Đinajlu wrote:A šta ako su svi ti sa kojima ste imali loša iskustva ilegalci, zbog kojih se taksisti i bune?
sudeci po postovima taxa na ovoj temi, upravu si 100%
Đinajlu wrote:A šta ako su svi ti sa kojima ste imali loša iskustva ilegalci, zbog kojih se taksisti i bune?
Jasta su.Đinajlu wrote:A šta ako su svi ti sa kojima ste imali loša iskustva ilegalci, zbog kojih se taksisti i bune?
Sto nisi gledao tablice. Protiv takvih se i borimo. Taj ordinira po gradu non stop. Naljepnice je sam napravio papirne i stavio. To sto imaju stanice nije nikakvo cudo, oduvijek ih imaju samo sto se ne javljaju nego slusaju. Nekad kad se javimo na voznju oni dodju prije nas. Prije dvije sedmice sam se javio na voznju i dolazim na adresu (stalna musterija) kad Paja rent a car (i oni imaju nase stanice) dosao i munta djevojku da sjede kod njega kao ja necu doc svejedno joj jesema911s wrote:jucer scena sa sa taxi vozilom na malti(gdje nekad bio,., jel barloti tako nesto ) crni golf 3
na krovu sam vidio znak sarajevo taxi sjedam ,.,pita dokle ,.,govorim do bbi,. otvori ciko prozor i sa krova skide znak taxi,. ja se nasmijem kaze mi ima ovdje jedan drot sto ga ne gotiivi i pise mu kazne a da on izbjegne neprijatnost pred musterijom skine znak,. imao je naljepnice sa taxi, neke plastificirane papirice, taximetar, radio stanicu,. sve uredno al na kraju vidim da nema ta tablice i od kuda mu stanica, sve te sa taxi oznake,. kako moze koristit stand ako nije te firme
Negativne stvari nelegalnih:Erzsebet wrote:A u Sarajevo Taxiju sve fina gospoda i ugledni građaniBimmer_ wrote:Pa druze to je otislo dotle da im ne mogu nista, nece se on tuci sad sa njim, ima tu kabadahija, klosara, mafijasa, dilera, sta treba da ga upuca ili izbode?un1ted wrote:Bimere ne seri, svaki dan prolazim kraj stajalista na autobuskoj i zeljeznickoj i vise nego dobri jarani su "legalci" i "ilegalci", segace se, jedu i piju zajedno!
Bolje onda pravit se budala nego dok se zakonski ne rijesi nego rizikovat vlastitu sigurnost ulazeci u rasprave sa njima. Kad se ljudi voze sa njima i rizikuju, sto bi onda taksista rizikovao da se svadja sa njim pa da mu naudi levat.
Zašto je meni rizik kao građaninu ući u ilegalno vozilo? Hoćeš reći da loše voze ili šta?
Svaki insan bi vas podržao u vašim nakanama da vi ne jebete građane u zdrav mozak, ali ovako, normalno je da vam niko ne želi dobro.
Da sam na tvom mjestu ja bi cijeli grad blokirao taxi vozilima. I to ne na par sati negoBimmer_ wrote:Sto nisi gledao tablice. Protiv takvih se i borimo. Taj ordinira po gradu non stop. Naljepnice je sam napravio papirne i stavio. To sto imaju stanice nije nikakvo cudo, oduvijek ih imaju samo sto se ne javljaju nego slusaju. Nekad kad se javimo na voznju oni dodju prije nas. Prije dvije sedmice sam se javio na voznju i dolazim na adresu (stalna musterija) kad Paja rent a car (i oni imaju nase stanice) dosao i munta djevojku da sjede kod njega kao ja necu doc svejedno joj jesema911s wrote:jucer scena sa sa taxi vozilom na malti(gdje nekad bio,., jel barloti tako nesto ) crni golf 3
na krovu sam vidio znak sarajevo taxi sjedam ,.,pita dokle ,.,govorim do bbi,. otvori ciko prozor i sa krova skide znak taxi,. ja se nasmijem kaze mi ima ovdje jedan drot sto ga ne gotiivi i pise mu kazne a da on izbjegne neprijatnost pred musterijom skine znak,. imao je naljepnice sa taxi, neke plastificirane papirice, taximetar, radio stanicu,. sve uredno al na kraju vidim da nema ta tablice i od kuda mu stanica, sve te sa taxi oznake,. kako moze koristit stand ako nije te firme
Članovi Udruženja "Sarajevotaksi", nakon što su prekjučer popodne protestnom vožnjom centrom grada ukazali na problem ilegalnih taksi prijevoznika koji haraju gradskim ulicama, od nadležnih u Kantonu očekuju da što prije poduzmu sve kako bi ovaj problem napokon bio riješen.
