megaman4 wrote:Normalno. Zato je kod srpskog i jednog dijela hrvatskog korpusa jos na snazi Komunizam jer su im vodje bivši partijski drugovi Covic i Dodik koji ne trpe drugačija misljenja.nKrkan wrote:opštepoznata stvar, ovdje je se demokratija razvila samo na područijima koje je držala Armija RBIH, i jedan mali period HVO teritoriji dok je Lijanović uspio nešto malo jahat
Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
high_volume
#3101 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
-
putokaz1
#3102 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
A Draškan iz BL 
- Dr. Kuca
#3103 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Roccohljup wrote:hebote ovi ne staju![]()
![]()
REAGOVANJE SDA: Vlada KS u Upravni odbor “Sarajevo šuma” imenovala OSUĐENICU Zarfu Dupovac
Dupovac, koja je bila kandidat HSP-DSI na izborima 2014, imenovana je sada isključivo kao stranački kadar vlade premijera Forte, koji mora odmah da objasni zašto se imenuju osuđenici u upravne odbore ustanova KS.
Politika
Činjenica da je Fortina vlada imenovala u UO osobu, koja je proglašena krivično odgovornom za pronevjeru novca na javnoj funkciji, ukazuje da cilj Vlade Forto-Konaković nije nikakvo dovođenje poštenih kadrova.
“Imenovanje Zarfe Dupovac na poziciju članice Upravnog odbora Sarajevo šuma predstavlja još jedan u nizu skandala vlade premijera Edina Forte. Zarfa Dupovac je osuđena pred Općinskim sudom jer je kao v. d. direktorica i šefica računovodstva u Zavodu Pazarić firmi u vlasništvu svog supruga povjerila izvođenje građevinskih radova u Zavodu, i to više puta, odobrivši više od 50.000 KM isplata”, stoji u saopštenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS. “Činjenica da je Fortina vlada imenovala u UO osobu, koja je proglašena krivično odgovornom za pronevjeru novca na javnoj funkciji, ukazuje da cilj Vlade Forto-Konaković nije nikakvo dovođenje poštenih kadrova, već isključiva mržnja prema SDA.
Dupovac, koja je bila kandidat HSP-DSI na izborima 2014, imenovana je sada isključivo kao stranački kadar vlade premijera Forte, koji mora odmah da objasni zašto se imenuju osuđenici u upravne odbore ustanova KS.
O suštini ove vlade govori činjenica da su istog dana, kada su objavili imenovanje osuđene Dupovac, smijenili uspješnu i poštenu direktoricu Sarajevogasa Nihadu Glamoč, koja je ostvarila pozitivno poslovanje, i čija je jedina «krivica» bila to što ju je imenovala prethodna Vlada”, poručili su iz Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.
Sace kifloni napisati nesto da i kriminalcima treba dati drugu sansu, i da se giap.dupovac kaje. Cvrsto je obecala da nece raditi za stranku i akupljat pare za opcinske izbore.
-
high_volume
#3104 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Izvlačenje presuda "iz naftalina" sudova u Sarajevu i Federaciji, fokokopije i sl. Nije li zakonom određena zaštita osuđenih osoba od javnog progona, ovakvog kako ga provodi SDA, brisanjem osuda iz kaznene evidencije nakon protoka određenog broja godina, te zabranom ovakvih presuda kroz javni promet?
Definitivno, pravosuđe u Bosni i Hercegovini generator je svih naših problema, od plitičkih pa do privrednih, i svakih drugih.
Definitivno, pravosuđe u Bosni i Hercegovini generator je svih naših problema, od plitičkih pa do privrednih, i svakih drugih.
-
putokaz1
#3105 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
TK se dobro trese 
- meme_machine
#3106 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Nisam bas siguran da ljudi koji obavljaju javne funkcije i sjede na odborima imaju te privilegije. Na kraju krajeva, da ljudi zaposleni u javnim sluzbama imaju isti nivo privatnosti kao obicni gradjanin, Konakovic i sestorka ne bi ni mogli objaviti poimenicni spisak svih uposlenika sa navedenim platama.high_volume wrote:Izvlačenje presuda "iz naftalina" sudova u Sarajevu i Federaciji, fokokopije i sl. Nije li zakonom određena zaštita osuđenih osoba od javnog progona, ovakvog kako ga provodi SDA, brisanjem osuda iz kaznene evidencije nakon protoka određenog broja godina, te zabranom ovakvih presuda kroz javni promet?
