrote:

Sensini, Thuram, Buffon, Veron, Cannavaro, Baggio, Chiesa, Crespo, Fuser i ko još? :D
Koja moć od ekipe... pa Lazio i Fiorentina kakve su ekipe imali :shock: Na HRT-u 2 uvijek bio prenos nedjeljom u pola 9, nacrtaš se ispred TV-a... bilo sedam beton ekipa, pa uvijek neki derbiji.

Zagotivih onda Lazio, kad je Intera uzeo na Meazzi 5-3 nekad 98. Pa Roma-Inter 4-5 :-) Baš me nostalgija spucala :-D
Inter, Milan, Roma, Lazio, Juventus, Parma, Fiorentina. Jače od Premiershipa današnjeg. Bilo u svakom kolu po dva derbija najmanje, a imalo se šta i vidjeti. Igralo se puno više tehnički, a puno manje na snagu i brzinu. Individualci su imali puno veći značaj. Ja fakat bolujem za fudbalom iz perioda 1997-2001 ili tako negdje. Prelom se desio negdje u onom meču između Barcelone i Chelseaja u Ligi prvaka, 5 - 2 ili kako već za Barcelonu. Poslije te sezone meni više nije to to.
ultima_palabra

#3104 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Baudelaire wrote:
ultima_palabra wrote:

Inter, Milan, Roma, Lazio, Juventus, Parma, Fiorentina. Jače od Premiershipa današnjeg. Bilo u svakom kolu po dva derbija najmanje, a imalo se šta i vidjeti. Igralo se puno više tehnički, a puno manje na snagu i brzinu. Individualci su imali puno veći značaj. Ja fakat bolujem za fudbalom iz perioda 1997-2001 ili tako negdje. Prelom se desio negdje u onom meču između Barcelone i Chelseaja u Ligi prvaka, 5 - 2 ili kako već za Barcelonu. Poslije te sezone meni više nije to to.
Što baš ta tekma? Barca je poslije toga ispala od Valencije... još jedna moćna ekipa čiji su svi igrači misteriozno propali :?

A naravno da je jača bila od Premiershipa... i igrački, da ne govorimo o dodatnom navijačkom šmeku i budalaštinama vlasnika klubova. I ja volim taj period nenormalno... meni je on okončan 2002. kad je Lazio morao prodati Nestu Milanu, a Fiorentina morala u bankrot... Parma je još ranije rasprodala najbolje igrače.
Baudelaire

#3105 Re: Serie A

Post by Baudelaire »

Ma dobro, uzeo sam tu utakmicu, odnosno bolje reći taj dvomeč više kao highlight kompletnog tog perioda, jer je taj dvomeč imao apsolutno sve. Lijep fudbal, ružan fudbal, milion nekakvih preokreta, hiljadu situacija gdje sam se tresao ko grana, hiljadu gdje nisam. S jedne strane Zolu, s druge Rivalda :D A tu je i za mene fascinantan oporavak Reala, kad ih je Bayern rasturio u grupnoj fazi 4-2 i 4-1, a onda se ovi revanširali u polufinalu. Inače, kad je ukinuta druga grupna faza Lige prvaka, zakinuli su nas za veliki broj kvalitetnih utakmica.
ultima_palabra

#3106 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Jest jest, tad je Ivan Campo odigrao jedinih pet dobrih utakmica u životu... od četvrtfinala do finala LP :-D Proradili i Anelka i McManaman... ta ekipa je od beznadežne stigla do briljantne, ne bi ni igrali dogodine LP da je nisu osvojili :-)
Comandini

#3107 Re: Serie A

Post by Comandini »

Kad je Fiorentina imala Batistutu i Robiattia u napadu, i jos onu nintendo reklamu na dresu :D. A za Milan Bierhoff igrao, bio sam mali ali se sjećam onog niđeveznog tima sa Gulyem glavnim kreativcem :-D . Sjećal se ko Sensinija u svojoj posljednjoj sezoni mislim, kada je igrao za Udinese kada su dofurali do CL onda nekad 2005/06 ?
ultima_palabra

#3108 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

A Abel Balbo? :D I Mauro Bressan sa škaricama protiv Barce 8-)

Sensini je bio i u Laziju jedno vrijeme... tad su baš imali ekipu od jedno 30 dobrih igrača. Imali su ekipu staronja tipa njega, Ravanellija, Lombarda koji su igrali samo u Kupu :-)
Comandini

#3109 Re: Serie A

Post by Comandini »

Ma Dario Hubner :D i Nicola Ventola, možda 2 puta sam ga vidio u životu da igra ali sam ga zapamtio, kad sam bio mali bilo mi smiješno ime i prezime. Tad je nekad možda 99 ili 00' izašao onaj epski Calcio Paninijev album pa sam skupljo igrače :D I svi smo imali fotografsko pamćenje, imaš 300 sličica a tačno znaš kad se mijenjaš s nekim ko ti fali a koga imaš.
P.S: I Jonathan Zebina kad je igro za Romu i i tada izgledao ko kakvo bodljikavo drvo.
Baudelaire