Skrenuli pažnju
Kako nam je kazao predsjednik Udruženja Enver Suljagić, za sada neće održavati nove proteste.
- Naš stav je jasan, želimo da nadležni urade sve što je u njihovoj moći da s ulica maknu ilegalce u rentakar vozilima koji nam uzimaju hljeb iz ruku. Mislim da smo uspjeli skrenuti pažnju vlastima, a u slučaju da naši zahtjevi ne budu uvaženi, mi ćemo 27. marta, na dan kada je zakazana sjednica Skupštine KS, parkirati svoja vozila na glavnim gradskim raskrsnicama - najavio je Suljagić.
...
Bimmer_ wrote:Sto nisi gledao tablice. Protiv takvih se i borimo. Taj ordinira po gradu non stop. Naljepnice je sam napravio papirne i stavio. To sto imaju stanice nije nikakvo cudo, oduvijek ih imaju samo sto se ne javljaju nego slusaju. Nekad kad se javimo na voznju oni dodju prije nas. Prije dvije sedmice sam se javio na voznju i dolazim na adresu (stalna musterija) kad Paja rent a car (i oni imaju nase stanice) dosao i munta djevojku da sjede kod njega kao ja necu doc svejedno joj jesema911s wrote:jucer scena sa sa taxi vozilom na malti(gdje nekad bio,., jel barloti tako nesto ) crni golf 3
Ne znači. Taksisti SA Taksija mašu SDA zastavama u predizbornoj kampanji, ergo su unaprijed abolirani od bilo kakvih krivičnih i prekršajnih djela.dječak sa šibicama wrote:Kad parkiraju automobile na raskrsnicama, ne znaci li to da krse zakon i da policija ima jasan sistem rada u tom slucaju? ono, pauk, prijava, oduzimanje vozacke itd?
Redovno imam ovaj problem, samo sa Željezničke. Kada idem od Željezničke prema kući, uzmu 9-10KM, kada idemo obrnutim smjerom (tada ih zovemo i to nisu oni sa Željezničke) onda oko 7,5-8KM uzmu. Nije duplo, da ne bude zabune, ali ipak je razlika i tako konstantnoPitar s Kariba wrote:Nisam pratio temu do sada pa ne znam o čemu se sve pričalo, ali da dam mali dobprinos na osnovu jučerašnjeg iskustva.
Naime, išao sam na neki put autobusom i kada sam krenuo, prije nekog vremena, zovnuo sam Kale Taxi da me odbaci do autobuske stanice u Sarajevu. Čovjek je došao, bio tačan, profesionalan i uljudan i naplatio mi 4,50 km od moje kuće do stanice. Juče sam se vratio s puta i na autobuskoj uzmem Sarajevo Taxi. Istu dionicu samo u suprotnom smjeru sa istom količinom stvari čovjek mi naplati 8kmE pa ko je ovdje sad lud?
TAto sto su izgubili licence za taxi prevoz pa su sad rent a car (iznajmljuju auta sa vozacemStupskaBitanga wrote:a što sada ovi recimo iz Žutog umjesto naziva Taxi stavljaju rent a car?
Radio uredjaji najcesce Motorola koji su nastimani na frekfenciju koju ima pravo koristiti samo Sarajevo taxi i to placamo RAK-u. Niko drugi ne bi smio koristiti i prisluskivati iste...*mima* wrote:Bimmer_ wrote:Sto nisi gledao tablice. Protiv takvih se i borimo. Taj ordinira po gradu non stop. Naljepnice je sam napravio papirne i stavio. To sto imaju stanice nije nikakvo cudo, oduvijek ih imaju samo sto se ne javljaju nego slusaju. Nekad kad se javimo na voznju oni dodju prije nas. Prije dvije sedmice sam se javio na voznju i dolazim na adresu (stalna musterija) kad Paja rent a car (i oni imaju nase stanice) dosao i munta djevojku da sjede kod njega kao ja necu doc svejedno joj jesema911s wrote:jucer scena sa sa taxi vozilom na malti(gdje nekad bio,., jel barloti tako nesto ) crni golf 3
koje su to vase stanice?
Ti u koloni su imali natpise SA-Taxi na krovu i bili su u sredini, znači morali su biti vaši. Zašto oni protestiraju?Bimmer_ wrote: Mi nismo vozili u organizovanoj koloni, oko nas su bila i civilna auta. A ti bez tabli su radili normalno, u tome je problem sto im ne mozemo nista, a povrh svega nose firmu Sarajevo taxi. Bilo je oko nas i KUKI-a, Hollanda, Zutih...