- cvrčak_na_hedonizmu
#3107 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Furas Jalu brata, ne volis Dinu, glasas za SDA uvaljen na budzet.Dr. Kuca wrote:
Sace kifloni napisati nesto da i kriminalcima treba dati drugu sansu, i da se giap.dupovac kaje. Cvrsto je obecala da nece raditi za stranku i akupljat pare za opcinske izbore.
To je taj mozak
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#3108 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Mislim da to spada u domen ljudskih prava. A sud ne provjerava hoces li ti za 5, 10, 30 godina obavljati neku javnu funkcioniju pa da onda odluci hoce li brisati iz registra tvoje kazneno djelo. Kada se obrise nakon üroteka zakonskog roka, to je pbrisano, kad god poslije vadis tu potvrdu, kaznenog djela vise nema u tom "dosijeu", tako da se opet ne odlucuje "jel ti za javnu upravu treba potvrda" pa da odluce hoce li biti ürazan dosije ili ne.meme_machine wrote:Nisam bas siguran da ljudi koji obavljaju javne funkcije i sjede na odborima imaju te privilegije. Na kraju krajeva, da ljudi zaposleni u javnim sluzbama imaju isti nivo privatnosti kao obicni gradjanin, Konakovic i sestorka ne bi ni mogli objaviti poimenicni spisak svih uposlenika sa navedenim platama.high_volume wrote:Izvlačenje presuda "iz naftalina" sudova u Sarajevu i Federaciji, fokokopije i sl. Nije li zakonom određena zaštita osuđenih osoba od javnog progona, ovakvog kako ga provodi SDA, brisanjem osuda iz kaznene evidencije nakon protoka određenog broja godina, te zabranom ovakvih presuda kroz javni promet?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#3109 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
politika, kako rekoh i sve ce njemu nasa stranka da kompenzira. opet ponavljas kako su mu stvorili gomilu problema. ja te pitam koji su to problemi? ako je parada ponosa bio problem, a mislim da jeste, onda su mu i ambasadori stvorili gomilu problema, jer su se i oni mahom zalagali za paradu, a americki i ambasador velike britanije ponajvise.MaksprotivMarksa wrote:
A sta je alternativa, da se raspadnu ? Brani ga jer je stvar normalna, ovu vladu i sestorku na okupu drzi Dino, NS je tu jedan od najnegativnijih cinilaca, pravo pitanje je sto NS nikada nije uradila nesto za Dinu, stvorili su mu gomilu problema, o detaljima ne zelim zarad veceg dobra.
Kada govorim o sestorci, naravno da NS nije najgora, ali ne moze u istu recenicu sa Dinom.
dino jeste politicki najmocniji i najubjedljiviji u prici. izgradjen politicar, a izgradila ga je sda. sada igra na kartu da se narodu dokaze kao najveci protivnik sda i polazi mu za rukom. moje misljenje je da se previse uzivio i da spisti lopticu, jer je u politici sve fluidno. sada ga fahro udara, isti onaj fahro u kojeg se dino do prije par mjeseci kleo.
dakle, mislim da on ima vise alternativa i da se moze igrati politike. koliko god da je stete nanio sda, njemu su vrata u sda otvorena, jer ga ne zele imati protiv sebe. sa druge strane, prate mu svaki korak i ako jednom pogrijesi, to bi mu mogao biti kraj.
alternativa ako se ovi raspadnu moze biti nip i sda, zasto da ne? politika je to i nikada se ne zna.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#3110 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
sdp kicma? zbog sdpa su obolili od diskus hernije.Opetja033 wrote:
Ne postoji sukob na relaciji NiP - NS.
Naravno da su tu možda i najveće ideološke razlike unutar šestorke ali sukob ne postoji. Apsolutno sve funkcioniše normalno.
Uz SDP to je kičma ove vlade.
Last edited by malakh on 04/10/2019 15:47, edited 1 time in total.