#3110 Re: Serie A

Post by Baudelaire »

Comandini wrote:Ma Dario Hubner :D i Nicola Ventola, možda 2 puta sam ga vidio u životu da igra ali sam ga zapamtio, kad sam bio mali bilo mi smiješno ime i prezime. Tad je nekad možda 99 ili 00' izašao onaj epski Calcio Paninijev album pa sam skupljo igrače :D I svi smo imali fotografsko pamćenje, imaš 300 sličica a tačno znaš kad se mijenjaš s nekim ko ti fali a koga imaš
Majke mi, ko da ja postove Comandinijeve pišem. Skupljao prošlo Svjetsko, i hodao bez spiska kad sam popunio jedno pola albuma, i odem da se mijenjam, i redovno jedno deset duplih uzmem. Valjda po navici, kad sam dijete bio, nikad spiska nije bilo. Taj Calcio album je najbolji album ikad, kako su mi dobre one zlatne bile, svaka je bila neka životinja :D Lecce vuk, Roma vučica, Inter zmija, Milan đavo, Verona buldog ( meni lično najmoćnija zlatna ), Juventus čini mi se magarac ili konj, pa moćni Laziov orao... ma zvjerski album :D
Comandini

#3111 Re: Serie A

Post by Comandini »

A te zlatne sa životinjama jesul bile ovako više kao pravougaonik ono ? Sjecam se i da je Perugia bila orao mislim. Perugia igrala u Serie A :D. I jos je u tom albumu kad ga tek kupis dolazilo umetnuto 10-ak sličica za početak, ja dobio Massima Taibija sjećam se, kralj golmana :D
Obuca9

#3112 Re: Serie A

Post by Obuca9 »

Baudelaire wrote:
Comandini wrote:Ma Dario Hubner :D i Nicola Ventola, možda 2 puta sam ga vidio u životu da igra ali sam ga zapamtio, kad sam bio mali bilo mi smiješno ime i prezime. Tad je nekad možda 99 ili 00' izašao onaj epski Calcio Paninijev album pa sam skupljo igrače :D I svi smo imali fotografsko pamćenje, imaš 300 sličica a tačno znaš kad se mijenjaš s nekim ko ti fali a koga imaš
Majke mi, ko da ja postove Comandinijeve pišem. Skupljao prošlo Svjetsko, i hodao bez spiska kad sam popunio jedno pola albuma, i odem da se mijenjam, i redovno jedno deset duplih uzmem. Valjda po navici, kad sam dijete bio, nikad spiska nije bilo. Taj Calcio album je najbolji album ikad, kako su mi dobre one zlatne bile, svaka je bila neka životinja :D Lecce vuk, Roma vučica, Inter zmija, Milan đavo, Verona buldog ( meni lično najmoćnija zlatna ), Juventus čini mi se magarac ili konj, pa moćni Laziov orao... ma zvjerski album :D
I dan danas imam taj album, kompletno popunjen :D
horion_bosona

#3113 Re: Serie A

Post by horion_bosona »

tovarish wrote:
bosanska senzacija wrote:Tovarish :D

Image

Stari dani slave i ponosa, a? :D
Ma dođe mi od tuge da zaplačem kad vidim ko je sve igr'o za nas. Imali smo tim za titulu, al' nas pokradoše đubrad iz Torina. Al' vratit ćemo se mi, dok je tate Leonardija, zime za nas nema.

Forza PARMAAAA
:lol: aaaa.... ja sam dobio od rodjaka dres Chiese, poslije mijenjao s drugom za dres Fiorentine od Di Livia... :-D
Baudelaire

#3114 Re: Serie A

Post by Baudelaire »

Obuca9 wrote:
Baudelaire wrote:
I dan danas imam taj album, kompletno popunjen :D
Kakav si ti kralj :D Ne daj to nikome, ja bih ga čuvao ko oči u glavi :D

Svi ste zaboravili Edmunda i njegove igre u Fiorentini :D Moreno Toricelli, desni bek čini mi se, Fiorentina i Juventus. Smiješni MIchele Paramatti, kostolomac kojeg je Juve uzeo iz Bologne čini mi se, ali nije dugo opstao u Juventusu :D

Pa onda moćni Philemon Masinga i Patrick Mboma, ako se dobro sjećam Masinga igrao u Cagliariju, a Mboma u Bariju :D
ultima_palabra

#3115 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Philemon Masinga je bio kralj top-gola... znao sam gledati emisiju ponedjeljkom a da i ne znam neke rezultate. Pa kad vidiš da je Bari dao gol ili dva, znaš da je on dao i dereš se Masingaaaa :D

Ista stvar sa Panamcem Dely Valdesom iz Malage... Baho je govorio to Panamac kao da je sastavni dio imena :D
Obuca9

#3116 Re: Serie A

Post by Obuca9 »