Pa bilo je i civilnih obicnih auta medju nama to znaci da su i oni protestovali?The Realist wrote:Ti u koloni su imali natpise SA-Taxi na krovu i bili su u sredini, znači morali su biti vaši. Zašto oni protestiraju?Bimmer_ wrote: Mi nismo vozili u organizovanoj koloni, oko nas su bila i civilna auta. A ti bez tabli su radili normalno, u tome je problem sto im ne mozemo nista, a povrh svega nose firmu Sarajevo taxi. Bilo je oko nas i KUKI-a, Hollanda, Zutih...
Ne može se lopov Suljagić žaliti, a sam neće da izbaci iz udruženja takve kao što su oni. Pa stoje vam na štandovima i ne možeš reći da im niko ništa ne može, jer dovoljno je da zovnu inspekciju/policiju i ovi će ih zapisati i kaznu im dati (barem toga ima svaki dan, iako u ne baš dovoljnoj mjeri).
Kako da neko ne uzme ilegalca, ili bilo koga drugog, kad ga onaj na željezničkoj/autobuskoj/aerodromu u samom startu hoće navući (ne kažem da su svi takvi, ali ima ih dovoljno).
Razumijem ja da to nije razlog da ostali ne traže svoja prava, ali ovo je situacija slična kao sa GRAS-om. Ima super ljudi, radnika, poštenih, ali ima i jako puno onih drugih, ali ti se ne diraju, nego se krive neki treći, a ciljevi se pokušavaju na drugi način ostvariti, a najčešće preko leđa građana.
kad smo vec kod tog standa kod unitica samo da se razumijemo , svi pravite tu stand, sto paja, sto sa taxi sto ovaj sto onaj... odavno sam to htio da na to skrenem paznju ali eto ne dade mi se pa me ti sada napomenuBimmer_ wrote:Pa bilo je i civilnih obicnih auta medju nama to znaci da su i oni protestovali?The Realist wrote:Ti u koloni su imali natpise SA-Taxi na krovu i bili su u sredini, znači morali su biti vaši. Zašto oni protestiraju?Bimmer_ wrote: Mi nismo vozili u organizovanoj koloni, oko nas su bila i civilna auta. A ti bez tabli su radili normalno, u tome je problem sto im ne mozemo nista, a povrh svega nose firmu Sarajevo taxi. Bilo je oko nas i KUKI-a, Hollanda, Zutih...
Ne može se lopov Suljagić žaliti, a sam neće da izbaci iz udruženja takve kao što su oni. Pa stoje vam na štandovima i ne možeš reći da im niko ništa ne može, jer dovoljno je da zovnu inspekciju/policiju i ovi će ih zapisati i kaznu im dati (barem toga ima svaki dan, iako u ne baš dovoljnoj mjeri).
Kako da neko ne uzme ilegalca, ili bilo koga drugog, kad ga onaj na željezničkoj/autobuskoj/aerodromu u samom startu hoće navući (ne kažem da su svi takvi, ali ima ih dovoljno).
Razumijem ja da to nije razlog da ostali ne traže svoja prava, ali ovo je situacija slična kao sa GRAS-om. Ima super ljudi, radnika, poštenih, ali ima i jako puno onih drugih, ali ti se ne diraju, nego se krive neki treći, a ciljevi se pokušavaju na drugi način ostvariti, a najčešće preko leđa građana.
Ne mozemo im nista zato i protestujemo, ne mozemo mi doci i skinuti njemu firmu Sarajevo taxi. Kao sto sam napisao za vrijeme protesta mi svi na Titovoj divljak sa natpisom Sarajevo taxi stoji na stajalistu BBI uzima musteriju i provlaci se izmedju nas da ode.
Mene su veceras napali ispred UNITIC-a. Njih 5-6 stoje standardno onde (haman stajaliste napravili) i djevojka izlazi iz UNITIC-a vidi da su nelegalni i u tom trenutku ja nailazim tu pored njih i ona me zaustavlja. Kad sam ja stao poceli su da redaju od vjerskih obiljezja do najmilijih i meni i njoj i da pljuju prema nama (udaljenost cca 1,5m) i da prijete. Napominjem SVI nelegalni (jedan Paja Golf 4, 2 Stari Grad Renault Scenic i ne znam koji je drugo auto, jedan samo TAXI Passat, jedan Sarajevo taxi crvena Škoda bez ikakvih drugih oznaka...)