- Dr. Kuca
#3111 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja i budzet ko ti i pametcvrčak_na_hedonizmu wrote:Furas Jalu brata, ne volis Dinu, glasas za SDA uvaljen na budzet.Dr. Kuca wrote:
To je taj mozak
- Bosanski_kralj
#3112 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
I vi to nastojite predstaviti kao nešto loše.nKrkan wrote:opštepoznata stvar, ovdje je se demokratija razvila samo na područijima koje je držala Armija RBIH, i jedan mali period HVO teritoriji dok je Lijanović uspio nešto malo jahat
- nKrkan
#3113 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa nije loše , i za nas bi bilo extra da bošnjački blok suvereno dominira na bošnjačkoj teritoriji,a da ove neke 4te anacionale opcije budu sahranjene ( Sdp nip, njihova stranka i tako ti škobalji)Bosanski_kralj wrote: I vi to nastojite predstaviti kao nešto loše.
- Bosanski_kralj
#3114 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa tako odmah otvoreno reci da ti želiš da SDA ima na područjima gdje su Bošnjaci većina ono što imaju HDZ i SNSD gdje su Hrvati odnosno Srbi većina.nKrkan wrote:Pa nije loše , i za nas bi bilo extra da bošnjački blok suvereno dominira na bošnjačkoj teritoriji,a da ove neke 4te anacionale opcije budu sahranjene ( Sdp nip, njihova stranka i tako ti škobalji)Bosanski_kralj wrote: I vi to nastojite predstaviti kao nešto loše.
Ništa demokratija, opozicija, mogućnost izbora...i te priče. Samo podjela u torove što će u konačnici dovesti i da "napokon" mi imamo svoju Bošnjačku Fildžan državu na potezu TZ-Ze-Sa.
-
megaman4
#3115 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Tebi je mozda smiješno ali realnost je nesto sasvim drugo.high_volume wrote:megaman4 wrote:Normalno. Zato je kod srpskog i jednog dijela hrvatskog korpusa jos na snazi Komunizam jer su im vodje bivši partijski drugovi Covic i Dodik koji ne trpe drugačija misljenja.nKrkan wrote:opštepoznata stvar, ovdje je se demokratija razvila samo na područijima koje je držala Armija RBIH, i jedan mali period HVO teritoriji dok je Lijanović uspio nešto malo jahat![]()
![]()
- nKrkan
#3116 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
neka se zove kako hoce svejedno , svemirska stranka kako god, samo da bošnjaci vladaju svojom teritorijom, recipročno po uzoru na Srbe i Hrvate. Nije okej da 4ti vladaju na nekoj teritoriji gdje su drugi većinaBosanski_kralj wrote:
Ništa demokratija, opozicija, mogućnost izbora...i te priče. Samo podjela u torove što će u konačnici dovesti i da "napokon" mi imamo svoju Bošnjačku Fildžan državu na potezu TZ-Ze-Sa.
- cvrčak_na_hedonizmu
#3117 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Jesam, kao sto pljujem i jebem mater sda. Ispostavi se da je Kifla dosta ozbiljniji igrac, jer im jebe mater na dnevnoj bazi. Kad stavim sve karte na son, ja biram Kiflu, a ti biras sda i pricas o pametiDr. Kuca wrote:Ja i budzet ko ti i pametcvrčak_na_hedonizmu wrote:Furas Jalu brata, ne volis Dinu, glasas za SDA uvaljen na budzet.Dr. Kuca wrote:
To je taj mozakdo jucer si ti pljuvo kiflonija, sad si vjerovatno usao u neke seme i duboko si u guzi grlom.
Al sta ocekivati od Jale brata
Nisu svi isti, ne mogu svi biti isti, taj spin se vrti nebil nas sda jahala i narednih 30 godina.
- Kikibombona
#3118 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zanimljivo da niko nece priznati da je glasac SDA. U mahali, na poslu, niko nije glasac SDA.cvrčak_na_hedonizmu wrote:Jesam, kao sto pljujem i jebem mater sda. Ispostavi se da je Kifla dosta ozbiljniji igrac, jer im jebe mater na dnevnoj bazi. Kad stavim sve karte na son, ja biram Kiflu, a ti biras sda i pricas o pametiDr. Kuca wrote:Ja i budzet ko ti i pametdo jucer si ti pljuvo kiflonija, sad si vjerovatno usao u neke seme i duboko si u guzi grlom.
![]()
Nisu svi isti, ne mogu svi biti isti, taj spin se vrti nebil nas sda jahala i narednih 30 godina.
A botovi su vec specijalizovani za pricu: svi su isti, nema smisla glasati.