A sjećam se ko da je jučer bilo, jesen 1999. godine, počinje nova sezona. Stari sa jaranom igrao sportsku prognozu i sjede taj dan u kući, našli neki talijanski radio i slušaju prenos. Veze nemaju sa talijanskim, osim brojeva, pa čekaju svako pet minuta da reporter ponovi sve rezultate i strijelce :D

Uglavnom, prvo kolo, nove sezone, a ko danas se sjećam dva rezultata. Inter - Verona 3:0, debi Vierija u dresu Intera i het-trik u prvoj utakmici, a druga koja ih ja zajebala da dobiju dvanaesticu. Sve imali, samo još tekma Juventus - Reggina, čekaju keca, Juve vodio 1:0 na poluvremenu i fasuje gol u drugom, zabije im ga Muhamed Kallon i završi 1:1 :D

Kakve su tad psovke odjekivale po stanu, ne smijem ni pominjati :)
2407

#3117 Re: Serie A

Post by 2407 »

Muhamed Kallon :lol: gdje se njega sjeti :lol: taj zavrsi i u Interu :-)

Meni je uzivancija bila gledati prenose Serie A na HRT-u uz komentar Boze Suseca ili gledati ponedeljkom njihovu peticu upravo zbog komentara istog. Kako on poznaje i voli Serie A to je nevjerovatno.
Baudelaire

#3118 Re: Serie A

Post by Baudelaire »

Jao, kad čitam ovo što pišete, kakva je fudbal onda bio institucija, i kakva je Serija A bila institucija :D

Mohammed Kallon bio veliki talenat, Inter ga upropastio kao i mnoge druge. Alvaro Recoba također. Sjećam se i ja Vierijevog debija, strašan je igrač bio.

Ostalo mi je još jedno ime urezano, Yksel Osmanovski, vječiti talenat, napadač Barija :D

I nezaboravni Marco ,,il Torro'' Ferante :D Legendarno radovanje sa imitacijom bika.

Mislim da je prevelik marketing i prevelika dostupnost velikog broja utakmica za pogledati na neki način upropastila fudbal za nas navijače i simpatizere. Nema onog istog osjećaja kao prije kad gledaš utakmicu, ne čekaš po mjesec dana da pogledaš omiljeni klub, nema utakmice koju možeš pogledati a da ne znaš sve igrače na terenu... ma žalosno majke mi.
Atticus Finch

#3119 Re: Serie A

Post by Atticus Finch »

Čitajući temu sjetih se da sam i sam u potpunosti popunio Calcio album, pa prevrnuh sve da ga nađem, ali ništa. :( Ali sam siguran da mora biti negdje, jer ne postoji ni najmanja mogućnost da sam ga dao nekome, znajući kakav sam fanatik bio. :D Ali eto, slučajno pronađoh dva lista iz maja i juna 2001. godine, mada i to je malo, kad se sjetim da je i toga bilo više. Forza Juve, long live Calcio.

Image

Veća rezolucija ovdje

:)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3120 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

sjeca li se ko cremonesea, prugasti crveno-bijeli dresovi, glavni napadac bio florijancic slovenac. pa kad je signori za bolognju igrao i oni penali iz koraka, pa baggio za breshu i slicno. u napoliju igrao protti, fiorentina dovela za dobre pare onog edmunda, pa onaj olivera belgijanac, konsel sa burku godina branio za romu
ultima_palabra

#3121 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Venezia je imala dobre crne dresove, one jedne sezone Recoba tamo eksplodirao kad ga je Inter posudio :)

Najgori trenutak mi je kad Lazio izgubi titulu od mrtvog Milana kojeg je vodio Zaccheroni, nikad nisu imali lošiji tim ali naredaše desetak pobjeda u nizu na kraju :-) Dogodine se sreća okrenula na njihovu stranu, kad je Juve pao u živom blatu Perugie... legendarni udarac Calorija :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3122 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

u veneciji mensecini igrao felipe maniero, uvijek jakima davao golove. a stadion im bio havarija, tribine nalik na skalameriju nekakvu :D
Comandini

#3123 Re: Serie A

Post by Comandini »

Meni je životna misterija bila zašto svi zovu Milana Rapaića, prezimenom, jel' Rapaić a kad njemu na dresu piše Rapajc. Mislio sam da su svi tu nešto fulili i da ne znaju da se covjek drugacije preziva :D
BHF_Manijak

#3124 Re: Serie A

Post by BHF_Manijak »

Comandini wrote:Meni je životna misterija bila zašto svi zovu Milana Rapaića, prezimenom, jel' Rapaić a kad njemu na dresu piše Rapajc. Mislio sam da su svi tu nešto fulili i da ne znaju da se covjek drugacije preziva :D
Na ovog mislis?! http://de.wikipedia.org/wiki/Milan_Rapai%C4%87
Otkud to da je RapaJC, nidje veze, Milan Rapaic covjek, fino pise i uvijek bilo. :roll:
ultima_palabra

#3125 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Ma Talijani su uvijek iz nekog razloga pisali Rapajc... tako je i na igricama pisalo :-) Ni ja nisam skontao zašto... bilo je i komplikovanijih imena, pa su ih pisali ispravno.
Post Reply