Nisam htio da ulazim u konflikt sa njima jer ocigledno su coporativni klosari, a ni zbog djevojke jer se poprilicno potresla.
Javim centru preko stanice sta se desilo i nazovem policiju. Kazu saljemo patrolu odmah da ih ukloni. Ja se maksuz vratim cim sam zavrsio voznju kad policija stoji 10m ispod njih i maltretira covjeka sto nije upalio svjetla a oni i dalje tu
Glumili mangupe tipa "ja da im placam a vamo politicari pokrali milione", sami sebi skocili u stomak...Samo se opet oni moraju jasno razgraniciti od ovih mrtvih divljaka sto stave firmu na krov i "vrte".drndalo wrote:A kako su dosli do 20 kKM duga ? Kad im je pausal iza rata bio kao malo bolji rucak u restoranu... Nego ga nisu placali po 97 mjeseci, pa sad se nakupilo...
Tu nema stand, to je zauzeta desna saobracajna traka i zna nekadstvoriti poprilican problem kad je spica. Taj dio na poziv pripada standu kod bolnice Abdulah Nakas. 011 nije sa tog standa. Ali hvala na broju bas cu provjeriti togazdralovic wrote:
kad smo vec kod tog standa kod unitica samo da se razumijemo , svi pravite tu stand, sto paja, sto sa taxi sto ovaj sto onaj... odavno sam to htio da na to skrenem paznju ali eto ne dade mi se pa me ti sada napomenu
baj d vej koristio sam usluge manje vise svih njih tu sa "standa" i svi su bili ok, cijena po taximetru, racun uredan ,bez problema pa bio on legalan nelegalan nisam ulazio u to... dok mi recimo vas SA taxi salje legalnog (011 menscini,srebrna oktavija,stariji ciko,tetovirana ruka) koji je blago receno pjan dosao, u jednom momentu i skrenuo sa ceste, sreca pa je snijeg bio zgrnut tu, pa smo na njega naletili a ne na bankinu, i onda kad izadjem iz takvog taxija, nazovem vaseg cijenjenog dispecera i kazem mu da je frajer pijan i da posalje nekoga drugog, on meni opet govori evo 011(rekoh menscini) je tu blizu sad ce on...
i onda hajde ne nazovi ove "prevarante" sa rent-a-carom
Sta se imaju razgranicavat duzni su nemaju vise licencu i oni su obicni divlajci kao i ovi... Kod mene na standu su tri covjeka bankrotirala i uredno su skinuli tablice i firme, ne rade vise... Sto bi onda ti radili?dzeno123 wrote:Glumili mangupe tipa "ja da im placam a vamo politicari pokrali milione", sami sebi skocili u stomak...Samo se opet oni moraju jasno razgraniciti od ovih mrtvih divljaka sto stave firmu na krov i "vrte".drndalo wrote:A kako su dosli do 20 kKM duga ? Kad im je pausal iza rata bio kao malo bolji rucak u restoranu... Nego ga nisu placali po 97 mjeseci, pa sad se nakupilo...
Te uređaje im je morao prodati neko ko ima ili je imao veze sa SA taksijem, pa da im proda konfigurisane uređaje, jer je vaš kanal/frekvencija (koliko znam) kodiran. Ako nije kodiran, nikom ne možete zabraniti da ga sluša.Bimmer_ wrote:Radio uredjaji najcesce Motorola koji su nastimani na frekfenciju koju ima pravo koristiti samo Sarajevo taxi i to placamo RAK-u. Niko drugi ne bi smio koristiti i prisluskivati iste...
Isto kao sto policija ima svoje, vojska svoje, Crveni svoje...
kako ce ga skloniti sa ulice kad tvoje kolege im jave e pasa nemoj sada izlaziti inspekcija jeBimmer_ wrote:Sta se imaju razgranicavat duzni su nemaju vise licencu i oni su obicni divlajci kao i ovi... Kod mene na standu su tri covjeka bankrotirala i uredno su skinuli tablice i firme, ne rade vise... Sto bi onda ti radili?dzeno123 wrote:Glumili mangupe tipa "ja da im placam a vamo politicari pokrali milione", sami sebi skocili u stomak...Samo se opet oni moraju jasno razgraniciti od ovih mrtvih divljaka sto stave firmu na krov i "vrte".drndalo wrote:A kako su dosli do 20 kKM duga ? Kad im je pausal iza rata bio kao malo bolji rucak u restoranu... Nego ga nisu placali po 97 mjeseci, pa sad se nakupilo...
Brate dobili su sanse da plate dug poreznoj na rate, nisu platili sklanjaj ga se ceste