Ni ovdje na forumu NIKO nije glasac SDA.
- malakh
#3119 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
bio je nekada izvjesni HM, jedini koji je javno govorio da je za sda i pisao romanske postove u nadi da sve ubijedi da trebaju glasati za sda.
- nKrkan
#3120 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Lol boli me kurac haha ja sam na proslim izborima glasao za Dzaferovica iako necu imati nikakve koristi osim sentimentalne, ne želim da mi Becirovic bude predsjednik za sve , jebem li mu pleme ,on citira hadis ispred sdp krmojeda na nekom skupu
-
JedanMova
#3121 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Zato sto je Dino za Fortu izmislio politiku. Od pocetka ga drzi u saci, a na kraju ce mu biti kurban. O Fortinim kapacitetima bi se dalo nasiroko pisati, al ne u superlativu... Zaboravlja se kako je Forto uletio na poziciju premijera, bas kao i cinjenica da sav posao premijera od pocetka obavlja predsjedavajuci skupstine.malakh wrote:pa što konaković svim silama brani fortu na posljednjoj sjednici skupštine? vezano za koncesiju između nexe-a i amine trade. mislim, logika većine, ako ti netko ne izlazi u susret, zašto bi ga branio od harange koja stiže iz sda...MaksprotivMarksa wrote:Imam,kao sto je do sada sve bilo tacno, tako je i ovo. Raspitaj se po NiP-u sta misle o saradnicina iz NS i da li su im ikada izasli u susret.
Cisto da budemo potpuno jasni - Dini Forto treba u ovom mandatu. Naredni izbori ce NiP katapulirati toliko ispred NS-a da ce Forti strendzeri morati traziti posao u nekoj od svojih pronica para u BiH, ako prije toga ne zaglavi murije...
- Dr. Kuca
#3122 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja i budzet ko ti i pametcvrčak_na_hedonizmu wrote:Furas Jalu brata, ne volis Dinu, glasas za SDA uvaljen na budzet.Dr. Kuca wrote:
To je taj mozak
Jesam, kao sto pljujem i jebem mater sda. Ispostavi se da je Kifla dosta ozbiljniji igrac, jer im jebe mater na dnevnoj bazi. Kad stavim sve karte na son, ja biram Kiflu, a ti biras sda i pricas o pameti
Nisu svi isti, ne mogu svi biti isti, taj spin se vrti nebil nas sda jahala i narednih 30 godina.[/quote]
Opet veze sa sdaom nemam niti sam kada imao niti xu imati. Jednom se opeko o sdp i vise nikad necu politiku shvatati ozbiljno boreci se za nekoga. Jala brat genije, milioner, svaka mu cast, a da sam fan takodjer nisam. Ali skidam kapu jer su napravili game changer.
Kifloni je sda i vazda ce biti. Dnka se tesko mjenja. Ovo sto sad radi je klasicno djecije ponasanje kad se naljuti na roditelje pa hir provodi.
- cvrčak_na_hedonizmu
#3123 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Imas, jel cim pricas/pises tako voda ide na SDA mlin, jer su oni zapravo sistem, rasireni ko gangrena. Nebitno jel' glasas ili ne, pomazes im. Ono sto je potrebno jeste da se pocne malo i raditi, a ne samo i iskljucivo krasti ( SDA modus operandi ).Dr. Kuca wrote:
Opet veze sa sdaom nemam niti sam kada imao niti xu imati. Jednom se opeko o sdp i vise nikad necu politiku shvatati ozbiljno boreci se za nekoga. Jala brat genije, milioner, svaka mu cast, a da sam fan takodjer nisam. Ali skidam kapu jer su napravili game changer.
Kifloni je sda i vazda ce biti. Dnka se tesko mjenja. Ovo sto sad radi je klasicno djecije ponasanje kad se naljuti na roditelje pa hir provodi.
Ne borim se za nekoga, borim se za sebe i svoje, da zivimo u normalnoj drzavi. Nikada clan nijedne stranke.
Da se mi prvo rijesimo sda, dosta ih vise nakon 30 godina, da ih skinemo sa grbace, pa cemo lako sa Dinom, il su svi oni isti
- agnostic_front
#3124 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Ima li radnika subotom, kad pada vlada, dokle smo?
- bunk
#3125 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022
Dok je stranih ambasada vlada je sigurna